Cit slečny Smilly pro sníh

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Román dánského autora, jehož základní osnovou jsou tajemné okolnosti smrti malého kamaráda hlavní hrdinky, grónského chlapce Izaiáše. Odhalování záhady vede přes tajné archivy pochybných společností a patologických ústavů, přes kodaňské podsvětí na loď, která odplouvá s tajemným posláním k ostrůvku u západního pobřeží Grónska....celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/7868/big_cit-slecny-smilly-pro-snih-QTE-7868.jpg 3.9767
Žánr:

Komentáře (173)

Kniha Cit slečny Smilly pro sníh

Víla
15. ledna

Když jsem ji četla poprvé, naprosto mě uchvátila i přes všechnu drsnost. Té by se člověk neměl vyhýbat, jinak nevymyslí, jak se před ní bránit, kdyby skutečně přišla. Jediné, co bych knize vytkla, je popis jiné ženské sexuality než by odpovídala skutečnosti–takhle to holky prostě nemají. Od autora jsem pak četla i další knihy, ale už se jí nevyrovnaly.

Evišťátko
18.12.2022

Styl jakým je kniha napsaná asi ne každému sedne.Do její poloviny jsem byla vcelku nadšená a udržovaná v příjemném napětí.Pak se mi příběh začal pomalu bortit aby na jeho konci mi z něj zůstala jakási pachuť. Škoda...

katerina6763
21.08.2022

V ději příběhu jsem se od samého začátku nedokázala zorientovat, přišlo mi to nějak zmatené. V textu se vyskytovala velká spousta neznámých pojmů; z počátku jsem se ještě snažila pochopit vše, ale postupně jsem to vzdala. Ani v polovině knihy jsem si nebyla jistá, co to vlastně čtu. A stejný pocit jsem měla až do závěru knihy. Bylo to pro mě moc zmatené a nepřehledné. Ovšem dozvěděla jsem se hodně informací o životě v Grónsku.

lexikon_tf
19.08.2022

Mysteriózní dánský román, který začíná záhadnou smrtí malého grónského chlapce, čemuž se hlavní hrdinka Smilla snaží přijít na kloub. Toto nesnadné odhalování tajemných okolností nás zavede do tajných archivů národních společností a nakonec až na loď-ledoborec, která vyplouvá s tajemným posláním do mrazivého Grónska.
Dozvíme se toho také hodně o ledu. A o Eskymácích.
Ideální čtení na zimu, perfektně se mi kniha strefila do nálady a ze čtení jsem byla nadšená. Doporučuji všem, kteří vyhledávají mrazivou zimní atmosféru a příběhové tajemno!

Liturgievpatek
18.02.2022

Byl to slibný příběh se slibným začátkem, ale nerozjel se.

janavom
09.02.2022

Také zajímavá kniha. Líbila se mi, četla jsem dvakrát.

Sagisia
06.02.2022

Říká se, že Eskymáci mají až 100 výrazů pro sníh. Nakonec je to prý jen pověra, ale v této knize se o strukturách sněhu a ledu ledacos dozvíte. Moje rozdělení sněhu se omezuje na krásný třpytivý, lepivý na sněhuláka, protivný tvrdý sajrajt a na břečku. Tady se však z nebe snáší qanik, který způsobuje laviny sesouvajicí se rychlostí až 200 km/h. Z šestihranných vloček se pak stávají staré rozpadlé vločky s nejasnými obrysy a z těch postupně zrnitý krystal, kompaktní sníh, firn, névé a velký hranatý ledovcový krystal. Příběh je jinak geniální, ale velmi špatně se čte, hlavně kvůli popisným pasážím, u kterých se musíte soustředit jak při čtení učebnice. Naopak krásné mi připadaly ty úryvky, ve kterých mechanik vaří. A ty o grónské kultuře. Není to úplně odpočinkové čtení, ale je to hodně zajímavé.

Šungitka
20.01.2022