Dva tajemství neudrží

Dva tajemství neudrží https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416413/bmid_dva-tajemstvi-neudrzi-gDj-416413.jpg 4 285 61

Pro fanoušky Ostrých předmětů nebo seriálu Riverdale. Městečko Echo Ridge. Ellery tam nikdy nebyla, ale slyšela o tomhle místě dost na to, aby se mu pokud možno vyhnula. Její teta, která v něm vyrostla, v sedmnácti letech zmizela a nikdy ji nenašli. Před pěti lety tam zavraždili místní královnu plesu. A do tohohle města hrůzy se teď Ellery musí přestěhovat, k babičce, kterou skoro nezná... První problémy na sebe nenechají dlouho čekat. Ellery ještě ani nenastoupila do školy a někdo už prohlásil letošní maturitní období za loveckou sezónu. Maturitní ples má být stejně nebezpečnou událostí, jako tomu bylo před pěti lety, kdy přišla jedna ze studentek o život. A aby vrah dokázal, že to myslí vážně, další místní děvče se ocitá na seznamu pohřešovaných... Je zřejmé, že tohle na první pohled malebné městečko skrývá temná tajemství. Ellery ví o tajemstvích své. Její matka je má, a stejně tak i její babička. A čím déle je Ellery v Echo Ridge, tím větší má jistotu, že každý v tomhle městě něco skrývá. Tajemství jsou ale nebezpečná záležitost – málokdo si je dovede nechat pro sebe...... celý text

Literatura světová Thrillery Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Two Can Keep A Secret , 2019


více info...

Přidat komentář

adela2230
12.04.2024 4 z 5

Ze začátku mi kniha úplně nesedla, ale pak se to zlomilo. Líbilo se mi, jak hlavní postavy uvažují a jak i překvapivě zamotaný příběh měl dobré rozluštění.

Šárušš
27.03.2024 5 z 5

Já nemůžu jinak, než dát knize 5 hvězdiček. Chápu, že některým dělalo potíže vyznat se v postavách, kterých na začátku opravdu dost přibývalo, což mně vůbec nevadilo.
Příběh jako takový mě uchvátil, dokonce tak moc, že jsem ho měla přečtený opravdu za chvíli.
I název a dovětek je v celém kontextu událostí v knize vážně bomba!
Od autorky mám doma i další knihy, chystám se na ně!


SáraR.
20.03.2024 4 z 5

Tak tohle se mi líbilo. Knížku jsem vyhrála a jsem za to hrozně ráda. Příběh byl napínavý, postavy relativně uvěřitelné a zápletka sice trochu klišé, ale i to je někdy fajn. Ellery a Ezru jsem si oblíbila od prvních stránek a Malcolma taktéž. Rozhodně si v brzké době přečtu i autorčina další díla. Shodou okolností jsme vyhrála i duologii Jeden z nás lže. ;) Takže to se možná nebudu dlouho rozmýšlet a vezmu si je s sebou na intr hned příští týden. :)

Sonča2
26.12.2023 2 z 5

Přečetla jsem tři autorčiny knihy, proto jsem měla vyšší očekávání. Jako detektivka dost špatné, proč vrah vraždil se nedozvíme ani v jednom případě, navíc jednání některých postav je nepochopitelné a nevysvětlené. Jednu hvězdu dolů za chybějící nebo mizernou korekturu a překlad. V češtine vážně nemáme výraz poloviční sourozenec.

pedroK
15.11.2023 5 z 5

Klasická Karen, čtivé a poutavé až do konce! Měla jsem pár teorií a úplně jsem to netrefila. Ach ti muži...Akorát jsem úplně nepochopila název. No nic.Naštěstí mám hned další Karen doma, jdu se bavit.

kuky921
09.11.2023

Kniha mě neuchvátila a odložila jsem jí. Nejsem očividně cílová skupina. Zbytečný zmatek v postavách....

terinka.tp
11.10.2023 3 z 5

Kniha mě nenadchla tolik jako předchozí One of Us Is Lying, ale pořád to nebylo úplně k zahození. Vrahův příběh pro mě byl spíš zklamáním a některé události by si zasloužily dotáhnout do konce.

Každopádně hlavní otázka ohledně této knihy je ta, proč se v angličtině kniha jmenuje Two Can Keep a Secret a do češtiny je název přeložen úplně opačně?

viktor_books
21.05.2023 5 z 5

Tak to byl konečně příběh, který mě po dlouhé době hrozně bavil. Ze začatku jsem sice měl zmatek v postavách, ale to vůbec nevadí, protože jsem se v nich pak dobře zorientoval. Postavy mi přirostly k srdci, protože byly sympatické a normální. Děj byl zajimavý a bylo super, že byl příběh výpravěn ze dvou pohledů. V knize se mi líbily narážky na různé filmy, seriály, služby apod. Vůbec jsem nečekal, že vrah by mohla být zrovna ta postava. A poslední věta na konci knihy mě až tak překvapila, že jsem se ještě minutu potom díval do stropu. Určitě se vrhnu i na další knihy autorky, protože to bylo prostě boží

ElessaRiverbow
08.03.2023 3 z 5

Na nějakou z knih od této autorky jsem se chystala už dlouho, ale bohužel, nakonec moje očekávání byla až moc velká. Trvalo mi téměř polovinu knihy než jsem se pořádně začetla a i po té polovině jsem měla bordel v postavách a vztazích mezi nimi. Naštěstí to pak druhou polovinu bylo lepší, nějak jsem si na autorčin styl psaní zvykla, a vyšetřování začalo být zajímavější. Ellery a zbytek party byli sympatičtí, jen mi tedy moc neseděl ten romantický vztah mezi Ellery a Malcolmem. Přišlo mi to trošku zbytečné. Konec byl nečekaný a rozhodně zajímavě vymyšlený. Autorce někdy v budoucnu dám znovu šanci, už jen z toho důvodu, že mám její další knihy doma.

~ 3,5/5 ~

Boogi
16.02.2023 3 z 5

Od knihy jsem po přečtení Jeden z nás lže čekala něco víc. Opravdu zajímavých bylo asi posledních deset kapitol a ve zbytku se nic moc nedělo. Plus je ale zase to, že až do konce nebylo jasné kdo to udělal a odhalení bylo pěkně šokující.

vandalindakova
22.01.2023 4 z 5

Na další knihu McManus mě naladil seriál Jeden z nás lže, který se mi svým zpracováním celkem dost líbil. A tak jsem se do ní pustila, radši tedy bez očekávání, protože přeci jen z pokračování (Jeden z nás je na řadě) jsem byla spíš zklamaná.
Ale ve výsledku jsem spokojená. Mělo to zajímavou zápletku, která nebyla jen zavřená uprostřed střední školy. Mělo to spád, žádné pomalé rozjíždění nebo omáčka navíc. Občas to teda bylo naopak tak rychlý, že jsem se motala ve jménech a přemýšlela, kdo je vlastně kdo.
Konec byl v jeden moment pro mě kritický, protože už to vypadalo, že se to zase přehoupne do takového toho vyústění, které nedává hlavu ani patu, a je to akorát totálně divný a neuvěřitelný. Nakonec to ale do sebe zapadlo, takže nic takového se nekonalo.
Takže příběh povedený, ale na Jeden z nás lže to nemělo.

kytarka
15.01.2023 5 z 5

Čeká nás školní prostředí, vražda a láska. To najdeme skoro ve všech knihách od Karen. Tahle mi dost připomínala knihu Jeden z nás lže. Elery, která se snaží přijít na to kdo za vraždami stojí. Plno jejich teorií. Jo tohle se četlo samo a příběh se mi moc líbil. Na knihu Jeden z nás lže to nemá, té se totiž málo co vyrovná, nicméně kniha stojí za přečtení.

Viki726
02.01.2023 4 z 5

Knížka se mi velmi rychle četla. Od autorky jsem více knih nečetla, tudíž nemohu porovnávat, ale za to si myslím, že je to velmi krásně napsané. Překvapení na konci bylo celkem nečekané a i přes to že si myslím že by se postavy mohly trochu více rozvíjet, tak děj byl zajímavý. Za mě, tato knížka, velmi čtivá a příjemná.

KLHannah
18.12.2022 3 z 5

Začátek knížky se mi moc líbil, super zápletka, moje oblíbené prostředí střední školy, královny plesu a vyvržení jedinci... Jenže pak to tak nějak sedlo na zadek a co bylo na začátku zjevné a zajímavé, najednou bylo pominuto a vyvráceno. Z podezřelých se stávají oblíbenci, prostředí zábavného parku naprosto nevyužito. Nebylo to špatné, ale potenciál to mělo poněkud větší. Jako by autorka nevěděla, jak zajímavě a nápaditě to rozuzlit.

Iva095
18.11.2022 3 z 5

Knížka nebyla špatná, ale nebyla ani dobrá, řekla bych, že byla hodně průměrná. První půlka se četla hodně pomalu a až ta druhá polovina mě začala trošku bavit.
Myslím, že k této knížce se už znovu nevrátím.

kathaerina
25.08.2022 4 z 5

Fajn čtivo, ale ne tak dobré jako autorčiny předchozí knihy. Čekala jsem prostě trochu víc. Vzhledem k tomu, že jsem předtím četla Návod na vraždu pro hodné holky, tak jsem si myslela, že tady bude taky pořádná detektivní práce, ale nic takového se nestalo. Bylo to celé takové zmatečné a povrchové. Hlavní postavy ale byly fajn, Malcolm mě příjemně překvapil. Poslední věta knížky byla mrazivá, ne však neočekávaná. Jako oddechovka dobrý.

Fortuna7
14.08.2022 3 z 5

Já jsem bohužel dost zklamaná. Anotace zněla zajímavě, ale přišlo mi, že toho strašně moc odhalila. K postavám jsem si nevytvořila žádný vztah, byly mi vlastně úplně jedno a často se mi pletly, protože jich je v knize šíleně moc... Konec byl uspěchaný a celkově takový nemastný neslaný, vlastně jsem nepostřehla žádné vyvrcholení knihy. Za mě naprostý průměr a celkově mě zatím autorka moc neoslovila.

Lexie321
24.07.2022 3 z 5

Kniha sa mi zatiaľ od autorky páčila najmenej. Postavy ma až tak nezaujali a niečo tomu chýbalo.

Shaxx
02.05.2022 2 z 5

Tohle se moc nepovedlo.
Nezajímavé postavy bez kousku charakteru, nudná romance a rozuzlení zápletky taky nebylo žádné terno. Záchrana v podobě rádoby šokující poslední věty též selhala. Po dlouhé době kniha, která mi skoro způsobila čtecí krizi.

TeriLoch
02.05.2022 4 z 5

Od knihy jsem moc nečekala, ale docela mile překvapila. Dobře se četla, příběh jednoduchý, ale zajímavý i napínavý. Závěr taky super. :)

Štítky knihy

tajemství pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Karen M. McManus
americká, 1969
2017  83%Jeden z nás lže
2019  77%Dva tajemství neudrží
2020  83%Jeden z nás je na řadě
2021  80%Rodina především
2023  81%Přivedeš mě do hrobu

Kniha Dva tajemství neudrží je v

Právě čtených5x
Přečtených380x
Čtenářské výzvě49x
Doporučených22x
Knihotéce252x
Chystám se číst194x
Chci si koupit46x
dalších seznamech4x