Krevní pouto

Krevní pouto https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485054/bmid_krevni-pouto-jgg-485054.png 4 93 20

Vládci popela série

< 2. díl

Končí Dostih, začíná válka. Armády Popeliánů a Táhlorukých spolu bojují o kontrolu nad Impériem a dividiánští povstalci se uprostřed válečných střetů snaží přežít. Adrian, Pippa i Imelda mají od konce Dostihu spoustu otázek ohledně své role v nikdy nekončícím nepřátelství. A čím hlouběji pátrají, tím je jasnější, že jejich vzájemná nenávist má jedinou příčinu: jejich bohy. Dávná tajemství se skrývají hodně hluboko, avšak jedno rozladěné božstvo je ochotno odhalit pravdu. Stopy vedou do podsvětí. Co asi bohové tají? V Impériu se hroutí staré pořádky a naši hrdinové se ze všech sil snaží obrátit svůj lid proti skutečnému nepříteli. Nebo snad bude příliš pozdě?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Blood Sworn , 2021


více info...

Přidat komentář

stanislav0373
18.03.2024 3 z 5

I když mi závěrečný díl série dovysvětlil mnoho z dílu prvního, přeci jen se nemohu zbavit pocitu, že už jsem na podobné knihy starý. Na jednu stranu se mi líbí pojetí panteonu, bohové jsou zajímaví, ale zase, vyvstávají ve mě, jako čtenáři, zapeklité otázky, na které nemám odpověď. Nechci říct, že je to nedomyšlené, jen už asi čekám víc...

veverrka11
17.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Krevní pouto navazuje téměř tam, kde předchozí díl, Vládci popela, skončil. Stejně jako první díl je vyprávěn z pohledu tří hlavních postav, které jsou oddělené nejen kapitolami, ale také formou textu. Nerušilo mě to tolik, jak bych po čtení prvního dílu čekala.

Děj je akční od začátku, ale občas v něm najdete příliš mnoho situací, kdy protagonistům pomohla náhoda. Navíc se děj díky změnám pohledu přelévá z jedné strany impéria na jinou a dokonce i jinam.

Postavy od minulého dílu prošly zajímavým vývojem, zejména Pippa, která mi v prvním díle přišla až nesnesitelná, v tomto díle působí mnohem přívětivější.

Celkově jsem si čtení užila, i když z prvního dílu, který jsem četla už před cca dvěma lety jsem si nic moc nepamatovala. Některé souvislosti se daly vyčíst, ale zejména ze začátku jsem se ztrácela v jednotlivých božstvech a jejich významech. Neuškodilo by, kromě výčtu a vzhledu přívrženců, trochu zopakovat reálie. Navíc mi v knize zoufale chyběla mapa. Velká část je o přesunech jednotlivých armád, ale vy jako čtenář si to vůbec nedokážete představit, protože netusite, odkud kam vlastně jdou. Také mě trochu mrzí, že v knize nebylo více fénixů a jejich alchymie


M.C.SMITH
01.12.2023 3 z 5

kniha mne bavila, v prvním díle mne bavila magie. Tady už to takový odvar nebyl.
I tak jsem si čtení užila a pořád mám ráda Pippu a Imeldu.
Bylo to příjemné.
Knihy bych doporučila mladším čtenářům, ale i my starší si čtení užijeme.

Áža707
25.10.2023 4 z 5

První díl jsem četla před dvěma a půl lety a tak návrat do tohoto světa byl velmi obtížný a náročný.

Na prvním díle mě bavila právě ta magie, myšlenka fénixů, popisy zrození jednotlivých koní a to jaké ingredience k tomu potřebujete. Vlastně i myšlenka celého závodu mi přišla fajn. Jenže v druhem díle se ocitáme uprostřed války a to za mě tolik zajímavé nebylo.

Setkáváme se zde s hrdiny z prvního dílu, kdy mezi moje nejoblíbenější stále patří Imelda, ale postupem knihy jsem si velmi oblíbila i Pippu. Samozřejmě s Pippou přichází i všemi velmi oblíbená Du-forma, s kterou jsem trochu válčila stejně jako v prvním díle.
S vedlejšími postavami jsem občas měla velký problém, protože jsem si je nebyla schopná vybavit z prvního dílu.

Zápletka a vyvrcholení tohoto dílu a i celé série byla doopravdy zajímavá a opravdu mě velmi překvapila. Jen jsem trochu očekávala, co přijde na konci za průšvih a ten se vlastně nekonal. Jelikož nechci nijak zvlášť spoilerovat, tak řeknu jen, že to působilo až moc jednoduše, pohádkově a neuvěřitelně. Doopravdy by sérii neuškodilo, kdyby se ke konci stalo něco víc WOW.

Příběh se četl velmi dobře a kupodivu mi stránky ubíhaly pod rukama i přes zákeřnou du-formu. Autor čtenáře drží v příjemném napětí právě pomocí změny postav, protože se něco stane na jednom místě a najednou si musíte počkat dvě kapitoly než se dozvíte něco dál.

Knihu bych doporučila spíše mladším čtenářům a lidem, co teprve objevují žánr fantasy (s prvky sci-fi). Myslím si, že pro náročnější čtenáře nemusí být kniha tolik atraktivní.

4/5

Siwan
07.10.2023 2 z 5

Tak já se přiznám, že tohle mě už vůbec nebavilo. Prostě mi asi nesedí autorův styl. Je to všechno neosobní a odtažité...pro mě nezajímavé. Horko těžko dočteno.

knihomolkaMist
14.08.2023 4 z 5

Uuuuuu tohle bylo dobrý! Takhle se, prosím, píše o válce! :D Jako ten konec a obecně celý děj byl možná až moc růžový a optimistický, ale bylo to super! Série jsem se ze začátku fakt bála a ač mě první díl nadchl, stále přetrvával strach z toho druhého - asi můžete odvodit z mé nadšené recenze, že byl naprosto neoprávněný :D Rozhodně celou sérii doporučuji! :)

Tano
10.08.2023 4 z 5

Druhý díl se mi líbil víc než první. Pokračuje styl vyprávění, kdy mám pocit, že autor už už chtěl něco rychle sdělit, takže to vychrlil na papír, ale pořádně to nestihl vysvětlit, takže občas člověk tápe, ale obecně dobrý. Dobrý, prostě dobrý, dobrý je tak za 3+, vracím do knihovny a za týden o knize nebudu vědět, i když námět určitě zajímavý je :)

ElessaRiverbow
11.05.2023 3 z 5

(SPOILER) Ze začátku jsem se bála, že mi bude trvat se do knihy začíst, protože předchozí díl jsem četla zhruba rok a půl dozadu. Prvních pár stran tomu tak opravdu bylo, ale pak jsem se začetla a příběh začal rychle ubíhat. Opět mě ve čtení brzdily kapitoly z pohledu Pippy, stejně jako v předchozím dílu i tady byly psány ve druhé osobě. Trochu jsme se taky bála toho, že je to celé o válce a nevěděla jsem, jestli se mi to bude líbit. Naštěstí to nebylo tak hrozné, i když mi tedy přišlo to vraždění bohů nějaké až moc jednoduché a rychlé. Imeldu jsem měla ráda už z prvního dílu, Adrian byl stále takový průměr, ale Pippu jsem si ke konci o trošku oblíbila. Malé plus je konec, kde to nekončí jen tím že válka skončila, ale je tam i jak se řeší problémy po válce. Jako duologie to bylo skvělé, ale i tak mám mnohem raději první díl.

~ 3,5/5 ~

roso.mak
12.03.2023 3 z 5

Tak nevím. Celé to bylo jaksi moc pohádkové. Nic se tomu vlastně nedá vytknout, ale celé to ubíhá tak nějak bez velkých překvapení. Do podsvětí se všichni dostanou moc snadno, nikdo se tam ničemu nediví a s několika bohy je zatočeno tak jednoduše, že mám pocit, že nakladatel nakázal autorovi povinný počet stran.

kristyna7520
24.10.2022 3 z 5

Mrzelo mě, že už nešlo tolik o koně. Šlo spíše o válku, bohy a jak je svrhnout. Autor však nezklamal a i přesto byl příběh napínavý a záhadný.

klarka009
11.10.2022 5 z 5

Musím se přiznat, že jsem měla z pokračování trochu obavy. První díl byl celý o Dostihu, ale tento měl být zase celý o válce, která se na konci prvního dílu rozpoutala a já jsem měla strach, že se mi nebude tolik líbit. No, mé obavy byly úplně zbytečné, protože se mi tento díl líbil ještě více než ten první!
Konečně jsou tu více rozepsaná božstva a svět ve kterém žijí. Dvě romantické linky. Spousta akce a zvratů. A hlavně odpovědi na mé otázky z prvního dílu. Opět se zde kapitoly střídají z pohledu Imeldy, Pippy a Adriana.
Imelda, které jsem fandila v Dostihu, mě ani zde nezklamala a je to moje nejoblíbenější postava z celé duologie.
Opět jsem si čtení moc užila a určitě dám šanci i autorově druhé sérii Nyxia

Rosse
30.08.2022 3 z 5

Pocity z druhého dílu se u mě střídaly jako na horské dráze. Začátek vypadal slibně, jenže poté jsem se téměř do posledních 100 stránek nudila a přemýšlela, proč se mi druhý díl nelíbí tak, jako ten první.

Usoudila jsem, že to bylo hlavně kvůli tomu, že jsem na polovinu postav zapomněla a vlastně jsem si ani nepamatovala, jak skončil první díl.

Naopak posledních cca sto stran bylo skvělých. Děj začal konečně nabírat na obrátkách a schylovalo se k závěrečnému vyuzlení.
Zakončení příběhu se mi velmi líbilo a právě proto dávám knize 3 hvězdičky.

6493
15.08.2022 3 z 5

Bizární jízda pokračuje, naštěstí už další pokračování nehrozí.
Druhý a závěrečný díl nenabízí nic extra, svět je stále zvláštně iritující, postavy jsou ploché a zároveň až neskutečně geniální a odborníci více méně na všechno, asi jako Láďa Hruška.
Začátek je ok, nějaká ta zajímavá akce se naskytne, prostředek je nedopečený a uspěchaný, konec je jednoduše hrozný a naivní.
Znova bych si to už nepřečetla.

evilunicorn
01.08.2022 4 z 5

Lepší než první díl.. Ale za ten konec jak přes růžové brýle, plný ideologického a idylického patosu (haha) dávám hvězdu dolů. Celkově mi to připomínalo Jiskru v Popelu lehce lízlou Ódinovým dítětem. Velice slušné a milé překvapení.

Slůník
22.07.2022 3 z 5

Závěr začal příliš brzy a připadal mi tak trochu ve stylu Pyšné princezny... Čekala jsem víc.

Dela90
17.07.2022 5 z 5

(SPOILER) Armády Popeliánů a Táhlorukých proti sobě bojují a snaží se získat kontrolu nad celým impériem. Zabírají jednotlivá území. Naproti tomu Dividiánští povstalci se snaží v nastalé válce přežít pod vedením Imeldy, alchymistky - dívky, která utekla z dostihu. Adrian, rebel vede Táhloruké v boji proti Popeliánům, kde hlavní velitel je Pippa, vítězka dostihu. Začínají pátrat, že ne všechno co o světě až do teď věděli je pravda. Je tu celkem 7 božstev, které jim určuje, to jak mají žít. Tihle tři se navzájem znají a jediné co je spojuje je nenávist k božstvu. Která se posléze projeví jako klíč k novému světu. Proč bohové potřebují jejich krev? Proč se krev nesmí přidat do zrození? Dokáží Imelda, Pippa a Adrian vyhrát válku a začít znovu?

Tohle nejde nemilovat, vážně. V prvním díle se řeší jen dostih, ale v tomhle druhém díle se začíná odkrývat postupně celý svět včetně podsvětí, kde vládnou bohové. Všechno do sebe začne nádherně zapadat. A Vás to nutí stále číst dál a dál. Ze začátku jsem si říkala, že to bude nuda, je to prostě knížka o válce. Válce nad tím získat znovu svou svobodu nad bohy. Jenže v té knížce se pořád něco děje. Je psána ze tří pohledů. Chvíli jste tam a pak zase tam. Pak se začnou postavy prolínat a vy můžete nahlédnout do hlavy někoho jiného, je to boží! Já to miluju. Autor napsal neotřelý svět se skvělým příběhem, tajemstvím, nebezpečím, dramatem, dobrodružstvím. Ten, kdo miluje fantasy tak, jako já. Tomu se to stoprocentně bude líbit. Já jsem unešená.

"Musíš změnit hru a prinutit je hrát podle tvých pravidel."

"No a co teď děláme? Teď si jedeme napsat vlastní příběh. Vlastní legendu."

Alethea_k
14.07.2022 4 z 5

Začátek knihy mě vyděsil. Musela jsem si po roce vzpomínat, jakou roli hraje v příběhu jaká postava, zmátlo mě okamžité babrání se ve válce, vojenských strategiích a politikaření. Do třetiny knihy jsem byla zklamaná a trošku zoufalá. První díl mě chytnul od začátku, přečetla jsem ho za jeden den a přišel mi zkrátka skvělý.
Tohle čtení ze začátku dost bolelo. Pak se ale příběh rozjel, nabralo to grády a párkrát jsem zůstala sedět s otevřenou pusou, že co se to vlastně stalo.
Úplný konec jsem takovýto očekávala, proto jsem si z něj nesedla na zadek. Potěšilo mě, že není duologie založená na romantice, naopak je spíš důsledkem toho všeho, co se hlavním hrdinům přihodilo.
První díl byl ale o trošku lepší :)

KatChiss
19.06.2022 4 z 5

“Končí Dostih, začíná válka.” Tahle jednoduchá věta vystihuje celý příběh Krevního pouta - druhého a závěrečného dílu Vládců popela. Válka a politikaření v něm má velké místo. Na jedné straně Popeliáni uctívající bohy a na druhé straně Dividiáni, kteří se jich snaží zbavit. Jak bohů, tak Popeliánů. Adrian a Pippa stojí každý na jedné straně, Imelda vybočuje.
.
Příběh je nabitý akcí a intrikami, nudit se rozhodně nebudete. Moc se mi líbily schopnosti a charakteristika jednotlivých bohů. Všechno bylo skvěle popsané a vyobrazené. Jsem ráda, že dostaly všechny hlavní postavy dostatečný prostor a ocenila jsem i jejich vývoj od prvního dílu. Je tu zrada, láska a nečekané přátelství. Pokud máte rádi fantasy příběhy s jakýmikoli soutěžemi, určitě tuto duologii nepřehlédněte.

kachnat
06.06.2022 5 z 5

Příběh se odvíjel sám přímo před očima.

PosPol
09.05.2022 5 z 5

Krevní pouto - druhá kniha od Scotta Reintgena. První byla Vládci popela a příliš mne nezaujala, autor totálně nezvládl využít tak skvělého tématu. Druhý díl jsem vlastně ani nechtěla kupovat, ale ta obálka je opět top, tak jsem to riskla. Asi tak první 1/4 knihu jsem si říkala, že jsem zase naletěla. Scott mě ale tentokrát příjemně překvapil a já jsem byla nadšená. Konečně jsem se dočkala nějaké akce, pořádné bitvy, zrady, lásky, ale i zcela nečekaných přátelství. A tak Scottovi odpouštím opět ne zcela využitý námět, stručný popis bohů i bitev a rychlý konec. Protože to zachránil zbytek knihy, pointa příběhu a vlastně i to, jak vše dopadne.

Autorovy další knížky

2019  83%Nyxia
2019  84%Nyxia nespoutaná
2021  81%Vládci popela
2020  85%Nyxia povstává
2022  80%Krevní pouto

Kniha Krevní pouto je v

Právě čtených5x
Přečtených107x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených4x
Knihotéce187x
Chystám se číst101x
Chci si koupit34x
dalších seznamech1x