Stíny nad zálivem

Stíny nad zálivem https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379856/bmid_stiny-nad-zalivem-ppj-379856.jpg 4 707 240

Před sedmi lety unese dva desetileté chlapce proud příliš daleko od břehu. A na pevninu se vrátí jen jeden… Sářin syn Jacob sice před sedmi lety přežil, ale na své narozeniny, v den neblahého výročí, zmizí beze stopy. Postupně se začínají vynořovat nová i stará tajemství a komunitu na poloostrově Sandbank plíživě ochromuje napětí a nezodpovězené otázky. Sára je stále více a více zoufalá a přestává věřit všem, které zná a kterým dosud důvěřovala – a dobře dělá… Co se vlastně před sedmi lety událo? Jak to, že v komunitě, kde se pořád někdo dívá, zrovna tehdy nikdo nic neviděl? Kdo všechno a proč má důvod tajit, co se doopravdy stalo?... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Last Seen , 2017


více info...

Přidat komentář

petra3242
21.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Velmi zajímavá a čtivá kniha. Taková exkurze do života dvou nejlepších přítelkyň, které spojuje víc než jen přátelství. Ale co se stane, když jedna začne randit s expřítelem té druhé, otěhotní a provdá se za něj? To je pro jednu rána pod pás. Sice mají nakonec obě své děti, ale jedna o něj přijde. A to není zdaleka vše. Až do konce vůbec netuší, kdo vlastně jejímu chlapci ublížil. Musím říct, že i mě konec úplně rozsekal.

Kira747
17.04.2024 3 z 5

Celkem dobra knizka, libilo se mi prostredi, kde se to odehravalo (hlavne tak, jak jsem si ho predstavila ja :D). Ke konci se to snazilo stupnovat, cim vice zvratu, tim asi lepe...ale jo, slo to.


Tina.orl
14.04.2024 3 z 5

Dvě dlouhodobé kamarádky vypráví svoji dějovou linku. Sára současnost, Isla začíná x let zpět, až dojde taktéž do současnosti. Isla přišla před 7 lety o syna, kdežto Jacob, Sářin syn, byl zachráněn. Nyní, po 7 letech zmizí Jacob, Sára propadá zoufalství a Isla se jí neozývá.

Kniha, která se zprvu tváří velmi zajímavě, následně podprůměrně a nakonec to trochu zachrání konec. Děj je neskutečně předvídatelný, vyprávění je nezáživné. Vyšetřování je velmi nepodstatné, protože se spíše jedná o rozbor pohledů Sáry a Isly. Na druhou stranu konec mě neuvěřitelně překvapil a díky němu jsem hodnocení nakonec povýšila na 3 hvězdy. Pokud knihu přejděte bez povšimnutí, nic moc se nestane.

Susan94
20.03.2024 3 z 5

Knihu jsem četla prerušovaně, začátek nebyl úplně čtivý. Celkově mi prijde, že nudných částí tam bylo víc než dost. Nicméně jádro celého příběhu bylo velmi zajímavé, dvě časové linky. Zajímavý konečný zvrat. Hodnotím jako lepší průměr.

Evaho73
18.02.2024 5 z 5

Pútavý dobrodružný thriller z prostredia malebného Devonu nachádzajúceho sa v Anglicku. Autorka tu s majstrovstvom vytvára napätie a tajomstvo, ktoré čitateľa dokáže pohltiť od prvej stránky a  s každým jej  ďalším otočením sa odhaľujú iné temné tajomstvá minulosti, ktoré majú hlboké prepojenia s prítomnosťou. S pútavým dejom, dobre vykreslenými postavami a nádherným prostredím dokáže kniha "Stíny nad zálivem" ponútnuť čitateľovi nezabudnuteľný zážitok plný napätia a emocionálnej hĺbky.

beruska
01.02.2024 5 z 5

Pěkný, smutný příběh....

3366
29.01.2024

(SPOILER) Pardon, ale co jsem to četla. Dokonce jsem si musela udělat účet zde na Databázi, protože nechápu tak pozitivní hodnocení této knihy. To, že text je zdlouhavý, místy se těžko v něm orientuje, to beru. Ale ta zápletka? Kluk před sedmi lety utopí svého nejlepšího kamaráda, donutí svoji matku lhát, naváže milostný vztah s přeživší matkou svého mrtvého kamaráda a aby z toho všeho vyšel nejlépe, tak lže a manipuluje. A díky tomu jeho matka ztratí na konci svoji kamarádku. Tohle není přitažené za vlasy, to je úplně mimo realitu.

Zlatinka.Emilly
14.01.2024 4 z 5

Zdařilý psychologický román. Stačí tak málo a život se zhroutí jako domek z karet. Navíc poznamená každého zúčastněného na celý život. Každého jinak, ale bolest si nese v sobě každý.

Acquenta
23.10.2023 4 z 5

Když matka ztratí dítě, je to to nejhorší, co ji může potkat..zvlášť za takových okolností...kniha byla napsána tak, aby chytla za srdce každého z nás. Doporučuji přečíst.

Zoulinda
24.06.2023 4 z 5

Napínavé, čtivé a samozřejmě k zamyšlení.

janina66
25.05.2023 4 z 5

Nádherný, dojemný příběh. O kamarádkách od dětství a poté kamarádství jejich synů. Líbilo se mi střídaní kapitol z pohledu Sáry a pak Isly.
Sára mi k srdci moc nepřirostla. Od začatků zamotané a ten úplný konec mě dostal. Kniha byla velmi čtivá a napínavá.

KatkaHutyrová
29.04.2023 4 z 5

Doufala jsem, že tahle kniha bude skvělá - a nemýlila jsem se!
V každém případě se nejedná o thriller, ale o napínavé psychologické drama plné zvratů. Knížka má pomalejší začátek, ale to, že jste ho zvládli, Vám autorka v druhé polovině knihy mnohonásobě vynahradí. Je to skvělé. A čtěte pozorně - příběh je pořádně zamotaný. Mějte na paměti, že nic v této knize není takové, jak se to na první pohled jeví.

Bara52
23.04.2023 5 z 5

Wau, tak to byla pecka. Po dlouhe dobe. Zacinam si vazit knizek, ktere mne opravdu pohlti, protoze jich posledni dobou moc nebylo. Mistrne vystaveny pribeh, pro mne uplne bez chyby, do posledni stranky jsem nevedela, o co tam vlastne celou dobu jde. Fakt, 10 hvezdicek - konecne!

princesse
13.04.2023 4 z 5

Od autorky první kniha a dobře se mi četla. Na mě trochu zdlouhavé, ale určitě jak styl psaní, tak téma, zajímavé. Zvraty a překvapivý závěr mě bavily. Myslím, že se podívám po nějaké další knize od autorky.

Danilla
08.04.2023 4 z 5

Od autorky zatím nejlepší kniha, kterou jsem od ní četla. Líbilo se mi vyprávění ze dvou úhlu pohledu i zápletka. Konec mě překvapil.

raty
04.04.2023 5 z 5

Po přečtení Trosečníků jsem chtěla zkusit od autorky něco dalšího. Stíny nad zálivem jsou dobrá volba. Nechci srovnávat, protože tady jde o trochu něco jiného.

Nejlepší kamarádky. Sedm let stará tragédie. Dlouho skrývaná tajemství. Atraktivní prostředí. Vztahy. Napětí..... To vše tvoří velmi čtivý příběh, který se těžko odkládá. Takže, já se jdu podívat po další knize od této autorky.

markej
29.03.2023 5 z 5

Už dlouho jsem měla chuť na nějaký pořádný thriller, který ve mně vyvolá wow pocit a vyrazí mi dech, a na Databázi knih jsem si podle hodnocení našla Stíny nad zálivem, takže jsem si je půjčila v knihovně a hned se do nich pustila.

První dvě třetiny jsem si říkala, že je to spíš takový průměr, ačkoli vyloženě jsem se nenudila, bavily mě psychologické sondy do duší postav, ale poslední třetina se pořádně rozjela, následoval zvrat za zvratem, ve výsledku jsem tedy velmi spokojená.

Samozřejmě mě zasáhlo téma ztráty dítěte, následné (ne)vyrovnání se s ní a otázka, jak silná může být mateřská láska

Hodnocení: 4,5 * z 5 *

Jenny46
16.03.2023 5 z 5

Dvě kamarádky, dva synové a jeden se ztratí ...
Co se stalo před sedmi lety? Někdo něco skrývá, co viděli???

Obě ženy se střídají a vypráví příběh, který má tolik tajemství, lží. Začátek byl pomalý, ale pak se tempo rozjelo. Šokující, strhující psychologický thriller všichni jsou podezřelí, jaký je motiv? Nová tajemství vyplouvají na povrch a rostoucí napětí, hádala jsem co se mohlo stát, ale nečekaný konec!!!!
Měla jsem ke konci smutný pocit, nelze vrátit zpět co se stalo! Doporučuji!

Diggitty
01.03.2023 3 z 5

Kniha trochu zdlouhavá, rozvláčné podrobné popisování vztahů mezi postavami, ale přesto se četla dobře. Jak mi hlavní postava zpočátku nebyla moc sympatická, ocenila jsem pohled z její strany a na konci se jí musela v duchu omluvit. :)

anezur33
13.02.2023 3 z 5

Dobrá a napínavá kniha.