Nejsem živá

Nejsem živá https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408883/bmid_nejsem-ziva-XpB-408883.jpg 4 719 212

Od doby, kdy se detektiv Jude Fontaineové podařilo zjistit, kdo stál za jejím únosem, uplynulo několik měsíců. Jude se s traumatickou minulostí vyrovnává jediným způsobem, který zná: vrací se na místo, kde zažívala každodenní peklo. V útrobách zchátralého domu paradoxně nachází útočiště před neklidem, který vyvolala série krutých vražd. Jude a její partner, detektiv Uriah Ashby, zpočátku tápou, protože nic nedává smysl – způsob provedení, místa činu, ani totožnost obětí. Jako by chyběl společný jmenovatel…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Body Counter , 2018


více info...

Přidat komentář

de6978
29.03.2024 5 z 5

Napínavé ..
Příběh není moc zamotaný, ani tam není mnoho postav.
Vrahové vraždí dle Fibonacciho posloupnosti, vždy zabíjejí větší počet lidí. No a Jude, která byla unesená, musí zjistit, kdo za tím stojí. Čím později přijdou tím větší počet umrtí přijde.

Poznámka: Koupila barák, kde byla vězněná a hodlá ho zbourat.

Twoo
09.02.2024 4 z 5

Prvni dil byl pro me naprosta pecka, tady uz to bylo vice smerem k prumeru a uz me to az tak extremne nechytlo. Prece jen se tu dost omilaji informace z prvniho dilu, zrejme pro ctenare, kteri ho minuli, ale pro me uz to bylo takove repetetivni. Taky trochu moc prostoru bylo venovano vedlejsim postavam. Me treba osobni zivot toho detektiva az tak moc nezajima. Obalka opet nadherna (byt opet - prvni dil hezci). Porad je to ale velmi dobre napsane a v ramci zanru super.


Kacased
24.01.2024 5 z 5

Za mě lepší než první díl. I když je to skoro rok co jsem ho četla. Četlo se to velmi dobře, rychle, napínavé. Hned jdu na třetí.

PolBara
18.12.2023 4 z 5

I tento díl série mě bavil, Jude i Uriah jsou mi sympatičtí. Případ krutých vražd je zajímavý a docela neobvyklý. Příběh je plný akce.Jsem zvědavá na 3. díl.

MirkaProk
12.11.2023 4 z 5

Jo i druhý díl se povedl. Vyšetřovatelé sympaťáci. Jsem zvědavá, jak se bude vyvíjet příběh Elliota, hned jdu na třetí díl.

absa2611
09.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Stejně jako u prvního dílu jsem se dobře bavila, opět čtivě napsaná kniha. Konec byl velmi zajímavý, jsem zvědavá, jestli bude autorka i v dalším dílu o Elliotovi psát.

nikca1994
05.11.2023 5 z 5

Tak tahle kniha byla pecka a líbila se mi mnohem víc než první díl.Tahle kniha je nenáročná, má krátké kapitoly a čte se sama. Určitě doporučuji i těm, kteří se potřebují dostat ze čtecí krize.A já jdu pokračovat v dalším díle.

work
19.09.2023 2 z 5

První knížka série s Jude mě opravdu chytla a moc jsem se těšil na pokračování. Nevyšlo to úplně tak, jak bych si přál.
Narozdíl od předchůdce trpí Nejsem živá hned několika neduhy, z nichž hlavní je ten, že je "utahaná". Nenapadá mě lepší výraz. Autorka se rozhodla dát víc (čti: hodně moc) prostoru osobnímu životu ústřední dvojici detektivů a obdařila každého hned několika břemeny, které se sebou musí nést. Vůbec nezávidím Uriahovi - napřed jeho leukémie, pak sebevražda manželky, a následně kruté bolesti hlavy. To je na jeden život, byť fiktivní, trochu moc. Nepůsobí to ani věrohodně, ani to vlastně nehraje v celém příběhu nijak zásadní roli. Je to jaksi navíc a spotřebuje se tím spousta stránek, stejně jako věčné přemítání Jude o sebe samé nebo neustálé retrospekce do první knížky. Jasně, pokud potřebujete stavět na předchozím dílu a čtenář jej možná nečetl, je potřeba jej přiblížit, alespoň v kostce. Tady se to ale zbytečně rozmělňuje po kouscích přes celou knihu. Snad by bylo užitečnější napsat na první stránku, že je potřeba začít prvním dílem, než se pustíte do dalšího.
Vlekoucí se děj neděj je přerušen značně brutálními vraždami, až mě zaskočila autorčina vášeň pro takové množství krve. A protože si vymyslela vraždy podle matematické posloupnosti (což, uznejte, je hodně pitomý nápad), musí nechat umírat najednou desítky obětí. Logika věci mi říká, že při šestém mordu by musela autorka zavraždit současně 34 lidí a pak 55 a pak 89, takže je fajn, že to detektivové ve vcelku rychlém finále vyřešili zavčas, uf... díky moc.
Anne Frasier už ukázala, že umí psát mnohem lépe, takže mi nezbývá než doufat, že poslední díl trilogie bude opět návratem do formy.

hana4834
30.08.2023 4 z 5

Zase dobře čtení jsem zvědavá na pokračování

ZuzanaZ83
27.08.2023 4 z 5

Opět super detektivka s policistkou Jude v hlavní roli. Tentokrát pátrá po vrazích podle Fibonacciho posloupnosti.
Příběhem se také prolíná soukromý život a děsivá historie Jude i jejího nadřízeného Uriaha.
Tahle kniha je nenáročná, má krátké kapitoly a čte se sama. Určitě doporučuji i těm, kteří se potřebují ze čtecí krize.

zanekzoltecu
29.07.2023 5 z 5

Těžké hustopeč! :)

LusSyNDA
27.07.2023 5 z 5

Pecka! Kniha mě dostala svojí nádhernou obálkou a poté i skvělým a napínavým dějem. Úplně mě mrzí, že jsem nečetla první díl ze série o Jude. Opravdu zajímavá zápletka a konec byl také napsaný, člověk by ihned začal číst další díl série kdyby ho měl k dispozici.

Andrea7272
23.07.2023 5 z 5

Druhý díl opět super počteníčko, mrtvol opravdu hodně !!!!
Jdu do třetího dílu a moc se těším :-)

Rozmarýna Rozm
14.06.2023 4 z 5

Tento díl trochu slabší, ze začátku jsem se nemohla začíst, protože mi začátek přišel popisnější. Škoda, že to nedošlo k číslu 21, zajímalo by mě, jak by si s tím autorka poradila, co by vymyslela k zavraždění tolika lidí. Trochu mě překvapilo, že ti 4 u stolu nic nepodnikli. Za to strhávám jednu hvězdu.

Ulala
21.05.2023 5 z 5

Úchvatná obálka a zajímavý děj, co víc si čtenář může přát. Mrtvol je v tomto díle "hafo", ale přesto mi při čtení myšlenky pořád odbíhaly k tomu, že jde více o psychologickou studií obětí zločinů a závažných případů. Oba hlavní představitelé mají své problémy a v průběhu se objeví ještě jeden, o kterém zatím nic moc nevíme. Možná nám to objasní další díl.

knihomolkaJani
18.04.2023

SKVĚLÁ KNIHA!
Asi to úplně není pro slabší povahy, autorka se opravdu řežbách vyžívá..
Kniha vám přinese hodně mrtvol, zajímavý děj a velmi zneklidňující pocit...

Anne Frasier thrillery opravdu umí!

Lovana
24.03.2023 4 z 5

Na druhý díl série s Jude jsem se hodně dlouho chystala, první díl mě hodně bavil, ale k druhému jsem se stále nemohla dokopat, až nakonec díky společnému čtení jsem se k tomu konečně dostala. Bohužel už je to opravdu hodně dlouho, kdy jsem četla první díl, takže úplně neposoudím, který se mi líbil více, líbily se mi oba hodně a velmi mě čtení bavilo.
Přesto, že má kniha trošku větší formát, tak se čte velmi dobře, stránky samy ubíhají pod rukama a tomu také hodně pomáhají krátké kapitoly. Do knihy jsem se začetla velmi rychle, protože autorka začala opět pěkně zostra.
Jude a její parťák Uriah jsou fajn, i když každý se prožil svoje a zejména Jude je opravdu zvláštní, ale na druhou stranu, kdo by nebyl, kdyby si prožil to, co ona Každopádně mě zajímalo, jak se jim podaří vše vyřešit a zda dopadnou pachatele
Celkově byl případ velmi zajímavý a bavilo mě to, jen možná konec byl malinko urychlený, tam se to možná dalo více rozepsat, na druhou stranu, kniha nemá ani 300 stránek, takže to není nic překvapivého.
Velmi se těším hned příští měsíc na třetí díl a mrzí mě, že je to díl závěrečný Každopádně jsem velmi zvědavá a věřím, že opět do toho skočíme rovnýma nohama, už jen kvůli úplnému závěru tohoto dílu, po jehož dočtení jsem zůstala s otevřenou pusou.

Hodnocení 4,25*/5*

Miriam
20.03.2023 5 z 5

Druhý díl jsem zhltla stejně jako ten první. Detektivní zápletka mě bavila a zároveň jsem napjatě sledovala další životní peripetie hlavní vyšetrovatelky Jude. Děj není zbytečně zdlouhavý nebo překombinovaný. Moc povedená série.

rumova_kulicka
12.03.2023 5 z 5

Tento díl byl teda pěkná řezničina. Ale opět vtáhl, svištěl a nepustil. A na konci ještě nalákal na třetí díl.

FejKýý
09.03.2023 4 z 5

Zprve jsem se bála, že to bude slabší než první díl. Nakonec se to asi vyrovnalo a možná to bylo i o kapánek lepší než první díl. Strašně mě bavilo, že tu v příběhu bylo strašně moc mrtvol. To jen tak v detektivce není. Většinou se řeší případ, kdy jsou 2-3 mrtvoly max.. A tady jich bylo pak už skoro 20. Líbilo se mi, jak se tam stále něco dělo, nutí vás to číst a vy prostě musíte vědět, jak to dopadne. Také se mi líbilo, že jsme se zase více dozvěděli o detektivu Ashbym. Potom (radši nebudu psát o koho šlo, jinak bych také něco mohla vyzradit) se na konci stal docela zvrat a mě zajímá, jak to bude probíhat ve třetím díle a jestli na to Jude přijde.