Kapka štěstí v ranní kávě

Kapka štěstí v ranní kávě https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420797/bmid_kapka-stesti-v-ranni-kave-xYg-420797.jpg 4 241 74

Hortense žije v Paříži a je vášnivou učitelkou tance. Veškerý svůj čas tráví v tanečním studiu a také v malém podkrovním bytě, kde prožívá velmi intenzivní románek s ženatým mužem. Domnívá se, že je šťastná, až do chvíle, kdy jí osud přichystá klopýtnutí. Hortense je donucena zastavit své zběsilé pracovní tempo a najednou vidí svůj život v jiném světle.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Motto
Originální název:

A la lumière du petit matin , 2019


více info...

Přidat komentář
Ivanule
Ivanule
18.03.2024 3 z 5

Na jednu stranu se kniha četla lehce,děj plynul,jen jsem se v hlavní hrdince ze začátku vůbec nemohla vyznat v tom,co vlastně od života chce, jestli chce opravdu tancovat nebo vlastně nechce a není to náplň jejího života, dále její několikaletý románek s ženatým, opravdu byla tak naivní a šíleně zamilovaná,že jí tak dlouho trvalo, než pochopila??... Mně se asi nejvíce líbil její odchod na venkov:)

januska82
januska82
04.11.2023 4 z 5

Veľmi pekne čítanie... I keď musím napísať, že trošku dlhší rozbeh, a Hortenzia mi miestami liezla na nervy s tou jej naivitou pri Aymerikovi, ale chválabohu, sa jej oči časom otvorili. Potom to nabralo ten správny spád.
No ten koniec???? To vážne???? Čakala som, že ho autorka pekne uzavrie, že tam bude aspoň nejaký epilog.... Tak sa to pekne rozbehlo a koniec trošku sklamal.... Ale aj napriek tomu odporúčam prečítať.


lenkaabooks
lenkaabooks
25.10.2023 4 z 5

Hortense, žena na prahu čtyřicítky, s vášní pro tanec a ženatého muže. Když utrpí úraz a několik týdnů nesmí tančit, začne svůj život přehodnocovat. Bylo to milé čtení s francouzským šarmem.

Martina1725
Martina1725
24.06.2023 4 z 5

Kniha z příjemného francouzského prostředí, která pohladí na duši.

Mermaida
Mermaida
09.04.2023 4 z 5

Knihy této autorky mám ráda. Tato kniha je mou již sedmou knihou, kterou od Agnes čtu a musím říct, že ani tentokrát mě nijak nezklamala, prostě autorčin styl. A i když autorka na můj vkus píše docela dlouhé kapitoly, tak mi to vynahrazuje čtivost a propracovanost jejich příběhů. A
příběh o Hortense byl milý s emočním nádechem a četl se velmi lehce.

Rosana
Rosana
18.01.2023 5 z 5

Knížka, která se četla sama. Nádherný příběh. Paráda. Mám moc ráda knihy této autorky a těším se na další.

Leyla
Leyla
08.08.2022 3 z 5

"Od istého času mi pripadáš úplne mimo. Jednoducho ťa nespoznávam.. si taká stratená, taká zmätená. Akoby si nevedela, kam sa podieť. Z ohňa, ktorý v tebe horel, ostala pahreba.." niektoré knihy sa ku mne pýtajú samé a pár viet v nich vie trafiť, ako sa cítim.. ale očakávaný happy end (knižný) som sa dočkala

JankaV80
JankaV80
11.07.2022 5 z 5

Oddechová romantická kniha vhodná na dovolenou k moři, na chatu nebo při nemoci do postele. Člověk nad ní nemusí moc přemýšlet, je jasné, kam se bude děj příběhu stáčet.

Parwana
Parwana
16.04.2022 odpad!

Čekala jsem super oddechovku z Francie, hlavní hrdinkou měla být oduševnělá Francouzka s baretem na hlavě, která bez kávičky nedá ani ránu a vysedáváním po malých útulných kavárničkách si krátí čas, než najde toho pravého. Místo toho jsem se však začetla do příběhu poněkud ztřeštěné tanečnice Hortense, která se plácá jak v zaměstnání, tak v životě celkově, a chová se jako puberťačka. Poodbně ztřeštěné jsou i její přátelé a kolegové, zdá se, že jediný, kdo stojí nohama pevně na zemi, je její ženatý milenec. Nutno dodat, že kniha se čte zhruba tak, jako kdyby ji napsal puberťák, který nemá navíc, než na průměrnou slohovou práci. Odložila jsem.

Kory98
Kory98
09.04.2022 5 z 5

Mě se příběh velice líbil, byl pro mě i uvěřitelný a přiznám se, že by mi ani nevadilo, kdyby dopadl jinak, už jsem s tím byla i smířena. Je to moje první kniha od autorky a myslím, že je hodně vidět jakým povoláním se dřív zabývala. Psychologie postav je podle mě zvládnutá na jedničku, věřím, že kdyby psala detektivky, zvládla by to taky. Kniha je o ženě, která si myslí, že je v životě šťastná, ale až po několika letech zjistí, že to bylo pouhé přežívání a musí v sobě najít sílu otevřít se novému životu a hlavně svým vlastním rozhodnutím. Hvězdičku navíc dávám za hezkou obálku a také za to, že kniha byla mojí první přečtenou knihou z knihovny, kam jsem se vrátila po cca 25 letech :-)

Haduwig
Haduwig
03.04.2022 3 z 5

(SPOILER) Jedná se o stoprocentně nenáročnou romantickou oddechovku, ze které na Vás dýchne atmosféra Provence i Paříže, a čte se velmi rychle. Pokud jste milovníky tance, tak se na hlavní hrdinku dovedete asi "naladit" více, já to příliš neocením. Po dočtení budete mít dobrý pocit, že to hezky dopadlo.

I přes to, o jaký žanr se tu jedná, je kniha trochu moc sluníčková - nikdo nemá žádné špatné vlastnosti, rozchod s milencem je bezproblémový a čtení cizího deníku je přijato vlastně s povděkem. A nevím, jestli se jedná o špatnou práci překladatelky, nebo autorčiny chyby, ale některé formulace byly stylisticky hodně kostrbaté.

Misanhanelojc
Misanhanelojc
18.02.2022

Vždy ráda sáhnu po této francouzské autorce, její knihy se mi líbí. Krásně popisuje myšlenky a pocity daných postav, což bude asi také dáno její profesí. Příběh je příjemný a pohodový.
Kniha se mi líbila stejně tak, jako ostatní knihy této autorky. Některou jsem přečetla rychleji, některou pomaleji, ale naprostá spokojenost a většinou vždy s dobrým koncem

SueD
SueD
06.02.2022 5 z 5

Oddychovka psána lehkým perem, přečteno za dvě odpoledne, moc jsem se u toho bavila, pila kávu a odpočinula si. Doporučuji.

pip11
pip11
17.01.2022 5 z 5

Na první pohled mě upoutala pěkná pestrá obálka a jelikož se mi autorčiny knihy líbí, tak jsem neváhala.
Kniha má příjemně ubíhající děj z prostředí pařížské taneční školy, poté se přesouvá na jih Francie, ale stěžejní téma tance zůstává. S touto hezkou knihou jsem příjemně strávila čas, navíc se hodí do výzvy.

ivana7717
ivana7717
26.12.2021 4 z 5

Myslim,že autorka touto knihou nič nepokazila. Ľahký romantický príbeh. Prvá polovica knihy je o príbehu ženatého muža a jeho milenke, ktorý nemá dlhé roky žiadny koniec. Od polovičky knihy to už malo rýchlejší spád a príbeh sa odvíjal k ľahko predvídateľnému koncu. Mne sa kniha čítala veľmi dobre. Určite si prečítam aj inú knihu od autorky.

SueD
SueD
17.12.2021 5 z 5

Takové knihy miluji a mohla bych číst vlastně jenom je, ať jsou pro mnohé hloupé a o ničem, já si tu jejich lehkost užívám.

Kristy.Seb
Kristy.Seb
13.12.2021 4 z 5

Některé činy, které se zdají nezamýšlené, se ukážou dokonale motivované a promyšlené z důvodu, jež unikají vědomí.

V životě dochází k setkáním, která by měla zůstat jen setkáním.

Když o věcech napíšete, stanou se skutečností, znovu vyplouvají na povrch vzpomínky, které by chtěly zatlačit navždycky.

První 100 stránek jsem se skoro nutila do čtení. Ale pak to začalo být konečně zajímavé a taky už se objevil náznak, proč se kniha jmenuje právě takto. Moc hezký příběh, ač dost tíživá minulost.

Alena1957
Alena1957
08.09.2021

Knížka se četla dobře, oddechové čtení, kouzelné připomnění Provance.

Kaja1
Kaja1
03.09.2021 3 z 5

Přečteno, půlka knihy byla pro mne taková nezáživná, šťávu to nabralo až příjezdem do Provence a příchodem Eliase. Úplně jsem se viděla na jihu Francie a na ten croissant jsem měla velkou chuť:)))

Tejeja
Tejeja
01.08.2021 3 z 5

Přečetla jsem jedním dechem, přesto nemám nutkání sáhnout po jiném díle autorky. Občas mi vadila sama hlavní hrdinka, především způsob, jakým si zjišťovala informace o Eliasovi... Celkový dojem z knihy je milý, příjemný a možná po nějakém čase přece jen sáhnu po další knize od A. M. Lugard :-)

Štítky knihy

láska smrt Francie Paříž tanečnice milenci

Autorovy další knížky

Agnès Martin-Lugand
francouzská, 1979
2016  68%Šťastní lidé čtou a pijou kávu
2016  84%Šťastní lidé mají snadný život
2017  79%Lituji, čekají mě
2019  79%Kapka štěstí v ranní kávě
2018  76%Štěstí mi uniká mezi prsty

Kniha Kapka štěstí v ranní kávě je v

Právě čtených3x
Přečtených347x
Čtenářské výzvě137x
Doporučených13x
Knihotéce221x
Chystám se číst156x
Chci si koupit28x
dalších seznamech5x