Nyxia nespoutaná

Nyxia nespoutaná https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404187/bmid_nyxia-nespoutana-JyF-404187.jpg 4 555 131

Nyxia série

< 2. díl >

Zpočátku si Emmett Atwater říkal, že to bude snadná výhra. Posbírat body. Shrábnout prachy. Vrátit se domů. Ale netrvalo dlouho a zjistil, že Babylon nehraje čistě. Jejich plané sliby vystřídaly temné vyhlídky. Teď si spolu s dalšími členy posádky Genesis musí poradit v neznámém a nebezpečném světě. I tato mise měla být jasně daná: těžit nyxii, nejcennější surovinu vesmíru, a dobře vycházet s původními obyvateli Adamity. Ale Emmett a ostatní si záhy uvědomí, že se ocitli uprostřed bitvy mezi silami Babylonu a Adamitů, jejichž zájmy jsou podstatně odlišné. Podaří se Genesis uniknout z planety včas, nebo už je pozdě?... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Nyxia Unleashed , 2018


více info...

Přidat komentář

whiolet
14.03.2024 4 z 5

Tento žánr moc nečtu,ale Nyxia mě mile překvapila, co díl,to super čtení.

MollyCornelia
10.03.2024 5 z 5

4,5*/5*
Oproti prvnímu dílu mě tento o hodně víc bavil. Ke konci knihy mě bavilo sledovat záměry Babylonu i Adamitů-Imago, jak se snažili navzájem přechytračit. Skoro všechny postavy Genesis jsem si oblíbila, nakonec jsem pochopila i chování Longweje.
Svět planety je velmi zajímavý a civilizace Imago rozvinutá a zvláštní (kapitola o Šálenovi :)).
Našla jsem v knize drobné nesrovnalosti s prvním dílem (Imago nepoužívají gesta?) a místy mě dejte trošku nebavil, ale celkově hodnotím jako fantastickou knihu.
Doporučuji teenagerům cca od 13 let a všem milovníkům akčních sci-fi.


Kory98
15.01.2024 4 z 5

Tento díl Nyxie se mi líbil víc než první. Příběh se mi začíná dostávat pod kůži a začíná mě "dostávat" i pan spisovatel. Vždycky někam směřuje, někam mě při čtení vede, aby vzápětí děj naprosto zvrátil, což mi imponuje. Zastihne mě to nepřipravenou, a nutí mě to, víc se na čtení soustředit. Ve druhém dílu parta Genesis 11 a 12 zjistila, že důležité jsou úplně jiné lidské vlastnosti a postoje, než ke kterým je vedli v Babylonu. A rozjíždí se nová zajímavá hra. Už se těším na další díl. A to se mi do Nyxie úplně nechtělo :-)

ciaram
02.01.2024 5 z 5

Pěkná jízda od začátku do konce. Čte se to samo. Některé hlavní postavy se musejí vyrovnávat se svými činy, odhalují další tajemství Babylonu a konečně vyjde najevo, co s Genesis plánovali. Adamité (alias Imago) ale také nehráli úplně čistou hru, jsou však nakonec upřímnější. Genesis si musí vybrat, na kterou stranu se nakonec postavit. Mají stejný cíl, dostat se domů.

TerkinKnižnySve
07.11.2023 5 z 5

Scott Reintgen - Nyxia 2 - Nespoutaná


Druhá časť Nyxie má opäť milo prekvapila, hoci by sa mohlo zdať, že táto časť bola skôr o politike o to kto je ten zlý kto sa zdá byť dobrý na koho stranu sa prikloniť, stalo sa tam toľko závažných veci pre ktoré by táto séria nemala absolútny význam!

Ďakujem za knihu v štafete a teším sa na tretiu záverečnú časť !

Nižšie sú moje poznámky ku kapitolam :)
Čast I - Adamité
V prvej časti sa zoznamujeme s Edenom a Adamitmi a samozrejme s Nyxiou a už tam máme zaujímavú zápletku

Čast II - Genesis
Čo je Genesis? čo je vlastne Babylon?
Cestovanie zo základne na základňu pre ochranu? či pre niečo iné

Čast III - Sedmero
Zoznamujeme sa s kruhmi. Siedmy a šiesty kruh. Musím povedať, že mne osobne sa zapáčil viac šiesty.
Ako to bude pokračovať?

Část IV- Magnia
Uff táto kapitola bola šupa a pri konci som plakala

Skodinka89
11.09.2023 5 z 5

Opět člověk čte a neukončený konec :D

zuzana4291
10.08.2023 4 z 5

Druhý díl této série je za mě trochu slabší než ten první, ale ke konci neztrácí své kouzlo. Kdy opět dochází ke spoustě zvratů a překvapení.

AriaLovesBooks
16.07.2023 5 z 5

Emmet poznal, že Babylon na celou posádku Genesis připravil léčku. U jejich další mise členové posádky zjistí, že je Babylon opět pouze využívá a celou dobu jim bylo nalháváno, že půjde pouze o těžbu Nyxie a dobré vycházení s původními obyvateli planety - Adamity. Během mise se pravda pomalu odkrývá Ale nebude už příliš pozdě, až ji posádka Genesis odhalí?

Toto je druhý díl knižní série Nyxia. Nějakou dobu nazpátek jsem četla první díl a byla jsem z celého příběhu unešená! I přesto jsem se k dalšímu dílu dostala až teď. To však vůbec nevadí, jsem osobně ráda, že jsem se k této knize dostala, byť později, než jsem původně plánovala.

Příběh navazuje na první díl, ve kterém se dozvíte vše podstatné pro chápání světa, který zde autor vytvořil. Velmi se mi líbila čtivost, díky které to celé ubíhalo vskutku rychle, děj mohu označit za velice svižný, zajímavý. Při čtení jsem nezažila chvíli, kdy bych se nudila, v knize rozhodně nechybí napětí, ani akce. A navíc musím pochválit nádherně zpracovanou obálku samotné knihy - ta je přímo fantastická!

Komu bych sérii doporučila? Všem milovníkům YA knih, kteří nepohrdnou příběhy z vesmíru a špetkou nadpřirozena.

ZuzanaZ83
09.05.2023 4 z 5

Druhý díl série, opět nabitý akcí, překvapeními a dějem. Tentokrát se skupina Genesis setkává s obyvateli Nyxie a zjišťuje skutečný důvod jejich mise.

LittleK
10.04.2023 3 z 5

Do druhého dílu jsem se pustila po roce a půl po tom prvním a musím přiznat, že byť jsem nebyla cílovka poprvé, podruhé to platí dvojnásob. Bylo fajn poznat nový svět, který autor opravdu propracoval a hrdinové se konečně dočkali svého vytouženého cíle, i když ne tak docela, jak záhy zjistí. Nicméně jejich smýšlení a jednání mi často přijde nelogické a rozporuplné a podle komentářů v tom nejsem sama. No, třetí díl si ještě poleží v knihovně, než přijde jeho řada.

Ira13
19.02.2023 4 z 5

Opět poutavě napsáno. Nejsem cílová skupina, sci fi nemám ráda a věkem bych mohla být puberťákem uz tak 3x, tak tohle me fakt bavilo. 1.dil byl o něco lepší. Hned se pustim do 3.dílu

hnusák
15.02.2023 4 z 5

Druhý díl je jistě čtivý o trošku více prvního dílu, ale trochu mne vadí chování těch pubescentů co se týče myšlenkových pochodů á la dospělec, jinak dočtu i ten třetí díl, ale musím si dát od Nyxie chvilku pauzu.

Aya81
14.02.2023 5 z 5

Opravdu čtivé, napínavé, mělo větší spád než první díl. I když je to taková pohádka a klasická dualita dobra (hlavní dvojice hrdinů) a zla (Babylon), nebo možná právě proto, hltala jsem stránku za stránkou.

Pasadenka
17.12.2022 3 z 5

Pokračování nakonec utváří celou zápletu. Konečně se dozvíme jak vesmír funguje a jak se dějí kouzla. Mimozemšťani poodkryjí svojí civilizaci a děcka se musejí vypořádat s tím, na jakou stranu se přidat. V těchto časech mi to připomíná klasický příběh novověkého kolonialismu v Americe. Jako je Avatar. :D

Začínám však cítit rozpor s tím, jak postavy jednají. Zavrhnout vše co znají a spojit se s cizinci, kteří jistě mají své vlastní zájmy… nevím, zdali je tato strategie opravdu to pravé. Postavy jednou jednají jak dospělé, jednou jak děti.

Uvidíme, co bude dál, ale zde už mě některé pasáže docela nudili. :/

Johana
13.09.2022 3 z 5

Svět Nyxie je prostě parádně vytvořený, skláním se před fantazií pana Reintgena! K tomu máme děj plný akce, takže co více si přát? Skvělá kniha - nebo přece jen ne tak docela? Zamyslím se teď poněkud. Totiž:
Kdybych měla věk hlavního hrdiny, šestnácte tedy sladkých let, tak už bych si nic víc nepřála a kniha by navíc silně souzněla s mým tehdejším objevem, že svět dospělých opravdu není žádná procházka růžovou zahradou. Ano, ať už ten svět vypadá jakkoli, třeba pohádkově - dospělí lžou a kradou. Potažmo manipulují, až k smrti. Ó jé. Protože v knize je právě takový objev základním momentem, ať už je řeč o korporacích anebo o jiných sdruženích či tvorech...
Jenomže jako dospělá osoba se s takovým námětem nemohu spokojit a příběh, vyprávěný právě postpubertální optikou, mne ponechává stranou a vidím, že kniha není pro mne. Příběh je příliš prostý, poněkud i nelogický a možná, že i lstivě vykalkulovaný, aby věc pak šla pěkně na odbyt. Protože dospělí lžou a...
:)
Mládeži nicméně doporučuji!

Nikiny
19.08.2022 5 z 5

Oproti prvnímu dílu, musím říct, tohle pokračování už mě chytlo, konečně jsem s hlavními hrdiny opravdu prožívala jejich neotřelé dobrodružství. Každá stránka stala zajímavou a nečekanou. Když se prokoušete prvním dílem, tohle už stojí za přečtení. Většinou se říká, že první díl je nejlepší a pak už to jde s dalšími díly trochu z kopce, ale tady je opak pravdou.

tlllk
06.07.2022 4 z 5

Dej nabral nový smer, a výraznejšie sa prihlásil k cieľovej skupine čitateľov. Celko myšlienka byť súčasťou planéty a nie vrcholom všetkého tvorstva je celkom podmanivá. Teším sa na pokračovanie.

KájaKoxík
28.06.2022 5 z 5

Jednička super a dvojka taky dávám znovu 5 z 5 a beru do ruky trojku.

V tomto díle se konečně více odhalují záměry Babylonu i lidu Imago. No a Genesis jsou někde mezi a musejí si vybrat. Hodně mě bavilo jak ač měla každá posádka lodi stejnou osu, dopadla úplně jinak a jak se to projevilo i v jednání členů na planetě.
Další zvraty, podrazy a situace. Některé se daly očekávat u jiných jsem byla opravdu překvapená.
Kniha přečtená za jeden den :)

natashka
20.06.2022 3 z 5

(SPOILER) Oproti prvnímu dílu, který byl akční a nadupaný, tenhle byl repetitivní, pomalý a přehnaně popisný. V knize bylo několik nudných klišé dialogů a momentů, při kterých jsem se vyloženě plácala do čela. Upřímně jsem zklamaná tím, jak se příběh nakonec stočil k mimozemské civilizaci a jejich boji s lidmi, obzvláště protože dle mého si pro tohle neudělal dostatečný world build, a proto je tam několik logických mezer. I přesto všechno je to ale stále čtivá série, u které jsem zvědavá na zakončení.

Ebeca
25.04.2022 3 z 5

Tenhle díl už nebyl tak neskutečně čtivý jako první a místy mi to přišlo hodně zmatené.

Štítky knihy

pro dospívající mládež (young adult) sci-fi dobrodružné romány

Autorovy další knížky

2019  83%Nyxia
2019  84%Nyxia nespoutaná
2021  81%Vládci popela
2020  85%Nyxia povstává
2022  80%Krevní pouto

Kniha Nyxia nespoutaná je v

Právě čtených10x
Přečtených776x
Čtenářské výzvě62x
Doporučených35x
Knihotéce443x
Chystám se číst174x
Chci si koupit80x
dalších seznamech9x