Fenris Fenris komentáře u knih

☰ menu

Bouří prokletá Bouří prokletá Patricia Briggs

Co se tak asi může říct? Patty prostě nezklame a já se děsím dne, kdy tato série skončí.

24.08.2019 5 z 5


Nimbus Nimbus Neal Shusterman

Nimbus nezklamal, naopak celou tuto původní duologii, teď již triologii pozvedl na vyšší úroveň. :D

Na konci knihy jsem měla amok, že není venku další díl a měla jsem s tím problém pár dnů po dočtení! :D

24.08.2019 5 z 5


Nikdynoc Nikdynoc Jay Kristoff

Nejdříve jsem nevěděla, co od knihy pořádně čekat, zvlášť když měla celkem velkou reklamu, ale nuda na dovolené mě dohnala až k této knize a já za to byla velice ráda, protože tohle je naprostá pecka a moc se těším na další díl.

Samozřejmě jsem šťoural a určitě bych si našla něco, co mi tam aspoň trochu vadilo, ale jako celkový pohled jsem s tím velice spokojenná a asi po 200 stránce jsem odmítala jít i na záchod nebo jít třeba spát. :D za mě určitě 5/5*

24.08.2019 5 z 5


Temnota Temnota Kiersten White

Nejdřív jsem ke knize byla lehce pesimistická, protože si velmi brzy získala špatné hodnocení, ale nakonec jsem ke knize takzvaně dokopala.
Když jsem knihu dočetla do poloviny, tak jsem pochopila proč získala tak špatné hodnocení. Kniha byla zapasována do dětského repertoáru a mě je úplně jasné, že málokteré dítě by tohle mohlo bavit, je to plné politického pletichaření, zabíjení, pomstě, morálních rozhodnutí.
Já jsem byla s knihou všeobecně spokojená, ano občas se kniha táhla, až trošku nudila, ale i to, že se táhlo, tak to odpovídalo podstatě příběhu, ne všechno musí teď, hned, rychle, některé věci chtějí čas. Jak již koukám, hodnocení se zvýšilo a já jsem ráda a těším se na další díl, abychom zjistili, jak to bude s Ladou. :)

14.04.2019 4 z 5


Krutý princ Krutý princ Holly Black

Kniha se mi líbila, měla velmi čtivý styl psaní, svět byl krásně zpracovaný, v knize je i mapička, na které nedám osobně dopustit, ale všechno má svá "ale".

Ač se mi kniha líbila sebevíc, bylo tam i několik okamžiků, které mě překvapily, tak se autorka stejně nevyhla zažitým klišé, ovšem nedá se jí to úplně vyčíst. Autoři, kteří si již nepíší svá díla jen do šuplíku musí trochu myslet na své čtenáře a psát tak, aby se kniha prodávala.

S postavami jsem byla celkem spokojená, líbilo se mi, že Jude není víceméně holka, která k tomu všemu příjde, jak slepec k houslím a nesnaží se za každou cenu improvizovat.
Cardan je podle mě postava, od které jsem možná očekávala trochu víc, ale také je možné, že se teprve projeví v dalších dílech.
Se zbytkem postav jsem spokojená, i s Taryn, o které jsem tu četla už nějaké negativní poznámky, ovšem, v každé knize musí být takováto postava.

Za mě 4 hvězdy z 5 a těším se na další díl. :)

23.11.2018 4 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Knihu jsem koupila víceméně jen kvůli obálce, nebudu lhát učarovala mě. Když jsem knihu začala číst, byla jsem velmi mile překvapená tímto světem a jak to v něm funguje.
Příběh se mi líbil, styl psaní u mě lehce pokulhával a asi jediné mínus bylo to, že se střed příběhu až trochu zbytečně táhl.
Za mě 4 hvězdy z 5 a těším se na pokračování. :)

21.07.2018 4 z 5


Severská mytologie Severská mytologie Neil Gaiman

Velice svižný průvod severskou mytologií od začátku do konce okořeněný humorem, ale situacemi, kdy se mi málem vlily slzy do očí. Moc pěkná práce.

18.07.2018 5 z 5


Na lovu Na lovu Meagan Spooner

Moc se mi to líbilo. Ano, určitě bych našla pár výtek, které by se daly napravit, ale jako celek se mi to líbilo.
Nebylo to nijak přehnané, byl to vážně retelling na Krásku a Zvíře, bylo to zasazené do ruského prostředí, díky kterému bylo možné tam vložit víc než jen jednu pohádku. Líbilo se mi tam, že mělo i zvíře svoje "kapitoly", které byly zajímavým zpestřením celé knihy.
Doufám, že se od autorky dočkáme i třeba jiného retellingu. :)
Za mě 4/5*

20.05.2018 4 z 5


Palác lží Palác lží Erin Watt

U tohohle dílu jsem se musela trochu nutit to dočíst, bylo to tam zbytečně protahovaný a když ne, tak vyplněný sexem a ještě se tam vytratil ten jejich humor. Stejně jako ostatní, i já jsem ráda za něco jako happy ending, ale prostředek knihy mě nijak nebavil.

Sumasumárum, celá triologie mě celkem bavila, bylo to roztomilý, předvídatelný, nemuselo se u toho přemýšlet a bylo tam mraky klišé.
Největší mínus u mě bylo, když se autorka asi nechala trochu strhnout a kniha zněla, jako kdyby ji psala vlhká třináctka na Wattpadu.
Nejsem si úplná jistá, kolik autorce je, nebo kolik vydala knih, ale myslím, že mohla odvést lepší práci. :D

Za mě 3/5* a asi si od autorky už nic jinýho nepřečtu. :D

07.05.2018 3 z 5


Prokletý princ Prokletý princ Erin Watt

Musím uznat, že tenhle díl se mi o chlup líbil víc, než ten první, podle mě se tu autorka snažila o něco víc a popravdě, kapitoly z pohledu Reeda mě velice bavily.
Stejně jako u prvního dílu bych měla nějaké výhrady, ale bylo to o dost lepší.

Jen mi je tak nějak líto, že tam není víc dvojčat, celkem jsem si je oblíbila, asi moje nejoblíbenější postavy z celé série.

Za mě 4/5* a teď jdu na poslední díl. :D

26.04.2018 4 z 5


Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Popravdě? Mě to bavilo, je to jedno velký klišé a já teď potřebuju číst něco nanáročnýho a ňuňavýho, takže z prvního dílu jsem, daloby se říct nadšená a těším se na další díl.
Za mě 3/5* Autorka má bohužel pár zlozvyků, které mě v knize iritovaly.

24.04.2018 3 z 5


Stříbrná labuť Stříbrná labuť Amo Jones

Suma sumárum jsem s tím byla spokojená a líbilo se mi to, ovšem celý náměť této knihy měl o tolik větší potenciál a myslím, že si s ním autorka mohla počít o něco více obratněji.
Bavilo mě, že je kniha chaotická a vlastně ani čtenář nic neví a pomalu si klepe na hlavu, co se sakra děje. Bavily mě ty jejich hry i to, že tam byly znaky sektářství, které se tak nějak potvrdily. (?)

Co mě tam nebavilo, co mě vážně, vážně, vážně iritovalo, bylo jak tam autorka pořád cpala názvy písniček. Proč? Řekněte mi někdo proč? Protože mě to tam vážně štvalo.

Každopádně, se moc těším na další díl, jelikož jako i vy ostatní, mám spoustu nezodpovězených otázek, které potřebuji nutně vědět. I přes to, že už vymýšlím různé teorie. :D

Za mě 3/5* Doufám, že v druhém dílu se autorka polepší v jistých nedostatcích.

22.04.2018 3 z 5


Krutá krása Krutá krása Rosamund Hodge

Hádám, že Kráska a Zvíře je poslední dobou v "módě", ale jelikož je to moje oblíbená pohádka, tak jsem si to nemohla odpustit.
Co se týká kladů této knihy: Je to krátká knížka, díky které můžete zabít odpoledne/večer, velmi dobře se čte a hlavně se kniha netáhne, ano je tam pár úseků, ale není to jako u jiných, kde se kniha táhne klidně i několik kapitol, tady to byly třeba občas dvě stránky. Kniha mi přišla i místy velmi humorná i překvapivá.

Co mě ovšem potěšilo bylo, že ve společnosti byla zasazená řecká mytologie, kterou od malinka mám moc ráda.
Nyx mi byla příjemná, věděla svoje nedostatky a byla obecně tak nějak reálnější. Věděla, že není hodná a odvážná hrdinka, ale moc dobře o sobě věděla, že je to spíš hodně jedovatá potvora, která by se snad dokázala smát i nad mrtvolou a do toho všeho byl zohledněn její věk. Byla jsem s ní jako s postavou spokojená.

Negativa téhle knihy jsou hlavně to, že na konci je to tak nějak urychlené, hektické a trochu nepřehledné. (Pro mě za mě by kniha mohla mít i o dobrých 50 stran víc)

Nebudu lhát, ta kniha mě i překvapila, nebylo to koncem, ale během knihy se člověk opravu dozvěděl zajímavé věci.
Konec.. no, co říct ke konci, něco jsem očekávala něco ne. Možná jsem i trochu čekala, že autorka do toho dá i něco víc.

Každopádně, za mě to jsou 4/5* a těším se na retelling Červené Karkulky. :)

21.04.2018 4 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Jsem velice spokojená, kniha se nijak netáhla, postavy byly velice zajímavé a rozmanité. Příběh mě velice bavil, byl plný akce, napětí, ale i humoru a překvapení, která pocházela nejvíce od Kaze a jeho spletitým plánům.
Asi, bez nějakého velkého překvapení, určitě se připojím k majoritě čtenářům, kteří si oblíbili Kaze Brekkera, jeho postava byla plná překvapení a to nemyslím jen jeho myšlenkové pochody a některé jeho vyjadřování (hlavně to, ohledně Inej).
Negativa téhle knihy, hmm, nechtě mě chvíli přemýšlet...... stále nic....... stále nic.... Ou ou, jo jasně, asi nebude překvapením, že jsem si úplně neoblíbila postavu Mathiase, chápu, proč ho tam autorka dala, ale kapitoly s ním mě moc nebavily. Obecně nesnáším fanatiky, kteří snad i trpí, když nemohou do světa hlásat svoji víru, či přesvědčení a přesně takový Mathias byl. Nevypěstovala jsem si k němu úplně nenávist, zažila jsem už i horší postavy, ale nadšená jsem z něj nebyla.

Co se týče knihy jako takové, je nádherná! Přebal, černé stránky po stranách, v knize jsou i mapy (miluju mapy v knihách) Nádhera.
Navíc bylo na tomto díle vidět, že už se autorka trochu vypsala a napravila své nedostatky, kterým jsme byli všichni svědci prvním díle Griši.

Těším se na druhý díl, který má za chvilku vycházet.

Za mě 5/5* :)

20.04.2018 5 z 5


Sníh nebo popel Sníh nebo popel Sara Raasch

Bylo to takové miloučké, tahle kniha neurazí, ale ani vás to nijak extra nenadchne. Je to takový hezký průměr, u kterého si hezky vyčistíte přes odpoledne hlavu.
Kniha mě bavila, nebylo to nic extra, ale líbilo se mi to. Postavy byly sympatické, nebyl tam nějaký extra velký zbytečný úvod, což se mi ulevilo, jelikož knížka je kraťoučká a furt se tam něco dělo.
Nejsem si jistá, jestli je to autorčina prvotina, z mého pohledu ano, takže se těším na další díl, jelikož v tom si už autoři uvědomují nějaké svoje chyby a odvádí už mnohem lepší práci.

Co se týká záporů téhle knihy, hm, asi jen to, že je to lehce předvídatelné, jak jsem říkala na začátku, je to miloučké a neurazí to. (Je to trochu vykrádačka, ale co dneska není?)
Hlavní postava Meira, trochu víc naivní, než by musela být, na to, že ji vychovávali na útěku během války, tak holka asi nějak extra rozumu nepobrala? No, budu to přisuzovat její osobnosti, která se bude doufám nějak dál vyvíjet a nebude pořád tou malou holčičkou na útěku.
A musím taky pochválit Cooboo, mám pocit, že jsem narazila jen na jednu chybičku v textu.

Za mě 3*/5... jsem zvědavá, jak to půjde dál. :)

08.04.2018 3 z 5


Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Stejně, jako spousta dalších čtenářů i mě uchvátila Sarah svými knihami, ze série Dvoru jsem byla nadšená a ke třetímu dílu jsem se prodrala, co to šlo.

Jako vždy, mě Sarah nezklamala, nezklama mě svým stylem psaní a nezklamalo mě pár postav, které si udržely svoje chování a vývoj.
Co mě trošku zklamalo bylo to, že se mi celá kniha zdála klidná a ke konci se narvalo všechno do posledních pár kapitol, aby to tam prostě bylo!
Pár částí tam bylo zbytečně, pár částí mi vyrazilo dech, ale jako kniha mě to určitě nezklamalo.
V knize je i vidět, v čem si je autorka jistá a v čem ne, ale snažila se, moc se snažila a já jí za to moc obdivuju.
Co mě opět zklamalo, jsou chyby od nakladatelství Cooboo, vím, že lidi nejsou všemocní, stejně tak jako editoři a korektoři, ale pár těch chyb tam vážně bije do očí. A také pár vět nedávalo smysl, hm. (A to je, co říct, můj pravopis a gramatika jsou občasné příšerné) :D

Konec pro mě, nebyl úplně koncem. Bylo to divně ukončené a je tam spoustu nezodpovězených otázek, které se doufám dozvíme v novele ACOTAL.

Nejsilnější díl z celé triologie byl určitě druhý, to je asi bez debat, aspoň z mého úhlu pohledu.

Doufám, že se brzy můžeme čekat na další sérii od Sarah, která nás opět přenese do úžasného světa.

Za mě 4,5 hvězdy, ale zokrouhlila jsem to na 5. :D

03.04.2018 5 z 5


Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Tento díl jsem dočetla dnes v noci a pořád jsem z toho taková přejetá. Byla jsem mile překvapena, že tento díl si nasadil opět o něco vyšši laťka, než byl předchozí díl. Slyšela jsem na tuhle knihu už i kritiku, že je jeden z nejslabších dílů, s čímž nesouhlasím.
Ano bylo tam pár částí, kdy bylo vidět, že je to trochu natahované, ale jinak se děj posunul na úplně jinou příčku a když jsem díl dočetla, měla jsem pocit, že předchozí čtyři díly byly jen takový úvod, který nás má vhodit do vroucího pekla.
V tomhle díle jsme získali spoustu odpovědí, nad otázkami, které jsme si občas ani nepoložili.
Také vím, že si hodně lidí stěžuje na to, že tam Aelin nemá žádný vývoj postavy... popravdě, mě osobně to vyhovuje, mám ráda ty její překvápka a čtenář se pak tváří stejně jako lidé z jejího dvora.
Konec, mě trošililinko naštval, o tom žádná, ale vědomí toho, že přijde to velký bum a že tato série bude pokračovat, mi to tak nějak vykompenzovalo. Nějak nejsem ještě připravená se s touto sérií rozloučit.

Jinak ke knize jako takové, bylo tam hodně chyb, jednou tam byla i záměna jména, změna pohlaví, chápu, že editoři a korektoři nejsou všemocní, ale poslední dobou mě Cooboo nezklame v jedné věci- mají v knihách spoustu chyb, na které čteřnář přijde a bijou ho do očí.

Moje hodnocení je 5 hvězd i přes pár negativ, co tam byly, tak je přebily pozitiva a navíc Sarah příše krásně čtivě, což dokazuje hlavně to, že jsem knihu měla přečtené za necelé tři dny. (Taky o tom vypovídají moje kruhy pod očima. :D )

31.03.2018 5 z 5


Fangirl Fangirl Rainbow Rowell

Krásné čtení na dlouhou volnou chvíli. Autorčin styl psaní je velice čtivý, postavy vás pobaví, ale i zaujmou.
A je to i odpočinkové, dle mého názoru, by se kniha obešla bez pár stránek a stejně by nic neztratila. Za to asi hvězda dolů, jinak nemám, co vytknout.

21.10.2017 4 z 5


Magie střelného prachu Magie střelného prachu Ilona Andrews

Ať žijou boudy! Celou knihu jsem se nenudila! Vůbec! Pořád jsem se bavila ať to bylo bojem nebo humorem, kterým boudy oplývají.
Jsem moc ráda, že se autorka rozhodla věnovat více prostoru Andree a Rafaelovi. Určitě si to zasloužili!
Ať žije fialový koberec! :D

21.10.2017 5 z 5


Utrpení knížete Sternenhocha Utrpení knížete Sternenhocha Ladislav Klíma

Knihu mi doporučila moje učitelka literatury, že by se mi to mohlo líbit. Inu, nemýlila se a já se do knihy zamilovala.
Překrásné, nechutné, šílené a přesto úchvatné. Je tam krásné spojení Schopenhauera a Nitzscheho a jelikož jsem byla pilnou studentkou filosfie, tak mi kniha dala o dost víc, než běžnému čtenáři a díky tomu patří i k mým velice oblíbeným kouskům, které mám v knihovně.

21.10.2017 5 z 5