Oblíbená dcera

Oblíbená dcera https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422177/bmid_oblibena-dcera-aBs-422177.jpg 3 95 32

Jedna z nich lhala. Jedna z nich zemřela. Janin život se po smrti její dcery Mary topí v mlze antidepresiv. Neštěstí, k němuž došlo už před rokem, navždy zničilo její dokonalý rodinný život. Potíž je v tom, že čím víc o tom Jane přemýšlí, tím víc si uvědomuje, že je něco špatně. Ví její nejmladší dcera víc, než na sobě dává znát? Jaká tajemství před ní skrývá manžel? A proč jí nikdo nevěří natolik, aby ji nechal o samotě? I kdyby to měla být poslední věc, kterou Jane udělá, musí odhalit pravdu…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The favourite daughter , 2019


více info...

Přidat komentář

Tereyciiik
06.03.2023 4 z 5

(SPOILER) První kniha se mi líbila víc.
Každopádně...
Hlavní "hrdinka" vás doslova nutí ji milovat a soucit s ni. Celá rodina, celý svět, úplně všichni ji ubližují, nikdo ji vůbec nerozumí a ona chce jediné, aby ji rodina také milovala a vážila si ji. Aby si ji všichni vážili a litovali, proto prodělala životní tragedii. Jde ji přece jen o jejich dobro.
Chyba!!
Hlavní hrdinka je totiž psychopat!

Knihu jsem četla s přestávkami, chvílemi se i nutila, ale konec se mi líbil, i když od posledních pár stránek jste věděli jak to všechno je a bylo.

ZuzanaZ83
08.02.2022 4 z 5

Jane se rok po smrti své dcery Mary vrací do života. Mary byla adoptovaná, ale oblíbená dcera. Pádem z útesu přišla o život. Jane zjišťuje, že její manžel David má milenku a druhá dcera Betsy je nevděčná. Manipulativní Mary je ale rozhodnutá dostat to, co jí patří.

Mary je sebestředný magor. V tomhle příběhu tak nějak tušíte, jak to dopadne. Přitom je ale vcelku zábavné sledovat, jak se příběh vyvine. A Mary rozhodně není sympatická hrdinka. Přestože vás strašně štve, čtete dál.

V doslovu pak autorka uvádí, že tento příběh byl inspirován informacemi od její známé psycholožky.


sarkaditt
14.09.2021 4 z 5

Kniha se dobře četla, hlavní postava psycho, ale děj dával hlavu a patu.

Hvězdinka
11.07.2021 4 z 5

Skvělé čtení, přečteno za den. Úžasný pohled do choré mysli narcisty. Líbil se mi i autorčin styl psaní.

Nicolettine
20.06.2021 3 z 5

Kniha se četla dobře,i přesto, že mi hlavní postava a vypravěčka zároveň, neskutečně lezla na nervy od začátku až do konce.Závěr mě překvapil,i když jsem to tak trochu tušila.

kika 13
18.04.2021 3 z 5

Já chvílemi uplně rostla,z hlavní hrdninky.Ale konec mě nenapadl......

Lenkafrankova
09.09.2020 2 z 5

Závěr jsem odhadla celkem brzy, hlavní postava byla celkem na hlavu. Ale jinak to bylo celkem čtivé.

Janaves
30.08.2020 3 z 5

Líbili se mi to tak napůl. Za mě příliš zdlouhavé. Jane byla neuvěřitelná, myslela,že má vše pod palcem,že ji nikdo nemůže ohrozit. Kniha Nejúžasnější den byl lepší.

michaela.22
30.08.2020 4 z 5

I přes to, že jsem odhadla konec knihy, děj nebyl špatný. Hlavní myšlenka dobrá ale hlavní hrdinka, která příběh celou dobu jakoby vyprávěla, mi neskutečně lezla na nervy. Příliš mi nesedl styl psaní autorky, ale určitě si za čas knihu znovu přečtu.

AnneH7
19.08.2020 2 z 5

Ma prvni nedoctena kniha. Velmi zajimavy namet i problematika, ale styl psani mi opravdu nesedl. Nezazivne, obcas velmi zdlouhave kapitoly, kde se nic nedeje a pulka knihy v podstate o nicem..

Googies
06.07.2020 5 z 5

Tato kniha se mi libila, stejne tak jako předchozí kniha od teto spisovatelky!!

Kekik
05.07.2020 2 z 5

Ou, tak to bylo šlápnutí vedle.
Věděla jsem, co od hlavní postavy čekat, neboť jsem si Milým čtenářům přečetla ještě před čtením knihy. Jelikož člověka s takovou poruchou osobnosti neznám (nebo si to alespoň myslím), nemohu posoudit, zdali se autorce podařilo vykreslit postavu věrohodně. Za to ale vím, že mně se kniha nelíbila. Nevyhovoval mi styl psaní. Hlavní postava mi byla velmi nesympatická, což určitě bylo účelem, ale mně to dost kazilo čtení. V příběhu se skoro nic nedělo. Doufala jsem, že konec bude v grandiózním stylu. Nejen proto, že nám to slibovala Jenny (vypravěčka), ale i proto, že jsem čekala, kdy konečně Jenny udeří. Bohužel. I zde přišlo zklamání. Sice jsem tušila, že to takhle dopadne, ale přeci jenom, ten konec mohl být mnohem lépe zvládnutý. Občas mi dialogy nedávaly smysl.

Jelikož vím, že předchozí autorčina kniha má hlavní postavu se stejnými vlastnostmi, zřejmě si ji nepřečtu. Jednou mi to stačilo.

Parwana
24.05.2020 odpad!

Komerční škvár, nablýskaný a s velkolepými referencemi, který se tváří být bestsellerem. Přeplácané a zoufale nekoncepční vyprávění formou deníčku unuděné tupé zelené vdovy, jehož konec uhodnete po první kapitole. Hlavní hrdinka je zjevná psychopatka, nesympatická a úplně blbá (nevím, zda to byl účel, nebo to tak autorce vyšlo), a její bláboly mě obtěžovaly jen do stránky č. 35. Odloženo po první kapitole.

em75
21.05.2020 4 z 5

Měla jsem už od začátku problém knihu odložit,pak mi trochu začalo vadit zbytečné natahování. Jak to asi bylo,nebylo žádným překvapením. Jen jsem na konci čekala víc důkazů a vysvětlení. Ale za to,že mě tak vtáhla do děje,dávám 4*

L.Helena
09.05.2020 3 z 5

Co napsat, abych nespoilerovala? Kdo se na knihu teprve chystáte, raději už můj komentář dál nečtěte.
Od začátku jsem si říkala, že ta ženská má docela smutný osud, ale proč je mi proboha tak strašně nesympatická? Autorce se podařilo vystihnout osobnost matky, a právě proto bylo celkem brzy jasné, že to nakonec vše bude úplně jinak, než nám prezentuje.

denca987
29.04.2020 5 z 5

Zajímavá kniha, která mě bavila a četla se dobře.

Borufka_9
21.04.2020 1 z 5

Za mě to bylo utrpení. Od první kapitoly bylo jasné, kdo je vrah. Nuda, nuda, zdlouhavá nuda, kdy není žádný prostor pto přemýšlení a fantazii, protože je vše naservírováno a neustále opakováno. Tohle se fakt nepovedlo.

alnahu
14.04.2020 3 z 5

Kniha plná temných tajemství, za mě trochu zdlouhavá,ale četla se docela dobře.

Ophelie
02.04.2020 4 z 5

Napínavé, čtivé, přečteno na jeden zátah. Postupně se čtenáři odkrývá tajemství kolem nešťastného úmrtí Mary. Dobře vykreslené a propracované charaktery hlavních postav. Mně se kniha líbila.

ArwenAragorn
02.04.2020 4 z 5

Moc jsem si to užila. Na pohled dokonalá rodina a v ní psychopatka jako hrom. Autorka ji vykreslila dokonale.
Doporučuji všem, kdo mají rádi tenhle typ psychologických thrillerů. A komu se líbil Nejúžasnější den (za mě o * lepší), ten si určitě Oblíbenou dceru vychutná tak jako já.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V tuhle chvíli ho nenávidím. Víc, než se dá slovy vyjádřit. Víte o tom, že zločiny z vášně pocházejí z vnitřní nejistoty? Lidé mají problém důvěřovat své polovičce. A když 73 procent manželství v bohatých zástavbách na pobřeží končí rozvodem, znamená to velkou spoustu vnitřní nejistoty. Ale já žádnou vnitřní nejistotu necítím. Jsem si jistá. Pouze pět procent mužů je zabito svou partnerkou a v tuhle chvíli bych se k nim mohla snadno přidat.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Usměju se na svůj odraz v zrcadle. Dnes se potkám se všemi matkami na dni dobrovolníků. Nechci, aby se za mě Betsy styděla. Teď už nebude muset. Vypadám, musím se přiznat, mladě a sexy. Každá by byla u vytržení mít mě za mámu. Betsy by si měla uvědomit, jaké má štěstí.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jsem doma a projíždím si appku, přes kterou sleduju ostatní, což je skvělá pomůcka pro mámy a manželky, které chtějí mít otěže v rukou. Je to pro klid mojí duše. Vím, že taky jednu používáte. Je potřeba, aby matky byly ve střehu.

Štítky knihy

rodinné vztahy tragédie rodinná tajemství

Autorovy další knížky

Kaira Rouda
americká, 1963
2018  75%Nejúžasnější den
2019  68%Oblíbená dcera
2023  72%O krok pozadu

Kniha Oblíbená dcera je v

Právě čtených5x
Přečtených123x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených1x
Knihotéce130x
Chystám se číst114x
Chci si koupit28x