Poslední let

Poslední let https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463501/bmid_posledni-let-vJs-463501.jpg 4 445 149

Claire má dokonalý život. Je vdaná za potomka z prominentní rodiny, bydlí v nádherném domě, její dny ladně a bezchybně plynou a její budoucnost je příznivá. Jenže ve skutečnosti nic není takové, jak to vypadá. Její zdánlivě dokonalý manžel je výbušný jako jeho slibná politická kariéra a nechává Claire sledovat, aby měl jistotu, že žije, jak podle něj má. Netuší však, že Claire už měsíce plánuje své zmizení. Díky náhodnému setkání na letišti pozná Evu, jejíž život se zdá stejně bezútěšný. Domluví se, že si na poslední chvíli vymění letenky – a tak Claire míří místo Evy do Oaklandu, Eva letí do Portorika jako Claire. Věří, že díky tomu budou moci začít znovu, daleko od svých minulých životů. Když se letadlo s Evou zřítí, Claire si uvědomí, že už není cesty zpět. Převezme Evinu identitu a spolu s ní i její úzkostlivě skrývané tajemství...... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Last Flight , 2020


více info...

Přidat komentář

Emma27
23.04.2024 4 z 5

Nebylo to špatné ,kniha se četla dobře a rychle.

teepe
20.03.2024 5 z 5

Perfektní, pořád sem byla v očekávání, jak to dopadne. Ale ten konec, no dalo se to čekat, že to takhle dopadne, ale pořád jsem věřila, že to bude jinak. Nakonec mi i Eva byla sympatická, i když se v životě špatně rozhodovala. Od začátku jsem čekala, že bude nějaké propojení, vzhledem k první kapitole, ale že to bude takhle to jsem nečekala.


hankapimi
08.03.2024 3 z 5

Claire a Eva, dvě ženy a jejich pečlivě skrývaná tajemství. A obě čekají těžká rozhodování... "Všechno, cos kdy chtěla, je na odvrácené straně strachu.." Jsme tím, co říkáme, že jsme, anebo se staneme člověkem, kterého vidí ostatní ? Překvapilo označení Edice světový bestseller, podle mne prostě taková nenáročná oddechovka... Nenadchne, neurazí.

zamilov.do.knih
19.01.2024 3 z 5

Poslední let. Knížka, která mě zaujala hned po přečtení prvních slov anotace. Námět záměny životů se mi pořád líbí, ořestože od doby, co jsem knihu četla, uběhl už nějaký ten čas. Proto mě o to víc mě mrzí, že mi kniha nesedla. Nemůžu říct, že potenciál knihy nebyl využitý, naopak, přislo mi, že témat se tam objevilo tak akorát a všechna byla dobře pobraná.
Hrdinky mi taky přišly fajn. Jasně, patří k tomu typu postav, které po dočtení hned zapomenete, protože zkrátka nebyly ničím extra, ale naopak mě ani ničím nevytáčely a přišlo mi, že jedlaly i celkem logicky, takže v nich chyba taky nebyla.
Nejvíc mi asi nesedl styl psaní. Možná to bylo způsobené menší čtecí krizí, která mě v té době sužovala, ale já jsem se pořád jaksi nemohla začíst. Myšlenkami jsem byla jinde, do čtení jsem se musela nutit, ale na druhou stranu jsem knihu nechtěla odložit, protože mě zajímal konec. Ten nakonec nebyl vůbec špatný a zvýšil moje hodnocení, které ale bohužel není moc vysoké, protože jsem se většinu knihy opravdu nudila.
Možná jsem měla vysoká očekávání. Možná jsem čekala něco jiného. Možná se na mně podepsala čtecí krize nebo kniha opravdu potřebovala trochu osekat, aby tam nebylo tolik hluchých částí, ve kterých se nic nedělo. Opravdu nevím, ale asi jsme si s knihou nebyli souzeni. Ale to se, jak i z osobního života vím, taky stává. To ale neznamená, že vám se líbit nemůže. Pokud vás thrillery baví, musíte počítat s tím, že Poslední let patří mezi slabší kousky, ale otevírá několik zajímavých témat, které stojí za vaši pozornost.

ZuzanaZ83
08.01.2024 4 z 5

Další skvělý příběh autorky. Tentokrát vypráví příběh dvou žen, které se snaží uniknout svému životu. Na letišti si vymění letenky a jejich osudy se tím zásadně změní.

Pert
07.01.2024 2 z 5

Označení trhiller, natož pak psychothriller bych tomu určitě nedala. Spíš oddychovka, nic moc se tam nedělo.
Ani Claire ani Eva mi sympatické nebyly a žádná další postava taky ne. Žádná postava nebyla výrazná.
Cookovi jsou významná politická dynastie, přirovnávaná ke rodině Kennedyů. Takže 2 politici v rodině z vás dělají další Kennedyovi?
Konec nic moc, Eva asi měla být sympatická tím, co prožila, ale mně byla úplně jedno. Stejně jako Claire.

Orechanda
02.01.2024 5 z 5

Za mě skvělý, napínavý a hezky zamotaný psycho-thriller, přečteno jedním dechem.

Coucouha
14.12.2023 5 z 5

Musím říct, že tento thriller se opravdu povedl. Vždy jsem se těšila na večer, až se pustím do čtení a zhltla jsem ho za 3 dny. Kdybych měla více času, dala bych ho i na jeden zátah. Velice čtivě napsaný a nutilo mě to vždy celý den myslet na to, co se bude dále dít. Eva i Claire mi byly něčím sympatické a jednoduše mě zajímal celý ten děj. A musím říct, že konec jsem čekala úplně jiný, takže jsem byla velmi překvapená. Tohle se opravdu povedlo!

lucie2371
24.10.2023 4 z 5

Příjemný, oddechový psychologický thriller.

putpuda
01.10.2023 5 z 5

Mě vtáhla kniha hned od začátku. Dobře se četla. Není to ani tak thriller, jako spíš psychologický román. Skoro celou knihu jsem víc fandila Claire, ale na konci jsem, co se Claire týče, čekala nějakou větší akci..
Jak to dopadne s Evou jsem tedy nečekala, ta poslední kapitola mě docela dostala!
Za sebe mohu knihu doporučit a určitě si přečtu další od této autorky ;)

Nessie72
26.08.2023 2 z 5

Nic moc. Rozvleklé, nudné. Ani k jedné z hrdinek jsem nezískala žádný pozitivní vztah. Opravdu nestojí za čtení.

Mruskulka
20.07.2023 2 z 5

Kniha byla čtivá, ale taková nemastná neslaná. Nechci prozrazovat víc, ale konec jsem s Claire jsem čekala jiný, že tam bude ještě nějaké drama.

janca1705
11.07.2023 5 z 5

To mě hodně bavilo.

beruska
22.06.2023 4 z 5

Zajímavý a originální příběh, kde autorka vymyslela velmi poutavou zápletku ..
Přesto tu byly místa, která mne nebavila ....
Ale dávám 4 * :) ....

Evišťátko
12.06.2023 3 z 5

Čekala jsem asi víc....několik zajímavých vět,které mi stály za to si je poznačit,ale po týdnu si už z knihy moc nevybavuji.

zoew
29.03.2023 2 z 5

Námět zajímavý. Ale světový bestseller? Za mě teda ani náhodou. První třetina knížky se jevila slibně, ale pak jako kdyby autorka šlápla na brzdu a sundala nohu z pedálu až před poslední kapitolou. Děj se mi neskutečně vlekl. Myslím, že nic dalšího od Julie Clark číst nebudu.

Ketrin.TR
05.01.2023 5 z 5

Dvě ženy, každá si nese svoje těžké břímě v podobě tajemství, a každou čekají těžká rozhodování. Perfektní thriller o tom, co se stane, když si s někým na letišti narychlo vyměníte identitu, což je za mě super námět. Autorka umí dobře vykreslit povahu a celkovou charakteristiku postav, takže se do příběhu jednoduše vžijete. Čeká vás spousta zvratů, které vás nutí číst klidně do tří do rána. Od autorky si určitě ráda přečtu něco dalšího!

Petra00
01.01.2023 2 z 5

Knížka mě bohužel zklamala. Na začátku mě to docela bavilo, ale postupem času jsem zjistila, že mi na postavách vlastně vůbec nezáleží. V knížce bylo až moc velkých náhod, nedělo se nic zajímavého, nekonal se žádný "wow" moment. Vůbec to nebylo napínavé. Možná to je zčásti způsobené i mými očekáváními, která byla opravdu velká, vzhledem k recenzím.

Přečti_si
30.12.2022 4 z 5

Skvělý thriller, vtáhl mě od začátku až do konce. Zajímavý námět, trochu víc mě bavila část s Claire. Napínavé do poslední chvilky!

Prske
24.12.2022 4 z 5

(SPOILER) Nejprve mi celá zápletka nedávala smysl, říkala jsem si, jak asi autorka záměnu vymyslí aby byla uvěřitelná… na konci jsem se dočkala odpovědi :) moc oceňuji provázanost s #MeToo, byla jsem příjemně překvapená, jak tato kniha propaguje rozhodnutí nemlčet a bojovat za pravdu :)

Štítky knihy

drogy domácí násilí psychologické thrillery pád letadla

Autorovy další knížky

Julie Clark
americká, 1971
2021  77%Poslední let
2021  77%Otec neznámý
2024  87%Pavučina lstí

Kniha Poslední let je v

Právě čtených3x
Přečtených579x
Čtenářské výzvě84x
Doporučených22x
Knihotéce247x
Chystám se číst328x
Chci si koupit89x
dalších seznamech4x