Anitram22 Anitram22 komentáře u knih

☰ menu

Mlýn Mlýn Michal Vaněček

(SPOILER) Zajímavý příběh, který nas provede 100 letým obdobímnaší země. Chvílemi až děsivé, co vše se v jednotlivych dekádách 20. stoleti dělo. Kniha se mi četla dobře, jen ten konec se oproti předcházejícímu ději, tak nějak vlekl. Knihu doporučuji k přečtení. Na některé milníky naší historie by se rozhodně zapomínat nemělo.

09.08.2023 4 z 5


Děvčata z Firefly Lane Děvčata z Firefly Lane Kristin Hannah

I já se přidávám ke komentářům, že v knize je ukryt neskutečně krásný a dojemný příběh o přátelství dvou kamarádek. Skoro vše už bylo v předchozích komentářích napsáno. Paní autorka opravdu umí psát neskutečné příběhy. Po dlouhé době jsem si po dočtení knihy pobrečela. Krásné....

03.08.2023 5 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Pro mě je tato kniha zklamáním. Očekávala jsem napětí, které bude gradovat, ale nějak k tomu bohužel nedošlo. Snaha něco zachránit peprnými pasážemi příběh nezachránila. Nápad dobrý, ale plitce zpracovaný. Ať nejsem úplně kritická, kniha se četla velmi lehce, za den přečteno.

30.07.2023 3 z 5


Velké sny Velké sny Sarah Lark (p)

Příběh se mi četl velmi dobře, vše tak nějak hezky plynulo a bylo zajímavé, místy sice nereálné, ale budiž. Ovšem celkově dobrý dojem na příběh mi zkazil konec. Zdlouhavé, nudné pasáže. Proto dávám o * míň. Zkusím i druhý díl, snad autorka nezklame úplně.

28.07.2023 4 z 5


Vesničanka Vesničanka Mirka Skočílková

Krásná kniha s krásnou obálkou. Uvnitř knihy na nás čeká příběh že života se šťastným koncem. Ke knize jsem přistupovala s lehkou skepsí, protože do knihy Opuštěný dům jsem se jaksi nemohla začíst. Ovšem Vesničanka, to pro mě byla jízda. Krásné oddechové čtení. Řekla bych, že kniha je určené pro čtenářky od 40 let. Ty plně dokáží pochopit hlavní hrdinku Karin. Knihu určitě doporučuji.

19.06.2023 5 z 5


Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Krásně odvyprávěný příběh o nelehké době. Moje první kniha od pana autora a jsem velmi mile překvapená. Sice je příběh v knize smutný, ale doba ve které se odehrává nebyla nijak veselá. Tajně jsem sice doufala v jiný konec, ale snad se dočkám v dalším díle. Knihu doporučuji přečíst.

18.06.2023 4 z 5


S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Pro mne byla kniha velkým překvapením. Tom svůj příběh popisuje hezky, tak jak vše je a s pokorou. Příjemné, odpočinkové čtení. Teď se na Draca v HP dívám úplně jinak. Knihu určitě doporučuji.

18.06.2023 5 z 5


Vodník Vodník Tereza Bartošová

Moje první kniha od paní autorky a musím uznat, že mě mile překvapila. Pěkná česká detektivka, se zajímavým nápadem a jasným rozuzlením. Nikde žádná prázdná místa. Knihu určitě doporučuji.

18.06.2023 4 z 5


Švestka a zloděj klobásek Švestka a zloděj klobásek Gill Lewis

Lehké čtení pro děti na prvním stupni. Příběh je pěkný, jednoduchý na konci s rozuzlením zápletky. Ilustrace jsou docela hezké. Do čtenářského deníku ideální.

14.05.2023 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Po přečtení knihy mám smíšené pocity. Asi jako Dela111, s jejímž komemtářem plně souhlasím. Poslední dvě knihy od paní autorky jaksi postrádaji její krásnou čestinu. Nejde ani tak o děj knih, jako spíše o styl, který je pro paní autorku typický a tady mi prostě chybí.
Kniha obsahuje téma, které není radno podceňovat a zavírat před ním oči. Je zde podnět k zamyšlení, jaké mohou být následky pro celé okolí. Knihu doporučuji přečíst.

08.05.2023 3 z 5


Vetřelec Vetřelec Kristýna Trpková

(SPOILER) Musím souhlasit s autory komentářů, že paní autorka s každou knihou zraje jako víno...tušila jsem, že kniha bude ze všech tří nejlepší a nemohla jsem se jí dočkat, ale předčila moje očekávání. Tak krásná čeština, spojení slov a popis míst, to je prostě nádhera a radost číst. Úplně vás to vtáhne, jakoby jste tam byli v tu danou chvíli také. Navíc popisy míst (aspoň ty z Hradce Králové a Pardubic) odpovídají skutečnosti, což velmi oceňuji, jelikož bydlím v HK. K zápletce knihy a osudu Laury a Adama, je vše krásně a bravůrně promyšleno do poslední tečky. Ikdyž smutné tečky...opravdu před paní autorkou smekám a tleskám...a zároveň se těším na další knihu. Je dobře, že máme takový "poklad" mezi českými autory detektivních knih.

01.04.2023 5 z 5


Kniha o Baltimorských Kniha o Baltimorských Joël Dicker

Tohle je kniha u které mi 5 hvězd nestačí. Dostala jsem se k ní, díky komentaři Šáňky u knihy Tři (tu už mám doma také) a neskutečně moc ji děkuji za tip. Tato kniha je příběhem neuvěřitelně krásná a geniálně napsaná. Děj vás vtáhne a nepustí. Vše prožíváte společně s hrdiny. Tuhle knihu opravdu doporučuji...je úžasná...

18.03.2023 5 z 5


Jelení vršek Jelení vršek Hana Marie Körnerová (p)

Pro mne byla kniha pěkným oddechovým čtením. Začátek byl pro mne krapet zdlouhavý, ale nejspíš to tak má být, aby vše v druhé polovině příběhu zapadlo krásně do sebe. Nechyběla napínavá zápletka, která ke konci gradovala. Díky ní, jsem knihu nemohla odložit a musela zjistit, jak vše dopadne. Doporučiji, stejně tak, jako všechny knihy paní autorky.

03.03.2023 4 z 5


Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Kniha, ikdyž ji přečtete za jedno odpolodne, skrývá velmi citlivá a silná témata. Příběh vás opravdu vtáhne a musíte knihu prostě dočíst a pak ještě nad tím vším přemýšlet. Doporučuji...

01.03.2023 4 z 5


Posláni na sever: Češi na nucené práci v Norsku Posláni na sever: Češi na nucené práci v Norsku Vendula Hingarová

Jelikož můj děda byl takto nuceně nasazený v Norském Trondheimu a s autory se moje rodina setkala a poskytla dokumenty a fotografie, je mi kniha asi více citově blízká. Umožnila mi spojit si dědovo vyprávění, když jsem byla malá s tím, jak to ve skutečnosti vypadalo a bylo. Kniha je plná fotografií a dokumentů, které vás vtáhnou více do dané prblematiky. Je rozdělana na jednotlivá období s popisem, jak vše probíhalo, plus doplnění výpovědí samotných akterů, díky dochovalým dopisům, záznamům a deníkům... Je jen škoda, že autoři přišli s tímto projektem dle mého názoru pozdě. Vše je sepsáno v době, kdy už většina nuceně nasazených mužů nežije. Bylo by asi více osobité a autentické, mít jejich přímé výpovědi a svědectví, než svědectví jen z fotografií a dokumentů a od jejich dětí a vnoučat...ikdyž je dobře, že se na takové události nezapomíná...

26.02.2023 5 z 5


Dcery Marie Terezie Dcery Marie Terezie Friedrich Weissensteiner

Pro mne velmi zajímavá kniha, která mi poskytla nové informace o Marii Terezii a jejím vztahu k dcerám. Určitě doporučuji.

12.02.2023 5 z 5


Andílek Andílek Lucinda Berry

Musím říct, že tohle byla pěkná jízda. V příběhu nebylo ani jedno prázdné místo. Opravdu pěkně napsaný psycholigický román, chvílemi děsivý a s patřičnými zvraty. Jen jedinou výtku mám, a to tu, že mě neskutečně vytáčel Christopher s tou svojí naivitou a růžovými brýlemi. Jinak super počteníčko...

12.02.2023 4 z 5


Sněhová víla Sněhová víla Daniela Krolupperová

Krásná kniha pro děti i dospělé. Knížka byla, jako dárek pro moje 5 leté neteřinky. S maminkou mají přečteno a reakce je taková, že to dojalo k slzám i maminku. Přečteno prý na jeden zátah a kráné.....mám radost i za sebe, že jsem vybrala a obdarovala blízké takovou knihou, která se líbí a zanechá takovéto silné pocity...

07.02.2023 5 z 5


Katova dcera Katova dcera Oliver Pötzsch

Kniha mne velmi mile překvapila. Vybrala jsem si ji na základě kladného hodnocení a doporučeni čtenařů DK. A musím se přiznat, že čekání na dotisk se vyplatilo. Zajímavý, napínavý, historický příběh s detektivní zápletkou. Místy až k neuvěření, jaké bylo myšlení lidí v 17. století. Určitě doporučuji přečíst.

01.02.2023 4 z 5


Carmen - Skutečný život Hany Hegerové Carmen - Skutečný život Hany Hegerové Tomáš Padevět

Kniha mi byla doporučena moji známou, která z ní byla přímo nadšená. Ja už s ní tento pocit až tak příliš nesdílím. Život měla paní zpěvačka opravdu zajímavý a pestrý. Ale dle mého názoru jsou v knize některé pasáže a popisy zbytečné a chvílemi čtenáře i nudí. Co je ovšem nutné pochválit a vyzdvihnout, je popis odehrácající se situace v naší zemi v jednotlivých dekádách 20. a 21. století.

29.01.2023 3 z 5