Diggitty Diggitty komentáře u knih

☰ menu

Tekutý písek Tekutý písek Malin Persson Giolito

No, nebylo to úplně špatné. Trochu nezvyklý styl - člověk si musí neustále připomínat, že je v hlavě puberťačky, ale zajímavě napsané. Ta snaha o vzbuzení antipatií vůči hlavní hrdince mi přišla otravná, ale je fakt, že bez toho by byla kniha asi o ničem. Spousta zbytečného plácání kolem, popisů myšlenkových pochodů hlavní postavy asi mělo knihu jen natáhnout, takž některé pasáže jsem přeskakovala. Ale přes to všechno je kniha čtivá a člověk se moc těší na konec.

19.02.2024 3 z 5


Cesta domů Cesta domů Sebastian Fitzek

No, já z této knihy tak nadšená nejsem, při prvním čtení odloženo v první čtvrtině, dočetla jsem o rok později, protože nemám ráda rozečtené knihy. Byla poněkud přitažená za vlasy, ale je čtivá a poté, co se knížka rozjede se čte jedním dechem. Jen těžko uvěřitelná a chvílemi se zdá, že některé pasáže byly přidány jen pro ,,efekt,, nebyly nijak relevantní k příběhu, jen pro větší šokování. Ale co se musí nechat jsou ,,nachytávky,, to mám ráda, drží to čtenáře ve střehu a pozná se, jestli opravdu čte nebo jen ,,prohlíží,,.

27.12.2023 2 z 5


Vražedné sklony Vražedné sklony Cass Green (p)

Taková nenáročná oddychovka. Nebylo to úplně špatné, ale rozvleklý začátek, u konce mi přišlo, že autorka neví jak to ukončit, tak se tam najednou něco semlelo. Ale jak už jsem psala, nebylo to špatné. :)

06.11.2023 3 z 5


Greenwich Park Greenwich Park Katherine Faulkner

(SPOILER) Mě se knížka líbila. Sice kapku zdlouhavější, ale čtivé, děj plynul, zdánlivě se tam nic velkého nedělo, ale pořád držel v napětí, až jsem měla nutkání kapitoly přeskakovat, dozvědět se víc a rychleji. Spravedlnost na konec potěšila, jen bych ocenila víc rozebrat, konec spíš otevřený.
Po přečtení jsem byla spokojená, dovedu si představit knížku číst za čas znovu.

14.09.2023 4 z 5


Třetí na řadě Třetí na řadě Allison Brennan

(SPOILER) Do knížky jsem se velice rychle začetla, námět dobrý, děj celkem rychle odsejpal ale... vrah má tak propracovaný systém a konec ?? Jak kdyby autorka nevěděla jak zakončit nebo to potřebovala rychle utnout. A spíš než honba za vrahem byla důležitější lovestory... no další díl mě zajímá, uvidíme co se z toho vyvrbí.

19.08.2023 3 z 5


Nezvěstní Nezvěstní Edwin Hill

Já jsem si Edwina zamilovala. Nebyla to tedy láska na první počtení, ale když ,,dozvučel,, první díl, musela jsem mít druhý. Hester je občas na facku, ale to nemění nic na tom, že mě knížka chytla. Dobře se čte, moc se mi líbilo prostředí, postavy klasicky thrillerové a nemůžu dočkat dalšího dílu.
SPOILER - částečně otevřený konec, knížka bude v jedné lince navazovat na další.

01.03.2023 3 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Já vám nevím, čekala jsem trochu víc. Napínavé to bylo, čtivé taky, nicméně dost předvídatelné. Ale možná je to tím, že čtu spoustu thrillerů a někdy je to na jedno brdo. Nicméně, určité dám víc knížek od této autorky. :)

01.03.2023 2 z 5


Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Mám ráda Darcy, ale tuhle knihu zatím považuji za její nejslabší (zatím se prokousávám Strašidelnými domy). Je opět čtivá, jen mi tam neustále něco chybělo. Předchozí díly se mi libily víc.

01.03.2023 2 z 5


Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

Já jsem nadšená. Česká autorka, která nejde odložit. Velice čtivé, oceňuji jednoduché vysvětlení, žádné složité sci-fi. Jen mi trošku chybělo vysvětlení motivů. Ale celkový dojem to neskazilo. Celou dobu napnutá jak kšandy. :D

01.03.2023 4 z 5


Stíny nad zálivem Stíny nad zálivem Lucy Clarke

Kniha trochu zdlouhavá, rozvláčné podrobné popisování vztahů mezi postavami, ale přesto se četla dobře. Jak mi hlavní postava zpočátku nebyla moc sympatická, ocenila jsem pohled z její strany a na konci se jí musela v duchu omluvit. :)

01.03.2023 3 z 5


Ani muk Ani muk David Jackson

Čtivé, ale poměrně ploché. Hezká myšlenka o tom, že svět není černobílý, ale čeho je moc... :)
nicméně, díky krátkým kapitolám knížka rychle odsejpala.

24.11.2022 3 z 5


Noční lov Noční lov Robert Bryndza

No já vám něak nevím. Knížka je poměrně čtivá, dala jsem jí na tři zátahy, nicméně klasika ve stylu natahovaný začátek, natahovaný začátek a pak zničehonic konec. Začíná mi vadit frustrovanost hlavní hrdinky. Vždycky udělá přesně to, co dělat nemá, ale naštěstí pro ní, to relativně dobře dopadne. Jak jinak. Tak snad budou další díly nápaditější.

03.05.2022 3 z 5


Neviděli jste Melody? Neviděli jste Melody? Sophie Hannah

To si tak jako čtete celkem průměrnou knihu, čekáte, kdy to začne a najednou je konec.
Spousta popisování míst a okolí, popis děje něak ustupuje, ale ono se tam vlastně ani nic moc neděje. Ale je to dobrá oddechovka, není úplně nudná.

20.02.2022 2 z 5


Pád do hlubin Pád do hlubin Amber Cowie

(SPOILER) Tak po dočtení téhle knížky na mě padla depka. Detektivky a thrillery čtu převážně kvůli dobrým koncům, tahle knížka byla spíš o srážce s realitou dnešního dne, kdy má navrch ten, kdo nejvíc lže.
Knížka byla čtivá, jen jsem v průběhu začala být alergická na překladatelčino oblíbené slovo vřískat. Tajně doufám v pokračování, které by zjednalo spravedlnost, ale faktem je, tímhle je knížka výjimečná.

20.02.2022 4 z 5


Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

Wow wow wow... mazec od prvního dílu do posledního. Napínavé od první chvíle, pravda, někdy už to bylo moc, moc napínavé, překombinované, člověk se moc těší a spěchá na konec, tak ho J.D. pozdrží další omáčkou, ale to nijak nekazí celou tu jízdu, protože byla naprosto skvělá. A ten Konec, ano konec je s velkým K. Nevybavuji si žádnou podobnou sérii, která by mě držela takhle napnutou, měla tak parádní konec a navíc ještě dodala tu největší těčku na úplném konci. Rozhodně doporučuji :)

12.11.2020 5 z 5


Vražedný chlad Vražedný chlad Louise Penny

Detektivky Louise Penny jsou důkazem, že se dá napsat chytrá poutavá detektivka a nemusí být nechutná... Výborně se čte, totálně jsem se zamilovala do Three Pines, sympatický vyšetřovatel, sympatické postavy... těším se na další díly, na to hlubší průnik do života hrdinů knížky.

12.11.2020 5 z 5


Špinavý kšefty na North Ganson Street Špinavý kšefty na North Ganson Street S. Craig Zahler

Tož nečetlo se to úplně špatně, místy člověk skoro hltal, nicméně, něco málo tomu chybělo. Nic moc zajímavou, poměrně běžnou zápletku s natáhlým koncem, nahrazuje snaha o co největší brutalitu. Jako, funguje to :) Je to napínavé, těšíte se na konec, ale po zavření knížky by to ještě něco ... chtělo....

12.11.2020 4 z 5


Pátá oběť Pátá oběť Jonathan Dylan Barker

Super čtení. Mám ráda geniální psychopaty a Anson je fakt boží. O konci... trochu jsem si domyslela, co se z toho vyklube, ale nic to nezměnilo na překvapení, které se dostavilo, když se to skutečně stalo.
Zhltla jsem první díl, druhý naštěstí vyšel záhy, třetího se nemůžu dočkat :)

18.01.2020 5 z 5


Ledové sestry Ledové sestry S.K. Tremayne (p)

Tak něak nevím... první půlka se mi četla hodně špatně, přišla mi zmatená, nevím jestli špatným překladem nebo mi nesedí autorčin styl psaní. Pak jsem si na styl psaní zvykla, čekala co se z knihy vyklube a najednou bum, je po všem. Strašně rychlý useknutý konec.
Kniha mě nalákala na název a na opuštěný ostrov, ale nebavila mě, místy byla Sarah dost otravná a ten konec mě doslova otrávil.

17.01.2020 1 z 5


Není úniku Není úniku Taylor Adams

První dojem po přečtení byl takový, jakože... dobrý, mělo to spád, nenudila jsem se (knížku jsem dala za dva dny, nedala se odložit), pořád se tam něco dělo... Dlouho jsem nemohla kousnout takový ten hrdinský komplex hlavní hrdinky, sem tam mi přišla přehnaná, ale byla sympatická takže se to dalo. Když jsem se dostala nakonec, neměla jsem pocit promarněného času, takže jsem hodnotila jako lepší průměr.
Nicméně po pár měsících, jsem dostala strašné nutkání se ke knize vrátit a dát si ji znovu :) A zase to byla jízda :) Něak se dostane pod kůži :)

17.01.2020 4 z 5