Nyxia povstává

Nyxia povstává https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426493/bmid_nyxia-povstava-WLP-426493.jpg 4 424 109

Nyxia série

< 3. díl

Emmett se spolu s ostatními členy týmu Genesis zoufale snaží vrátit domů a získat slibovanou odměnu. Spojí se přitom s Imago, jejichž město leží po útoku Babylonu v troskách. To však bylo součástí plánu, neboť jednu věc Babylon netuší. Zdejší svět se chýlí ke svému konci. Oba měsíce Edenu spějí ke srážce, jíž už nelze zabránit. Imago zbudovali tajná odpaliště a rozhodli se vylákat Babylon na svou planetu, odsouzenou k zániku. Dokonalý plán, jenže cesta k úniku týmu Genesis je zničená. Skupina se musí rozdělit, aby v nehostinných oblastech přežila a dorazila k novému odpališti. Obě strany se snaží získat výhodu a boj se nevyhnutelně přesouvá zpět do vesmíru, kde se Emmett se svými přáteli a novými spojenci bude muset s Babylonem utkat v poslední bitvě o kontrolu nad loděmi. Pokud v ní zvítězí, pak v této neférové hře mohou jednou provždy vyhrát. Pro Imago, jejichž svět končí katastrofou, je to jediná šance na přežití.... celý text

Literatura světová Válečné Sci-fi
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Nyxia Uprising , 2019


více info...

Přidat komentář

whiolet
předevčírem 3 z 5

Třetí dil byl pro mě bohužel ten nejslabší, ačkoliv nebyla nouze o akci, mrzelo mě, že než o svět jako takový na sebe strhává pozornost boj s vojáky.
Škoda, přesto sérii jako takovou hodnotím velmi kladně.

Kory98
26.01.2024 5 z 5

Přečteno za dva dny, chytlo mě to :-) Poslední díl mě překvapil tím, že autor podle mě udržel laťku vysoko. Bývá tomu většinou naopak, že první díly jsou lepší, ale u této série to u mě bylo obráceně. Bavila mě čím dál víc, skoro je mi líto že skončila, ale autor tím dává prostor čtenáři, aby si mohl domýšlet, což mám také ráda.


ciaram
06.01.2024 5 z 5

Já jsem velmi spokojená. Opět akční jízda od začátku do konce, jako kdyby to bylo psané pro filmová plátna. Banda dětí, která byla donucena rychle dospět a krýt si navzájem záda, bojovat o holé přežití, spolupracovat s mimozemskou rasou. Planeta a Babylon jim pod nohy hází obrovské klacky. Se vším se statečně perou i za cenu ztrát. A čtenář dostane šťastný konec.
Na celé sérii se mi líbí, že nemá hluchá místa. První díl je o výcviku, druhý není vycpávkový - odhalování plánů Babylonu a třetí je boj o návrat domů.

TerkinKnižnySve
09.12.2023 5 z 5

Scott Reintgen - Nyxia Povstává


Počet strán: 357
Vydavateľstvo: #edicekingcool
Žáner: #youngadult #scifi

Výborný záverečný diel.

Hoci ma trošku vytáčalo pre mňa zbytočne naťahovanie deja, neustále straty a nálezy ale bolo to vyborne.

Dej bol plny napätia a akcie a boju!

Emmet a Morgan predsa sa im to podarilo, všetko.

Musím povedať, že tá jedna nezničiteľná osoba, by som tam nakráčala a odstránila ju sama

Rozhodne odporúčam celu sériu je výborná a z celej série sa mi aj tak najviac páčil prvý diel.

Cela seria mi velmi pripominala serial The 100 , cudzia planéta, vstup na územia domácich, ale tu to aspon autor uťal v tom správnom čase.

Dakujem za stafetu @knihy_jedne_modrovlasky

Štafeta č. 51/3

#kniznastafeta #stafetovyzavislak #kniznarecenzia #recenzieTerka #milujemeknihy2 #scottreiniger #nyxia

Antonacia:

#katastrofy #vesmír

Emmett se spolu s ostatními členy týmu Genesis zoufale snaží vrátit domů a získat slibovanou odměnu. Spojí se přitom s Imago, jejichž město leží po útoku Babylonu v troskách. To však bylo součástí plánu, neboť jednu věc Babylon netuší.

Zdejší svět se chýlí ke svému konci. Oba měsíce Edenu spějí ke srážce, jíž už nelze zabránit. Imago zbudovali tajná odpaliště a rozhodli se vylákat Babylon na svou planetu, odsouzenou k zániku. Dokonalý plán, jenže cesta k úniku týmu Genesis je zničená. Skupina se musí rozdělit, aby v nehostinných oblastech přežila a dorazila k novému odpališti.

Obě strany se snaží získat výhodu a boj se nevyhnutelně přesouvá zpět do vesmíru, kde se Emmett se svými přáteli a novými spojenci bude muset s Babylonem utkat v poslední bitvě o kontrolu nad loděmi. Pokud v ní zvítězí, pak v této neférové hře mohou jednou provždy vyhrát. Pro Imago, jejichž svět končí katastrofou, je to jediná šance na přežití.

ardeas
27.10.2023 3 z 5

(SPOILER) Nebudem to hodnotiť len ako poslednu knihu, ale ako celok. Za samotný napad o "nyxii" má u mňa autor veľké plus. Ale niekedy ani to nestačí na to, aby udržal moju dych berúcu pozornosť.
Veľa opisov a veľa opakujúcich sa problémov. Chýbal mi tam prvok drámy, ktora by nebola v "afekte". Prišlo mi mnohé také rozprávanie z diaľky a nevedela som sa sžiť s Emetom. Taky lepší prípad bok Anton, neviem prísť na to prečo ale bol oveľa zazivnejsi v deji ako ked to rozprával Emet.
Jednu hviezdu strhávam z kazdej knihy za nedotiahnutu myšlienku o samotnej nyxii. Miestami sa zdalo, že je to ako ďalšia mimozemska entita s vlastným vedomím a na konci to uz bola len menavka, co je vzdy poruke.

Skodinka89
16.09.2023 5 z 5

Jak chtěl autor vše popsat, tak někdy to bylo chaotické v rámci kapitol, které následovaly.

Rozhodně pěkné ukončení příběhu. Určitě se k tomu někdy zase vrátím.

zuzana4291
19.08.2023 4 z 5

Poslední díl série, kterýbyl dle mého názoru nejslabší. Přišlo mi, že se autor snaží všechno pochytit, až jsem chvilkama něvěděla, kdo děj vypráví a kde (vracela jsem se na začátek kapitoly, abych si to ověřila). Ale i přesto má tato kniha své kouzlo a šťastný konec, takže za mě hezké završení série.

ZuzanaZ83
13.05.2023 5 z 5

Fantastické zakončení série. Kniha je opět plná napětí, akce, lásky a přátelství, ale i smutku a bolesti. To vše zakončeno nadějí.
Pro mě velmi povedená série.

Ira13
23.02.2023 4 z 5

Na zátah celá trilogie. 1 dil tedy jasně nejlepší. Tady na mě bylo moc bojů a občas jsem se ztrácela. Ale i tak hodnotim jako dobré počtení.

Aya81
20.02.2023 5 z 5

Skvělé vesmírné dobrodružství. Jasně, pár věcí tam úplně nedávalo logiku, naivita příběhu byla ale osvěžující, proti třeba hutným příběhům podle skutečných událostí... bavila jsem se.

capar
18.12.2022 4 z 5

Tak jsem uzavřela příběh...Asi bych si ani neřekla, že v tomto duchu přečtu hned trilogii, ale tohle mě bavilo, ač ten třetí díl byl takový trošku "až moc"...ale prostě, jak to bude, jsem potřebovala nutně vědět.

veverrka11
06.11.2022 4 z 5

Tentokrát je knížka vyprávěna z více pohledů, což je ale krásně odděleno a popsáno. Děj ale díky tomu může být nepřehledný a lehce kusovitý. Navíc ne vždy následuje kapitola postavy, kterou byste čekali.
Děj je na pár místech téměř až překombinovaný a trochu mi připomínal systém Pata a Mata (ze špatného k horšímu). Autor sází na zvraty, které ale ne vždy dávají smysl.
Nyxia se stala jednou z mých oblíbených sérií a její autor má nepochybně dar velké představivosti. V tomto díle ale byly některé zvraty téměř na škodu a občas mi přišly jako umělé natahování děje.
Trilogii doporučuji všem, kterým se líbily Hunger games, Kolonie nebo si prostě jen chtějí přečíst young adult sci-fi.

Martyy
07.10.2022 5 z 5

pěkné zakončení knižní série. Moc jsem od série neočekával, ale příjemně mě překvapila, takže nejde hodnotit jinak než 5*.

Nikiny
19.08.2022 5 z 5

Když jsem začala číst tuto trilogii, nedávala jsem moc šancí tomu, že by mě bavila. Ale opak je pravdou. Občas mě i některé situace a zvraty v knize doslova naštvaly. Za mě byl třetí díl dost zajímavé čtení, i když ten konec mohl autor rozvinout trochu více.

natashka
18.07.2022 3 z 5

Už druhý díl byl na můj vkus slabý, a tak jsem upřímně od třetího dílu nic moc nečekala, proto nemůžu říct že jsem zklamaná. Už teď, asi dvě hodiny po dočtení jsem ale vlastně zapomněla, že jsem něco takového četla, protože to bylo tak moc nevýrazné. Akce byla téměř furt a možná právě to celému příběhu škodilo. Někdo každou chvíli umíral, pomalu jsem to ani nestíhala postřehnout, přitom mi nikdo nedal ani prostor si k postavám udělat nějaký vztah, takže to asi ani nevadilo. Celé to prostě mohlo být o mnoho promyšlenější a epičtější, když jsem seděla napjatá u prvního dílu, určitě jsem nečekala takový trochu až primitivní a předvídatelný konec.
Sérii hodnotím jako hodně průměrnou, všechny díly se četly rychle a díky nulovému world buildu se u toho dalo vypnout si na chvíli hlavu.

tlllk
11.07.2022 4 z 5

Všetko fajn, kamráti až na koniec galaxie, len jeden detail, ak by som chcel zachrániť ľudstvo, a mal len obmedzený počet miest, asi by som vyberal primárne ženy a nie podľa zásluh. Už si viem predstaviť ako by vyzerala posádka za našu krajinu ...

KájaKoxík
04.07.2022 5 z 5

(SPOILER) Super zakončení série. Dávám 5 z 5.

Všechny dějové linky byly uzavřeny, některá nepřátelství zažehnána a někteří z Genesis to opravdu dotáhli znovu na Zem.

Kniha je psaná z pohledu více postav, jak se nám členové Genesis vydávají na sólo mise nebo se prostě musí rozdělit. Tato inovace byla již v minulém díle, ale tady je to mnohem častější. Jsem ráda, že jsem mohla část příběhu číst z pohledu Morning, Antona nebo dokonce Longweje.

SPOILER = OBSAH
Naprosto mne rozsekalo, že odpočet dní do srážky měsíců a tedy zničení planety, tak brutálně nevyšel. Úplně se tím pro mne změnila dynamika knihy.
Je pravda, že jsem si celou dobu říkala, proč z lodí na Stanici (po jejím obsazení) neposlali dolů transportní lodě, nebo proč Genesis nezkusili využít lodě mariňáků na povrchu. Taky proč zrovna Longwej nemířil při tom nejdůležitěším útoku na hlavu?

Ale suma sumárum, jsem ráda jak to celé dopadlo. A také jsem ráda, že kniha dále nepokračuje na Zemi.

Sirina
24.04.2022 5 z 5

Tohle bylo velmi dobré zakončení, i když už jsem vůbec nedoufala, že se posádka Genesis někdy dostane z Edenu. Bylo to hodně napínavé, čtivé a akční.
Rozhodně doporučuji přečíst si celou sérii!

zirafinec
15.02.2022 4 z 5

Dobré zakončení série, ale tato kniha mě bavila asi ze všech dílů nejméně.

katallinka
18.01.2022 4 z 5

4,5* a asi nejlepší díl! I přes pár pomalejších částí byla kniha nabitá akcí a plná zvratu. Chvilkami jsem si říkala, jestli už to není moc překombinované, ale ne, autorovi to prostě skvěle funguje. Jsem zvědavá na jeho další tvorbu.

Štítky knihy

válečné sci-fi

Autorovy další knížky

2019  83%Nyxia
2019  84%Nyxia nespoutaná
2021  81%Vládci popela
2020  85%Nyxia povstává
2022  80%Krevní pouto

Kniha Nyxia povstává je v

Právě čtených4x
Přečtených611x
Čtenářské výzvě89x
Doporučených38x
Knihotéce423x
Chystám se číst149x
Chci si koupit57x
dalších seznamech9x