Drndi Drndi komentáře u knih

☰ menu

Pozvaní Pozvaní Jennifer McMahon

Svou prvotinu autorka nepřekonala, ale přesto parádní počtení, těším se na další duchařinku:)

30.04.2020 5 z 5


Čarodějnice Čarodějnice Camilla Läckberg

Nezačala jsem šťastně, číst od konce série není nejlepší, vztahové záležitostí v policejním týmu jsem si hodně domýšlela, některé narážky jsem zřejmě ani nepochopila, ale jako celek se mi to líbilo. Pointa promyšlená, hezký spojila všechny příběhové linky, dobře se to četlo, takže dávám plný počet:)

13.03.2020 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Od prvního dílu jsem nic nečekala a byla jsem nadšená. Druhý díl má velká očekávání, jak už to tak bývá, úplně nesplnil, ale přesto dávám plný počet, protože mě pořád zajímá, jak to bude dál:)

31.01.2020 5 z 5


Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Přečetla jsem za dva dny, bohužel jsem hodně přeskakovala, děj i dialogy byly dost předvídatelné. Tři hvězdy za atmosféru, ale příběh sám by si zasloužil víc propracovat.

03.01.2020 3 z 5


Pohřbená pravda Pohřbená pravda Angela Marsons

Knihy od této autorky opravdu nezklamou. Dostala jsem vše, co jsem čekala, v pozitivním i negativním slova smyslu, a přesto, až se mi dostane do ruky další díl, nebudu váhat a zase ho přečtu:) Téma rasové nenávisti v Británii je teď velmi aktuální a jsem ráda, že jsem se dozvěděla víc informací i k tomuto tématu.

22.12.2019 4 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Bomba! Fantasy literaturu čtu pouze na doporučení, opravdové pecky, ze kterých se pak většinou stane klasika a myslím, že ani tentokrát jsem nesáhla vedle. Skvělé napsaná knížka, propracované, zajímavé, čtivé a velmi překvapivě od české autorky. Těším se na další díl.

23.11.2019 5 z 5


Outsider Outsider Stephen King

King je má srdeční záležitost, takže jsem ráda, že příběh nebyl jen detektivní a vysvětleni zápletky bylo v pravdě Kingovské:) Určitě jsem od něj četla lepší, ale také mnohem horší knížky, takže hodnocení lepší průměr sedí.

01.11.2019 4 z 5


Tiché lži Tiché lži Sarah Pinborough

Knihy této autorky jsou prostě dobře napsané a mají nápad. Přestože je každá z nich úplně jiná, někomu se víc líbí jedna, jinému druhá, tohle se jim prostě nedá upřít. A proto, přestože se mi Vi o tobě líbila podstatně víc, musím dát výborné hodnocení a ráda si přečtu i její další knížky, píše skvělé.

26.09.2019 5 z 5


Prokletí Schwartzovy vily Prokletí Schwartzovy vily Anna Beatrix Bártová (p)

Mám trochu smíšené pocity, nápad dobrý, zpracování má rezervy, ale dá se číst, zato chování hlavnich postav nepochopitelné. Myslím, že by mi stačila jedna mrtvá holčička na schodech, maximálně porod ve stylu hlavní hrdinky, balím kufry, trhám smlouvu a jdu bydlet klidně k nejhorší tchýni na světě. To co vydrží hlavní postavy příběhu je neuvěřitelné. Také mi chvíli trvalo, než jsem si zvykla na změny dějových linek oddělené jen jednoduchými odstavci. Několik odstavců je věnováno hlavním postavám a pak najednou, bez varování, další odstavec o někom jiném. Stalo se mi, že jsem se musela vracet, protože mi to nějak nedávalo smysl a pak jsem zjistila, že už čtu o jiných lidech než před chvílí - matoucí.

09.09.2019 3 z 5


Vermontské psycho Vermontské psycho Jennifer McMahon

A mně se to líbilo:) Zimní lidé měli sice větší šťávu, ale rozhodně přečtení nelituju a těším se na další knížky této autorky.

22.08.2019 5 z 5


Spi sladce Spi sladce Rachel Abbott

Asi mě nenadchla tolik, jako ostatní čtenáře. Přijde mi, že zhruba ve dvou třetinách se vše rozlouskne a v poslední třetině se řeší už jen detaily, nic co by vyrazilo dech, ale přečíst se určitě dá.

07.08.2019 4 z 5


Zimní lidé Zimní lidé Jennifer McMahon

Za mě nejlepší duchařina, kterou jsem četla, promyšlené, děsivé, vše do sebe zapadá, doporučuji všem příznivcům tohoto žánru.

06.08.2019 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Knížka, na kterou se nezapomíná, o věcech, na které se zapomenout nesmí. Přestože knihy s válečnou tématikou nevyhledávam a obecně s českými autory mám problém, jsem ráda, že jsem tuto nevynechala, rozhodně stojí za přečtení.

20.07.2019 5 z 5


Otevřený hrob Otevřený hrob Angela Marsons

Skvělá zápletka, samotný příběh bez chyby, jako vždy. Já mám jen u této autorky problém s "bezprostředními" a rádoby vtipnymi rozhovory mezi členy týmu, strašně nepřirozené a zbytečné, ale je to detail. Vzhledem ke kvalitě detektivního příběhu, se to dá zkousnout, ale plný počet dát nemůžu.

07.07.2019 4 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Jedna z těch knih, do které je třeba se začíst, zvyknout si na styl vyprávění a pak si ji zamilujete. Knih s válečnou tématikou je hodně, ale tahle je prostě jiná, určitě doporučuji.

08.06.2019 5 z 5


Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Knížka je opravdu čtivá, na to jak je zápletka ohraná překvapivě nenudí, je to akční, má to spád, jen pro čtenáře jako já, kteří mají radši plíživé tajemno a duchařinky v náznacích, to není úplně to pravé ořechové. Nicméně zmíněné klady se této knize nedají upřít, proto takové hodnocení.

14.05.2019 4 z 5


Pamatuji si vás všechny Pamatuji si vás všechny Yrsa Sigurðardóttir

Kniha je čtivá, duchařské příběhy mám opravdu ráda, mrazivých okamžiku tam bylo víc než dost, jediné, co mi kazilo dojem ze čtení, bylo chování hlavních postav. Jen největší ignorant by i po x-tém setkání s něčím nadpřirozeným pořád tvrdil, že je všechno v pořádku a nějak se to určitě vysvětlí. Ale vcelku OK, dá se přečíst.

04.05.2019 4 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Čtivá detektivka, jen mi přišlo, že nebylo vysvětleno úplně vše, teorie s matoucími důkazy asi zmátla i mě:)

12.04.2019 4 z 5


Temné lesy Temné lesy Harlan Coben

Dá se přečíst, ale zbytečných a křečovitých dialogu je tam opravdu hodně. Četla jsem, i od Cobena, určitě lepší...

12.04.2019 3 z 5


Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Skvělá kniha s překvapivým závěrem. Mám ráda knihy, ve kterých je nějaký mysteriózní prvek, takže úplná spokojenost. Mezi všemi těmi racionálními detektivkami podle stejného scénáře - vražda, detektiv, důkazy, vrah dopaden - příjemná změna.

12.04.2019 5 z 5