Tajemství hradních zdí

Tajemství hradních zdí https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431556/bmid_tajemstvi-hradnich-zdi-3wc-431556.jpg 4 75 38

Gutta z Bubnu série

< 3. díl

Osud ke Guttě z Bubnu nebyl příznivý. Dočká se naplnění své lásky po šesti stech letech? Natálie je mladá historička pracující v plzeňském muzeu. Když nečekaně najde dokument, ve kterém se píše o hradu Bubnu, netuší, jak moc ji to ovlivní. Začnou se jí zdát podivné sny, ve kterých ji navštěvuje duch Gutty z Bubnu a odhaluje jí svůj životní příběh. Buben Natálii přitahuje magickou silou, což ještě posílí objev její kamarádky, archeoložky Karol, která se rozhodne na Bubnu kopat. Co odhalí archeologický výzkum? Proč se Gutta zjevuje právě Natálii? A co s tím vším má společného charizmatický archeolog Štefan? Dokáže Natálie změnit krutý osud, který zasáhl dvě nešťastné duše před mnoha a mnoha lety?... celý text

Přidat komentář

Paulika419
29.09.2023 3 z 5

Spisovatelka je mladá,tak se určitě objeví něco nečekaného z naší historie co nás potěší a překvapí.Nečetla jsem ještě Guttu z Bubnu a Ženu tří mužů,tak uvidím.Mysteriozní příběhy nemusím.

Len2očka
30.09.2021 3 z 5

Já jsem knížku přečetla na pohodu,leč ji už asi více nevyhledám,ale udržet rozevřenou brožovanou vazbu(dost pevně držela),mě unavovalo a teda pěkně otrávilo.


jprst
05.08.2021 1 z 5

Zase jednou nebylo na chalupě u přátel nic jiného ke čtení než tohle, decentně bych to nazval nepříliš povedený příběh, protože označení "odpad" se snažím u knih českých autorů vyhýbat. Titulek na obálce označující knihu jako strhující román je hodně přehnaný a z těch, kteří mu uvěřili a nebo dokonce koupili, se asi dočkalo nepříjemného zklamání. Takže jedna hvězda autorce za snahu a pro mne varování před jejími knihami.

Lena79
05.06.2021 5 z 5

Měkká vazba knihy mě dost iritovala, čtenář se pomalu bojí, aby knihu při čtení nezničil...Teď k samotnému obsahu knihy. Obě dějové linky mě bavily, spíše tedy ta z minulosti. Protože jsem se s autorkou setkala poprvé, uvítala jsem zkopírovaný text z Gutty, Ale chápu negativní reakce těch, kteří předešlý díl četli. Přijde mi to jako sebe vykrádání a tak trochu odfláknutá práce. Taky se to dalo řešit jinak, třeba minisérií :-).

Sahti
02.06.2021 odpad!

Bohužel po 30 stranách odloženo, psáno kostrbatĕ, nešlo se vůbec začíst. Amatérsky psané, jak uz někdo psal, pokus o knihu napodobit Erskinovou. Divím se, že to knižnĕ vůbec vyšlo.

kolacky
20.05.2021 3 z 5

Těžce předvídatelné... ale prokousala jsem se už horšími knížkami.

malýčtenář
09.04.2021 odpad!

Jak jsem se na knihu těšila, tak jsem byla zklamaná . Dějově se mi zdá nic moc a dalo mi dost práce, abych ji dočetla. Už jen proto, abych se dozvěděla, jak skončí. Nemůžu doporučit

Alíček83
05.02.2021 5 z 5

Nečetla jsem knihu Gutta z Bubnu, takže jsem se s touto postavou seznámila až v tomto příběhu. A moc se mi to líbilo. Prolínání časových rovin, erotický děj a hlavně kapitola, kdy se vydali tajnou chodbou byla nejlepší. Tam to bylo napínavé. Akorát nevíme, co syn Liany? Nebylo tam na konci nic. Přišla zachránit Petra, což nestihla, zakopali ho s Guttou, Gutta se dozvědala o synovi, ale kde byl? Jako ale celkově se mi to líbilo, možná protože nemám návaznosti z předchozích knih.

Kekik
22.11.2020 3 z 5

Těžce se mi tato kniha hodnotí.
Gutta z Bubnu se mi velmi líbila, ale když jsem se ještě před čtením dozvěděla, že je zde téměř z poloviny knihy zkopírován obsah z Gutty, netěšilo mě to. Během čtení jsem ale pochopila, proč je tu tolik děje z předešlé knihy. Natálie (postava) a čtenáři, kteří nečetli Guttu, přeci museli nějak zjistil její příběh. A paradoxně jsem si linku z minulosti užívala daleko více, nežli současnost, a to jsem ty osudy z historie četla již podruhé. A proto mě zarazilo, že osud Liany zde byl změněný. A to celkem dost razantně. Snad někde najdu k tomuto odpověď.
Linka ze současnosti. Dlouho trvalo, než mě zaujala. Teprve až v jedenácté kapitole s názvem První velký objev, mě současnost začala bavit. Knihu jsem od toho okamžiku jen nerada odkládala, jenže jak jsem se blížila k finále, přišlo rozčarování. Gutta si ke konci pro sebe vyhradila až příliš mnoho stran, a to na úkor děje ze současnosti.
Těšila jsem se, jak dojde k naplnění lásky po mnoha staletích, jenže Natálie se Štefanem spolu měli celkově tak málo společných scén v ději.
I když to tak z tohoto názoru nevypadá, autorčiny knihy se mi líbí. Proto se velmi těším na příběh Jitky (Žena tří mužů). Jsem velmi zvědavá, jak se bude vyvíjet její život, a třeba se tam osvětlí Lianin osud.

cérka
29.10.2020 1 z 5

Obrovské zklamání! Po všech stránkách! Já totiž nesnáším, když autor v pokračováních pořád dokola připomíná děj předešlého dílu. Ovšem co tady předvedla autorka, to je absolutní katastrofa! 1:1 zkopírovala téměř celou knihu a vložila do ní, rádoby, příběh ze současnosti. Příběh tak ubohý a nelogický, který popírá snad všechny zásady zdravého rozumu (a to nemám na mysli duchy, magii apod.) a u kterého si celou dobu říkáte, že to snad ani není možné. Pokud jste už četli 1.díl nedoporučuji číst tuto knihu, bohužel :(.

Linda007
20.10.2020 5 z 5

Na českou autorku moc hezké. Opravdu to připomíná paní Erskinovou, kterou mám moc ráda. Knihu jsem četla dlouho, ale nebylo to knihou, ale stěhováním. Rozhodně doporučuji a přečtu si i další knihy od autorky.

zuzi.kovar
14.10.2020 2 z 5

Nechápu zdejší vysoká hodnocení. Mám ráda příběhy, kde se prolíná současnost s minulostí, do toho mystérium. Takže jsem knihu považovala za předem jasnou volbu, nicméně celý autorčin styl se mi nelíbil. Příběh byl tak jednoduchý, až to bolelo. Celou dobu jsem si říkala, že to snad autorka nemůže myslet vážně. No zjevně ano. Prostě katastrofa a na hodnocení databáze knih už asi dlabu, protože tahle kniha si opravdu červené číslo nezaslouží.

Arsinoe_06
03.09.2020 odpad!

A to sem si myslela ze horsi nez Gutta z Bubnu uz to byt nemuze...to jsem se spletla...zas mi to prijde psane stylem stredoskolske slohovky, tezkopadne, krecovite dialogy, plus naprosty nesmysly co se tyka archeologickeho vyzkumu (vsechny ostatni nesmysly jsem ochotna tolerovat, je to pohadka, ale aspon tohle by nemuselo byt tak pritazene za vlasy...). Opravdu nechapu jak tohle nekdo muze srovnavat s B. Erskinovou...to je jak kdybyste srovnavali mercedesa s trabantem...mam trosku pocit ze ta hodnoceni tady jsou snad vsechna od pratel pani autorky, jinak si to vysoke procento neumim vysvetlit...tahle knizka je fakt katastrofa na druhou...hruza...hlavne uz zadne pokracovani prosim...

wooloong
22.08.2020 3 z 5

Je to tak na tři hvězdičky. Příběh z doby vrcholného středověku se mi docela líbil, i když bych byla radši, kdyby autorka prozradila více o dalším osudu Liany (pokud si ho nenechává do pokračování). Objevování podzemí hradu taky nebylo špatné, duchařská linka, dejme tomu, ale ta romanticko-erotická část příběhu, no, prostě pro takové příběhy nejsem zrovna cílovka.

zulvisek
15.08.2020 3 z 5

Co to melo byt?
Kdyz uz se tam opisoval pribeh Gutty z Bubna,proc se tedy dej kolem Liany odvijel uplne jinak????
Proc Gutta pohřbívala Petra atd atd?
Z knihy Gutta z Bubna jsem byla nadsena,ale z teto knihy teda ne

LiKa00
14.08.2020 5 z 5

Skvělá kniha. Ze začátku jsem si teda říkala, že by mi bohatě stačilo vyprávění z minulosti, ale potom, když už se děj rozjel, mě to úplně pohltilo. Moc krásný a dojemný příběh.

pip11
05.08.2020 3 z 5

V úvodu chci jen podotknout, že souhlasím s předchozím vyjádřením ohl. zpracování paperbacku. Kniha je velmi tuhá a nedá se pohodlně držet otevřená.

Co se příběhu týče, bylo to příjemné a poklidné duchařské čtení. Až na některé detaily (nemůže přece požádat o pomoc sebe samotnou!) to bylo pěkné. Duše dávno zemřelých se snaží opět setkat…

L.Helena
23.07.2020 4 z 5

Zpočátku mi docela vadilo, že historická část je vlastně kniha Gutta z Bubnu, kterou jsem již četla a říkala jsem si, proč autorka nepoužila k prolínání dvou časových rovin nějaký jiný historický příběh. Postupně bylo jasné, proč se vrátila ke své předešlé knize a já jsem si opravdu ráda připomněla osud Gutty i ostatních postav (i když např. Lianin příběh je v této knize trochu jiný).

Poznámka pro vydavatele:
Kniha (vlastně paperback) se strašně špatně čte, ne obsah, ale to, že nejde téměř otevřít, a aby zůstala rozevřená, musí čtenář vynaložit velké úsilí a vynalézavost, jak knihu držet, vůbec jsem si při čtení nemohla udělat tu správnou pohodu. Neustále mě až chytala křeč do prstů a mnohdy bych ráda četla dál, ale prostě jsem už byla unavená z toho, jak jsem s knihou pořád zápasila.

Hana3441
08.07.2020 2 z 5

Skvělé téma

martinaandulka
02.07.2020 5 z 5

Za mě velké wau,miluji příběh,který má současnost a minulost,je opředená tajemstvím,láskou,duchařinou a naší českou zemí.Paní spisovatelka má talent a umí psát,byla jsem vtažena do děje,že jsem nechtěla knihu odkládat.Kdo má rád Barbaru Erskinovou tak to je kniha pro něj.

Štítky knihy

historie zábavně

Autorovy další knížky

Anna Beatrix Bártová (p)
česká, 1985
2019  75%Prokletí Schwartzovy vily
2015  85%Gutta z Bubnu
2020  81%Žena tří mužů
2020  79%Tajemství hradních zdí
2021  85%Tajemství prachu a krve

Kniha Tajemství hradních zdí je v

Přečtených74x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených7x
Knihotéce65x
Chystám se číst63x
Chci si koupit21x