Vládci popela přehled

Vládci popela https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458848/bmid_vladci-popela-McW-458848.jpg 4 242 242

Vládci popela série

1. díl >

Už odedávna, kdy Popeliáni dostali od svých božstev fénixy, na nich jezdí do bitev, na lov a zejména na proslulém Dostihu. Elitní jezdci ze znepřátelených kultur touží po vítězství, a tak pilují dávné umění vytvářet a ovládat fénixy – koně, kteří se za pomoci alchymie rodí z popela. Každé ráno znovu povstávají, aby večer opět shořeli v ničivých plamenech. Dobrá alchymie ovšem není k ničemu, pokud jezdec nepřežije brutální noční souboje. Vražda je sice nezákonná, ale lámat kosti a otrávit popel je legální – publikum to dokonce vyžaduje. V letošním závodě soutěží jedenáct jezdců, ale tři z nich riskují víc než ostatní – dcera dvou bývalých šampionů, nadějná stipendistka a syn revolucionáře. Kterému z nich se podaří splnit si svůj velký sen o slávě a získat moc ve prospěch svého lidu? Anebo všichni shoří v drtivé porážce? VÍTĚZEM SE ČLOVĚK NERODÍ, VÍTĚZEM SE MUSÍ STÁT. IMELDA je chudá Dividiánka, která si nemůže dovolit vstupní poplatek – tedy do chvíle, než její alchymistická videa způsobí poprask v médiích a Imelda se jako miláček fanoušků po hlavě vrhne do závodu. PIPPA je Popeliánka z vládnoucí vrstvy a favoritka závodu. Když se však zakouká do jednoho ze soupeřů, je možné, že přijde o všechny šance na korunu šampionů. ADRIAN patří mezi Táhloruké, známé svým bohatstvím, ale také zmařenými povstáními. Je symbolem revoluce a poslední nadějí svého lidu na nové povstání proti Popeliánům. KORUNU ZÍSKÁ JEN JEDEN.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Ashlords , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vládci popela. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (73)

Alíček83
26.03.2024 4 z 5

Ze začátku se mi nedařilo začíst. Hrozně mě vadilo, že Pippa je psaná ve 2. osobě. Jinak byla na konci mou favoritkou. Ostatní mě štvali. Líbil se mi závod, to napětí, zrody fénixových koní. Celkově nakonec hodnotím jako dobrou knížku a těším se na 2. díl.

stanislav0373
26.02.2024 4 z 5

Kniha, kterou jsem si po dočtení "Nyxie" nutně musel koupit...a dlouhou dobu se mi bez povšimnutí válela v knihovně. Nicméně, na každého jednou dojde a stejně tomu tak je i u Vládců popela.

Líbí se mi myšlenka fénixů, jakožto koní, alchymie a všechno to jemné tajemno, které je s tím spjato. Ale! Velké ALE... Nicméně to neznamená, že je kniha špatná, naopak. Hned po dočtení jsem musel letět do knihkupectví pro druhý díl, abych měl sérii kompletní.

Teď přijde troška kritiky po přečtení, proto kdo nečetl, prosím, nečtěte dále.

SPOILER

Zdá se mi, že se nás autor snaží vtlačit do podpory Dividiánů popřípadě Táhlorukých, Popeliány zobrazuje schválně v negativním světle. S tím ale nemohu souhlasit a dosti jsem s tím celou knihu bojoval. Vždyť přece Dividiáni přišli, napadli Popeliány a prohráli. Hotovo. Proč by jako agresoři, kteří neuspěli měli být něco víc? Navíc, pokud neuznávají jejich božstva, nesdílejí hodnoty. Stejně tak Táhlorucí, rozhodnutí, že budou žít na okraji. Ať je způsob života a charakter Popeliánů jakýkoliv, jsou to právě oni, kdo má moc, kdo spolupracuje s panteonem bohů. Proč by měli ustupovat ze svého způsobu života? Neberte mě prosím špatně, ale tohle mi fakt nesedí. Pokud by se v historii stala nějaká křivda, dalo by se diskutovat, ale takto je to fakt mimo.


mischa5364
17.12.2023 2 z 5

Upřímně jsem z knihy trochu zklamaná. Četla jsem na ní jedno velké WOW a u mě se dostavilo spíše UF po přečtení.

Trochu jsem se ztrácela v cele historii i v samostatné říši. Hlavní hrdinové mi bohužel vůbec nepřirostli k srdci. Kniha je vyprávěná ze tři pohledu a i tom jsem někdy měla zmatek.

Co bylo geniální ? Povstání fenixu. To bylo originální pojetí a moc se mi líbilo. Taky jsem se moc těšila na samostatné hry/závod, ale ani z něj jsem nebyla nějak extra unešená.

Nevím prostě mi v celé knize něco chybělo. Škoda, protože potenciál pro mě měla opravdu veliký.

Za to obálka ? Ta se neskutečně povedla.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (12. týden)

21.03.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vládci popela v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených293x
ve Čtenářské výzvě42x
v Doporučených15x
v Knihotéce321x
v Chystám se číst205x
v Chci si koupit44x
v dalších seznamech3x