Nebezpečně krásný

Nebezpečně krásný https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136820/nebezpecne-krasny-136820.jpg 4 168 41

Wicked lovely série

1. díl

Málokdo z obyvatel Huntsdalu tuší, že existuje ještě jiný svět, svět elfů a víl. Svět plný tajemství a nebezpečí, který je smrtelníkům zapovězený. Aislinn vidí víly od narození, ale nikdy netušila, že ve světě éterických bytostí, před nimiž celý život utíká, bude muset sehrát zásadní roli. Vše se pro ni změní v okamžiku, kdy se setká s Keenanem, letním králem. Ten v ní spatří svou královnu, kterou marně hledá již tisíc let. S její pomocí má zachránit svět letních elfů i lidí před zlovůlí kruté zimní královny. Najde v sobě Aislinn dostatek odvahy, aby podstoupila osudovou zkoušku? Bude ochotná riskovat vlastní život, aby pomohla nebezpečně krásnému elfovi, kterého ani nezná?... celý text

Fantasy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Wicked Lovely , 2007


více info...

Přidat komentář

Leena
04.03.2023 4 z 5

Taková hezká YA pohádka.
Mě se to líbilo, na chvíli se přenést do světa víl a elfů.

Paja11.11
01.01.2022 3 z 5

Jako oddechové čtení je kniha fajn. Neurazí a ani nenadchne.
Konec je očekávatelný, žádné složité zápletky a je to čtivě napsané.


lucie2371
27.07.2020 5 z 5

Příjemné fantasy ze světa elfů a víl. Škoda, že u nás nevyšly i další díly.

_kesidy_
05.07.2020 3 z 5

Docela me zklamalo ze neskončilo spolu

ladyfromskye
11.08.2019 3 z 5

Nádherná obálka, lákavá anotace, ale příběh pak čtenáře spíš zklame. Zřejmě i proto u nás další knihy série nevyšly.

amalie7065
09.08.2019 3 z 5

Knížka se mi líbila....

Monni
04.05.2019 4 z 5

Kniha mě v knihovně zaujala svojí obálkou. Vzala jsem si ji domů a zjistila, že je určena pro čtenáře od 12-cti let.
Jelikož jsem procházela čtecí krizí, tak jsem si řekla, že ji přečtu a bude to taková oddechovka, která mi vrátí chuť ke čtení a od které toh nemůžu moc očekávat, jelikož nejsem cílovka.

Knihu rozhodně doporučuji, tak jak píšou, od 12-cti let. Každpádně kniha má pomalý rozjezd. Ze začátku mě to vůbec nechytalo, ale jakmile jsem se prokousala přes prvních cca 100 stran se kniha začala rozjíždět.

Určitě jsem čekala jak kniha dopadne, a taky tak dopadla. Nicméně k mému překvapení byl na konci i jeden WOW moment, který jsem nečekala.

Kniha splnila účel a vytáhla mě ze čtecí krize a i díky konci, který mě napůl překvapil dávám 4*

lucygreen
19.11.2018 3 z 5

Na první pohled mě kniha hned zaujala podle obálky. Našla jsem ji hlavně díky seznamu young adult knih, jinak bych vůbec netušila, že existuje. Nebylo to nic úžasného a hodnotím trochu podprůměrně. První polovina mě nebavila vůbec a pak to bylo docela dobré. Každopádně dalšího dílu už se asi nedočkáme a já bych si ho ani nepřečetla... Velkou pravdou je, že postavy byly extrémně ploché ( a to mi to většinou nevadí.. ).

Karolinka453
27.12.2017 3 z 5

Knížka mě na první pohled zaujala, ale jak jsem ji začala na začátku číst, hned mě to přešlo. V polovině to začalo být zajímavější. Já osobně bych zkusila jít i do pokračování,chtěla bych zjistit jak to pokračovalo a atd. Příběh mě moc neoslovil, ale HODNĚ se mi to líbilo. Doporučuju přečíst si : ) .

ja17
06.08.2017 5 z 5

Jednoduché letní čtení, které nikdy nezklame. Osobně se mi líbí celý koncept, ale nečekejte něco nečekaného. Kapitoly kohokoli jiného než hlavní hrdinky mi přišly naprosto nepodstatné, ale budiž. Ten "zvrat" na konci jejich účel vysvětlil.
Mladším doporučuji. Náročnějším c
čtenářům spíše ne.
SPOILER:
Ani nevíte, jak jsem si přála aby hlavní hrdinka nakonec tou vyvolenou nebyla. To by byl zvrat!

moira2912
18.05.2017 4 z 5

13.2.2017 - 3,5* (aj)
Napsané to bylo hrozně. Myslím gramatiku. A to ohledně těchto věcí většinou bývám dokonale nevšímavá.
Bylo to uspěchané, špatně popsané, přelétavé, špatně zkonstruované, matoucí, přelétavé, s příliš rychlým spádem a často to až moc záviselo na magii, už jsem napsala přelétavé? Především přelétavé.
Jelikož fae.
Jelikož Keenan.
(A, ach ano, tak hluboko jsem spadla, nemyslím to ironicky.)
Postavy byly ploché. Měli jednu stránku a ta jim stačila. Keenana jsem si zamilovala proto, co zosobňoval, což díky Bohu čas od času prosáklo. I když to bylo příšerně YA.
Nenáviděla bych tu knihu, kdyby nebyl dodatek. Ach, jak nenáviděla. Čas od času jsem všemi dvaceti pro špatný konec. Ale tohle bylo tak "nepovedené" (aka ne dle mých představ) a já byla tak naštvaná. Figured, když už jednou někomu fandíte a on sklidí pouze slupky od banánu...
I když tady se fandit nedalo pomalu komu, většinu knihy to bylo prostě beznadějné.
Moje emoce se momentálně stáčí kolem temného spektra, nacházím na té knize miliony nedostatků...
A přesto se mi to zatraceně líbilo.
Jelikož to bylo jiné. Ne úplně dechberoucím způsobem originální, ale prostě jiné. Autorka se nebála hrát si a experimentovat. A trošku to mělo i bláznivou atmosféru fae.
A broučínek Keenan.
Hmmm...

Dym
25.04.2017 2 z 5

No... nic moc. Příběh mě ani neoslovil, ani nepřekvapil, ale nebylo to úplně nejhorší. Tohle je čistě jen můj názor, takže jestli vás popis na obalu zaujal, neváhejte a čtěte : )

Tofinka
20.03.2017 3 z 5

Knížka, od které jsem se nemohla odtrhnout.
Kvůli negativním ohlasům na tuto knihu jsem se bála, že se mi kniha nebude líbit. Opak je však pravdou... Je sice pravda, že na něktrerých místech mi autorčin styl psaní přišel poněkud zvláštní, ale jak můžete soudit podle toho, že jsem knížku dočetla, dalo se to překousnot... :)

Calla2002
17.03.2017 4 z 5

Ta knížka mě dostala na chvíli jsem si vážně myslela že bude s králem že mu podlehne....a jsem za to ráda:-) děj byl taky vtipný a líbyl se mi...ta knížka je super doporučuji ;-) ale měla i své nedostatky....

Napůlanděl
05.01.2017 5 z 5

Nemám nic co bych knize nějak chtěla opravdu hodně vytknout... Kniha se mi líbila...byla taková vtipná, oddechová, pohádková...prostě taková správná! Je mi trochu líto že zbylé čtyři díly v češtině nevyjdou, ale co se dá dělat! Svět víl mi přišel zajímavý, divný, tajuplný a prostě jako svět víl.... Zápletka a děj se mi moc líbil...bylo to promyšlené a mělo to spád...nechodilo se v té knize okolo horké kaše...to se mi líbilo moc....

Nikoll2
03.01.2017 4 z 5

Knihu jsem dočetla už podruhé, což samo vypovídá o tom, jak se mi líbila.
Příběh mne už od začátku zaujal a stejně to bylo až do konce. Jsem ráda, že hlavní hrdinka nepatří k těm, které si jenom stěžují a nic nedělají, protože to mi v mnoha knihách vadí. Stejně jako ji jsem si oblíbila i ostatní postavy a snadno jsem se tak ponořila do děje.
Tuto vílí/elfí knihu určitě doporučuji.:)

karolinaa
08.10.2016 3 z 5

Neurazí, nenadchne

Eleanor-ka
12.09.2016 3 z 5

V podstatě průměrná fantasy kniha, která téměř nikdy neurazí. Moc pěkný nápad, ale opět je to jedna z mnoha na známou tématiku. Ovšem zase pojato jinak.

hellena1523
11.06.2016 2 z 5

Nebylo to vůbec špatné. Naopak - myšlenka super. A vůbec celkově pojetí světa víl a lidí se mi moc líbilo. Ale něco mi tam scházelo a místy jsem přeskakovala celé stránky, jak to bylo nudně napsané. Další díly určitě číst nebudu :-(

Mudblood
09.04.2016 5 z 5

Po dlouhé době něco, co mě zaujalo obsahem. Do poslední chvíle jsem přemýšlela, jak se to nakonec vyvine, i když, bohužel, nakonec jsem byla trošku zklamaná.. ale zastávám názor, že příběh je důležitější než cíl, proto 5 hvězdiček

Štítky knihy

víly, rusalky

Autorovy knížky

Melissa Marr
americká, 1972
2012  75%Nebezpečně krásný

Kniha Nebezpečně krásný je v

Právě čtených2x
Přečtených253x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených12x
Knihotéce84x
Chystám se číst102x
Chci si koupit21x
dalších seznamech2x