verca0794 verca0794 komentáře u knih

☰ menu

Ďáblova cesta Ďáblova cesta Robert Bryndza

Dobře se četlo, jako obvykle u Bryndzy, ale tentokrát to bylo předvídatelné a oproti tomu na co jsem u autora zvyklá, to bylo slabší.

16.02.2024 4 z 5


Aladin Aladin Walt Disney

Pěkná krátká pohádka s nádhernými obrázky. Dceři se moc líbila. Určitě zase někdy přečteme.

11.12.2022 5 z 5


Chip a Dale a smutný skunk Chip a Dale a smutný skunk Walt Disney

Četla jsem dceři před spaním. Dceři se líbily obrázky a zábavný příběh. Já také oceňuji, že se kniha moc dobře četla a že pohádka není dlouhá. Určitě se k ní zase vrátíme a znovu přečteme.

11.12.2022 5 z 5


Na farmě - Velká kniha zvuků Na farmě - Velká kniha zvuků neznámý - neuveden

Pořídili jsme naší ani né roční dceři. Na trhu je hodně zvukových knížek, ale tahle je naprosto perfektní. Spoustu domácích zvířátek, ke každému zvířeti nějaká zajímavost a reálná fotka. Pro malé dítě, které se učí poznávat zvířata, lepší než ilustrace, kde i dospěláci musí zapojovat hodně fantazie, aby zvíře poznali. Ke každému zvířeti je zvukové tlačítko (dcera zatím mačkat neumí, tak si pouze prohlíží) a my ji k tomu pouštíme zvuky a tak se učí poznávat zvířata i podle zvuků. Malé se kniha moc líbí, strávíme u ní hodně času.

01.11.2022 5 z 5


Ve víru Ve víru Rachel Caine (p)

Rachel Caine psát umí i tento díl se dobře četl, ale je zbytečně natahovaný, spoustu se toho dalo vynechat. Bavil mě začátek a pak konec, prostředkem jsem se prokousávala. A další hvězdičku strhávám za neuvěřitelnost některých rozhodnutí Gwen. Za každou cenu chce uchránit děti, ale pak je sama vystavuje nebezpečí, když se vrhá řešit problémy, které se její rodiny netýkají.

12.07.2022 3 z 5


Franklin a tma Franklin a tma Paulette Bourgeois

Tuhle knihu jsem jako malá milovala. Teď ji čtu své dceři a ukazujeme si zvířátka. Kniha je nádherně ilustrovaná. Určitě ji nemáme v ruce naposledy.

29.06.2022 5 z 5


Smrt v zádech Smrt v zádech Harlan Coben

Nejlepší kniha, kterou jsem od Cobena zatím přečetla. Nečekaný závěr a celá kniha neuvěřitelně čtivá. Tahle kniha se autorovi hodně povedla.

20.03.2022 5 z 5


Pohřbení Pohřbení Ellison Cooper

Stejně jako první díl, byla tato kniha skvělá. Knížka se čte úplně sama. Ikdyž má kniha skoro 400 stran, uteče to ani nevíte jak. Autorka píše fantasticky, nejen že udržela vysokou laťku z prvního dílu, možná ji trochu ještě pozvedla. Opět skvělý příběh, skvělé postavy, napínavé od začátku do konce a po přečtení nutně budete chtít číst i další díl, abyste odhalili, co odhaleno ještě nebylo. Doporučuji a těším se na další díl.

15.05.2021 5 z 5


Nejúžasnější den Nejúžasnější den Kaira Rouda

Tato kniha mě bavila od první stránky. Ze začátku jsem se některým pasážím i smála, pak mi začalo docházet, že to nebude takové, jak se zdá a čekala, co bude. No a nakonec překvapení. Takže super, za mě 5* a doporučuji ;)

11.05.2021 5 z 5


Jak přežít sport Jak přežít sport Pavel Kantorek

To byla blbost. Mělo to být humorné, ale mě to přišlo spíš pitomé a jen jsem koulela očima, jak tohle někdo mohl vymyslet.

28.04.2021 odpad!


Lži, dokud můžeš Lži, dokud můžeš Mary Kubica

Doporučuji. U téhle knihy jsem několikrát brečela, ale byly pasáže, kde jsem se i smála. Je to emotivní psychologický román, který postupně odkrývá, co se stalo a proč. Hlavní hrdiny jsem si oblíbila a do jejich chování jsem se dokázala vcítit. Nenudila jsem se ani chvilku, hltala jsem stránku za stránkou, abych si vše spojila.
P.S.: Můj tip byl úplně mylný.

13.12.2020 5 z 5


Na dně Na dně Rachel Caine (p)

Super čtení, napínavé, nečekané, akční.... Za mě trefa do další skvělé autorky. Podobný styl jako Marsons a Cooper. Musím přečíst i další její knihy a hlavně další díly téhle série!!!

14.10.2020 5 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Velmi čtivá kniha (přečteno za tři večery). Jako prvočtenář tohoto žánru, jsem ráda, že navzdory tématice, příběh nepůsobil tak děsivě. Aspoň jsem po odložení knihy mohla usnout. Mě se kniha líbila.

10.09.2020 5 z 5


Nyxia povstává Nyxia povstává Scott Reintgen

Emoce mnou cloumaly. Radost a slzy. To teda byla jízda. Tahle série byla nejlepší, jakou jsem kdy četla. Jen doufám, že autor brzy napíše něco dalšího :-)

27.06.2020 5 z 5


Neplakej Neplakej Mary Kubica

Kniha se mi moc líbila, přečetla jsem ji za dva dny. Je to takový klidný, ale poutavý a napínavý psychologický thriller s nečekaným koncem. Líbilo se mi i střídání pohledu dvou hlavních postav a postupné prolínání příběhu. Tahle kniha byla od autorky mou první a jestli jsou ostatní lepší, jak píšou ostatní v komentářích, tak to jsem dost zvědavá, čím mě ještě autorka překvapí.

02.06.2020 4 z 5


Na okraji Na okraji Lina Bengtsdotter

Wow, tak tahle kniha mě překvapila. Tady děj neplynul, tady triskáčem letěl a byl fuč sotva jste začali. Je prostě napsaná skvěle: střídání minulosti a přítomnosti, krátké kapitoly a postupné odhalování příběhu, gradující děj, kdy už chcete vědět, co se stalo a vše si spojit. Než se nadějete, je konec knihy a víte, že chcete číst další díl od této autorky. Jestli tohle byla autorčina prvotina, tak to jsem zvědavá na další knihu. Nasadila už teď velkou laťku.

21.05.2020 5 z 5


Otevřený hrob Otevřený hrob Angela Marsons

Další díl a opět skvělý. Tuhle sérii mám v plánu přečíst celou... Autorčin styl psaní a hlavní postavu Kim jsem si oblíbila :)

14.05.2020 5 z 5


Vnitřní hlas Vnitřní hlas Brian Freeman

Zase pecka! Četla jsem i Nočního ptáka a musím uznat, že autor umí psát. Čtivé, svižné, zajímavá zápletka. Prostě perfektní. Těším se na další díly. Autora jsem si oblíbila. :)

08.05.2020 5 z 5


Dívky ve vodě Dívky ve vodě Victoria Jenkins

Odpočinková kniha na dovolenou, neurazí, ale ani nanadchne. Hlavní postavy sympatické, ale nezáživně se děj vlekl a místy mi přišla zdlouhavá.

08.05.2020 3 z 5


Mrchožrout Mrchožrout Jack Heath

No musím přiznat, že ačkoliv má kniha hodně dobré hodnocení, mě moc nenadchla. Některé věci, které hlavní hrdina dělal, byli dost nereálné a to co předvedl na konci knihy mi přišlo absurdní a k smíchu.
Kladně hodnotím čtivost, zajímavý námět a to, že hlavní hrdina nemusí být vždy dokonalý.
Čekala jsem od knihy víc a hodnotím jako průměrnou detektivku.

08.05.2020 3 z 5