Magie střelného prachu

Magie střelného prachu https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/188485/bmid_svet-kate-daniels-magie-strelneho-p-MR6-188485.jpg 5 323 45

Kate Daniels série

>

Román mimo hlavní řadu, zasazený do světa série Kate Daniels (Kate Daniels #5,5). Jako bonus novela Magické dary (Kate Daniels #5,4). Andreu Nashovou možná vyhodili z řad Rytířů milosrdné pomoci jen proto, že je podle nich „hřích“ být kožoměncem, ale ona se odmítá stáhnout do ústraní a lízat si rány. Možná přišla o vše, na čem dosud usilovně pracovala, ale když jí život staví do cesty překážky, je připravená se s nimi porvat – jen si na to musí vybrat ten správný kalibr. Zatímco se snaží znovu najít pevnou půdu pod nohama, pracuje pro Špičkově ostrou vyšetřovací agenturu, firmu své nejlepší kamarádky Kate Danielsové. Ale když někdo nečekaně zabije kožoměnce pracující pro Rafaela Medranu, Andreina bývalého milence a alfu samců klanu Boud, dostane na starost ten nejhorší případ ve své kariéře. Andrea a Rafael budou muset spolupracovat, aby polapili mocného zabijáka, a stihnout to dřív, než se stačí zabít navzájem nebo než to jejich záhadný cíl udělá za ně. Ale když zachraňujete svět, občas je nějaká menší oběť potřeba, nebo ne? První vydání.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Gunmetal Magic , 2012


více info...

Přidat komentář

pollyn
19.02.2024 5 z 5

Nevím jak je to možné, ale sérii jsem četla dvakrát a tenhle díl mě minul. Po letech jsem zase vyhrabala Kate a dostala se ke mě i ekniha této extra knížky. Měl to být jenom bonus a tak jsem se příliš netěšila a při čtení velmi obezřetně "otáčela" stránky, aby mi knížka dlouho vydržela. A ona byla úplně regulérně dlouhá a nebyla pouhým doplňkem!
Pro mě nejlepší díl celé série. Na mě je Kate přeci jen příliš ostrá, Andrea je tak akorát. A ačkoliv je šelmočlověk, má víc lidských vlastností a čtenář se s ní líp ztotožní.

Senza Jenka
20.10.2023 2 z 5

(SPOILER) Přiznám se, že jsem trochu na rozpacích. Andrea je sice zajímavá postava, ale asi se mi lépe ztotožňuje s člověkem, byť neobvyklým, než z kožoměncem. To, že musí dodržovat zákony, ať se jí to líbí, nebo ne, je pravda. Ale lidský svět přece jen nabízí víc možností, kam se i v rámci jednoho města vrtnout, zatímco Smečka je v Atlantě jen jedna a boudy jsou dost úzkoprofilová skupina... Takže ta nechuť mi byla bližší, než to smíření s nevyhnutelným.
Také mi moc nesedí použití stejného motivu v obou povídkách. Ani ta zběsilá honba za záchranou Rodericka, která vyústila v takové... pšouknutí do větru.
Občas kulhá ta často omílaná nechuť magie k technickým vymoženostem. Telefon - budiž, ale beton? Ten byl používán již ve starověkém Římě a přitom ho magie ničí, zatímco plastová cedule a hliníková konstrukce stanu - tedy výsledky velmi pokročilého Techu, nevadí?!!
Žiletkové ostří na sekeře? Proč jako?! Holit se sekerou je nepohodlné a k sekání je potřeba masivnější brus.
Označení šelmočlověk je u Andrey poněkud zavádějící!
Za mě - koberec pobavil, ale jinak slabý čaj.


kolacky
02.12.2022 5 z 5

Nejlepší rozhodnutí. Nejlíp je kožoměnci ve Smečce!

Pain
03.05.2022 5 z 5

(SPOILER) Na základě komentářů jsem si tuto knihu přečetla po knize Magie zabíjí a druhou povídku jako první a první jako druhou. :)) Oba příběhy jsou zajímavé. V prvním se Andrea stane družkou Rafaela a vstoupí do smečky.

luculi
08.03.2022 3 z 5

Konečně jsem se odhodlala přečíst i tuto doplňkovou knihu ze série Kate Daniels. Tentokrát se totiž děj odehrává z pohledu její kamarádky Andrei a navazuje za pátý díl.

Přestože mě návrat hodně bavil, tak to bylo prostě jiné. Byl tu cítit určitý nádech Kate, nějaká podobnost a tak trochu jsem to i porovnávala. Zase jsem potkala staré známé a navíc se dočkala i nějaké té egyptské mytologie.

Na jednu stranu jsem spokojená, byla to fajn nostalgie, ale na stranu druhou mi chyběl ten pocit, že nechci knihu odkládat a že ji musím přečíst v jednom dni. Nějaké to napětí, překvapení a pocit 'závislosti'. V podstatě jsem měla dojmy jako při čtení každé povídkové knihy. Je to příjemné doplnění série, ale nezpůsobuje to u mě žádný wow pocit.

Lacie
09.02.2022 5 z 5

Střelný prach patří za 5. knížku v sérii – Magie zabíjí. Jsou to dvě povídky a časově se částečně prolínají, ta druhá (kratší s Kate) je o chlup dřív, ale mě to takhle bavilo. První povídka je o Andree a je delší, čteme děj z jejího pohledu, včetně toho, že vlastně neví, co Kate mezitím dělá. A když se pak dostaneme k druhé povídce, je to fajn doplnění k věcem, které jsme četli z Andreiny strany.
Opět je to detektivní zápletka – vražda členů smečky, zaměstnanců Rafaelovy recyklační společnosti, v trezoru spadlého mrakodrapu. K tomu zápletka milostná, Andrea se s Rafaelem v Magii krve ve zlém rozešli a on tomu tady nasadí korunu. Jejich bojůvky, k tomu Roman – toho mám moc ráda, škoda, že nepřipsali nějakou tu romanci i jemu.
A také mě mrzí, že nikdo nevydal i ostatní knihy, Hugh a Bílá čarodějka, Julie, Dali a Jim... Budu doufat!

Nikidree
15.12.2021 4 z 5

Nevím, proč jsem se rozhodla číst tento doplňkový díl až po celé sérii, ale nijak mi to nevadilo.
Můžu říct, že obě povídky byly moc pěkné, ačkoliv ta s Andreou byla samozřejmě zajímavější, protože děj měl víc prostoru, než Magické dary s Kate.
Asi bych tomu nic nevytkla. Brala jsem to jako doplňkovou knihu k sérii o Kate a tím to opravdu je.
Snad jen bych zmínila, že mě mrzí, že nejsou vydané i ostatní knihy ze světa Kate Daniels. Co jsem tak koukala na web stránky autorky, jsou příběhy i s Julií, Hughem, Dali i Curranem. Hlavně Currana bych si hrozně ráda přečetla. No ale co se dá dělat..

Fifth Element
01.10.2021 5 z 5

Doporučuji číst nejdřív druhý příběh Magické dary, časově začíná nejspíš o chviličku dřív, více před prvním a nakonec spolu splynou a zase se rozdělí, ale Dary zmiňuji některé činy právě z druhého.
Za mě skvělé, konečně se osvětlí celý příběh Andrei

Luigi1
28.03.2021 5 z 5

Celá série je plná zvratů a okamžiků kdy jsem nevěděl zda se mám smát nebo nadávat.Moc se mi dily líbily doporučuji.

marie2577
11.01.2021 4 z 5

Nejprve jsem byla zklamaná že je to o někom jiném ale brzy jsem se zacetla . Skvělé palec nahoru.

Jass
15.10.2020 5 z 5

Taky se vám někdy stává, že úplně zapomenete, jak některou postavu zbožňujete dokud se s ní zase nepotkáte? Roman je pro mě takovou postavou, já toho chlapa zkrátka zbožňuju.

"No, budu muset jít," řekla jsem.
Roman krátce vzhlédl a spiklenecky se zeptal: "Myslíš, že bych spustil požární kropiče, kdybych dramaticky zmizel v oblaku černého kouře?"
Naklonila jsem se k němu a tlumeně prohlásila: "Nejspíš. Ale jsem ochotná zavřít na chvíli oči a předstírat, že se to stejně stalo."
Zavřela jsem na delší moment oči, a když jsem je znovu otevřela, byl pryč.

Já vám nevím, něco na tom chlapovi mě zkrátka bere... (A hojně k tomu přispívá ten Ijáček, moje obsese s Medvídkem Pú totiž dosahuje naprosto neměřitelných rozměrů...) Což neznamená, že nefandím Rafaelovi a Andree, fandím, ti dva k sobe zkrátka patří. Jen by se měli smířit s tím, že Roman je hvězda pořadu... (scéna s nečisty je naprosto top)
Jinak je tenhle díl skvělý jako každý, jen dostáváme trochu jiný úhel pohledu na věc (a hlavně na Kate...). A i druhá novela s Kate je fajn. Celkově si vůbec nemám na co stěžovat.

Elea
24.09.2020 4 z 5

Příjemné doplnění celé série, Andrea se mi moc líbila.

ydnac
02.09.2020 5 z 5

Hledáte nové fantasy knihy? Tak tuhle si rozhodně nenechte ujít :-) Hlavní hrdinka Kate je super :-) akční, nebojácná,vtipná, drsná, soucitná, prostě moje oblíbená a bavil mě každý díl.

Bezkyne9
27.04.2020 4 z 5

Dobre to bylo :) ... urban fantasy kotlik se vsemi ingrediencemi, ktere si jen lze predstavit, spravne strelene, ale zaroven s poutavym pribehem, nabitym informacemi, mytologii, autorska dvojice si s tim dala praci a navrch je videt, jak si svuj svet uzivaji :) ... je to vice damska zalezitost, ale presto je znat, ze dej psali manzele... Prijemna a kvalitni zabava, po ktere sahnete, kdyz mate chut na presne takovy druh odpocinku :)

havrmoni
21.02.2020 5 z 5

No a teď bych si dala knihu s Romanem a Derekem a ..... víc od této autorské dvojice.

Leona91
01.04.2019 5 z 5

Andrea a Rafael si určitě svou knihu zasloužili. S boudy se člověk rozhodně nenudí. Krásné naznačení z magie zabíjí, kdy o Andreu projevil zájem i temny volh mělo v této knize dopad. Postava Romana dostala více prostoru a stala se pro mě zajímavá. Úplně mě dostala situaci kdy přijel k agentuře v pyžamu s obrázky oslíka Ijáčka. Taktéž označení šéfa bezpečnosti jako "zatracený kocour" mi vyvolalo záchvat veselí a těch situaci je tam mnohem víc. Jen se musím přiznat, že mi tam chybělo více Kate. Povídka magické dary byla jako vždy skvělá. Nahlédnutí do společnosti vikingů bylo poutavé. Postava Gastheka je pro mě čím dál víc zajímavá a uvítala bych ho v knihách klidně více.

Misa25
18.01.2019 4 z 5

Paradni dil, cetla jsem ho tedy hodne pozde po Kate, takze podle me jsem se vratila asi o par knizek zpet, ale zapletka super, hlavni hrdinka parada, jedine co bych si odpustila jsou ty hadi ????????????ale nakonec jich tam nebylo tolik ????????????

Turante
29.11.2018 4 z 5

Super příběh z mého oblíbeného světa, Andrea se mi vždy hodně libila, tak bylo fajn se dozvědět něco blíže i o někom jiném než Kate a Curranovi.

Aurorita
22.08.2018 5 z 5

Opět skvělá kniha od tohoto autorského dua. Trochu jsem se ze začátku bála, zda mě bude kniha, kde je hlavní hrdinkou Andrea, bavit, ale bylo to vážně skvělé čtení. Jen rada na úvod, nejdříve začněte Magickými dary a až poté čtěte Magii střelného prachu. Povídky na sebe navazují v tomto pořadí.

Lenny33
04.07.2018 4 z 5

Povídka s Kate byla skvělá, kniha o Andree mě ze začátku velmi bavila, ale čím dál jsem četla, tím víc mi případ přišel až moc překombinovaný a přestával mě bavit. 3,5*