terinka.tp terinka.tp komentáře u knih

☰ menu

Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Lisbeth Salanderová, která nenávidí muže, kteří nenávidí ženy. Moje oblíbená malá žába opět nezklamala.

18.03.2024 5 z 5


Dva tajemství neudrží Dva tajemství neudrží Karen M. McManus

Kniha mě nenadchla tolik jako předchozí One of Us Is Lying, ale pořád to nebylo úplně k zahození. Vrahův příběh pro mě byl spíš zklamáním a některé události by si zasloužily dotáhnout do konce.

Každopádně hlavní otázka ohledně této knihy je ta, proč se v angličtině kniha jmenuje Two Can Keep a Secret a do češtiny je název přeložen úplně opačně?

11.10.2023 3 z 5


Čarodějnice dřívější a budoucí Čarodějnice dřívější a budoucí Alix E. Harrow

Once upon a time there were three sisters..tři sestry, tři kruhy, tři znamení, tři postavy a proto si myslím, že i tři zápletky by v knize bohatě stačily, aby se z dobrého námětu nestala jen přehlcená kniha, u které člověku už žádná kouzla k nalezení cesty nepomohou.
Kniha se mi jinak líbila, všechna zaklínadla a říkanky byly krásně napsané, ale samotná tématika čarodějnic je obsáhlá a náročná, že bych ocenila jednodušší děj bez velkého množství zvratů.

09.10.2023 4 z 5


Seznam hostů Seznam hostů Lucy Foley

Rozbouřené moře, útesy, příliv, rozlučka a jako hlavní událost svatba na opuštěném ostrově, který je všechno jen ne romantický. Na začátku se mi postavy moc nelíbily, ale postupně jsem se s nimi začala sžívat, sdílela jejich smutek, vztek a bezmoc. Především díky střídání postav vás kniha pořád udržuje v napětí a nutí vás číst rychle dál.
Seznam hostů předčil moje očekávání.

21.07.2023 5 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Koncentrační tábor, kde sbíráte diamanty, pod matrací schováváte klobásy, máte devět životů a po válce jste bezstarostní milionáři. Kniha je čtivá, ale bohužel si příběh hlavní postavy neumím spojit s tím strašlivým místem.

30.04.2022 2 z 5


Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Další krásný příběh od Jojo. Láska, napětí a velrybí písně.

03.03.2021 5 z 5


Tulák po hvězdách Tulák po hvězdách Jack London

Kniha, jejíž stránky mi přišly nekonečné stejně jako doba strávená ve věznici San Quentin.

28.02.2021 1 z 5


Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

Are you, are you
Coming to the tree?
Wear a necklace of hope
Side by side with me..

Knihu mám spojenou s touto písni, při které si vždy vzpomenu na Katniss, jako připomínku na 12. kraj, Lucy Gray, vystupující jako barevná záhada a Coriolanus jako student, jehož jedovatá mysl nemá hranice.

02.02.2021 4 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Pokračování bylo slabší než předchozí díl, ale záchranář Sam dokázal knihu zachránit.

29.11.2020 3 z 5


Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

Děsivé. Stále mi běhá mráz po zádech z těch hrůz, kterým byli lidé neprávem vystaveni.

03.02.2019 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Čím víc se postavy propojovaly, tím víc se mi kniha líbila. Žádné přeslazené románky, jen celkem reálné situace ať už úsměvné nebo spíše k pláči.
Neuzavřené konce se mi sem hodily, pokud chcete nějaký reálný příběh, nemůžete přece na konci mít větu: "A žili šťastně až do smrti."

14.08.2018 5 z 5


Všade samé korytnačky Všade samé korytnačky John Green

První knížka, Hvězdy nám nepřály, byla něco super, Papírová města horší a Kateřiny utrpení.
Touhle knihou si to u mě autor trochu napravil. Občas sice opravdu želví tempo, ale pokud přežijete všechny ty bakterie, se kterými vás Aza seznámí, a Star Wars, tak je to celkem pěkná knížka.

12.08.2018 3 z 5


Specialistka Specialistka Stephenie Meyer

Vůbec se mi do knihy nechtělo. 500 stránek jen tak nepřeskočíte a nechcete ji přece nechat nedočtenou. Ale už na začátku jsem byla příjemně překvapená. Jsem ráda, že Stephenie nezamotala hlavní postavy do milostného trojúhelníku a držela se té špionážní části.

Promyšlené akce, napětí a trochu toho citu. Za mě skvělá kombinace, díky které stojí za to si knihu přečíst.

09.08.2018 5 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Jojo je prostě úžasná spisovatelka, Dívka, již si tu zanechal, je další kniha od ní, kterou jsem přečetla jedním dechem a přirostla mi k srdci. Neskutečně obdivuji hlavní hrdinky, Sophii, která byla nesmírně statečná a odvážná a do poslední chvíle neztrácela naději a samozřejmě Liv, která se dala do boje a nevzdala to.
Nejvíce si mě ale získal ten milující medvěd Édouard, kterému musela propadnout snad každá z nás, když dal Sophii vzkaz se slovy ,,Nevěděl jsem, co je opravdové štěstí, dokud jsem nepotkal tebe."

17.04.2016 5 z 5


Losing it Losing it Cora Carmack

Já jsem z knihy opravdu nadšená. Hodně jsem se u ní zasmála a nepřečtených stránek opravdu rychle ubývalo. Doporučuju!

09.12.2015 5 z 5


Nebezpečně krásný Nebezpečně krásný Melissa Marr

Tato knížka se mi moc líbila a je to první knížka, ve které se mi zalíbil hrdinky nejlepší kamarád. Vždycky mi ti nejlepší kamarádi přišli otravní a chtěla jsem se jich, co nejrychleji zbavit, ale Seth je prostě úžasný. Konec byl povedený a těším se na další díly.

17.09.2013 5 z 5


Temnota Temnota Marianne Curley

Druhý díl mě potěšil o hodně víc než ten první. Přečetla jsem ho za jeden jediný den, protože odtrhnout od knížky oči bylo nemožné. Moc se mi líbila!

05.08.2013 5 z 5


Zavržený Zavržený Becca Fitzpatrick

Tato knížka mě opravdu velice nadchla. Líbí se mi hlavně v tom ohledu, že se pořád něco děje a vy se nenudíte nad kapitolami, kde není nic zajímavého. A samozřejmě nejvíc se mi líbí hlavní hrdina!:) Už od chvíle, kdy je trenér posadil k sobě jsem mu fandila!:D Jediné z čeho jsem měla obavu, bylo to, že téma andělé nebude zrovna to, co mě bude bavit, ale po přečtení této knížky jedním dechem jsou u mě tito andělé na prvních místech! :))

03.05.2013 5 z 5


Osud Osud Aprilynne Pike

Konec má být opravdu silný. - Myslím, že toto se v závěrečném dílu povedlo. V tomto díle bylo tolik částí, kde jsem byla smutná, ale také tolik částí, u kterých jsem se usmívala. Je mi moc líto, že série skončila, ale nelituji, že jsem si tento poslední přečetla! :)

31.03.2013 5 z 5


Kruh ohně Kruh ohně Michelle Zink

Miluju vztah jaký má Lia s Dimitrim. Taky bych chtěla, aby mě takhle někdo miloval tak jako on ji. Všechny tři knížky se mi velmi líbily, ale myslím, že druhý díl byl nejlepší. Jinak závěr byl opravdu povedený a smutný. Mám ráda tuto sérii:)

01.02.2013