Nejúžasnější den

Nejúžasnější den https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379690/bmid_nejuzasnejsi-den-vfY-379690.jpg 4 138 50

Dokonalé manželství je dokonalá iluze. Paul Strom má dokonalý život: luxusní práci reklamního manažera, krásnou ženu, dva zdravé syny a velký dům v bohaté čtvrti. A sám je dokonalým manželem – živitelem, poskytovatelem a ochráncem. Proto naplánoval pro svou ženu Miu romantický víkend na chatě u jezera – jen pro ně dva. A slíbil jí, že dnešek bude nejlepší den. Když se však Paul a Mia vydají autem z města na venkov, začne mezi nimi panovat napětí a pochyby. Jak moc doopravdy věří jeden druhému? Jak dokonalé je jejich manželství? A jak dokonalé může vůbec být? Tato kniha vyvolává otázku, jak dobře doopravdy známe naše nejbližší. Přímo srší temnou energií, a její napětí neustále roste, až do samotného šokujícího závěru. Kaira Rouda kráčí ve šlépějích Manželů odvedle se svým napínavým příběhem podvodu a zrady tak ponuré, že dokáže zbořit manželství… nebo život.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Omega
Originální název:

Best Day Ever: A Riveting Psychological Thriller about the Perfect Marriage , 2017


více info...

Přidat komentář

Daduna
14.05.2023 4 z 5

Dávám 4 hvězdy za napínavý příběh, který mě bavil a chtěla jsem to prostě dočíst abych se dozvěděla, co se stane. Děsivé na tom je, že takový lidé žijí mezi námi běžně a každý z nás na ně může narazit. Oddechové čtení.

Dendulka118
13.03.2023 5 z 5

Na začátku jsem měla trochu problém se zacist, ale trvalo to opravdu jen par stránek a pak jsem rozhodne nelitovala. Je to opravdu skvělá kniha. Úžasný thriller se zajímavou zápornou postavou. Nechybělo napětí ani postupne odhalování pravdy. Až do konce jsem hltala každé strany s napětím. Tuto knihu mohu jediné doporučit.


Tereyciiik
18.10.2022 4 z 5

Kniha mě že začátku moc nenadchla, ale postupem času jsem se celkem rychle začetla a začalo mě to moc bavit. Hlavní "hrdina", sobecky, narcisticky, podlý, záludný, zlý... Jakákoli špatná vlastnost vás napadne, tak přesně takový je. Poslední stránky jsem hltala a čekala, jak dramaticky bude závěr. Nakonec, velké zklamání a vcelku fádní a rychle a jednoduše zakončený. Škoda, ale jinak kniha podle mě velmi povedená.

Ája373
29.06.2022

Nedokážu ohodnotit hvězdičkami, rozhoduji se mezi 2-3. Už jen z toho důvodu, že jsem žádnou knížku nečetla ještě tak dlouho a to přesně rok, tolikrát jsem ji odložila, až jsem na ni málem zapoměla.
Začátek je příšerně nudný, spousta stránek je jen o cestě autem, kdy jen přemýšlíte, jestli ten chlápek chce svoji ženu vážně zabit nebo to tak jen má vypadat. Postupem času se to rozjede a ještě dřív než stihnete k pointě dojít, ji sami odhalíte.
Kdo má rád psychologicky laděné thrillery, asi se v tom najde. Já loňské léto neměla co číst a sáhla do knih mé sestry, která takovému žánru velmi fandí a vřele mi knihu doporučovala. Jako obvykle mě to víc nudilo než bavilo.

ErčaV.
22.05.2022 2 z 5

Ze začátku mě kniha nebavila a myslela jsem si, že ji odložím. Ale dala jsem ji šanci. Byla pro mě zdlouhavá, ale musím uznat, že konec mě opravdu bavil a byla jsem hodně zvědavá, jak tohle dopadne.

micha-ella
21.02.2022 4 z 5

Příběh natahovaný jako guma v praku, přes tři stovky stránek pořád jen čekáte, jak to dopadne. Bavilo mě to číst, mám ráda lehký sarkastický humor, sama se divím, že jsem tomu mizerovi místy i trochu fandila. Připomínalo mi to knížku TY a její pokračování Skrytá těla.

ladyxx
21.01.2022 4 z 5

Psychologické thrillery patří mezi mnou vyhledávané žánry, a ačkoliv tato kniha rozvíjí děj šnečím tempem, velmi mě bavila, a to zejména díky náhledu do hlavy narcistického psychopata Paula, kterého autorka vykreslila velmi dobře. Trochu mě zklamal pouze závěr, ve kterém jsem jako kompenzaci za dlouhou pasivitu očekávala mnohem více ohromující akce a "karmických" dopadů na našeho antagonistu.

Lucciella_L
07.01.2022

Zajímavě psaný příběh.
Většina děje se odehrává z auta cestou na chatu.
Hlavní hrdina - z mého pohledu samolibý frajer - zde postupně vypráví jejich příběh.
Chvílemi jsem to chtěla vzdát, ale zvědavost mi nedala. A musím říct, že konec byl zajímavý.
Pro ty, co umí číst mezi řádky, je to předvídatelné.
Jako oddychové čtivo ale mohu doporučit.

ZuzanaZ83
27.05.2021 4 z 5

Pro mě velmi zajímavý příběh. Neobvyklé a poutavé je vyprávění ze strany "pachatele", jeho nadřazené postoje a názory. Ne, není sympaťák. Ale knížka se moc dobře čte. Doporučuji jako lehké, rychlé a zajímavé čtení.

verca0794
11.05.2021 5 z 5

Tato kniha mě bavila od první stránky. Ze začátku jsem se některým pasážím i smála, pak mi začalo docházet, že to nebude takové, jak se zdá a čekala, co bude. No a nakonec překvapení. Takže super, za mě 5* a doporučuji ;)

Nonča
11.10.2020 3 z 5

Z počátku mě kniha moc nezaujala, ale vydržela jsem.
Od zhruba 100 stránky jsem sebou čtení nemohla odpoutat... :)

Leena
23.09.2020

Stejný styl jako u Oblíbené dcery, jen tady je vypravěčem muž, jinak stejný scénář, vypráví si to po svém, oba narušené osobnosti:-) Velký rozdíl v tom nevidím, styl spisovatelky mi moc nesedí.

Ajina76
01.07.2020 3 z 5

Začátek nic moc. Zdlouhavé popisy. Pořád se pro mě děj nerozjížděl. Ale nakonec jsem knihu dočetla během chvilky. I proto dávám 4 hnězdičky.

ctenarkaEva
24.06.2020 1 z 5

Knihu jsem přečetla, některé kapitoly spíše přeskákala. Bohužel mě nezaujala. První část, která popisovala cestu autem, mi připadala nezáživná. Konec byl trochu lepší, ale i tak za mě opravdu nic moc, bohužel.

tereza94
01.06.2020 3 z 5

Kniha je zajímavá a jiná, ale nebude patřit k mým oblíbeným. Tak do poloviny knihy se v podstatě nic nedělo, jen tam něco blekotal sebestředný blbec. Druhá půlka už byla lepší a jen kvůli závěru, kde děj získal trochu spád a začalo se něco dít, dávám nakonec 3*.

L.Helena
21.05.2020 1 z 5

(SPOILER) Kniha strašně zdlouhavá, plná planého tlachání samolibého manžela, sice sem tam pustí nějaký střípek a je spíš jen mezi řádky naznačeno, že není vše tak, jak se navenek jeví, ale téměř 3/4 knihy je to opravdu nesmírná nuda. Pak se teda začne něco dít, ale i to má do thrilleru daleko. Spoiler: Navíc se v závěru ani pořádně nedovíme, jak to s ním dopadlo.
Škoda času!

Máša10
02.05.2020 1 z 5

Jedním slovem: nuda. Víc není co dodat, od "thrilleru" jsem si slibovala něco hodně jiného.

Toňula
03.04.2020 4 z 5

Po přečtení Oblíbené dcery už jsem byla lépe připravená na autorčin styl vyprávění a tentokrát mi kniha docela sedla. Ačkoliv první část byla rozvláčnější, napětí postupně hezky gradovalo a od druhé poloviny se děj slušně rozjel. Také oceňuju to, kdo je v této knize vypravěčem, jeho pohled dodává příběhu na originalitě a je možná o to napínavější..Spokojenost.

intelektuálka
20.03.2020 3 z 5

Nejúžasnější den - asi ten, kdy jsem se tě zbavila ?

V současné době hodně zpracovávané téma o problémech v manželství a o hranici, kam až to může dojít ....

Velmi brzy jsem pochopila, že zde se o dokonalý vztah nejedná a i to, že manžel zřejmě svoji ženu podcenil ....

Nechytlo mne to, zřejmě si počkám nějakou dobu, než o tomhle tématu budu číst.

simona g.
18.02.2020 3 z 5

Rozpaky. Za mě. Dočetla jsem do konce, ale musím říct, že většinu knihy se to neuvěřitelně táhlo. Pak, ke konci, už to nabralo spád a četlo se fajn, taky pro ten konec dávám 3* a ne jen 2. Ale že bych z toho byla extra nadšená, to nejsem.

Štítky knihy

manželství manželská krize thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Kaira Rouda
americká, 1963
2018  75%Nejúžasnější den
2019  68%Oblíbená dcera
2023  72%O krok pozadu

Kniha Nejúžasnější den je v

Právě čtených2x
Přečtených191x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených8x
Knihotéce126x
Chystám se číst111x
Chci si koupit28x