Pád do hlubin

Pád do hlubin https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426286/bmid_pad-do-hlubin-Nfp-426286.jpg 4 77 31

Je to dvacet let, co Cařin přítel zemřel při hrozivé autonehodě a její sestra Anna šla do vězení. Z tragédie se stala místní legenda, ale Caře se díky rodinnému životu a kariéře podařilo minulost pohřbít. Zato Anna, kterou nedávno propustili z nápravného zařízení, bojuje se závislostí a pocity viny a studu. Jediné, co by jí zřejmě pomohlo, je Cařino odpuštění. Když se dá Anna dohromady, ve vzpomínkách se zaměří na události oné noci. Ale co když právě o to Cara nestojí?... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Rapid Falls , 2018


více info...

Přidat komentář

Aiden888
20.03.2024 3 z 5

Bohužel dost podprůměrná kniha, která si své průměrné hodnocení zasloužila hlavně tím, že se čte dobře a rychle. Jinak je ale velmi předvídatelná, nenapínavá a s koncem, který tušíte snad už od začátku. Nebudu ani zmiňovat to, že se tam prakticky celou dobu nic neděje, jenom čtete o nikdy nekončící péči Cary o sestru Annu a pomalu se dozvídáte, co se stalo kdysi před lety po Cořině maturitním plese. Ve výsledku ale i tenhle flashbackový příběh je jako vytržený z průměrné americké hořké komedie pro puberťáky, nebo z Kriminálky Miami :) Na závěr bych ještě doplnila, že mi obě hrdinky byly těžce nesympatické, protože takové x let trvající haló z jedné nešťastné lásky ze střední školy, to se fakt nedá...

KatkaHutyrová
19.11.2023 3 z 5

Tuhle knížku ocení člověk, který má rád psychologická rodinná dramata a trpělivost mu není cizí. Protože Pád do hlubin je jen pro trpělivé.
Ačkoliv to má 248 stránek, děj je velice pomalý, přestože od začátku tušíte, že "něco je špatně."
Na konci je fantastický zvrat, který jsem nečekala a knížce v mých očích značně pomohl. Ovšem celkově je to průměrná kniha, u které ne každý čtenář vydrží do konce.


Annkag
15.10.2023 2 z 5

Bylo to těžké čtení a nebavilo mě to.
Klasické rodinné drama zabalené v hodinách času.
Každé tajemství vyplňuje časem na hladinu a otrávy pitnú vodu samotné existence.

beruska
17.09.2023 3 z 5

Jak vše dopadlo a že jí to prošlo, to je přitažené za vlasy.... Opravdu velmi zvláštní kniha....

Tom.Majka
30.04.2023

(SPOILER) Mně se to moc nelibilo,nemohla jsem se začíst a nakonec jsem i preskakovala stránky.Zajimavé to začalo být, až ve chvíli,kdy Cara přistihla Annu s Jessiem,tedy skoro na konci.

Miro67
21.09.2022 4 z 5

Rivalita mezi sestrami, tentokrát ale toho nejtežšího kalibru. Anna je ta špatná sestra a Cara ta, co všechno napravuje. Ale už anotace napovídá, že prvotní dojem klame. Ani netušíte, jak moc.
Je náhoda, že takový člověk se dvěma tvářemi pracuje v politice?

Vendula39
31.05.2022 5 z 5

Po dlouhé době jedna z úžasných knih. Děj byl výjimečný v autorčině podání. Líbilo se mi srovnávání minulosti s přítomností, ale co mně nejvíce dostalo byl konec. Člověk by takový zvrat opravdu nečekal, alespoň za mně mě konec překvapil.

Daduška
30.05.2022 4 z 5

Přečetla jsem jedním dechem.

Diggitty
20.02.2022 4 z 5

(SPOILER) Tak po dočtení téhle knížky na mě padla depka. Detektivky a thrillery čtu převážně kvůli dobrým koncům, tahle knížka byla spíš o srážce s realitou dnešního dne, kdy má navrch ten, kdo nejvíc lže.
Knížka byla čtivá, jen jsem v průběhu začala být alergická na překladatelčino oblíbené slovo vřískat. Tajně doufám v pokračování, které by zjednalo spravedlnost, ale faktem je, tímhle je knížka výjimečná.

Danago
14.08.2021 2 z 5

Příběh dvou sester Anny a Cary . Odehrává se ve dvou časových rovinách, kdy sledujeme minulost před dvaceti lety osudný den, kdy se oběma sestrám navždy změnil jejich život . Dozvíme se postupně vše, co se vlastně tehdy opravdu stalo a co zůstalo dodnes tajemstvím. Příběh má opravdu originální a šokující rozuzlení , to nemůžu popřít.
Pro mě byla většina knihy poměrně nezáživná, ale kapitoly z minulosti mě zajímaly.
Konec mě možná, tak úplně nepřekvapil, trochu jsem něco v tom smyslu očekávala. Ale jak to bylo podané! Motiv, a z toho plynoucí činy, mě fakt šokoval.
Kniha je opravdu drsná a zlo z ní je cítit na každé stránce. Nebyla rozhodně můj šálek kávy. Hlavní postavy mi nebyly vůbec sympatické, určitě to byl záměr autorky, ale já takové knížky opravdu nemusím .

Dandulka
28.07.2021 3 z 5

Na muj vkus byla tahle kniha az moc prekombinovana. Retrospektiva v retrospektive.

Terka18
25.05.2021 2 z 5

Zklamaní. Hlavní hrdinka Cara dost nesympatická postava. Celkově dej trošku pokulhával,něco mi tam chyběli,to mrazení v zádech a očekávání něčeho,po čem mi naskočí husí kůže.. nic takového se nedostavilo. Závěr lehce neuvěřitelný.

DominaCZ
08.05.2021 1 z 5

Stačí mi už začátek, je s děckem na rentgenu a je hysterická a řve, že JI NEOPUSTÍ a za plentu nepůjde. Raději se nechá ozarit. Děcko tím pádem řve taky. Twl je to jen rtg!!!

Prebal hezkej , anotace lžou, jasný dopředu oč šlo...je to zvláštně hnusná a protivná knížka...i tím koncem...vážně by jí vše proslo jo?! Divný, hořký, hnusný.

micha-ella
05.05.2021 2 z 5

Vadilo mi střídání časových rovin, vadilo mi chování mladých spratků, vadil mi i převrácený konec! Tato móda současných spisovatelů - za každou cenu na závěr ohromit - je někdy až trapná.

Marekh
02.05.2021 3 z 5

Jedná se o psychologický thriller, spíše kniha pro ženy. Střídají se části z minulosti a přítomnosti. Žádná z postav mi nepřirostla k srdci. Recenze na zadním přebalu knihy jsou lákavé jako např. "hypnotizující a temné zvraty," "tahle kniha vás donutí lapat po dechu", ale bohužel to vidím jinak. Od počátku knihy jsem tušil, co se stalo, takže určitá část závěru nebyla pro mě žádným překvapením. V závěru se vyskytovaly zvraty, ale celkově hodnotím knihu průměrně. V určitých chvílích jsem si myslel, že knize udělím jen 2*, ale závěr to vylepšil. Jedná se o autorčinu prvotinu.

Kniha má pěkný přebal.

Refadora
13.04.2021 2 z 5

Pro mne to byla ztráta času. Možná čtu mnoho podobných knih, ale hlavní zápletku jsem odhadla už podle anotace a ani úplný závěr mě moc nepřekvapil. V knize mě navíc rušil způsob vyprávění- myšlenky Cary skákaly od tématu k tématu a i když chápu, že to tak bývá i ve skutečnosti, moc dobře se mi takový styl psaní nečetl.

florentinas
11.04.2021 3 z 5

Dobré čtení! I když mi přišlo, že to začalo být pořádně zajímavé až posledních 50 stran!

SilvieSisinka
14.03.2021 5 z 5

Úžasná kniha o dvou sestrách.Jenda zla,druhá hodná....která je která to už si musíte přečíst.

zdendula31
02.02.2021 5 z 5

Super,moc hezky napsaná.

kneslova
23.12.2020 3 z 5

Jedna ze sester je ukázkový psychopat, kniha na kterou lehce zapomenu, nemohla jsem se začíst

Štítky knihy

pro ženy

Autorovy knížky

Amber Cowie
americká
2020  75%Pád do hlubin

Kniha Pád do hlubin je v

Právě čtených3x
Přečtených84x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce94x
Chystám se číst93x
Chci si koupit16x