Witness Witness komentáře u knih

☰ menu

Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Dobrý začátek série, chvíli mi trvalo než jsem si zvykl na názvosloví, ale určitě doporučuji přečíst..

31.01.2021 4 z 5


Vendeta Vendeta Catherine Doyle

(SPOILER) Super začátek serie. Ze začátku se to trochu táhlo, čekal jsem spíš, že bude taky z Mafiánské rodiny, tohle je lepší.. Oblíbil jsem si spíš Lucu než Nica... uvidíme jak to dopadne

31.01.2021 4 z 5


River Wild River Wild Samantha Towle

Velice příjemné překvapení.. Knihu jsem si vybral spíš kvůli čtenářské výzvě, ale velice příjemně mě překvapila. Myslím, že chování obou hrdinů bylo věrohodné a hrůzy na nich napáchané se projevovali do jejich chování velice věrohodně. Příjemné překvapení, kdyby to šlo, dal bych 4,5*

05.01.2021 4 z 5


Kostičas Kostičas Samantha Shannon

Asi nebyl nejlepší nápad začínat tuto sérii hned po dočtení Dvoru trní a růží. Maasová dokáže popsat fantastický svět s takovou lehkostí, že při četbě Kostičasu jsem měl velké problémy se do světa zapojit. Spousta názvosloví během krátké chvíle zapříčiňují, že ještě ke konci knihy si nejste jisti, co který jasnovidec vlastně dělá. Nápad ovšem nebyl nejhorší, asi jsem spíš teď zmlsaný příběhy Maasové a tak si dám před druhým dílem pauzu. Někdy v budoucnu se k tomu jistě vrátím. Za mě max. 3*

04.01.2021 3 z 5


Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

(+Spoiler) Skvělá kniha, skvělá série.. Za mě lepší než Skleněný trůn.. Trošičku mě zklamal konec, přišlo mi, že na sílu musí všichni přežít. I tak za mě 5* pro celou sérii

03.01.2021 5 z 5


Nevítaní Nevítaní Sophie Jordan

Neurazí, nenadchne.. Vlastně se toho za celou knihu příliš nestane.. první "akce" jsem si všiml vpodstatě až kolem dvou sté strany...

13.12.2020 3 z 5


Anna krví oděná Anna krví oděná Kendare Blake

Zajímavý výkres postav, zejména duchů. Hodně zaměřeno na popis vnitřních pocitů hlavního hrdiny. Rozhodně si přečtu další díl.

02.11.2020 4 z 5


Něco skutečného Něco skutečného Erin Watt

Dějově nic extra zázračného, řekl bych nic nového. Typický scénář chudé hodné holky x zazobaného bad boye. Není to první kniha od dvojice Erin Watt, kterou jsem přečetl, ale dost podobný námět. Čte se to opět skvěle, všech 435 stran jsem přelouskal za jeden den. Oddychovka dobrá, ale žádný literární zázrak, s tímto vědomím se ovšem do knihy již pouštíte.

23.10.2020 3 z 5


Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

Velice dobře napsané, svět a jeho fungování nevyvolává příliš otázek, které by nebyly zodpovězeny, i když magie byla trochu upozaděna, Předpokládám, že se magií a jejím fungováním bude autorka zabývat v dalším díle, vzhledem k ději konce dílu prvního. Příběh utíká rychle, a o dějové zvraty taky není nouze. Trochu mě zadrhávali francouzké názvy, ale to je spíš moje, než autorčina chyba. Někomu by mohla vadit vulgarita, mě tam přišla trefná a krásně vyplňovala vystupování Lou. Už se těším na pokračování.

22.10.2020 5 z 5


Pod nekonečnou oblohou Pod nekonečnou oblohou Veronica Rossi

Docela příjemný scifi příběh s hezky fungujícím světem, určitě si přečtu další díl..

21.10.2020 4 z 5


Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

V první kapitole jsem se nemohl ubránit podobnosti Pýše a předsudku, a jisté podobnosti se zde objevují i nadále. Ničemu to ovšem nevadí, kniha je napsaná čtivě, postavy byli velice příjemné a ve směs jediný problém jsem měl s nedostatečně vysvětleným problémem Rachel a Henryho, kde jsme se dozvěděli v podstatě až vyřešení situace. Také mi vadily nadpisy kapitol, které mnohdy prozrazovali víc, než by bylo záhodno a díky názvu kapitoly se občas dal vytušit děj kapitoly. Jistě doporučuji přečíst..

12.10.2020 4 z 5


Svůdné zlo Svůdné zlo Wendy Higgins

Ze začátku jsem měl trochu pochyby, ale líbí se mi svět, který autorka vytvořila, ale z hlediska děje se mi některé kapitoly zdají zbytečné..

08.10.2020 4 z 5


Paní půlnoci Paní půlnoci Cassandra Clare (p)

Trochu mi trvalo, než jsem se začetl, pak už příběh celkem odsejpal..

07.10.2020 4 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Skvělá četba, doporučuji všem.. Kniha dává smysl od názvu až po závěrečnou větu. Jediné co bych "vytknul" je postava Jane, která je na můj vkus až příliš naivní a až nesmyslně dobrosrdečná.

03.10.2020 5 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Kniha je čtivě napsaná. Jejích více než šest set stran jsem přelouskal za méně než 24 hodin. Možná moje chyba, že jsem viděl filmy, protože jsem s hrůzou zjistil, že v knize toho o moc víc nenaleznu. u třetí kapitoly jsem přestal počítat její "červenání se". Nejsem ženského pohlaví, ale nepřijde mi postava Anastasie až tak nereálně ztvárněná, dokonce ji i docela chápu. "SPOJLER" - Největší nesmysl na celé knize mi přijdou jejich sexuální styky, které nezpodmínečně končí společným vyvrcholením obou zúčastněných. Nevím, zda autorka pouze měla v životě takové štěstí, nebo při těchto pasážích byla až tak hlavou v oblacích.
Další díly číst zřejmě nebudu, jak jsem již zmiňoval, v knize jsem kromě vnitřních emocí Anastasie nenašel nic navíc, i když musím uznat, že rozdělení na "ní", podvědomí a vnitřní bohyni a pozorování jak každá z nich chce mnohdy něco jiného byla zábavná. Stále je to málo na to, abych se pustil do dalšího dílu.

02.10.2020 3 z 5


Ledová krev Ledová krev Elly Blake

Kniha je čtivá, děj má spád a moc se nenudíte, některé z postav ovšem absolutně bez pozadí, přidané trochu na sílu, že tam někdo být musí. Děj od jistého bodu trochu předvídatelný, ale celkově dobrá kniha ze šuplíku „neurazí, nenadchne“. Do dalšího dílu se zatím ale pouštět nebudu, uvidíme, třeba na něj ještě dojde.

01.10.2020 3 z 5