FerryTaz FerryTaz komentáře u knih

☰ menu

Strážce boleslavského mystéria Strážce boleslavského mystéria Vlastimil Vondruška

Knihu jsem poslouchal jako audioknihu v práci. V knize mi přišlo, že autor úplně změnil myšlení a činy Oldřicha z Chlumu. Jinak spravedlivý, ctnostný a na svém úřadu si zakládající Oldřich se v knize změnil pomalu až ve špiona. Jako musím říct, že mě osobně se mi vcelku zamlouvalo. V knize je opět vidět, že šlo o dobu těžkou a že přízeň panovníka byla opravdu velice vrtkavá. Určitě to lidé okolo něj neměli vubec jednoduché.

26.04.2024 4 z 5


Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

Opět skvěle sepsaný příběh. Trochu jsem se bál podobnosti se sochařem smrti, ale nakonec mě příběh nezklamal. Navíc skvělý závěr, kterým si autor otevřel dveře do dalšího dílu a opravdu vzbudil mou přirozenou zvědavost. Takže mě nezbývá nic jiného než se vydat do dalšího dílu!

24.04.2024 4 z 5


Olomoucký bestiář Olomoucký bestiář Vlastimil Vondruška

Vlkodlaci řádí v zemi české!Tedy převážně na Moravě.Avšak nenechte se zmást. Je tu Oldřich z Chlumu se svými pomocníky,aby vraždám přišel na kloub. Opět velmi povedený oddechový příběh. Kniha se četla velmi dobře a vcelku mě upřímně překvapilo nebezpečí a špatná moravská pohostinnost. Šlechtici na Moravě se chovali jako by měli své vlastní samostatné království a nebyli součástí Českého království.

12.12.2023 5 z 5


Vražda v ambitu Vražda v ambitu Vlastimil Vondruška

Za mě zatím nejpovedenější díl.Knihu jsem přečetl jedním dechem. Krásně zabrouzdala do minulosti Oldřicha z Chlumu a vysvětlila některé již zmiňované události z předchozích dílů. Moc povedené a nezbývá než se vrhnout na další díl.

15.11.2023 5 z 5


Znamení rožmberské růže Znamení rožmberské růže Vlastimil Vondruška

Intriky na Pražském hradě se nevyhnou ani Oldřichovi z Chlumu. Opět velmi odpočinková kniha.

29.10.2023 5 z 5


Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

Opět perfektně napsaný příběh. Vraždy jsou opět detailně rozepsané, až z toho vstávají vlasy na hlavě. Za mě skvělá kniha, ohledně jako celá série s Robertem Hunterem. Líbí se mi, že na sebe knihy navazují,ale dá se také každá přečíst samostatně. Nezbývá než se pustit do dalšího dílu.

29.09.2023 5 z 5


Zloba Zloba Chris Carter

Tato kniha je mimořádné dílo. Ukazuje se, že se autor s každou další knihou posouvá dál a neustále příběh Roberta Huntera vylepšuje. Líbil se mi náhled do Hunterovi minulosti. Každý nový díl, nám odkrývá zajímavý život hlavního hrdiny. Sice v knize chyběl jeho parťák Garcia, ale vůbec mi to nevadilo. Za mě prozatím nejlepší díl. Recenze hotová a můžeme jít na další Hunterův případ.
Roberte ... hodně čteš ... jsem na tom podobně :D

06.09.2023 5 z 5


Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Za mě zatím jeden z nejlepších dílů. Strašně se mi líbí, jak dokáže autor napsat knihu tak, že se dá číst i samostatně. Mám na mysli to, že v každé knize na půlstránce zmíní příběhy hlavních detektivů a jak to mají. To bude asi důvod, proč jsem s touto sérií začal až 8.dílem a v podstatě "náhodou". Až zmínka o minulých případech mě přitáhla ke čtení dalších dílů. Jediné co mě tak trochu mrzí, že zde nebyla zmínka o Alici z minulého dílu. Minulá kniha končila tím, že s ní jde Robert na skleničku a v této knize o ní není ani řádka. Škoda... už jsem mu to vcelku přál :) .
Jinak jak jsem napsal výše, kniha je naprosto skvěle napsaná. Četla se jedním dechem a vždy vás dokázala vtáhnout do děje. Další co se mi na této knižní sérii líbí je to, že je vám vysvětleno nějaké psychologické gesto, které Vás donutí se zamyslet a uznat, že je to pravda.
"Hunter jasně chápal, že Paulsenova taktika spočívá v převzetí kontroly nad jejich setkáním. Nechal je čekat-ne proto, že by neměl čas, ale protože čekání podráždí a frustruje i ty nejklidnější jedince. Zaujal učebnicovou mocenskou pozici vyslýchajícího- vestoje, zatímco všichni ostatní sedí. Nedošlo k žádnému fyzickému kontaktu a Paulsen si úmyslně udržoval fyzický odstup od obou detektivů, vytvářel tak neosobní atmosféru setkání, jako by vedl pohovor s budoucím zaměstnancem."

04.08.2023 5 z 5


Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Robert Hunter opět předvedl svou inteligenci a důvtip. Opět skvěle napsaná kniha, závěr mě osobně hodně překvapil a vůbec jsem to nečekal. Určitě stojí za přečtení, stále si nedokážu vynachválit dobře rozdělené kapitoly na kratší úseky. Jednu kapitolu máte třeba na 4-6min.jinou maximálně na 10min.Což je za mě naprosto chytré, neboť můžete vždy rychle přečíst kapitolu, jít dělat něco jiného a pak přečíst další, která zabere pár minut. Nebo se samozřejmě můžete zabrat a přečíst jim vícero náraz,to je už na vaší volbě.

18.07.2023 5 z 5


Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Robert Hunter opět zaválel. Líbí se mi jeho psychologické rozbory, pozorování a jeho intuitivní myšlení. Autor prostě opět nezklamal. V této knize jsem se ale musel pozastavit nad dvěma věcmi.Tou první je zbytečně moc použité slovo anżto, anžto takto prostě nikdo nemluví. Možná jde o nastínění nějakého přízvuku, který prostě čeština neumí moc podat.Nevim. Tou druhou bylo to, že si už nyní nejde nevšimnout jak autor nakládá s novými postavami. No nic, další případ vyřešen. Můžeme se vrhnout na další...

13.06.2023 5 z 5


Popravčí Popravčí Chris Carter

Opět skvěle napsaný příběh. Autor mě opět vtáhl do děje a sem tam jsem byl i sám překvapený kam se příběh stočil.Robert Hunter opět zaválel. Již se těším na další knihu.

31.05.2023 5 z 5


Adventní kletba Adventní kletba Vlastimil Vondruška

Musim se priznat,ze mi tato kniha moc nesedla a musel jsem si odskocit a rozecist knihu z uplne jineho zanru.Nevim,mozna to bylo tim,ze jsem predtim precetl minule tri knihy a byl jsem Oldricha z Chlumu proste jen presycen.Kazdopadne klobouk dolu pred spisovatelem,ktery dokazal udalosti dvou dnu a jedne noci nacpat do jedne cele knihy. Oldrich opet vse brilantne vyresil a kniha ma cestne misto v me knihovne.

22.05.2023 4 z 5


Záhada zlaté štoly Záhada zlaté štoly Vlastimil Vondruška

Kniha byla opět hezky odpočinkově napsaná. Četl jsem jí jedním dechem, ale i přesto jsem se občas ztratil ve jménech, neboť autor vcelku často používal jména podobná. Jako např. Eberhart - královský mincmistr a Enderlin-vysoce postavený měšťan. Řeknete si, vždyť jsou to naprosto odlišná jména, ale když se druhý den vrátíte ke čtení a čtete o jednom z nich, tak si až po stránce třeba uvědomíte, že čtete o tom druhém než jste si původně mysleli. Zlatá jednoduchá jména Marta, Ota, Mikeš :) Nicméně, příběh byl dobrý a já se již vrhám na další díl.

21.02.2023 5 z 5


Zdislava a ztracená relikvie Zdislava a ztracená relikvie Vlastimil Vondruška

Opět odpočinková kniha, prostředí ve kterém se děj odehrává je mému srdci blízké. Děj byl velmi poutavý a vždy se mi libí rozuzlení na konci. A nyní hurá za dalším dílem!

13.02.2023 5 z 5


Dýka s hadem Dýka s hadem Vlastimil Vondruška

Myšlenka středověkého prokurátora je opravdu dobrá. Líbí se mi, že má Oldřich poskládaný již svůj vyšetřovací tým a příběh měl hlavu a patu. Líbí se mi jeho uvažování, ale nejvíce se mi líbí prostředí do kterého je děj uveden. Určitě budu pokračovat v dalších autorových knihách.

30.12.2022 5 z 5


Cujo Cujo Stephen King

Autora mám v hledáčku již delší dobu. A když jsem se někde dočetl, že King byl při psaní tohoto románu na tom se svou závislostí tak špatně, že ani nevěděl, že tuto knihu napsal, tak to mě přitáhlo ještě víc. Kniha se četla sama, sice jsem měl problémy se sžít s hrdinkou uvězněnou v autě, ale po přečtení a hloubání, jak bych jednal já v podobné situaci přišlo prozření, že bych se choval asi stejně. Když je člověk ve stresu, tak jde logické myšlení někdy stranou.

22.12.2022 4 z 5


Terror Terror Dan Simmons

Po přečtení této knihy se již budu řídit starým známým... Když nejde o život, jde o h*vno. V knize je opravdu dobře zachyceno utrpení mužů, kteří se vydali do polárních krajin. Člověk bere dnes vše pomalu jako samozřejmost. Ale co by dělal, kdyby se dostal do podobné situace? Když není pomalu co jíst, pořádně se nezahřeje a začíná trpět kurdějemi? Když ví, že v této pustině zemře a neuvidí již své milované? To vše vám tato kniha nabídne, zanechá ve vás hodně věcí k zamyšlení. Po pravdě jsem si ale v polovině knihy musel vypomoct audioknihou, abych příběh dokončil. Kniha je totiž protkaná občasnými zdlouhavými pasážemi, které nudí, nebo jsou nezajímavé. Jako by chtěl autor knihu natáhnout na co nejvíce stran. Řekl bych, že 350 stran klidně stačilo,proto jedna hvězdička dolů.

20.10.2022 4 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Kniha me opet nezklamala. Skvele rozdelene pasaze a kapitoly. Pribeh, ktery ma grady a udrzi vasi pozornost, nebot kapilova vzdy konci necim co vas donuti cist dale,jen abyste za dalsi kapitolu az dve navazali na to co vas donutilo ciat dal. Jiz jsem se podruhe pristihl, ze o autorovych knihach uvazuji tak, ze si rikam, ze mi zbyva do konce nejakych 40 stran a detektivove nemaji moc voditek.Ale vysoka inteligence a pozorovaci schopnost hlavni postavy detektiva Huntera je dechberouci a zaver ma vzdy velke grády! Po precteni vas vzdy zaplavi pocit, ze kdyz je vse vysvetleno a vse do sebe zapadlo, ze byl pribeh naprosto skvele postaven a odvypraven. Klobouk dolu!

20.08.2022 5 z 5


Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Knihu jsem koupil ve slevě a proto jsem s tímto autorem začal bohužel jeho již 8.dílem.Po přečtení jsem nepochopil proč takto skvělá kniha ve slevě byla, ale dobře tomu, že jsem za tak skvělou knihu ty peníze dal.Kniha je velmi dobře napsaná, autor umí udržet napětí a kapitoly jsou velmi dobře rozdělené, takže i pro čtenáře, kteří nemají moc času a kteří nehledají dlouhé kapitoly. Při čtení knihy přicházela různá uvědomnění. Ať už od toho,že jsme opravdu zlenivěli a telefonní čísla necháváme na přístrojích až po uvědomnění co pro mě znamenají moji blízcí. Za mě skvělá kniha a autorovo podání se mi líbilo natolik, že jsem si pořídil sedm předchozích dílů, abych se s detektivem Hunterem seznámil blíže. Takže nyní z osmého dílu hezky na začátek :-)

15.08.2022 5 z 5


Doktor Spánek Doktor Spánek Stephen King

Bylo skvělé sledovat pokračování Danova života. Spisovatel dokáže prostě člověka do svého příběhu zatáhnout. Bohužel většinou je to tak, že čerpají ze svého života, což kniha Osvícení skutečně (co by do problému s alkoholem) byla. Pokračování jen ukazuje, že jablko bohužel nepadá daleko od stromu a jak je snadné do stejného problému spadnout. Každopádně, kniha se mi četla velmi dobře a pokračování příběhu bylo skvělé. Již se těším na další knihu od tohoto autora.

28.07.2022 5 z 5