aliisalounu aliisalounu komentáře u knih

☰ menu

Kapka štěstí v ranní kávě Kapka štěstí v ranní kávě Agnès Martin-Lugand

Dlouho jsem se přemlouvala k přečtení téhle knihy, dokonce jsem jí málem vrátila do knihovny bez přečtení (což by byla škoda). Úžasná oddychovka, přesně tohle jsem teď potřebovala. Hvězdičku strhávám akorát za některé části na začátku knihy, které mi nepřišly zajímavé.

04.04.2021 4 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Tak tohle bylo psycho. Nevím, co víc dodat než to, že mě tahle knížka úplně rozsekala. Colleen opět nezklamala. Mám pocit, že když sáhnu po její knize, je to taková sázka na jistotu.

27.10.2020 5 z 5


Deset tisíc nebí nad tebou Deset tisíc nebí nad tebou Claudia Gray (p)

Asi začnu číst sci-fi, protože tohle bylo skvělý. Ne sice tak skvělý jako první díl, ale i tak mě to strašně bavilo. Knížka byla plná různých zvratů a nástrah, takže jsem celou dobu byla napjatá a zvědavá, jak skončí.

29.07.2020 4 z 5


Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

Tolik jsem se na tuhle knížku těšila, dlouho jsem se na ní chystala a... nakonec jsem byla zklamaná. Přibližně do poloviny mě kniha nudila, musela jsem se nutit dál číst. Ale pak mě začalo zajímat, jestli to, co hlavní hrdinka "viděla" a popisuje, je skutečné a nebo jen halucinace.

29.07.2020 3 z 5


Andělé smrti Andělé smrti Patricia Gibney

Za mě průměr. Začátek mě nebavil, ale přibližně od poloviny mě knížka docela zaujala. Trochu jsem se ztrácela ve větším množství postav, občas jsem nevěděla kdo je kdo a jakou má v příběhu roli. Pořád jsem čekala na ten slibovaný zvrat na konci, ale za mě to ve finále nebylo nic moc překvapivého, dost věcí bylo odhadnutelných.

01.07.2020 3 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Knihy téhle autorky mě vážně baví. Tahle byla asi zatím nejlepší, byla jsem napjatá do samého konce, abych zjistila kdo je vrah. A samozřejmě jsem to zase neodhalila...

25.06.2020 5 z 5


Tisíc kousků tebe Tisíc kousků tebe Claudia Gray (p)

Byla to moc příjemná změna od všech thrillerů a detektivek, co běžně čtu. Na knihu jsem narazila mezi novinkami v knihovně a nejdřív jsem si myslela, že jde o nějakou romantiku pro mládež. Pak jsem ale zjistila, že ve skutečnosti jde o sci-fi a téma knihy mě vážně zaujalo. Hned si musím sehnat další díl, jsem zvědavá na další dimenze, které hlavní hrdinka navštíví. Navíc mi naprosto vyhovuje styl, jakým autorka píše, takže se mi kniha četla úplně sama.

25.06.2020 5 z 5


Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

Konec byl na mě až moc uspěchaný a naopak některé části knihy zbytečně zdlouhavé. Ale jinak další skvělý díl, tahle série mě vážně baví.

22.06.2020 4 z 5


Žena, po které se slehla zem Žena, po které se slehla zem Lone Theils

Zajímavé a aktuální téma, i když některé části se mi nečetly úplně příjemně. Za mě píše autorka strašně čtivě, určitě zkusím její další knihy. Akorát mě trochu zklamal konec. Čekala jsem, že to dopadne úplně jinak...

19.06.2020 4 z 5


Loutkář Loutkář Daniel Cole

Knížka se mi dobře četla, ale asi jsem byla trochu zklamaná na konci. Čekala jsem nějaký větší šok, něco nečekaného a bohužel se nic takového nestalo.

19.06.2020 4 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Tak tohle bylo fakt psycho. Bylo mi někdy až špatně z toho, čeho všeho byl Jack schopný. Takže jsem musela číst pořád dál a doufala, že se Grace podaří vysvobodit. Za mě strašně čtivá a napínavá knížka, můžu jenom doporučit.

12.06.2020 5 z 5


Dokonalá manželka Dokonalá manželka J. P. Delaney (p)

Mně se to strašně líbilo. Díky krátkým kapitolám se knížka četla sama a téma umělé inteligence mi přijde zajímavé. I když v některých částech knihy jsem si ťukala na čelo a říkala si, jestli tohle autor myslí vážně. Především chování Tima mi přišlo přehnané.

11.06.2020 5 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Snad žádná kniha mě takhle nezasáhla. A to jsem od Colleen četla všechny její (dosud) vydané knihy... Tolik bolesti, zoufalství a lásky v jednom příběhu, musela jsem na konci sušit slzy. Ani nedokážu pořádně popsat pocity, které ve mně tahle kniha vyvolala...

05.04.2020 5 z 5


Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Na tuhle knížku jsem se chystala fakt dlouho a musim říct, že mě nezklamala. Za mě opravdu silný příběh, stejně jako její ostatní knihy, které jsem četla. Líbilo se mi, že se kapitoly střídaly, takže byl popisován úhel pohledu obou hlavních postav. Knížka je vážně čtivá, můžu jenom doporučit.

22.03.2020 5 z 5


Manželka mezi námi Manželka mezi námi Sarah Pekkanen

Tahle knížka mi vážně vyrazila dech. Chvílemi jsem se sice kvůli střídání více dějových linií ztrácela v tom, kdo je kdo, a jakou má v příběhu roli, ale i tak jsem byla v neustálém napětí. A musim říct, že konec mě šokoval.

21.03.2020 5 z 5


Nedostižní Nedostižní Alyson Noël

Asi tak do poloviny jsem se musela nutit knihu číst dál. Pak ale přišel zlom a mě začalo zajímat, jak příběh skončí. A upřímně vlastně nevím jak to celé dopadlo, za mě má kniha takový nedořešený konec...

19.03.2020 3 z 5


Myslela jsem, že tě znám Myslela jsem, že tě znám Penny Hancock

Bylo mi celou dobu jasné, jak to dopadne. Ale i tak jsem byla v napětí, jak se celý příběh rozuzlí. K tomu mi vyhovuje autorčin styl psaní, takže se mi knížka četla velice dobře. I když chvílemi mě rozčilovalo chování Holly, které mi přišlo až přehnané...

30.01.2020 5 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Tak trochu jsem tušila, kdo by za Hadrovým panákem mohl být, ale i tak jsem neodhalila celý příběh a konec byl pro mě opravdu velkým překvapením. Rozhodně doporučuji!

27.01.2020 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Autorka píše velice čtivě, opravdu mě kniha bavila. Akorát jsem se od poloviny ztrácela ve všech postavách a vzájemných propleteních, kterých bylo opravdu hodně.

26.12.2019 4 z 5


Cizinec Cizinec Arno Strobel

Přečteno skoro najednou, byla jsem napnutá až do konce. Líbilo se mi, že byly kapitoly střídavě z pohledu Joanny i Erika, takže žádné postavě nebylo "nadržováno". Příběh se mi sice líbil, ale něco takového bych zažít rozhodně nechtěla.

14.11.2019 5 z 5