Carra Carra komentáře u knih

☰ menu

Květové vody, hydroláty, aromaterapie aneb dělejte to jinak Květové vody, hydroláty, aromaterapie aneb dělejte to jinak Hana Yasminka Khailf / Šimčíková

Pro ty, kteří začínají s aromaterapií a květovými vodami, se jim bude tato kniha určitě hodit. Pro zkušenější, si myslím, tam nic nového není. Kniha má krásné zpracování, ale co hodně kazí dojem a vzhled, jsou na konci čtyři celé stránky plné reklam. Na to, kolik kniha stojí, by se bez toho rozhodně obešla.

15.01.2019 4 z 5


Arabský svět – jiná planeta? Arabský svět – jiná planeta? Emíre Khidayer

Název knihy doslova sedí, pro mě naprosto jiná planeta. Určitě stojí za přečtení, jelikož vám rozšíří obzor a ukáže vám, že ne každý Arab je fanatik, či terorista, většina žen o odhalování nestojí a hodně věcí jsou spíše zažité tradice, než víra.

05.08.2018 4 z 5


Abych přežila Abych přežila Yeonmi Park

Až si budeš stěžovat, že se máš špatně, protože ti třeba nejde wifi, musíš o pět minut déle čekat frontu před pokladnou, či zastáváš výrok zlatí komunisti, přečti si tuto knihu. Neskutečně silná zpověď.

16.07.2018 5 z 5


Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Aleš Palán

S některými samotáři souzním více, s některými méně. Nápad na toto téma se určitě povedl, kniha má krásné zpracování a rozhodně oceňuji, že autor použil formu rozhovorů, kde otázky jsou kladeny bez předsudků a je zajímavé sledovat, že i když samotu mají společnou, každý k tomu přistupuje jinak. Myslím, že každý má po přečtení rozhodně o čem přemýšlet.

04.07.2018 5 z 5


Cesta Cesta Brandon Bays

V jedné diskuzi byla tato kniha hodně vychvalovaná, jelikož jsem si před více jak rokem sama sáhla na úplné dno a nakonec jsem si sama našla svou cestu, takže jsem po ní sáhla ze zvědavosti, jestli mi může nabídnout něco nového. Příběh je velice zajímavý a určitě i inspirativní, co mi nesedlo, byly neustále se opakující věty, modlení k Bohu apod., knihu bych tím pádem uvítala kratší. Rozhodně ale za přečtení stojí a je jen na vás, co si z ní odnesete.

24.06.2018 3 z 5


Útěk do divočiny Útěk do divočiny Jon Krakauer

Obdivuji Chrise, že si šel za svými sny a vykročil z komfortní zóny, i když se mu to nakonec stalo osudným. Kdo z nás by na tohle měl odvahu? Bohužel mi nesedl autorův styl psaní, přeskakování dějových linií, a navíc, očekávala jsem od knihy něco trochu jiného, a že tam bude více zážitků z Chrisových cest.

01.06.2018 3 z 5


Persepolis 1 Persepolis 1 Marjane Satrapi

Je zajímavé vidět politické dění a válku v Íránu očima dospívající Marjane. I když je to vážné téma, místy jsem se dobře bavila, jelikož komiks má odlehčenou a vtipnou formu. Určitě doporučuji i filmové zpracování.

30.05.2018 5 z 5


Tisíce planoucích sluncí Tisíce planoucích sluncí Khaled Hosseini

Každá sněhová vločka je vzdech zklamané ženy někde na světě. Že všechny ty vzdechy stoupají do nebe, utvoří tam mraky a potom se rozpadnou na drobné vločky, které se tiše snášejí na lidi dole. Připomínají, jak ženy jako my trpí, řekla tehdy. Jak mlčky snášíme všechno, co na nás padá.

25.05.2018 5 z 5


Cesta bílým tichem Cesta bílým tichem Knud Rasmussen

Navštívit alespoň pár arktických zemí, to je můj sen. Díky této knize jsem si trochu rozšířila obzory o místních domorodcích, jak tehdy žili. Nejvíce mě dostala slova zaklínače duchů Igjugarjuka: "Všechnu moudrost lze najít jen daleko od lidí, tam uprostřed velké samoty, a lze jí dosíci jen různým utrpením. Strádání a utrpení jsou jediným, co může otevřít mysl člověku tomu, co je skryto jiným lidem."

07.05.2018 5 z 5


Kafka na pobřeží Kafka na pobřeží Haruki Murakami

Část s panem Nakatou byla skvělá, oblíbila jsem si ho natolik, že konec byl pro mě velice smutný. Co mi absolutně nesedlo, byl Kafka Tamura. Kdyby byl vynechaný nebo byl jen na pozadí, vůbec by mi to nevadilo. Očekávala jsem od toho víc, když jsem skoro všude četla opěvné komentáře, že je to Murakamiho nejlepší dílo.

27.04.2018 3 z 5


Oceán v kapce rosy: Zenové příběhy Oceán v kapce rosy: Zenové příběhy Henri Brunel

Konečné je nekonečné a nekonečno je konečno. Přítomnost je věčnost.

05.04.2018 5 z 5


Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Ztotožňovala jsem se tam v tolika myšlenkových pochodech a některé situace v příběhu mě donutily vytáhnout nedořešené věci v mé hlavě, u kterých jsem si myslela, že to vyřešené mám. Pro mě neskutečně silné dílo.

02.04.2018 5 z 5


Dekameron Dekameron Giovanni Boccaccio

Nakonec jsem dočetla. Některé příběhy se povedly, ale těch nudných a opakujících, bych řekla, že převládá.

26.03.2018 3 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Úžasné nadčasové dílo, které je aktuální v každé době. Každý by si měl povinně přečíst, abychom nezapomněli.

22.03.2018


R.U.R. R.U.R. Karel Čapek

Nadčasové dílo. Kdoví, kdy nás podobná budoucnost bude čekat.

21.03.2018 4 z 5


Válka s Mloky Válka s Mloky Karel Čapek

Nikdy nepřestanu žasnout nad tím, jak dokázal svými díly upozorňovat na předválečnou atmosféru. I v dnešní době aktuální.

20.03.2018 4 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Silný příběh 1. Světové války z pohledu mladých kluků, kteří se dobrovolně nechali naverbovat. Žádné hrdinství ani romantika, pouze utrpení nebo smrt.

03.03.2018 5 z 5


Slovo Buddhovo Slovo Buddhovo Buddha (p)

"Každý však musí zápolit sám pro sebe; Buddha cestu pouze ukázal."

20.02.2018 3 z 5


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Nostalgie, v dětství jsem Harrym Potterem doslova žila, několikrát přečteno a stále patří Potterovská sága k mým oblíbeným.

18.12.2017 5 z 5


Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Nostalgie, v dětství jsem Harrym Potterem doslova žila, několikrát přečteno a stále patří Potterovská sága k mým oblíbeným.

18.12.2017 5 z 5