TerkinKnižnySve TerkinKnižnySve komentáře u knih

☰ menu

Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Audrey Carlan

Audrey Carlan - Calendar Girl 1 - Január, Február, Marec


Počet strán: 323
Vydavateľstvo: @vydavatelstvo_ikar
Žáner: #erotika


Rozhodne zaujímavá kniha s este zaujímavejším nápadom.

Mia, ktora ma koli otcovi problemy a potrebuje bývalému splatiť jeho dlh milion dolarov sa upíše svojej tete na rok ako luxusná spoločníčka.

Ma prísne podmienky, obrovský honorár, za sex sa platí navyše.

Jej prvý muž je úspešný scenárista Wes, ktorý potrebuje doprovod any ho neobletovali zlatokopky.

Alec, francúzsky fotograf, ktorý ju potrebuje na fotenie aktov.

A Alex, Ital, ktorý je dedicom reštaurácii.

Každý mal niečo do seba, každý bol úplne iný a s Mii, ktorá predstavu sexu zarputilo zatracovala sa stala totálna nyfmomanka

A aj napriek tomu ma kniha veľmi bavila a teším sa na pokračovanie, kam ju jej život a zamestnanie zavedie.

Koho by ste s tejto trojice brali vy? Mne sa pacil Alec ale držala som palce Wesovy aby sa mu podarilo Miu presvedčiť aby s ním ostala.

Ďakujem za štafetu @knizni_svet_s_jiri

Štafeta č. 200
Kniha č. 192/2024

#recenzieTerka #kniznastafeta #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #audreycarlon #calendargirl1

Obsah:

#spoločníčka #muži #erotika

První díl nové erotické série, která vám zvýší tep každý měsíc v roce… Mia potřebuje peníze. Hodně peněz. Protože když je nezíská, bude to stát jejího otce život. Zapletl se s nebezpečným člověkem, který je shodou okolností její expřítel. Když jste postaveni před podobné ultimátum, nemůžete si vybírat. A tak Mia udělá, co musí – přijme nabídku své bohaté tety, která vlastní eskortní službu, a na rok se stane luxusní společnicí. Každý měsíc bude mít jiného klienta v jiném městě. Sex není podmínkou. Snadno vydělané peníze, že? Aspoň to si Mia myslí, dokud v lednu nepotká Wese. Přitažlivost a vášeň mezi nimi je skutečná a Mia se uvědomuje, že tohle je muž, o kterém vždycky snila. Jenže na konci měsíce ji v Seattlu čeká smyslný malíř Alec a v březnu bude předstírat, že je snoubenkou bohatého Antonyho…

25.07.2024 5 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Petra Dvořáková - Vrány


Počet strán: 182
Vydavateľstvo: @hostbrno
Žáner: #novela

Ach tak mi stiskalo srdce pri každom jednom riadku tejto útlej knižky :(

Čo všetko si musela Barunka vytrpieť pretože nebola tak dokonalá ako Katuška?

Ake musí byť trápenie 12 ročného dievčatka čo nerozumie prečo su na ňu zly a čo urobila ona zlé?

Keby len vedela, že nič a za Všetko môže len a len jej mama a jej posadnutosť dokonalosťou :(

Veľmi krasna a silná a smutná kniha a ja verím, že ktokoľvek si to prečítať a hlavne osoba čo je mamou , bude plakať a koľko ich možno prehodnotí vzťahy k svojim deťom, svoje nároky a svoje predsudky :(

Ďakujem za štafetu @ctenarka.miska

A za knihu @petra_dvorakova_koukalova

Kniha č. 191/2024
Štafeta č. 199

#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #podporujemeceskeautory #petradvorakova #vrany

Obsah:

Dvanáctiletá Bára se právě nachází na prahu dospívání. Projevuje se u ní výtvarné nadání, ale také živelná a občas nezvladatelná povaha. S nástupem puberty se konflikt mezi její spontánností a touhou matky po nekomplikovaném životě dramaticky prohlubuje. Zvlášť v kontrastu s její o něco starší, poddajnou sestrou. Čím více chce Bára svou přirozenost realizovat, tím úporněji se její okolí snaží tyto nesrozumitelné a průměru se vymykající potřeby ovládnout.

Jejího talentu si všimne mladý učitel výtvarné výchovy přezdívaný Frodo, který jí nabídne citlivou oporu v boji s nároky rodiny, jež pod fasádou vnější spořádanosti ukrývá i velmi temná místa. Jenže Bára svoji válku v zákopech nerozumění stále prohrává. Jedinými spojenci se jí tak stávají vrány hnízdící před okny v parku. Vrány, které zpřítomňují přirozenou pudovost prostupující zvířecí i lidské životy. Svět, na který se Bára stále mocněji napojuje. Nabídne jí někdo opravdovou pomoc? Existuje ještě nějaké východisko?

23.07.2024 5 z 5


Červený vrch Červený vrch Jamie McGuire

Jamie McGuire - Červený vrch


Počet strán: 323
Vydavateľstvo: @fortunalibri_vydavatelstvo
Žaner: #horor #scifi

Tak túto knihu som si veľmi užila.

Čo urobíte keď začne zombie apokalypsa? Mate to poriadne napozerané s filmov, seriálov, načítané?

Kniha nás vhodí do deja so Scarlet v začiatku epidémie, odvedie svoje dve dcérky k otcovi a to je naposledy čo ich vidí.

Druhý človek v knihe je Nathan, oddaný otec, ktorý berie svoju dcéru priamo zo školy do bezpečia.

A v poslednom rade tu máme Mirandu, jej sestru a ich priateľov, ktorý sa snažia dostat na Červený vrch za otcom.

Všetky tieto tri dejové línie sa prepoja v jednu a spolu bojujú. a snažia sa prežiť.

Zimomriavky som mala v niektorych úsekoch poriadne ale to je pri týchto knihách či seriáloch úplne bežné pretože nikdy neviete čo sa môže ešte viac pos*at.

Milovníkom zombie túto knihu veľmi odporúčam

Za štafetu ďakujem @ketkavknizkach

Štafeta č. 198
Kniha č. 190/2024

#recenzieTerka
#kniznastafeta
#kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #jamiemcguire #cervenyvrch

Obsah:

JAK SE ZACHOVAT, KDYŽ TEN, PRO KOHO BYSTE POLOŽILI ŽIVOT, VÁM O NĚJ ZAČNE USILOVAT?
Scarlet je rozvedená, pětatřicetiletá matka dvou dcer a pracuje jako rentgenová laborantka. Je pátek odpoledne a má službu v nemocnici, dcery poslala na víkend za otcem. Na příjem přivážejí umírající, ošklivě pokousanou a vyhublou dívku, a její rentgenový snímek prozrazuje to, o čem se v lékařských kruzích s hrůzou již pár dnů hovoří. Z Evropy se šíří záhadný virus a svět je zachvácen pandemií, která postupuje neuvěřitelně rychle. Projevuje se nesnesitelnou bolestí břicha a bleskovým úbytkem váhy, a pak už je jen smrt. Mrtví však nenacházejí klid, ale mění se v šouravé zombie, a hledají, čím by ukojili svůj neutišitelný hlad. Vábí je lidské maso a lačně se na ně vrhají. Jedinou obranou živých je rychlost a zásah do mozku zombie.
Scarlet se upne k tomu, aby zachránila své dcery za každou cenu. Musí je odvézt na jediné bezpečné místo k přežití, které zná. Na ranč Červený vrch.

23.07.2024 5 z 5


Tři dny do pekla Tři dny do pekla Heather Chavez

Heather Chavez - Tři dni do pekla


Počet strán: 320
Vydavateľstvo: #edicevendeta
Žáner; #thriller

Som z tejto knihy veľmi milo prekvapená.

Výborný začiatok, kedy sa hlavna postava Cassie postaví tvariu v tvár nebezpečenstvu a zachrani život mladej ženy.

Ale čo všetko sa odvíja od osudového momentu behom troch dní je nervy drasajuci psychothriller o hľadaní a beznádeji.

Čo všetko musí Cassie podstúpiť aby prišla na to kde je jej manžel? Čo musi dokázať aby jej polícia uverila a koľko chýb spraví vlastným uvažovanim a ako zachráni svoje deti? A hlavne zistiť prečo sa to všetko deje?

Dej bol perfektný, rýchly a uvažovanie nad tým kto a prečo ma poháňala v čítaní ďalej a ďalej. Určite túto knihu odporúčam.

Ďakujem za štafetu Júlia Júlia

Štafeta č. 196
Kniha č. 189/2024

#recenzieTerka
#kniznastafeta
#kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #heatherchavez #tridnidopekla

Obsah:

Jedné deštivé noci jede veterinářka Cassie Larkinová ve svém autě sama domů, když se stane svědkem brutálního napadení mladé ženy obrovským mužem. Bez váhání zastaví a zavolá policii, ale poté navzdory radám dispečera ze svého vozu vystoupí a útočníka konfrontuje. Muž však vysloví kruté ultimátum: „Když ji necháš zemřít, nechám tě naživu.“

Jakožto lékařka, třebaže veterinární, je však odhodlána ženě v bezvědomí pomoci, a zatímco ji prohlíží, útočník prchá v jejím autě. A co je horší, teď zná její jméno. Její adresu. A ví o jejích dětech. Policisté, kteří případ vyšetřují, se snaží Cassie ujistit, že se nemá čeho bát – pachatel už bude jistě kdesi daleko. Ale ona si tím není tak jistá…

Příštího večera zmizí během halloweenského koledování s jejich šestiletou dcerou Cassiin manžel Sam. Jde jen o podivnou shodu okolností, nebo počátek děsivé noční můry? Ano, Sam byl v poslední době odtažitý – je možné, že si něco začal s jinou ženou? Nebo je manželovo zmizení nějak spojené s Cassiiným setkáním s neznámým útočníkem? Tyto a další otázky jí divoce víří hlavou a Cassie ví, že nemůže věřit nikomu, možná ani sobě. Zcela jistě však ví, že nemůže jen nečinně přihlížet, zatímco jsou její nejbližší vystaveni smrtelnému nebezpečí…

22.07.2024 5 z 5


Číslo 20 Číslo 20 Sam Holland

Sam Holland - Číslo 20


Počet strán: 392
Vydavateľstvo: @nakladatelstvi_kalibr
Žáner: #detektivka #thriller

Veľmi dobrá kniha!

Do posledných strán sme netušili, kto za tým všetkým stojí a dokonca aj pri jemnom náznaku mi absolutne necvaklo, skoro som zošedivela!

Objavenie tiel na skládke, označené číslom... Prečo? a kto?

Adam, hlavný vyšetrovateľ a jeho tým sa do toho pustia po hlave a aj keď Adam tuší a jeho ex Romi ho núti otvoriť oči je dlho slepý až do únosu kolegovej manželky. Potom už dá na Romine slová a konečne sa začne uberať tým správnym smerom.

Dej bol perfektný, rýchly a detaili vrážd boli výborné opísané.

Autorka nechá čitateľa v napätí a aj keď som si myslela ku koncu, že už máme toho psychopata dolapeneho a vysvetlil svoj motív, ešte sme neskončili!

A tu je otázka, čo všetko dokáže sadistické týranie dieťaťa? Aké dieťa vyrastie? dobrý a úspešný človek? Alebo totálny psychopat, manipulátor a sériový vrah, ktorý si ďalšieho pestuje aby dokonal jeho prácu pre prípad núdze?

Za #spolocnecitanie ďakujem Petra Turnová Nina Maybe

#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #samholland #cislo20

Obsah:
#vyšetrovanie #krimi #sériovývrah #sériovévraždy #vraždy #detektívka

Další nervydrásající thriller od autorky bestsellerového Kopíráka. Nález mrtvého muže na černé skládce, jehož tělo už stihly napůl ohlodat krysy, je sice drsný, ale detektiv Adam Bishop už si zvykl na ledacos. Když však kousek od oběti objeví nastříkané číslo XII a nedaleko číslo XIV, dojde mu krutá skutečnost: mezi odpadky se tu nejspíš nachází mrtvol víc. Hon na sériového vraha se rozbíhá – a velice brzy se Adama začne dotýkat i osobně. Zná totiž toho, kdo stanovil první číslo – dvacet – a zahájil odpočítávání. Sice ho chytili a uvěznili, ale zdá se, že ani mříže nezabrání tomu, aby bylo jeho hrůzné dílo dokončeno…

22.07.2024 5 z 5


Vermontské psycho Vermontské psycho Jennifer McMahon

Jennifer McMahon - Vermontské psycho


Počet strán: 376
Vydavateľstvo: #knihyomega
Žáner: #horor #thriller

Musím povedať, že tato kniha ma trošku sklamala po vybornych Zimnich lidech sme v SČ dali ako druhu Vermontské psycho.

Nehovorim, že bola zlá ale chýbalo mi tam veľa, viac nadprirodzena, viac hororových prvkov.

Sledujeme tri časové Línie - Rok 1955, kde mame Rose a Sylviu a prosperujuci motel, ktorý však vdaka dialnici upadá do zabudnutia.

Rok 1989, tu je trojica teenageriek Amy, Piper a Margot, ktoré najdu v utrobach motelu kufor a tajomny list

a rok 2013, kde vystupujú Amy, Piper a Margot ako dospelé a snažia sa raz a navždy vyriešiť celú záhadu.

Autorka tu chcela byť tak tajomná, že ma to až nebavilo a záver knihy ma už tak moc nenadchol. Možno keby to celé davkovala rýchlejšie bola by som nadšená, pretože to čo sľubovala anotacia sa dozvedáme až ku koncu.

Ale to nič teším sa na knihu Pozvaní a verim, že to bude výborné

Za #spolocnecitanie
Ďakujem @knihy_s_lussy
@moje.hobby.knihy
@myreading.adventures
@m0nishek_
@turnovapetra
@books_for_every_you
@kattykejtykikus
@dzulshudakova

#recenzieTerka
#kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #jennifermcmahonauthor #vermontskepsycho

Obsah:

21.07.2024 3 z 5


Probuzená Probuzená Kristin Cast

P. C. Cast & Kristin Cast - Škola noci 8 Probuzena


Počet strán: 248
Vydavateľstvo: @vydavatelstvo_ikar
Žáner: #yafantasy

Ôsma čas zbehla ako nič.

Zoey so Starkom ostali na ostrove Skye až kým sa v Tulse neobjavila Neferet a nezničila opäť všetko dobré.

Naoko opustila Kalonu ale svoje siete temnoty si spriada ďalej a ako odplatu za Kalonu zobrala život jednej z najčastejších duší na svete.

Po prilete Zoey v deň pohrebu Neferet zasiahla, očakavala zlo ale prialo dobro! Samotná Nyx sa zjavila všetkým a dokázala nemožné, zachránila Rephaima

Posledné boje, ktoré bývajú na koncoch kníh su vždy úžasné a mam z nich zimomriavky.

Teraz je čas konečne zničiť Neferet!

Za #spolocnecitanie ďakujem Krista Kiksi Divínová Petra Turnová Magda Raszková Lucia Štrbová

Kniha č. 185/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #pccastandkristincast #skolanoci #probuzena

Obsah:

Prebudená je ôsmym pokračovaním série Škola noci. Upírska Najvyššia rada zbaví Neferet viny a znovu ju ustanoví za veľkňažku v tulskej Škole noci. Neferet prisahá pomstu Zoey. Ovládnutie Kalonu je iba jednou zo zbraní, ktoré chce proti nej použiť. Lenže Zoey nájde útočisko na ostrove Skye a kráľovná ju pripravuje ako svoju nástupkyňu. Byť kráľovnou by predsa bolo skvelé, či nie? Prečo by sa mala vracať do Tulsy? Keď stratila svojho ľudského manžela Heatha, už nebude, aká bývala, a možno ani jej vzťah k oddanému bojovníkovi Starkovi už nebude ako kedysi… A čo Stevie Rae a Rephaim? Krkavec posmešník nedovolí, aby ho využili proti Stevie Rae, lenže ako sa zachová, keď celý svet vrátane Zoey odsudzuje ich vzťah? Zradí svojho otca, alebo srdce? Ako ďaleko siahajú hranice priateľstva a aké silné putá viažu dievčenské srdce?

20.07.2024 5 z 5


Ukradené jazyky Ukradené jazyky Felix Blackwell

Felix Blackwell - Ukradene jazyky


Počet strán: 302
Vydavateľstvo: #edicefobos
Žáner: #horor #thriller

Musim povedať, že kniha ma zaujala hneď od začiatku.

Téma námesačnosť, posadnutosť a temné bytosti to ja môžem.

Felixova manželka býva namesačna, na to je zvyknutý, zo sna rozpráva, chodí , "varí" a rôzne bežné veci čo my namesačný stvárame (aj ja som namesačna preto ma to toľko bavilo)

Až po návšteve zrubu, nádhernej chatke v horkach s ktorej po prvej noci mali obaja nočné mory a Faye aj nechceného návštevníka.

Musím povedať, že od tej chvíle bola kniha až hororová.

Faye prenasleduje temná osoba, ktorá má na starosti nie jeden život a Felix sa boji o životy ich oboch.

Zapletka bola výborná, dej bol napínavý a strach naháňajúci ale ten koniec...

Za ten strhavam hviezdu lebo teda takéto rozlúsknutie bolo pekne o hovienku a úplne to autor po...

Za štafetu ďakujem @dudychovajitka

Kniha č. 184/2024
Štafeta č. 195

#recenzieTerka
#kniznastafeta #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #felixblackwell #ukradenejazyky

Obsah:

#chaty #pasca #hlasy

Romantický pobyt v horské chatě se nevyvíjí tak docela podle očekávání.

Vysoko na větrem ošlehaných svazích hory Pale Peak slaví Faye a Felix své čerstvé zasnoubení. Záhy se však z okolních lesů rozezní sbor hrůzostrašných zvuků: skřeky zvířat, dětský pláč a vyšinuté blábolení stovek tklivých hlasů. Za hlubokých nocí se kolem oken plíží temná postava a něco Faye našeptává.

Když se počasí promění ve smrtící past, zjistí Felix, že jeho vyděšená snoubenka nemumlá ze spaní jen tak nějaké nesmysly – někomu šeptem odpovídá.

Ukradené jazyky vznikly z vítězné povídky na hororovém fóru NoSleep sociální sítě reddit.com. Povídka si během neuvěřitelně krátké doby vysloužila spoustu nadšených ohlasů a již brzy se dočká i filmové adaptace.

18.07.2024 4 z 5


Les Les Jan Hlubek

Jan Hlubek - Les


Počet strán: 168
Vydavateľstvo: @vydavatelstvohydra
Žáner: #horor

Veľmi zaujimava kniha obľúbeného českého autora hororu.

Zombie apokalypsa v 94 mala niečo do seba. Už len tým, že to nebola moderna doba ale skutočný boj o život, kde záchrana a pomoc sa hladala veľmi ťažko.

Dej bol výborný rýchly a krvavý!

Horory zo Šumavských lesov mam velmi rada je to záruka výborného záhadna a skvelých knih. Raz sa tam musím vydať a prešmejdiť jeho zákoutí.


Ďakujem za knihu poskytnutú v ramci #spoluprace @vydavatelstvohydra a za skvelu knihu @janhlubek_official

Kniha č. 178/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #podporujemeceskeautory #skbookstagram #milujemeknihy2 #vydavatelstvohydra #janhlubek #janhlubekles

Obsah:
#hrôza #hororovépoviedky #horor #Šumava #nevyriešenévraždy

Nejvýraznější autor české hororové scény Jan Hlubek Vám servíruje svůj první slasher.

Během parného léta roku 1994 parta teenagerů míří do srdce Šumavy vstříc divokému dobrodružství. Nechávají strasti školy a velkoměsta za koly svého auťáku a na zřeteli mají pouze nezřízené povyražení. Jenže znají se dost dobře? Vždyť občas kdekdo z nás tají hrůznou pravdu, aniž by bylo cokoli zřejmé. Navíc nemají tušení, že lesy, do nichž jedou, skrývají odvěké tajemství, příšernější a starší než sama smrt.

Na světě existuje nespočet záhadných koutů. Někdo je nazývá geopatogenní zóny. Zóny, kde se dějí jevy překračující chápání lidského mozku. Ovšem co když je za tím něco víc? Mizení beze stopy. Nevyřešená úmrtí. Nemusíte věřit v taková místa a v jejich moc. Tahle místa věří ve Vás… a možná mají hlad a žízeň! Nelidský chtíč!

10.07.2024 4 z 5


Kosti pod mechem Kosti pod mechem Zuzana Hartmanová

Veľmi zaujímavý príbeh zo života minotaurov a ich kódexu.

Kniha bola plná bitiev, ktoré boli krvavé a vražedné ale i veľkej sile lasky a boja za slobodu.

Nerghan bol skvelý bojovník s veľkou mocou, ktorý to dotiahol až na regana až dokiaľ ho nepodviedli a nepripravili o česť.

Dejová línia lásky bola nádherná a veľmi, veľmi smutná. Aj som si poplakala, strata životov bola nesmierne veľká a nesmierne krutá.

Urcite ak bude druhý diel budem sa tešiť pretože podľa mňa pomsta nebola dokonana a po Nerganovy musí túto pomstu dokončiť Una.

07.07.2024 5 z 5


Znalost Znalost Adam Ficenec

Adam Ficenec - Dustworld - Znalost


Počet strán: 299
Vydavateľstvo: #nakladatelstviklika
Žáner: #fantasy

Výborný začiatok série. Aj keby boli len dve časti.

Táto kniha nas zoznamuje s Akadémiou a s mágiou prachu.

Markus hlavná postava knihy, je syn krčmárov, ktorý má veľké nadanie v mágii a myslím, že v ďalšej časť nás v len prekvapí.

Celý dej sa mi páčil, rôzne kúzla a učenie v akadémii bolo skvelo opísané a cítila som sa ako by som bola s nimi.

Prvá vážna laska a snad aj pretrvá.

Viem, že veľa ludi tuto knihu mozno zatrati pretože sa v nej v podstate nic nedeje a akcie tam je menej ale ako píšem mne sa kniha velmi páči a verim, ze v ďalsej časti uZ to bude akcia za akciou a mágiu si užijeme aj mimo školských lavíc akadémie.

Za štafetu ďakujem @lucyvase4 a za knihu @adam.ficenec

Štafeta č. 193
Kniha č. 176/2024

#recenzieTerka
#kniznastafeta
#kniznarecenzia #podporujemeceskeautory #skbookstagram #milujemeknihy2 #adamficenec #dustworld

Obsah:

#vojenskáškola #žoldnieri #mágia

Markus Leneth byl vybrán, aby se stal novým členem Akademie. Mocné a vlivné univerzity magie Prachu, stojící na ruinách padlé a tajemné civilizace. Prachem je pokryta celá zem, ovšem jen hrstka nadaných umí ovládnout jeho zvláštní moc. Budoucí adepti této prestižní školy jsou důkladně vybíráni, a pokud dokončí náročné studium, čeká je oslnivá kariéra královských vezírů či neporazitelných žoldnéřů. Naučí se Markus ovládat složitou a do posledního zaklínadla promyšlenou magii Prachu a objeví chmurnou pravdu o světě, která by jej mohla navždycky změnit

07.07.2024 5 z 5


Děsy Leigh Harkerové Děsy Leigh Harkerové Darcy Coates

Darcy Coates - Děsy Leigh Harkerové


Počet strán: 325
Vydavateľstvo: #edicefobos
Žáner: #horor

Po veľmi mätúcom začiatku sa dej rozbehol v celku pekne až mrazivo.

Kto je vlastne Leigh? A starší v jej dome duch, či tým duchom je sama Leigh?

Sára, nová obyvateľka domu ma zvláštnu schopnosť, dokáže vidiet duchov a po tom ako Leigh zistí, že je jedným z nich sa pokúsia sa zistiť čo sa jej vlastne stalo a prečo a čo ju drží na tomto svete.

Dej sa uz po tom divnom začiatku (samozrejme to potom zmysel malo) čítal skvelo a rýchlo ale i napriek tomu davam len 4 chybalo mi tam viac strachu ale nehovorím, že kniha bola zla.

Bola písaná z tej druhej strany a pátranie po tom čo sa jej stalo ma veľmi bavilo.

Koniec bol opäť prekvapivý a absolútne som nečakala, že to môže byť tak.

Za #spolocnecitanie ďakujem Petra Turnová Vlasta Śtěpánková Kattykitty De Peyrac Lucka Chlebníčková Lucie Dušková Jana Sterankova

Kniha č. 175/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #darcycoates #desyleighharkerove

Obsah:

#strašidelnýdom #horor #duch #napätie

Darcy Coates, autorka bestsellerových gotických hororů, přináší další mrazivý příběh o tichém domě na zapomenuté předměstské uličce, který skrývá smrtící tajemství... Tichý dům byl Leigh Harkerové jejím útočištěm více než deset let, dokud se věci náhle nezměnily. Záclony se samy rozhrnují. Rádia se vypínají a zapínají. A ve stínu dveří její ložnice se v noci rýsuje tmavá postava, která ji pozoruje a čeká, až konečně poleví a usne. Leigh, na konci svých možností, ale neochotná opustit svůj domov, se snaží najít odpovědi. Ale každý krok ji nutí k něčemu děsivějšímu, než si kdy dokázala představit. Ze zamčených dveří pod schody prosakuje jedovatý stín. Klika přes noc chrastí a nehty škrábou o dřevo. Její domov skrývá nebezpečná tajemství a teď, když je Leigh uvězněna v jeho zdech, se bojí, že už nikdy neuteče. Myslíte si, že jste v bezpečí? Mýlíte se.

06.07.2024 4 z 5


Moje upřímná posedlost jménem anorexie Moje upřímná posedlost jménem anorexie Petra Lukešová

Petra Lukešová - Moje úpřimná posedlost jménem anorexie


Počet strán: 180
Vydavateľstvo: @albatrosmedia @cpress_books
Žáner: #youngadult #biografie

Rozhodne veľmi silna kniha.

A určite nie ako návod na vyliečenie sa z anorexia.

Ale silná spoveď jedného dievčaťa, ktoré si prešlo peklom a nie len kôli anorexii...

Petru v tejto knihe v jej spovedi som si členila na fáze...

Nafackovala by som jej, objala, utešila, pomohla - opäť nafackala, objala, utešila, pomohla a takto stále dookola.

Ako matka dcér by som plakala ako žena som to nechápala a ďakujem za mojich +20 kil nadváhy a že ma nikdy váha ani netrápila.

Človek sa musí naučiť milovať samého seba vo všetkých fázach života či psychických, či fyzických.

Petra to rozhodne nemala ľahké a keby mala hneď od začiatku okolo seba ľudí, ktorý by ju milovali pre to aká je a nie ju odsudzovali za pár kil naviac, či chápavú pani doktorku, ktorá nezotre malé decko kôli váhe jej život by bol oveľa krajší a sama by bola duševne vyrovnaným človekom.

Čo sa týka jej vzťahov, chudák holka - od jedneho magora k druhému a teda s tym čo vydržala najdlhšie (chcelo sa mi plakať a osobone ho udavit) - tu mi nešla do hlavy totálna je*nutost - sorry- jej matky. Raz by sa niekto doktol mojich dcér leží dva metre pod drnom ani sa nestihne nadýchnuť!

Petra držím ti veľmi silno palce - ten pravý príde (ak už nie je) a bude ťa milovať s kilami navyše a pomôže ti psychicky i duševne, drž sa Sáry , pretože takúto Sáru by mal mať každý jeden človek - skutočný priateľ, ktorému môžeš veriť.

Ďakujem za śtafetu Jitka Dudychová a za knihu @petra lukesova

Štafeta č. 192
Kniha č. 172/2024

#recenzieTerka #kniznastafeta #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #podporujemeceskeautory

Obsah:

#českátvorba #liečenie #anorexia

Příběh plný bolesti, nenávisti k vlastnímu tělu, ale i naděje a touhy po životě
Chceš vědět, co mě dohnalo k anorexii? Jak jsem se v ní plácala a místo toho, abych se závislosti zbavila, jsem vyměnila jednu za druhou? Právě držíš v rukou osobní, necenzurovaný příběh o klopýtání a pádech během mého léčení z anorexie. O vztahových šarvátkách, násilí i manipulaci. O bloudění kolotočem méněcennosti a týrání vlastního těla. O závislosti na hladovění. O závislosti na pozornosti mužů. O bolesti a pokusu o sebevraždu. Ale taky o hledání - sebe sama, vlastní hodnoty a smyslu života

04.07.2024 5 z 5


Marco Marco Marcy Jell

Marcy Jell - Marco


Počet strán: 224
Vydavateľstvo: #nakladatelstvimediaplex
Žáner: #erotika #romantika

Štyria jazdci apokalypsy, štyria mafiansky dediči, štyria bratia, štyria mužný chlapi, ktorý sa vynorili z pekla, berú si čo chcú a na nikoho neberú ohľady.

Marco najstarší z jazdcov, mafiánsky boss, ktorý si nič nepripúšťa k telu, je drsný a bezcitný... až...

Kým neunesie Brooke, ženu, ktorú ma v úmysle využiť, zobrať jej dôležité USB a potom? Nuž život je sviňa... až...

Kým sa mu Brooke nezarije pod kožu a už sa nepustí.

Dej bol rýchly, svižný, humorný, akčný a výborný.

Samozrejme, že ma štvali situácie, ktoré na romantikách nenavidim ale nuž co už

Kotvou príbehu bola babička bútľava vŕba, drsná stara pani, ktorá bezproblemov sundá jazdcov za pochodu!

Brooke sa mi páčila tiež, nedávala si servítku pred usta a absolutne nedala najavo strach.

Sexu tam bolo dostatok, zla tam bolo nadbytok a tak to má byť!

Veľmi sa teším na pokračovanie nakoľko som si Jazdcov velmi obľúbila a koniec nás pripravil na veľmi zaujímavé pokracovanie s Lucasom.

P.s. zatiaľ sa mi najviac paci Ricci

Ďakujem za štafetu Lucie Svobodová
A za knihu @marcy_jell_author

Štafeta č. 191
Kniha č. 171/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznastafeta #skbookstagram #milujemeknihy2 #marcyjell #marco #jezdciapokalypsy

Obsah:

#klamstvo #túžba #pomsta

Nečekala jsem, že se tohle může stát zrovna mně… Vždyť já byla ve světě velkých peněz a zákulisních intrik malá ryba… Pěšec na šachovnici podlých her mocných mužů. Her, které jsem nechtěla hrát…
Ale jezdci apokalypsy neznají slitování! Berou si, co chtějí. Čtyři nelítostní králové, co místo koruny nosí glocky! Ale jeden z nich byl pro mě osudový muž… Byl hrubý, neomalený a drzý stejně jako já. Ale pod slupkou zvířete se ukrýval někdo docela jiný. Tak něžný a sladký, až se tajil dech… Jen bylo těžké ho probudit. Bylo těžké najít v něm klady, když převládal hněv a pomsta, za kterou se hnal. Byla jsem lapená mezi touhou a klamem. Už jsem přestávala rozlišovat, co je skutečnost a co lež. A to nejhorší přitom mělo teprve přijít…

02.07.2024 5 z 5


Temné vábení Temné vábení Loreth Anne White

Loreth Anne White - Temné vábení


Počet strán: 378
Vydavateľstvo: #edicevendeta
Žáner: #thriller

Druha kniha od tejto autorky a ja som opäť veľmi spokojná.

Skvelý začiatok, depresívny dej, napínavý koniec.

Oliviu som si obľúbila hneď od začiatku. Silná žena, ktorá si prešla peklom.

Dej sa odohráva na ranči, majiteľ je ťažko chorý a Olivia je správkyňa, keď vidí, že je na tom zle zavola jeho deťom aby sa prišli udobriť a prevziat si dedičstvo.

Pomedzi to sa vyplavuje na svet Oliviina minulost a šialený vrah, ktorý ju pripravil o minulosť a všetko co jej bolo drahé.
depresívny
Mame tu náhľad viacerych osôb, policajta a jeho dcery Tori, Colea (dedica ranča), vraha a samotnej Olivie.

Po prvotnom kde, čo a prečo sa dej nádherné pospaja a vam tuhne krv žilách, pretože vrah , ktorý mal byť mŕtvi očividne žije a Olivia už nie je v bezpečí!

Tato kniha bola jednoducho perfektná a ja sa teším na druhú časť!

Kniha č. 169/2024


Za #spolocnecitanie ďakujem @eva_brykner
@a.balonova @m0nishek_ @knihy_s_lussy @lucindas_books

#recenzieTerka
#kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #lorethannewhite #temnevabeni

Obsah:

Před dvanácti lety Sarah Bakerovou unesl zabiják z Watt Lake a několik měsíců ji sexuálně zneužíval, než se jí podařilo utéct. Zločinec byl dopaden, ale Sarah ztratila všechno: manželství, dítě i život, který milovala. Sarah, potýkající se s posttraumatickou stresovou poruchou, si změní jméno na Olivii Westovou a najde útočiště, domov i práci na ranči Broken Bar. Zatímco se její jizvy konečně začínají hojit, policista, který na otřesném případu pracoval, je přesvědčený, že skutečný zabiják z Watt Lake je stále na svobodě. Nastraží na vraha léčku a zanedlouho je nalezeno čerstvé tělo. Olivie teď stojí tváří v tvář nepředstavitelnému – je možné, že by se řezník vrátil, aby své dílo tentokrát dokončil?
Ranč odřízne od světa sněhová bouře a Olivii může zachránit jediný člověk. Cole McDonough, spisovatel, dobrodruh a dědic ranče, který v ní rozdmýchá dávno zapomenuté city. Jenže tentokrát může Olivii její odhodlání uniknout před minulostí připravit o víc než jen šanci na lásku. Může ji stát život.

29.06.2024 5 z 5


Poslední noc Poslední noc Riley Sager (p)

Rikey Sager - Poslední noc


Počet strán: 330
Vydavateľstvo: #edicevendeta
Žáner: #thriller

Touto knihou ma teda Sager sklamal a nezachránilo ju ani tých pár napínavých strán a nepredvídateľný koniec.

Hlavna postava, ktorú by som najradsej sama udávila vlastnými rukami!

Vodič auta, ktorý mi tiež liezol na nervy!

Miestna psychopatka bola asi jediná záchrana celej knihy.

A vrah bol narcisticky debil

No teším sa na poslednú knihu.

Kniha č. 168/2024

Za #spolocnecitanie ďakujem Petra Turnová Nika Vachová Lucka Chlebníčková Vlasta Śtěpánková Kattykitty De Peyrac

#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #rileysager #posledninoc

Obsah:

#vrah #triler #vyšetrenie #zabijak #podozrivýpáchateľ #hľadanievraha #strach #neznámymuž #nebezpečnácesta #spolužiaci

Charlie Jordanová jede nocí napříč Amerikou s poměrně podezřelým spolužákem.

Za volantem auta sedí Josh Baxter, se kterým se náhodou seznámila na univerzitě, kde studuje. I on má, zdá se, dobrý důvod odjet ze školy uprostřed semestru. Cestou si vyprávějí o životě a opatrně se vyhýbají tématu, kterého jsou plné zprávy – univerzitní vrah, který v minulých letech svázal a ubodal dvě mladé ženy, znovu udeřil. A tentokrát si vybral za oběť Charlieinu nejlepší kamarádku.

Během dlouhé pouti po opuštěné noční dálnici si Charlie začne v Joshově vyprávění všímat podivných nesrovnalostí. Postupně v ní narůstá podezření, že hledaným vrahem by mohl být právě Josh, a začíná plánovat útěk. Současně se však obává, že Josh o jejím tušení ví. Je skutečně nebezpečný? Nebo je Charlieina nedůvěra jen výplodem bujné fantazie vášnivé filmové fanynky?

Jedno je jisté: stala se nedobrovolnou součástí děsivé hry na kočku a myš. Kdo tuhle noc přežije, stane se vítězem.

29.06.2024 2 z 5


Dům tajemných stínů Dům tajemných stínů Darcy Coates

Darcy Coates - Dům tajemných stínů


Počet strán: 438
Vydavateľstvo: #edicefobos
Žáner: #horor

Čo všerko čaka Sophie v novom živote po boku Josepha Argenta?

Strach, láska a prekliatie.

Poviete si chudák dievča ale nie nie. Sophie sa do Josepha zamiluje a snaží sa mu pomôcť prelomiť rodinnú kliatbu, ktora ich sužuje už stáročia.

Dej sa mi veľmi páčil. Psychotická príbuzná, ktorá je presvedčená, že Sophie prišla len kôli jednému a to - splatiť dlh za ich rodinu a tým si vyslúžiť ďalšie roku bohatstva.

Tu som bola rada, že v dobách kedy sa pribeh odohrával bola úplne iný život. Joseph sa prejavil ako pravý gentleman a snažil sa Sophie zachrániť a spytoval si svedomie, že bol tak hlúpy a zobral si ju z lásky a nie pre potrebu obete.

Čo skončilo v prvej časti ako zázrak pokračovalo v druhej časti ako prekliatie ešte horsie a Joseph a Sophie aa museli ešte raz a poriadne vysporiadať s démonom.

Toto je snáď jedina kniha kde som naozaj túžila po šťastnom konci a drzala som im silno palce.

Kniha č. 167/2024

Za #spolocnecitanie ďakujem Petra Turnová Jana Sterankova Vlasta Śtěpánková Nina Maybe Lucka Chlebníčková Lucie Dušková Jana Pumprdlik Zouharová Nika Strumienská Monika Marková

#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #darcycoates #dumtajemnychstinu

Obsah:

#duch #strašidelnýdom #láska #nanútenémanželstvá #prvkyhororu

Sophiina rodina zbankrotuje a jí se zhroutí svět. Ještě se ani nevzpamatovala, a už se jí nabízí nečekané řešení – o ruku ji požádá bohatý cizinec pan Argenton. Sňatek s ním zachrání její rodinu, ale Sophii odsoudí k životu v Northwoodu, rozlehlém a nepřirozeně temném sídle vzdáleném hodiny cesty od civilizace.

Sophie se snaží přizpůsobit svému novému postavení paní skličujícího domu. Příbuzní Josepha Argentona se chovají chladně a sídlo je něčím víc, než čím se být zdá.

Den po dni se Sophie neodvratně blíží k děsivému poznání. Ve starobylých prostorách Northwoodu straší a muž, kterého si vzala – a kterého začíná milovat –, skrývá neodpustitelnou pravdu o sídle svých předků… a přízracích, které nyní pronásledují je oba.

29.06.2024 5 z 5


Hra na smrť Hra na smrť Angela Marsons

Angela Marsons - Hra na smrť


Počet strán: 395
Vydavateľstvo: @vydavatelstvo_ikar
Žáner: #detektivka

Tentoraz nás Kim zavedie k detskej šikane.

Deti sú veľmi zlé pokiaľ im neukážeme, že všetci sme ľudia, hoci každý iný ale všetci sme si rovný!

Začíname iným prípadom, kde som sa teda riadne zasmiala, páči sa mi, že ju kolegovia berú taka aká je a myslím, že jej jej psík vlial trosku ľudskosti a vie si zo seba urobit žarty.

Potom však nájde mŕtvolu ženy, samozrejme stopy vedu kade tade kým nenájdu druhú ženu, ta ale prežila - nájdu spojitosť.

Ked jej však zavolá Tracy - otravná novinárka, že robi reportáž o nevyriešených prípadoch Kim sa pohltí do ďalšieho prípadu.

Ano, ano táto kniha bol velmi zamotaná a pomedzi to máme náhľad minulosti dotyčného vyšinuteho vraha.

Ked sa preluskame všetkými prípadmi a pospájame nespojiteľné tak nám s toho všetkého vznikne veľký kruh, ktorý sa na konci krasne spojí.

Minulosť je pre niektorých veľmi dôležitá a v tomto prípade bola minulosť kľúčom k buducnosti.

Angela opäť nesklamala, dej sa čítal úžasné a sám, Kim proste zbožňujem! Sice mi tam jedna vec nesedela a nechcem spojlerovat ale možno na to prídete samy (v spojitosti a dievčatami a odstupom vrážd)

Velmi sa tesim na dalsie časti s Kim!

Za štafetu ďakujem Zuzana Žužu Dobiasova

Kniha č. 165/2024
Štafeta č. 189

#recenzieTerka #kniznastafeta #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #angelamarsons #hranasmrt

Obsah :

#detektívka #sériovývrah #kriminálneprípady #vyšetrovateľka #mŕtvola #detektívnepríbehy #detektívky

Výskumné centrum Westerly nie je pre slabé povahy. Zaoberá sa skúmaním ľudského tela v rôznych štádiách rozkladu. A práve na ich pozemku nájde detektívka Kim Stonová pri rutinnej návšteve telo mladej ženy. Dievčenská tvár nevidomými očami hľadí na modrú oblohu a nad jej zohavenou mŕtvolou sa zlietajú stovky múch. Má rozbitú hlavu a ústa plné hliny. Čoskoro tu Kim nájde ďalšiu ženu a pochopí, že páchateľ objavil dokonalý úkryt pre obete svojich zločinov. No zdá sa, že sériový vrah ešte neskončil. Koľko tiel ešte objavia? Keď zrazu zmizne aj miestna reportérka Tracy Frostová, Kim začína tušiť, že kľúč k vrahovmu počínaniu treba hľadať v minulosti. Opäť sa začína boj s časom. Zistí Kim pravdu skôr, než sa vo zvrátenej a chorej mysli vraha zrodí ďalší krvavý plán a vyhliadne si novú obeť?

28.06.2024 5 z 5


Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Robert Bryndza - Noční lov


Pocet stran: 421
Vydavateľstvo: @grada_cz
Žáner: #thriller #detektivka

Dve muchy jednou ranou.

Erika rieši prípad pedofilie, samozrejme jej nadriadený, ktorý má opäť štval celu knihu jej pripad zoberie.

Ale mame tu druhý prípad Nočného pomstitela, ktorý vraždí jedneho chlapa za druhým.

Ale prečo?

Aký je ten spravny motív?

Ten nam autor objasni cca v polke knihy a ja musim povedat, že som nocnemu lovcovi fandila!

Pretože týranie sposobene na zenach ma vzdy len dve riesenia
1. samovrazda
2. pomsta!

Preto som nočnému lovcovi fandila. Tyrania od útleho detstva či uz od matky a neskôr od spriaznenej z neho sice urobilo psychopata ale nuž kazda akcia vyžaduje reakciu.

P. S. dúfam, ze Eriku preradia niekam kde si ju budu vážiť a budu ju počúvať!

Ďakujem za #spolocnecitanie Martin Petráš Lucie Svobodová @kolacita Lucie Dušková

A za knihu @robertbryndza

Kniha č. 164/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #robertbryndza #nočnílov

Obsah:

#sériovývrah #detektívka #tajomstvo #vyšetrovanie #brutálnavražda

Jedné horké červnové noci je detektiv šéfinspektor Erika Fosterová přivolána k vraždě. Oběť, vážený praktický lékař, je nalezen ve své posteli udušený. Zápěstí má svázaná a oči pod průhledným sáčkem utěsněným pod hlavou vypoulené. O několik dní později umírá za podobných okolností další muž a Erika a její tým tuší, že čelí sériovému vrahovi. Ten své oběti sleduje, pozoruje a čeká na vhodný moment, kdy udeří. Co mají oba mrtví společného? Je v jejich minulosti nějaké tajemství, které by je mohlo spojovat? A co je spojuje s vrahem? Erika udělá vše pro to, aby Nočního lovce zastavili a dopadli, i když opět riskuje a dostává se do konfliktů s nadřízenými. A navíc možná vrah sleduje i ji…

25.06.2024 5 z 5


Sociopat Sociopat D. B. Peck

(SPOILER) D. B. Peck - Sociopat


Počet strán: 348
Vydavateľstvo: @nakladatelstviepocha
Žáner: #thriller

Kniha, ktorá vam nedovoli odložiť ju kým nezistite ci je alebo nie je sociopat.

Emma Stone, ktorá o sebe vie, že tým sociopatom je uz od ranneho veku.

Stratila city pre svoju rodinu -
Babka, ktorá sa upla na boha a život gazdinej z nej chcela vychovať pravú damu (slúžku pre muža bez naroku na vlastný nazor ču dovolenia si otvoriť ústa v prosteste)
Otec, ktorý nevedel ine len ich týrať či fyzicky či psychicky. Matka, ktorá to uz vzdala.
Brat, ktory ostal drogovo závislí

A potom tu mame Emmu, ktorá si v detstve prešla nejednym peklom - ani sa nečudujem, ze z nej vyrástol sociopat, tipla by som to na psychopata

A potom tu máme detektiva Sama, ktorý si myslí, že umrtia okolo Emmy, nie sú vôbec zhoda náhod a táto je závislosť na Emme ho pomaly pripravuje o všetkých.

A tu už začína hra sociopata a psychopata (taky pocit som mala zo Sama)

Je Emma len nevinnou obeťou svojej choroby? Je to chladnokrvna vrahyňa bez kúska citu? Dokáže Sam prísť na to ako to robi alebo scvokne a skončí v base za stalkerstvo?

Dej sa čítal úžasné a ľahko, autorke som žrala všetko aj s navijakom.

Opäť sa potvrdilo, ze pero českého autora vie co robiť @d.b.peck

Za knihu v ramci #spoluprace ďakujem Nakladatelství Epocha

Kniha č. 163/2024

#recenzieTerka
#kniznarecenzia
#podporujemeceskeautory #epochalnibeletrie #skbookstagram
#milujemeknihy2

Obsah:

#sociopat #triler #vyšetrovanie #vraždy
Přemýšleli jste někdy, jaké by to bylo nic necítit? A nejen nic necítit, ale nemít žádné morální zábrany? Nic by nebylo neproveditelné. Žádné hranice by vás nedržely na uzdě.

Sociopatka Emma vypráví příběh o tom, jaké životní zkušenosti z ní udělaly někoho, kdo nedokáže cítit žádné emoce. Chodí na terapie, aby se této diagnózy zbavila, stoupá po kariérním žebříčku a obecně se jí daří dobře. Jediný mráček na obloze představuje Samuel. Detektiv, který si vzal do hlavy, že to právě Emma může za velké množství vražd, které se v jejím okolí odehrávají. Snaží se její vinu dokázat tak neoblomně, až se v očích všech stane doslova posedlým. Jeho manželka ho opustí, nejlepší kamarád taky, a když už si myslí, že to nemůže být horší, Emma ho zažaluje a soud ho zbaví hodnosti.

On ale ví, že má pravdu, že Emma není jen krásná žena, která má v životě velkou smůlu. Je to vrah, kterého musí za každou cenu dostat za mříže.

Co vše je pro to ale ochotný udělat?

25.06.2024 5 z 5