Komentáře knihy Číslo 20
Překvapila mě změna vyšetřovatele. Ta minulá policistka se příběhem jen mihla. Postupně se mi ale začal víc a víc líbit tento nový hrdina a hlavně i jeho parta spolupracovníků. Těch vražd není tolik, ale na dramatičnosti příběhu to není znát. Navíc propojení vražd s tchánem jeho bývalky je velmi zajímavé. Jsem zvědav na povolání vraha příštího dílu.
Opět vydařený thriller. Zajímavý námět...a ten závěr opravdu nečekaný!těším se na další díl!
Ze začátku jsem se musela nutit do čtení, než se člověk zorientuje. A postavy nebyly moc sympatické a té krve. Fakt hnus, ale nakonec jsem potřebovala vědět, jak to všechno dopadne a zase Sam Holland nezklamala. Výborný musím si přečíst v nejbližší době další díl.
Druhý díl série byl super, za mně lepší než Kopírák. Už jsem byla připravena na to, že autorka se vyžívá v popisu brutálních krvavých scén. Hlavní hrdina byl sympaťák. Pachatele jsem neodhadla, ale opět trochu nereálný superman, který bez potíží přemohl i policajty. Konec za mně mohl končit dříve s podrobnějším vysvětlením, než opět rádoby šokojující překombinovaný závěr. Těším se na třetí díl.
Kniha se mi opravdu hodně libila. Napínavá, drsná, zvířecí. Nelze přestat číst, krátké kapitoly to ještě umocňují.
Hlavní inspektor byl sympatický, přesný a hodil se do příběhu jako pěst na oko, i když byl tak trochu "superpolda". Vraha jsem absolutně nečekala, a to se mi na knihách líbí. A ten konec? To bylo perfektní, absolutně nečekaně, pro někoho možná překombinované, ale orientovat se v tom dalo dobře. Každopádně paní spisovatelka umí. Jediné, co já bych nepotřebovala jsou ty vulgarismy, ale asi to tam patří.
Doporučuji. Autorka prostě umí psát. Nechybí napětí, které vás nutí číst další a další kapitolu. Původně jsem měla vyhlédnutého jiného vraha. Spletla jsem se.
Pro tentokrát jsem zvolila audioknihu na místo klasického čtení knihy. Za mě 20/10. Autorka píše neskutečné příběhy. Tohle je skrz na skrz můj žánr tak jak má být. Žádná procházka růžovým sadem. Bylo to sadistické, mrazivé a šokující. Celá kniha včetně závěru byla velice dobře vymyšlená a myslím si, že takový příběh budu mít v hlavě dlouho. A opět, což se mi stává jen u opravdu dobrých příběhu, jsem byla na konci smutná, že mám dočteno (poslechnuto). A štve mě, že na další knihu od ní budu zase čekat. Ale už teď vím, že cokoliv napíše bude moje krevní skupina.
Temný a brutální thriller, který má pomalejší rozjezd, ale velice brzy se zadře pod kůži tak, že s jeho poslechem nejde přestat. 13 hodin za jeden den, to už se mi dlouho nestalo. Pachatel je důmyslně ukrytý a nepodařilo se mi odhadnout, kdo by jím mohl být. Zároveň jsem měla opravdový strach, protože autorka se s ničím a nikým nemazlí. Díky tomu vytvořila naprosto realistický příběh, kterých sice na podobné téma bylo sepsáno již opravdu mnoho, ale právě v reálnosti děje se oproti těm dalším od Olsenů, Weaverů, Bryndzů, Ahnhemů, Flynnové a mnohých dalších liší a proto stavím tuto knihu velmi vysoko. Jediné co se nepovedlo, byl zbytečně překombinovaný epilog. Paní Holland se musí naučit základní pravidlo, že méně, často znamená více. Ale to je jedna jediná drobná kaňka, za kterou ovšem strhávám jeden bod. Jinak mě tato série opravdu baví a již teď se těším na pokračování. A doufám, že bude také s Adamem. Audioknihu velice dobře načetla královna narátorek, paní Jitka Ježková.
Napodruhé jsem se Sam Holland spokojenější. Číslo 20 je napínavý thriller, čtení perfektně odsýpá a krátké kapitoly nutí čtenáře otáčet stránku za stránkou. Moje policejní teorie opět selhaly, všechny moje tipy na pachatele byly úplně vedle. A to je dobře, byla jsem opravdu překvapená. Když máte více než 50 stran před koncem vraha, něco bude špatně.. Ale stejně jako u Kopíráka, ten konec, to už bylo zase moc překombinované, ten Epilog už tam byl za mě navíc. Proto nedám plný počet hvězdiček.
Skvělá kniha, četla se velmi dobře, doslova jedním dechem. Autorka píše skvěle, hned se vrhnu na další díl.
Moc mě to nebavilo. Začátek byl hodně pomalý, od poloviny to začalo být napínavější, ale konec zase zklamal. No, autorku si určitě do oblíbených nedám.
Drsné, místy až brutální, ale velice napínavé čtení - tedy poslech. I když to mělo trochu pomalejší rozjezd, postupně jsem se do toho dostala a byla jsem napnutá až do samého konce.
(SPOILER)
Bohužel jsem nečetla první díl série, Kopírák, autorka na něj v knize odkazuje, ale myslím, že to není takový problém. Kniha Číslo 20 je samostatný příběh sériového vraha a zřejmě na něj příliš něj nenavazuje.
Knížka se četla dobře, já vítám krátké kapitoly. Příběh byl brutální, krve spousty, tak to má být. Jen mi na konci příběhu přišlo trochu přitažené za vlasy to, kolik aktérů, nebo spíše aktérek bylo do vraždění zapojeno. Prostě Elijah byl démon, který i zpoza mříží řídil a snažil se naplnit svou zrůdnou misi. V dětství neměl ani trochu na růžích ustláno, což se projevilo v dospělosti, jeho geny šířily zlo dál.
Audiokniha :
Druhý díl ze série a já si to opět užila. Napínavé, čtivé, drsné. A to já můžu...
Jdu hned na třetí díl.
U Kopíráka jsem dala 5 hvězdiček,tady už jen 3,protože pokud Kopírák napodoboval sériové vrahy,tak tady autorka sama sebe. Stejná zápletka (někdo napodobuje vraha,který sedí za mřížemi),opět zemře žena policisty,opět sex na záchodcích,snad jen brutalita se nejen u vraha,ale i u autorky zvyšuje. Další knihu už asi číst nebudu,protože nevím co ještě horšího by si mohla vymyslet.
Tak jestli jsem psal u Kopíráka, že to byl masakr.
Tak jsem neměl nejmenší tušení, co mě čeká tady !
Hlavně to nutkání číst neustále dál !
Pač když jsem zrovna nečetl, tak jsem myslel na to,
kdy zase budu moct číst. A je skutečně potřeba
si právě teď dělat večeři ?! :D
A když už bylo všemu konec a já vše věděl..
Tak mi bylo divné, proč mi Kindl stále ukazuje ještě
40 minut čtení..
A pak, když jsem to nejméně čekal, tak to přišlo !
A já zůstal dokonale konsternován..
To jako vážně ?
To má být jako konec ?!
Cože ?
Takže velmi doporučuji :)
Tenhle díl mě fakt bavil. Ano, je to plné klišé a tak trochu máte pocit, že to není úplně originální, ale mě to prostě bavilo. Určitě chci i další díly.
Kniha sa čítala dobre a rýchlo (mala tempo a spád), páčila sa mi, teším sa na tretiu zo série. Odporúčam prečítať. Prajem príjemný zvyšok dňa.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Louisa Scarr také napsal(a)
| 2023 | Kopírák |
Externí recenze

91 %
79 %

Číslo 20
Tento druhý díl se mi líbil trochu víc než Kopírák. Určitě stojí za přečtení.