helkol helkol komentáře u knih

☰ menu

Nejsem živá Nejsem živá Anne Frasier (p)

Zase skvělý, čtivý příběh. Doporučuji a jdu na další knihu od autorky.

02.09.2021 5 z 5


Nejsem mrtvá Nejsem mrtvá Anne Frasier (p)

Dostala se mi do rukou náhodou a byla skvělá, poutavá, čtivá. Za pár hodin přečetná.

31.08.2021 5 z 5


Myslet srdcem: Psychedelická cesta Latinskou Amerikou Myslet srdcem: Psychedelická cesta Latinskou Amerikou Jitka Juliet Navrátilová

Kniha je plná skvělých myšlenek, doplněné o poutavé dobrodružství, které zažívala autorka při své cestě za uzdravením se. Název knihy se mnou rezonuje a i když mi ležela kniha na nočním stole delší dobu, až v tu pravou chvíli jsem si uvědomila důležitost jejího názvu a myšlenky a to: myslet srdcem.

18.04.2021 5 z 5


Pět jazyků lásky Pět jazyků lásky Gary Chapman

Dívám se, že kniha má zde opravdu vysoké hodnocení a já se musím přidat k ostatním. Skvělá kniha o vztazích obecně, nejen partnerských.

16.06.2020 5 z 5


Co když je to nebe? Jak jsem se zbavila omezujících přesvědčení a začala opravdu žít Co když je to nebe? Jak jsem se zbavila omezujících přesvědčení a začala opravdu žít Anita Moorjani

Sama bych po této knize asi nesáhla, ale dostala jsem ji, tak jsem se pustila do čtení. Ze začátku jsem k ní byla skeptická a to především kvůli jejímu názvu. Po pár řádcích mě ale celkem pohltila a odnáším si spoustu skvělých myšlenek. Nečekala bych, že autorka ještě bude mít co předat, po předchozí knize, ale stalo se tak. Doporučuji všem co jsou na stejné vlně.

02.04.2020 4 z 5


Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Neskutečná kniha, měla jsem ji přečtenou za dva dny a ještě hodně dlouho nad ní budu přemýšlet. Je neuvěřitelné, jaké zvěrstva se děla v koncentračních táborech. Jak už zde bylo řečeno, některé pasáže člověk musí rozdýchat, ale podle mě patří do povinné četby. Člověk si po přečtení uvědomí, jak dobře se vlastně má.

01.07.2019 5 z 5


Síla ženy: Průvodce úspěšným životem pro každou ženu Síla ženy: Průvodce úspěšným životem pro každou ženu Louise L. Hay

Knížka je to sice moc milá, avšak měla jsem od ní trochu větší očekávání. Možná jsem čekala že bude více obsáhlejší a přitom je to spíše jen takové shrnutí myšlenek od Louise L. Hay... nicméně mám v plánu si v ní občas prolistovat, protože některé myšlenky si moc ráda připomenu.

03.03.2019 4 z 5


Alfa samec Alfa samec Vi Keeland

Skvělá oddechovka, za dva večery přečtena a dokonce měla i celkem zajímavý příběh takže doporučuji.

29.10.2018 4 z 5


Sex Sex Osho

Knížku doporučuji všem, ačkoliv nesouhlasím se všemi myšlenkami, tak byla kniha velmi zajímavá, a přečtena na jeden nádech. Po přečtení budete o knize ještě dlouho přemýšlet :)

28.10.2018 4 z 5


Továrna na sny Továrna na sny Anie Songe

Anie sleduji na sociálních sítích již delší dobu a tak jsem od knihy měla asi větší očekávání. Knížka je to hezká, ale příjde mi to spíš jako shrnutí jejích myšlenek, které patří spíš na blog.

15.10.2018 3 z 5


Cestou fak it - Malá kniha, velká moudrost Cestou fak it - Malá kniha, velká moudrost John C. Parkin

Vtipná knížka, kterou jsem si kupovala jen tak pro pobavení a moc jsem od ní nečekala. Po přečtení si ji však nechám na nočním stolku a když budu mít blbý den tak si ji zase otevřu a zasměju se, protože občas se prostě v životě musíte nad něčím povznést, říct si fak it a hlavně - nebrat všechno tak vážně :)

15.07.2018 5 z 5


1Q84: Kniha 1 a 2 1Q84: Kniha 1 a 2 Haruki Murakami

Knihu jsem koupila na základě pozitivních recenzí, ale musím říct, že tak dlouho jsem se s knihou nikdy netrápila. Četla jsem ji skoro rok, protože jsem se k ní musela neustále nutit. Příběh byl prostě na můj vkus zbytečně dlouhý, nudný a jediné kdy mě kniha trochu bavila bylo až ke konci, kdy to začalo být konečně zajímavé. I přes to, že je Murakami skvělý autor, nemůžu dát knížce víc jak tři hvězdičky.. tato kniha mi prostě nesedla..

04.07.2018 3 z 5


Birthday Girl Birthday Girl Haruki Murakami

Byla bych radši, kdyby kniha ještě pokračovala. Jeho knihy mám prostě ráda a tak otevřený konec mi prostě vadil.. Ale ty ilustrace jsou pecka !

12.06.2018 3 z 5


Lykke - Tajemství nejšťastnějších lidí na světě Lykke - Tajemství nejšťastnějších lidí na světě Meik Wiking

čekala jsem od této knihy popravdě víc, po přečtení toho v hlavě moc nezůstane a většina věcí se tady u nás nedá vůbec aplikovat.

12.06.2018 3 z 5


Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Třetí kniha od autorky a zase nezklamala. Kniha super na léto protože je velice čtivá. Děj se mi zdál sice chvílemi až moc dramatizovaný, ale to byl jen osobní pocit, možná bez toho dramatu by kniha ani nebyla tak zajímavá.

31.08.2017 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

První polovina knihy se celkem táhla a ne a ne mě začít bavit, jen jsem ji chtěla mít už přečtenou. Asi až od dvousté strany mě začala celkem už i bavit, nicméně styl vypravování se mi nelíbil a taky jsem měla dost zmatek ve jménech, takže mi ty příběhy do sebe až tak moc nezapadaly jak měla autorka v plánu :-D ale to byl spíš můj problém si pamatovat tolik jmen ..

31.08.2017 3 z 5


Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Knihu jsem si vybrala na základě pozitivního hodnocení a rozhodně to byla dobrá volba. Poutavý příběh, který byl chvílemi i dost smutný. A taky v knize najdete dost mouder, to největší podle mého na poslední stránce. Stojí za přečtení

22.08.2017 5 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Skvělý humor a příběhy se vyvíjí fakt nečekaně. Měla jsem ji hodně rychle přečtenou a můžu jen doporučit.

17.08.2017 5 z 5


Muslimské peklo – Skutečný příběh české ženy a její dcerky Muslimské peklo – Skutečný příběh české ženy a její dcerky Iva Karlíková

Knížka je napsaná velmi jednoduše, tudíž se čte skoro sama, to ale neznamená že obsah je kvalitní. Kniha je dobrá na zabití volného času, ale očekávat se od ní nedá nic moc. Po přečetní si říkám že knihu může napsat fakt každý. A s přihlédnutím na recenze níže bych knihu zařadila do kategorie knih pro "maminy", které se po přečtení budou ještě víc bát muslimů a hodí je všechny do jednoho pytle.

14.08.2017 2 z 5


Ztracená naděje Ztracená naděje Colleen Hoover

Super kniha, takový příběh jsem fakt nečekala a ani nevím co vytknout, takže doporučuji :)

11.08.2017 5 z 5