Kosti pod mechem přehled
Originální pocta hrdinské fantasy z magického světa Accadu, kde minotauři bojují o svou budoucnost. Čest je víc než život. Tak praví Kodex, jímž se minotauři z accadských Plání řídí již dlouhé generace. Nyní je ale vše jinak a dávné hodnoty se mění v prach. Náčelník spojených klanů ví, kdo by mohl minotaurům vrátit jejich ztracenou slávu a dovést je k novým zítřkům. Otázkou však zůstává, zda bude ochoten zaplatit cenu, kterou taková změna vyžaduje obzvlášť bude-li vyčíslena zmařenými životy. Tradice a zvyky jsou překrucovány, bohové se odvracejí a stále víc minotaurů zjišťuje, že čest možná není všechno. Zuzana Hartmanová se v Kostech pod mechem prvním dílu stejnojmenné dilogie vrací do magického světa Accadu a vzdává poctu hrdinské fantasy.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kosti pod mechem. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 80 komentářůSouvisející novinky - Kosti pod mechem (1)
Zajatkyně, Převozník a další knižní novinky (12. týden)
17.03.2024
Kniha Kosti pod mechem v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 5x |
| v Přečtených | 251x |
| ve Čtenářské výzvě | 24x |
| v Doporučených | 17x |
| v Mé knihovně | 118x |
| v Chystám se číst | 161x |
| v Chci si koupit | 41x |
| v dalších seznamech | 7x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Zuzana Hartmanová také napsal(a)
| 2020 | Před bouří |
| 2017 | Noční labuť |
| 2024 | Kosti pod mechem |
| 2021 | Oko bouře |
| 2019 | Perutě noci |

84 %
79 %

„Co když i minotaurus má v sobě víc lidskosti, než čekáme?“
Minotaurus Nerghan. Silný hrdina a ještě silnější příběh, který mě úplně pohltil.
Musím přiznat, že er-forma pro mě nebyla úplně nejpříjemnější a chvíli mi trvalo, než jsem si na ni zvykla. Ale stálo to za to.
Po úvodu se děj vrací zpět v čase a před námi se postupně odkrývají jednotlivé události, které Nerghana dovedly tam, kde jsme ho potkali. Celé je to propracované do posledního detailu, krásně napsané a napínavé tak, že jsem chtěla pořád vědět víc.
Já zvolila audioknihu – což bylo skvělé, protože slyšet ta originální jména mě vážně bavilo . Zároveň to ale mělo svá úskalí. Především jsem měla problém se orientovat v časových obdobích, která se na začátku každé části objevují, a v některých jménech, která byla trochu podobná a já se musela často zamýšlet, který z těch minotaurů to právě je. Myslím, že tady by pro mě byla lepší tištěná verze.
Příběh je jako puzzle – retrospektivně se vracíme do různých období a postav a až postupně skládáme celý obraz. A když to na konci všechno zapadne dohromady… wow. Já prostě jen seděla a dlouho ještě vstřebávala celý zážitek.
Byla to moje první kniha o minotaurech a rozhodně nezůstane poslední. Tohle byl opravdu silný příběh o jejich světě, Kodexu, ale také o zradě, lásce a pomstě.