Hana417 Hana417 komentáře u knih

☰ menu

Ginny Napořád Ginny Napořád Benjamin Ludwig

Zajímavý příběh. Jsem ráda, že mě na ni Čtenářská výzva navedla.

21.03.2020


Podivné počasí v Tokiu Podivné počasí v Tokiu Hiromi Kawakami

Uf, to byla práce. Rozvláčné, líně plynoucí. Dočteno jenom kvůli výzvě.

28.07.2019


Na okraji Na okraji Lina Bengtsdotter

Kategorie "Jedním dechem". Ale nevím, jestli si za rok vybavím, o čem knížka byla.

28.07.2019


Láska pro samouky Láska pro samouky Barbora Šťastná

Prima oddechové čtení na dovolenou.

18.07.2019


Šelma Šelma Andrew Mayne

Dost dobré, kategorie Jedním dechem. I když je všude thrillerů a detektivek víc než dost, tohle bylo zajímavé a neotřelé počtení. A to i přesto, že některé části byly těžko uvěřitelné a dle mého názoru trochu uměle našroubované, aby pasovaly do příběhu a hlavní hrdina oplývá výjimečnými schopnostmi a podobně jako kočka několik životů :o). Každopádně stojí za přečtení.

06.07.2019 4 z 5


Mrtvou neměl nikdo rád Mrtvou neměl nikdo rád Eva Tvrdá

Takové lehčí oddechové čtení. Ideální na dovolenou.

29.06.2019


Jasnozřivost Jasnozřivost Irena Obermannová

No, žádná sláva. Sice čtivé, ale Obermannová umí mnohem lépe.

06.04.2019


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Jedním dechem.

06.04.2019


Dračí zuby Dračí zuby Michael Crichton

Velmi dobrá kniha. Crichton je prostě borec. Zajímavé téma, čtivě napsáno, nejen, že jsem se dobře bavila, ale opět jsem se dozvěděla něco nového.

05.04.2019 4 z 5


Podej mi ruku Podej mi ruku Tove Alsterdal

Překvapivě příjemné čtení. Čekala jsem další ze severských krimi, ale tato kniha mě zaujala. Netradiční téma, dobře se četla a ještě přinutí člověka rozšířit si obzory z moderních světových dějin.

29.03.2019 4 z 5


Holčičky Holčičky Magda Váňová

Souhlasím s komentáři níže. Kniha je čtivá oddechovka. První dvě povídky OK, třetí je sci-fi červená knihovna, navíc už jsem ji četla jinde. To je dle mého nefér. Když jsem kontrolovala, co už jsem od Váňové přečetla, názvy knih jsem si pamatovala, ale nemohla jsem si u nich vybavit děj. Za mě je to oddechové čtení na dovolenou.

04.03.2019 2 z 5


Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Skvěle napsáno! Je vidět, že M. Atwoodová nesbírá ceny jen tak pro nic za nic. Velmi zajímavé téma, člověku se až dělá mdlo při představě, že by něco podpbného skutečně natalo. A ikdyž kniha vyšla před 30 lety, téma je dle mého stále aktuální.
K tomu otevřenému konci, mně zas tak otevřený nepřipadal.

16.09.2018


Medvědín Medvědín Fredrik Backman

Pro mě nejméně stravitelná kniha od FB. Ostatní knihy jsem přečetla jedním dechem, tuto jsem dočetla víceméně silou vůle. Téma je zajímavé, prostředí také, ale kniha bohužel nemá spád.

16.09.2018


Počátek Počátek Dan Brown

Za mě je tato kniha nejslabší, co D. Brown napsal. Což rozhodně neznamená, že nestojí za přečtení. Za skvělý považují námět, ale během čtení jsem se trochu nudila. Ocenila bych, kdyby mě autor více nutil k přemýšlení. Možná je to tím, že jsem od něj četla vše, co doposud vyšlo a schéma se v jeho knihách skutečně opakuje. Inferno se mi líbilo mnohem víc.

12.03.2018


Tma Tma Jozef Karika

Horory ani thrillery moc nemusím, ale od Kariky už je to třetí knížka, co jsem přečetla. Jeden večer jsem četla do jedné v noci a pak jsem nemohla usnout. :o) Ačkoliv mi děj místy připadal trochu přitažený za vlasy, knížka se mi moc líbila. Nejvíc oceňuji to, jak autor mistrně pracuje s představivostí. Jen potvrzuje to, že většina strachů sídlí v naší hlavě.

01.02.2018


Hana Hana Alena Mornštajnová

Paráda, čte se jedním dechem. Mám ráda příběhy zahrnující několik generací. A zde se mi líbilo řešení viny a neviny a odpovědnosti za (špatná) rozhodnutí, která ve svém důsledku fatálně ovlivní životy nejbližších.

01.02.2018


Jezero Jezero Bianca Bellová

Nějak jsem tuto knihu nepochopila. Co svým vyprávěním chtěla autorka sdělit? Knihu jsem dočetla, ale nic si z ní neodnáším.

01.02.2018


40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

Opět jsem se královsky bavila. "Princ Ládík" prostě umí. Zajímavé zážitky a zdravě drzé čelo během putování, lekhká ironie a sebeironie líčení svých poutí. Nejvíce mě baví neotřelá slovní spojení. Z této knihy mi uvízla v paměti "pohřební afterparty".

11.01.2018