HadleysHope HadleysHope komentáře u knih

☰ menu

Karty na stole Karty na stole Agatha Christie

Anotace mě zpočátku nutila číst s opatrností. Ale bylo to zbytečné. Další perfektní příběh, kde najdete i spoustu humoru. Navíc, docela pěkný přebal dělá z této knihy jednu z nejlepších v této sérii, co jsem zatím četl.

06.04.2024 5 z 5


Vražda v Mezopotámii Vražda v Mezopotámii Agatha Christie

Další z těch geniálních zápletek. Napínavé s nádechem tajemna a perfektním rozuzlením.

06.04.2024 4 z 5


Smrt v oblacích Smrt v oblacích Agatha Christie

Smrt v oblacích neby zas tak záživná, jako jiné příběhy od paní Agáthy. Ale i tak to bylo zamotané a až do poslední chvíle jsem netušil, kdo je vrah. Tedy já to věděl, ale on to nebyl. Jinak létání nesnáším.

05.10.2023 4 z 5


Vraždy podle abecedy Vraždy podle abecedy Agatha Christie

Tohle je ještě lepší, než jsem viděl na obrazovce. Přeci jenom psané slovo dává víc prostoru pro určení vraha. Vlasdtně až do konce to není jisté a některé údaje vám dojdou až na tom pomyslném konci. Ale vlastně je to geniálně promyšleno, i když se čtenář zas tak nemusí namáhat. Povedená detektivka.

05.10.2023 5 z 5


Tragédie o třech jednáních Tragédie o třech jednáních Agatha Christie

Slabota. Spíš spin-off než klasika.

20.06.2023 3 z 5


Vražda v Orient-expresu Vražda v Orient-expresu Agatha Christie

Tady si myslím, že není třeba co dodávat. Tohle je klasika všech klasik mezi detektivkami.

20.06.2023 5 z 5


Lord Edgware umírá Lord Edgware umírá Agatha Christie

Toho baronování tam na mě bylo moc, ale celková zápletka a krásné vyřešení příběhu se prostě musí ocenit.

13.03.2023 4 z 5


Dům na úskalí Dům na úskalí Agatha Christie

Už jsem si zvykl na precizní zamotanou dějovou linii a konečnou perfektní fázi vyřešení případu. Ani zde jsem nebyl zklamán. Poirot opět v nejlepším rozpoložení. Perfektní detektivka.

13.03.2023 5 z 5


Velká čtyřka Velká čtyřka Agatha Christie

No, má to své broučky, ale i tak zase povedený námět, zajímavá zápletka a takový nePoirotovský příběh.

05.01.2023 4 z 5


Záhada Modrého vlaku Záhada Modrého vlaku Agatha Christie

Krásný a napínavý pohled do minulosti. Nechtěl bych tam zemčít, ale tím krásným vláčkem bych se rád projel. Jinak zajímavě propracovaná detektivka.

05.01.2023 5 z 5


Vražda Rogera Ackroyda Vražda Rogera Ackroyda Agatha Christie

Zapeklitá situace. Drama, kdy nikdo netuší, kdo a proč. Vydírání, sebevražda, napětí. Prostě klasika, kterou fanoušek i čtenář očekával. Dostal jsem to, co jsem si koupil. Je to krásně promyšlené.

17.11.2022 5 z 5


Poirotova pátrání Poirotova pátrání Agatha Christie

Je to dobré, to je fakt. Ale já moc povídky nemusím. Při kupování této knihy jsem si ani nevšiml, že je povídková. Nakonec jsem to dal. Asi nejlepší povídka je Krádež šperků v hotelu Grand Metropolitan, ale i ostatní jsou napínavé a zajímavé. Určitě si každý vybere.

17.11.2022 4 z 5


Vražda na golfovém hřišti Vražda na golfovém hřišti Agatha Christie

Po prvním příběhu ze zámku Styles jsem byl připraven na další vraždičku. Hercule Poirot se mi okamžitě zalíbil. Jeho styl, mluva, pohyby (TV) a logické postupy jsou prostě perfektní. Agathe Christie prostě ví o čem píše.

01.11.2022 5 z 5


Záhada na zámku Styles Záhada na zámku Styles Agatha Christie

Miluji když je vše propracované, vtipné a logické. Moje první seznámení s Herculem Poirotem a hned jsem totálně nabažen po dalších případech. Tohle je skoro geniálně vymyšlené a do podslední chvíle skoro neprůstřelné. Uhádnout vraha předem je opravdu velký oříšel.

01.11.2022 5 z 5


Lev, čarodějnice a skříň Lev, čarodějnice a skříň C. S. Lewis (p)

Vlastně jsem nikdy neviděl celé filmové zpracování a tak jsem šel do skoro úplně, pro mě, nové věci. Jenže hned záhy jsem zjistil, že tohle je úplně jiné, než to filmové zpracování. Je to psáno moc dětsky a miloučce. Což, jak mám pocit, z některých zahlédnutých filmovýchh pasáží, znamené, že to není pro mě a nebavilo mě to. Sice jsem sai koupil celáý box, ale ten věnuju mladší ségře. Ta to určitě ocení víc než já.

28.10.2022 1 z 5


Harry Potter 1–4 (box) – První čtyři roky v Bradavicích Harry Potter 1–4 (box) – První čtyři roky v Bradavicích J. K. Rowling (p)

Tady se snad ani nedá co napsat. Mám rád boxy a Harryho. No a tak jsem si Pottera pořídil v kisně. Příběhy jsou perfekní, všichni v Bradavicích stárnou příběh od příběhu. Začínáme skoro dětskou pohádkou, pokročímě k akčnímu povídání a pomalu směřujeme od thrilleru k hororu. Všem vřele doporučuju.

22.10.2022 5 z 5


Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Další dramatické dobrodružství z Bradavic. Je přímo fascinující, jak všichni aktéři stárnou a tím se z pohádky stává horor. Perfektní.

16.10.2022 5 z 5


Nikdynoc - box Nikdynoc - box Jay Kristoff

Tady v podstatě nehodnotím obsah příběhů, protože vše už jsem napsal v komentářích u samostatných knih. Tady hodnotím BOX jako takový. Miluju BOXy, protože knihy v nich jsou skoro mimo realitu. A když je BOX ještě krásně provedený, moje knihovna si mlaská.
Nikdynoc je toho důkazem. Krásný BOX.

06.10.2022 5 z 5


Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Harry Potter na 800 stranách. SÍla, kouzelné, magické, srandovní, strašidelné a zase jsem na konci, čumím jak mudla, teče mi nudle a těším se na další příběh.

27.09.2022 5 z 5


Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Krok za krokem, řekl bych já. Co nový nález, to další záhada. A tak je to celý příběh, který pak vyvrcholý okázalým finále. Dech beroucí dobrodružství.

27.09.2022 5 z 5