Prokletí Schwartzovy vily

Prokletí Schwartzovy vily https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404641/bmid_prokleti-schwartzovy-vily-NsN-404641.jpg 4 249 99

Svět živých i mrtvých se střetává. Minulost se hlásí na světlo boží a nenechá vás spát! Mladí manželé Nora a Leonard očekávají rodinu a nemají kde bydlet. Financí nevlastní mnoho, a když se naskytne příležitost zakoupit byt ve staré secesní vile na okraji města, nadšeně po ní skočí. Co na tom, že cena je až podezřele nízká a za nedalekou hřbitovní zdí vykukují kříže a náhrobky. I když si Nora oddechne od všetečné tchyně, skutečný klid v domě nenajde. Je až příliš empatická a citlivá, a jeho minulost je příliš temná. Když se kolem začnou dít prapodivné věci a na chodbách se objevovat cizí lidé ve sto let starých oděvech, pustí se do pátrání. Tajemství, které odhalí, vám vezme dech!... celý text

Přidat komentář

Beovulfak
včera

Oddychová, lehká a zábavná duchařinka. Ten začtek byl na mě dost krutej, ale to se nedá nic dělat.

evineckY
20.04.2024 5 z 5

Och Bože, ten prolog !!!
Jak mi mohla tak skvělá kniha uniknout?!
Otevřela jsem ji jen tak, pro zajímavost a už se nemohla odtrhnou.
Proč nejsou takové skvosty českých autorů více propagované?
Rozhodně se mi tento horor líbil vice, než Strašidelné domy os Darcy C.


HelenBarbora
03.02.2024 3 z 5

Děj knihy chtěl ještě trochu domyslet, např. motiv vraha, motiv původního majitele bytu zachovat původní nábytek, atd.. Zpočátku jsem se s žádnou postavou nemohla ztotožnit, dost možná díky autorčinu měnícímu se stylu psaní. Nakonec se mi kniha docela líbila.

HanulkaK.
10.01.2024 5 z 5

Opravdu mě bavila a chvílema jsem se i bála, splnila má očekávání.

matogeminimato
22.11.2023 3 z 5

Mladá rodina si kúpi honosný byt v starej vile. Prečo bola jeho cena tak neskutočne nízka? Už po pár dňoch, keď sa na chodbách začnú zjavovat malé dievčatá v oblečení z 19.storočia im začne,, svitať" A zvukov, postáv a záhad začne pribúdať

Tamirai
14.04.2023 5 z 5

Výborná kniha.

knihomol1985
16.03.2023 4 z 5

U této knihy tak nějak nevím jak jí zhodnotit :-) Děj celkem dobrý ale čekal jsem více a hlavně na konci - tam to není ani kloudně rozebraný a čekal jsem více napětí ... Jinak k přečtení to je a nesouhlasím že by to byla hrůza jak tu někteří píšou...

olusas
25.07.2022 2 z 5

Tak jsem v noci dočetla a mám-li být upřímná, jsem ráda, že to mám za sebou. Kniha mi připadá šíleně rozvláčná, některým vedlejším postavám se dává příliš mnoho prostoru, aniž bych chápala, proč tomu tak je, postavy pro příběh mnohem zajímavější ( obyvatelé domu) ho mají pro změnu málo.... Hlavní hrdinové se chovají i na duchařinu natolik nelogicky, že už mi to v poslední třetině knihy lezlo na nervy. Spousta zbytečné omáčky, závěr na pár stránek a důvod těch šílených zločinů aby si člověk spíš domyslel. Ačkoliv ráda podporuji české autory, tak toto mě tedy nenadchlo.

slečna.k
02.07.2022 1 z 5

Autorka by se měla zamyslet nad tím, zda je pro ni práce spisovatelky vskutku to pravé. Nápad samotný není nijak extra nový ani originální ale stejně se to dalo napsat mnohem mnohem lépe. Nevím, zda mi víc vadil styl psaní, který byl naprosto nejednotný (od slangu, k salonním obratům), či naprosto stupidní a nereálné chování jednotlivých postav nebo naprosto předvídatelný, a přesto odbytý konec. Ta jedna hvězda, kterou nakonec dávám je čistě za slušné znalosti secese.

jaroiva
16.06.2022 4 z 5

Není to úplně můj žánr, ale bavilo mě to mnohem víc než jiné duchařské domovní knihy (ala Ashburnovic dům atd...). Ke konci jsem se už fakt skoro začínala bát o některé postavy.

ewalien
06.05.2022 1 z 5

(SPOILER) Bohužel, jak jsem se po téhle knize pídila a toužila ji přečíst, tak jsem byla zklamaná hned na prvních stránkách. Jakmile vyšlo najevo, že jde o téma, které nesnesu (totiž násilí na dětech), přešla mě chuť pokračovat a knihu jsem odložila. Snesu detektivku a některé krváky, ale ne když jde o děti. Nebýt toho, jsem si jistá, že by se mi kniha líbila, autorka má hezký styl. Škoda, že mi to pokazilo to téma.

alibaba72
04.01.2022 5 z 5

Velmi příjemná, oddechová duchařina :-) navíc od české autorky.

Lucijáš276
28.09.2021 4 z 5

Musím říct, že jsem se této knihy trochu obávala, protože české autorky moc nečtu. Jsem ráda, že mě to utvrdilo v tom, že i naše autorky dokáží napsat čtivé a fajnové knihy. Po dočtení každé kapitoly, jsem nutně potřebovala vědět, jak to bude dál. Kniha nešla odložit. Prolog mě též trochu znechutil, jak píše sama paní v předchozích komentářích.. Občas mi vadilo i to zbytečné prodlužování nepodstatných věcí a na závěr ten rychlý konec, u kterého bych čekala obsáhlejší dovysvětlení.. I tak dávám knize 4*, protože se prostě líbila!:D

cérka
15.09.2021 5 z 5

V duchařském, strašidelném příběhu jsem nehledala logiku, ale chtěla jsem se prostě jen příjemně bát , přečíst si zase jednou jiný žánr než obvykle a odpočinout si. Vše se mi splnilo na 100 %, fakt mě to moc bavilo!

spoiler:
"ZLO" v mé fantazii vypadalo jak vrah z nejznámějšího dílu majora Zemana :) a holčičky mě budou strašit ještě pěkně dlouho ;)

Izu
07.09.2021 odpad!

To se vážně nedalo číst.

Magrata15
11.07.2021 5 z 5

Myslela jsem, že s duchařskými romány jsem na chvíli skončila. Ovšem tuhle českou autorku jsem prostě nemohla vynechat.
Prolog mě trošku znechutil, ale naštěstí jsem se nenechala odradit a dál už mě příběh vtáhl do děje.
Konec byl malinko useknutý (nebo se to zdálo jenom mě), zajímalo by mě obsáhlejší vysvětlení a jak to s mladou rodinou a domem nakonec dopadlo.
Jinak supr kniha.

lenka7348
20.06.2021 4 z 5

Za mě teda lepší než většina knih z teď zrovna populární série od jisté paní D.C....Upřímně jsem něco takového od české autorky nečekala, a jsem příjemně překvapena.

Saela
20.04.2021 5 z 5

Jako zacatek knihy je dooost husty! Autorku znam (na zaklade toho jsem si knihu take precetla) a zacinam pochybovat o jejim dusevnim zdravi :D kazdopadne zacatek knihy me absolutne vtahl do deje. Knihu jsem prelouskala behem chvilky. Sice tedy zaver byl dost protahovany, uz kdyz jsem cetla treti cast, vydedukovala jsem si zaver knihy. I v prubehu cteni bylo nekolik mist, kde se mi doslova rozbusilo srdce a nebyla jsem schopna odlepit oci. Jedine minus beru to, ze jednani hlavnich hrdinu mi nekdy nedavalo vubec smysl. Ale to je asi velice subjektivni a kazdy ma na to jiny uhel pohledu :) Knizku ale rozhodne doporucuju :)

Sotek43
15.03.2021 5 z 5

Kniha suprova, přečetla jsem ji jedním dechem. Opravdu za přečtení stojí.

Tulene
21.02.2021 5 z 5

Velmi poutavé čtení, skvěle se čte, napínavý a zajímavý příběh.