Evišťátko Evišťátko komentáře u knih

☰ menu

Kopírák Kopírák Sam Holland

Zápletka a nápad mi nepřipadaly špatné.Kdyby se autor vyhnul podrobným popisům násilí, některé medicínské záležitosti konzultoval s odborníky,pak by pro mě byla kniha zajímavým počinem ve světě thrillerů.

20.02.2024 4 z 5


Řetěz Řetěz Adrian McKinty

Skvělé vystavěný psychologický thriller, kterému na jedné hvězdičce ubral konec ve stylu ala Hollywood... škoda.

06.02.2024 4 z 5


Zapomeňte na neděli Zapomeňte na neděli Valérie Perrin

Bylo to tak krásné, poetické, melancholické... taková Amélie z Montmartru

24.11.2023 5 z 5


Ruka Fátimy Ruka Fátimy Ildefonso Falcones

Po Katedrale moře další autorova kniha, která mě dokázala ohromit: přibližuje soužití muslimů s křesťany,jejich kulturu a víru, společnost ve Španělsku v 17.stol., architektura španělských měst .... milostný příběh, který je její součástí, rozhodně nedokázal nic z toho umenšit.

11.11.2023 5 z 5


Falešná svědkyně Falešná svědkyně Karin Slaughter

Prvni dvě třetiny skvěle vystavěný příběh, včetně psychologie postav.... nemůžu říct, že by konec byl vyloženě špatný,ale některé prvky bych z něj vynechala, protože onou prehnaností celému příběhu v mých očích uškodil. Co nejvice oceňuji je vhled do mysleni a jednání zneužívaných dětí.

21.09.2023 4 z 5


Znamení hada Znamení hada Hana Marie Körnerová (p)

Mám ráda dobře napsané příběhy a to autorka umí!

20.06.2023 4 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Přišlo mi to příliš překombinované,zápletka ke konci ještě jednou " zapletená" byla pro mě už zbytečná.

12.06.2023 3 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Emocemi nabitý příběh,ale ....nějak si neumím představit,že se takhle mezi sebou baví teenageři....připadalo mi to příliš umělé. Už jsem od autora četla pár knih ,ale tahle mě zklamala....přitom zcela jistě zajímavé téma.

12.06.2023 4 z 5


Poslední let Poslední let Julie Clark

Čekala jsem asi víc....několik zajímavých vět,které mi stály za to si je poznačit,ale po týdnu si už z knihy moc nevybavuji.

12.06.2023 3 z 5


Katedrála moře Katedrála moře Ildefonso Falcones

Nádherný příběh odehrávající se v kulisách středověké Barcelony,plný historických faktů,při jehož čtení jsme neměla pocit sentimentality a prekombinovanosti.

26.05.2023 5 z 5


Clona Clona Samuel Bjørk (p)

Knihou V lese visí anděl mě autor nadchl a tak jsem se pustila do celé této série s nadějí,že s každým dalším příběhem nebude série ztrácet na své kvalitě. Bohužel se tak nestalo, škoda.

20.02.2023 4 z 5


Na obtíž Na obtíž Colleen Hoover

Jako....nebylo to špatné! Finální rozuzlení rodinných vztahů zajímavé. Nesu si z toho ponaučení,že soudit druhé ,aniž by člověk znal jejich příběh ,je mnohdy krátkozraké. Nicméně mě dráždila přehnaná rozumnost a vyspělost teenagerů,aniž bych je chtěla jakkoliv podceňovat.Jen u jedné postavy příběhu jsem mu jeho vyzrálost navzdory věku byla schopna uvěřit. A dále pak neustále používání "protáčení panenek- očí" mě po nějaké době už vážně vytáčelo!

20.02.2023 4 z 5


Lvářka Lvářka Tereza Janišová

Příběh jsem poslouchala ve formě audioknihy.Zpočátku se mi zdálo že se děj vyvíjí příliš prvoplánovaně,ale v polovině děje jsem byla nucena svůj názor přehodnotit. Pěkná pohádka nejen pro děti. Zejména pak v podání Báry Hrzánové jeden velký poslechový zážitek.

20.02.2023 4 z 5


Pustina Pustina Stina Jackson

Tahle kniha mě moc nenadchla. Asi jsem měla velké očekávání po přečtení Stříbrné stezky. Navíc mi po dočtení příběhu zůstala nezodpovězena jedna otázka.

15.02.2023 3 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Oceňuji to množství jednotlivých postav,které se příběhem prolínají ,až jsem si říkala,že není možné ,aby všechny byly s případem spojené. Jen v jednom případě mi chybělo vysvětlení. Ráda si přečtu další knihy autora a doufám ,že s přibývajícím množstvím případů v dané sérii neklesne jejich kvalita ,jak to u mnohých mých oblíbených autorů bohužel bývá.

25.01.2023 5 z 5


Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

Dostatečně napínavé a tajemné.snad možná závěr byl již v rychlejším tempu,ale mě se to líbilo. Jakoby tam to nadpřirozeno bylo a vlastně ani ne. Každý z nás má v sobě své temné stránky,stačí je jen probudit.

23.01.2023 5 z 5


V srdci šumavských hvozdů  (7 povídek) V srdci šumavských hvozdů (7 povídek) Karel Klostermann

Můj první Klostermann.Zpočátku jsme měla problém s češtinou dané doby, větnými skladbami,které mi místy nedávaly smysl,ale postupně se do toho člověk dostane a četbu si užívá.Jednotliveé příběhy mě natolik okouzlily ,že jsme si na konci říkala,jestli by to ještě nechtělo si nějakého Klostermanna přečíst.

23.01.2023 5 z 5


Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

Nebylo to vůbec špatné!! Sice jsem si musela opakovaně přípomínat,že se jedná o horor a ne krimi,kulisy české krajiny k tomu často sváděly,ale na celkovém dojmu to neubralo. Jednu hvězdičku ubírám za to,že dost často ve větách autorka odbočovala a vytvářela tak matoucí vedlejší cestičky,na druhé straně musím ocenit její mnoha slovní spojení či metafory ,které byly originální a neotřepané.

04.01.2023 4 z 5


Dáma a tučňáci Dáma a tučňáci Hazel Prior

Milý environmentální příběh, takový který je plný naděje,někdo by řekl ,že je to kýč,ale občas je třeba se nechat povzbudit.Hlavní protagonistka si mě získala. A i když celý příběh byl ve svém průběhu předvídatelný,byl neskutečně dojemný.

04.01.2023 4 z 5


Cit slečny Smilly pro sníh Cit slečny Smilly pro sníh Peter Høeg

Styl jakým je kniha napsaná asi ne každému sedne.Do její poloviny jsem byla vcelku nadšená a udržovaná v příjemném napětí.Pak se mi příběh začal pomalu bortit aby na jeho konci mi z něj zůstala jakási pachuť. Škoda...

18.12.2022 3 z 5