Vosí hnízda

Vosí hnízda https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125085/bmid_vosi-hnizda-6622e47fad275.jpg 4 34 10

Sekta podivně vyšinutých a umanutých lidí je dobře organizovaná, ovládá ji jeden člověk, má velkou moc nad ostatními i jejich majetkem. Vosí hnízda rituálně motivovanými únosy zasáhla do života normálních lidí, jejichž partnerské a rodinné vztahy procházejí těžkou zkouškou. Všechny nitky vedou do psychiatrické léčebny, kde se v poslední době odehrály těžko vysvětlitelné události. Kniha je napínavá až do poslední stránky, kdy guru Vosích hnízd musí odkrýt svoji tvář. Hlavní hrdinové se dostanou do spárů šílenců, kteří chtějí převrátit jejich životy naruby a podrobit si je. Mystickou záhadu prohlédne až rozvážný kriminalista. Členové "vosích hnízd" se skrývají mezi svými oběťmi, které netuší, že hrozby a zlo k nim nepřichází zvenčí, ale je infikováno do jejich osobních vztahů zevnitř. Ale kdo plánuje všechny ty odporné a bizarní akce a zná jejich pravý smysl a cíl? Události postupně ukazují na jednu psychiatrickou kliniku. Bude však možné dokázat, že právě odtud vosí hnízda útočí? Psychologický kriminální román.... celý text

Přidat komentář

HH77
17.04.2024 5 z 5

Opět velmi napínavá knihy autorky, od které jsem se nemohla odtrhnout. Ano, vůdce sekty se dal tušit, knize to však na na ctivosti ani napinavosti neubírá. Líbí se mi rozdeleni knihy na dvě zdánlivě nesouvisející části, které se na konci spojí.

Máca216
01.01.2023 3 z 5

2 příběhy, které spojuje téma sekty. Druhý příběh se mi líbil o něco víc. Čtivé, měla jsem přečteno za pár dní. Konec jsem tušila, že tak dopadne.


Kerberos
27.07.2022 3 z 5

Dva příběhy o únosech lidí sektou vosích hnízd, no určitě jsem čekala víc. Autorka mohla jít víc do hloubky - určitě to umí líp.

EvikU.
28.04.2022 4 z 5

Knihu bych nenazvala krimi, ale spíše psychologický román s prvky thrilleru. Četla se mi poměrně dobře, vtáhla mě do děje. První část knihy (příběhu) se mi líbila více. Z konce knihy mne mrazilo. Že je vůdce vyšinuté sekty ten kterého nakonec odhalili, je něco šíleného. Za mě vcelku povedená kniha.

Han-nah
04.05.2021 3 z 5

Děj dvou povídek ovlivňuje a spojuje tajemná sekta Vosí hnízda. Každá z nich má své postavy a únos. V prvé povídce po únosu novinářky je sekta odhalena, druhá je více emotivní, protože se týká únosu malé holčičky. V obou případech mají únosy fatální psychické následky také na jejich rodiny a přátele. Je rozdíl, zda do sekty vstoupí někdo dobrovolně nebo je psychicky zpracován. I pacient Ričínek z psychiatrické léčebny ukazuje, že i nemocný člověk dovede rozeznat dobro a zlo a pomůže vyšetřovatelům.
Spisovatelka umí dobře vystihnout postavy a jejich pocity.

Janča089
25.05.2020 5 z 5

Zase výborná kniha od autorky. I když se také přikláním k názoru, že to nebyla zcela úplně detektivka. Oceňuji perfektně popsané a spletité lidské vztahy!
Znovu se divím, že o této autorce není více slyšet.

SimonaP
16.12.2017 3 z 5

Většina knihy bylo takové tlachání o rodinných poutech, asi jen deset procent knihy se týkalo sekty. Detektivkou bych to opravdu nenazvala, hlavního záporáka jsem odhadla hned při první zmínce o něm- z moc postav se vybírat nedalo.

Gretka66
08.02.2017 3 z 5

Četla jsem Ledové střepy a byla jsem spokojená.Vosí hnízda to bylo trochu zklamání.Očekávala jsem víc.

alnahu
08.04.2016 2 z 5

Dva zvláštní tajemné příběhy, které se protnou v činnosti sekty Vosí hnízdo. Sekta vyšinutých lidí -mě nenadchla.

vikaa
12.11.2014 3 z 5

Solidní česká detektivka Lenky Chalupové. První část byla o něco méně napínavá než druhá - od druhé jsem se nemohla odtrhnout.