xbone xbone komentáře u knih

☰ menu

Odvlečená: Příběh dívky nucené k prostituci Odvlečená: Příběh dívky nucené k prostituci Sophie Hayes

Bohužel samotné téma, abych mohla říct, že je to dobrá kniha, nestačí. Ze začátku jsem si myslela, že je to překladem, bohužel rychle jsem přišla na to, že neustále dokola opakující se pasáže zkušeností o kterých autorka mluvila už jednou, dvakrát o pár stránek dříve, mi spíš připadaly, že chce někdo knihu natáhnout. Díky tomu si myslím, že kniha je v hodnocení přeceňovaná.

13.05.2023 2 z 5


Rošangol Rošangol Jaromír Štětina

Silné a autentické. Na knihu jsem čekala několik měsíců, než ji na druhé straně republiky Vsetínská knihovna prodávala v bazaru. Přišel mi spíš notýsek než kniha, avšak obsahem absolutně stačila. I tak málo stačí, aby se vryla pod kůži a i díky způsobu psaní, vás nechá dlouho o ni přemýšlet.

10.04.2023 5 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Knihu jsem měla na doporučení kamarádky, které se kniha líbila, mě vůbec nebavila, přečetla jsem ji pouze s tím, že jsem čekala nějaký zajímavý wow efekt. Popravdě musím říct, že mě krimi moc nebaví číst celkově, možná v tom je ten zakopaný pes.

04.09.2022 2 z 5


Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Kniha mezi vážnými tématy pro mne byla tak trochu oddechovka. Musím říct, že hodně pasáží mi přišlo dost zbytečných. I vývoj některých postav byl překotný. Považuji knihu za lepší průměr. Mnohem lepší kniha, k tomuto tématu, je podle mě "V šedých tónech" -Ruta Sepetysová

04.09.2022 3 z 5


Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Výborná kniha! Poprvé jsem četla knihu, kde je téma zachycené z té opačné strany. Je velice zajímavé pozorovat průběh toho jak se někdo obyčejný stane někým, koho zná celý svět jako jednoho z největších vrahů.

04.09.2022 5 z 5


Místo, odkud není návratu: Zpověď Ujgurky, která přežila čínský lágr Místo, odkud není návratu: Zpověď Ujgurky, která přežila čínský lágr Andrea Claudia Hoffmann

Strhující kniha, šokující o to víc, když si člověk uvědomí, kdy se celý děj odehrával. Další upozornění na utlačovanou menšinu v době, kdy si člověk myslí, že lidská práva jsou něco samozřejmého. Tolik věcí so se odehraje jedné dívce v životě a jakým způsobem se s osudem vypořádává je nuvěřitelé. Kniha je doře napsaná, dobře se čte a její obsah je něco co ve vás zanechá smíšené pocity a o tématu přemýšlíte ještě týdny.

04.09.2022 5 z 5


Doba temna Doba temna Adéla Elbel

Jako vrstevnice jsem se se začátkem knihy dost ztotožňovala. První půlka knihy za mě fajn, zajímavé, svižné tempo. Občas jsem si teda říkala, že svojí mámě ji nepůjčím, nerozuměla by půlce věcí, což mě trochu mrzelo, že je kiha až tak moc generační, ale jinak některé přirovnání byly zajímavé. V druhé půlce knihy už mě omývané, "je to na nic asi milion let", už dost ubíjelo. Nevím, jestli mě tím autorka chtěla vtáhnout do pocitů nikdy nekončící trýzně, v každém případě jsem přestávala skutečně chápat čemu se jako objetovala a proč řešila spíš sebe než děti. Asi by mi přišlo logičtější, sehnat peníze na nový podnájem než na plno večírků, abych nebyla doma. Nesoudím, jen tím chci říct, že druhá část knihy mě absolutně minula.
Přes to všechno knihu vidím spíš kladně. 3+

05.02.2022 3 z 5


Král Krysa Král Krysa James Clavell

Oprqavdu krásná kniha

04.02.2022 5 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Skvěle napsaný thriller!

13.08.2021 5 z 5


Z kraje Šimona Kouzelníka Báje a pověsti Z kraje Šimona Kouzelníka Báje a pověsti Emanuel Horký

Krásná kniha. Takové Andersenovské pojetí. Jako dítě jsem ji milovala.

23.04.2021 5 z 5


V pekle plynových komor V pekle plynových komor Shlomo Venezia

Oproti románům, se jedná o výpověď a díky tomu se vše tak nějak víc zhmotňuje. Nečetla jsem horší knihu, ve smyslu hrůzností které se děly, než je tahle. "Blíž" jsem se už dostat nemohla, několik dní ve mě převládala úzkost.

23.04.2021 5 z 5


Elizino tajemství Elizino tajemství Dominik W. Rettinger

Pěkně se čte. Líbí se mi dějová linka hlavní hrdinky ještě než příjde do KT. Knihu určitě doporučuju.

15.04.2021 4 z 5


Prožila jsem si peklo Prožila jsem si peklo Andrea Claudia Hoffmann

Zajímavé téma, šokující děj, ale moc dobře se nečte. Někdy mi vyprávění přišlo, až dětinské svým popisem.

15.04.2021 3 z 5


Můj tajný život Můj tajný život Lucie Hříšná

(SPOILER) Trochu návod, jak se stát luxusní štětkou. Je to zajímavé, ale celou dobu jsem čekala, že se hlavní hrdince stane i něco negativního.

15.04.2021 4 z 5


Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Moje nejoblíbenější kniha. Není pro každého. Pro mě je to něco, jako bych šla na "filmáč".

15.04.2021 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Velice čtivá. Výstižné nezdlouhavé popisy. Jako bych tam byla.

15.04.2021 5 z 5