suzziemusta suzziemusta komentáře u knih

☰ menu

Mise Hygge Mise Hygge Caroline Franc

Taková pěkná pozitivní oddychovka aneb jak nasraná pětatřicítka ke štěstí přišla. Milé, příjemné, čtivé,... takové líbivé čtení ke krbu a čaji.

04.01.2024 5 z 5


Božský hráč Božský hráč Christina Lauren

Já musím říct, že tohle bylo fajn... Tak to nějak příjemně plynulo. Postavy byly symaptické... Jedna hvězda dolů za to, že Božskému bastardovi se to fakt nevyrovná a oslovení švestičko mě štvalo celou knihu...

19.07.2020 4 z 5


Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Musím jako první napsat, že OPRAVDU NEJSEM ROMÁNOVÁ. Potřebovala jsem oddychovku po deseti dílech kriminálky od Cartera. Tohle mi bylo doporučeno jako taková oddychová "tak trochu červená knihovna" a že je to dost dobrý. Mnooo... Řekněme, že je to červená knihovna rozpálena pěkně do ruda a první "román", který mě fakt chytnul a nadchnul. A jo, je to dost dobrý. Ano, je to plné sexu, ale možná proto mě to chytlo, protože to není žádná ucimtaná Daniel Stealová... Já si snad i těch 50 odstínů šedi ještě na starý kolena přečtu... Jen teda bohužel žádný další díl ze série Božský nesahá Božskému bastardovi ani po kotníky.

19.07.2020 5 z 5


Božský cizinec Božský cizinec Christina Lauren

Bohužel oproti prvnímu dílu Božský bastard to byla hodně slabé... Nějak tomu chyběla šťáva... Tak nějak mě to... já nevím - nudilo? Těšila jsem se po Božském bastardovi na další jízdu, ale ta se opravdu nekonala. Sára mě neuvěřitelně lezla na nervy a nějak to jako celek nefungovalo. Asi nejslabší z celé série.

06.05.2020 2 z 5


Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

Přiznávám, že to je první díl s Hunterem, který mě nějak nezaujal... Asi je to z velké míry týráním dítěte v knize, ale i tak nějak celkově. Možná už bylo Cartera moc... Nevím. Měla jsem ve čtení i větší prostoje a prostě jsem to nehltala tak, jako předchozí díly. Bohužel tentokrát jen tři hvězdy...

30.12.2019 3 z 5


Zloba Zloba Chris Carter

Páááááááááni. Tak tohle byla teda pecka! Ono ještě něco mohlo předčit Dvojitý kříž?? Fakt mi to tak přijde. Už jsem po těch 5ti dílech myslela, že mě Carter ničím nepřekvapí... PŘEKVAPIL!! Absolutně odlišené od předchozích dílů, perfektně promyšlené, svým způsobem šokující. Jízda od začátku do konce, žádná nepotřebná omáčka.

Ze začátku jsem měla obavu, že kniha bude jen nějaké odpočinkové klišé, kde hlavní postava řeší vraždu na dovolené a jestli Carterovi nedochází dech s nápady. Ale vůbec ne. Neuvěřitelná kombinace seriový vrah vs. osobní život hlavního vyšetřovatele. Nemohla jsem se odtrhnout, hltala kapitolu za kapitolou... Tenhle díl jsem přečetla ze všech nejrychleji... Dala bych 7 hvězd... 5 je žalostně málo... Hurá na další díl!

04.12.2019 5 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

WOOW! Tak tohle byla teda pecka. Asi nejlepší detektivka od Deaverova Sběratele kostí (Larssona nezmiňuji, protože to bylo stylově trochu jiné). Vím, že jsou další super autoři... Ale toto pánové a dámy... Smekám!

Strašně dlouho jsem nečetla něco tak promakaného, aby to mělo hlavu a patu. Autor nemá potřebu používat nepotřebnou omáčku a odvádět čtenářovu pozornost blbostma. Je znát, že autor velice dobře ví, co píše. Nedalo mi to a musela jsem zapátrat na internetu a něco si o Carterovi přečíst... A hned mi bylo jasné odkud vítr fouká - Carter je studovaný soudní psycholog, který se zabýval výslechem a studiem sériových vrahů odsouzených na doživotí.

Dvojitý kříž byl napínák od začátku až do poslední věty. Super postavy, skvělé zápletka. Jakožto detektivkář si myslím, že hodnocení pěti hvězdami je málo...

Ať se jde ctěné duo Kepler laskavě bodnout... Stále nemůžu uvěřit, kolik času jsem nechala na opěvovaném Keplerovi. O Carterovi jsem vůbec nikdy neslyšela, byl mi doporučený tatíkem (a to od něj ještě nic nečetl) a už zažraně a nadšeně čtu pátý díl... Kepler byl jakási otrávenost a nechuť do dalších dílů. Tady se vrhám po hlavě na další díl. Myslím, že zbylé Keplerovky asi nikdy nedočtu...

17.11.2019 5 z 5


Jak se ztrapnit (snadno a rychle) Jak se ztrapnit (snadno a rychle) Lisa Daily

Jako, fajn knížka, ale Ve 30 (poprvé) single se mi líbila o hodně víc a opravdu jsem se u ní nasmála. Nic to nemění na tom, že knížka byla fajn oddychovka a čtení mě bavilo. Takové příjemné dovolenkové čtení, které jsem nestihla na dovolené vůbec otevřít, takže přečteno po dovolené.

09.08.2019 4 z 5


Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Mno, já myslím, že super. Po Keplerovkách příjemná změna, kdy člověk nemusí přemýšlet co, kdy, kde, kdo a s kým. Děj příjemně plyne, zápletka zajímavá a konec jsem teda nečekala... A vlastně i vraha jsem neuhodla, i když jsem byla blízko. Erika tady ukázala trochu přívětivější já, což bylo po předchozím díle velice příjemné. Už se těším na pokračování (:

15.05.2019 5 z 5


Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Wow! Konečně můžu dát dvojici Lars Kepler 5 hvězd. Čtu v řadě a tohle je zatím rozhodně nejlepší díl. Přijde mi, jako by se autoři poučili z kritiky předchozích dílů - knihy jsou postupně jednotnější, ucelenější, promyšlenější, ubývá WTF momentů (ne, že by tam žádné nebyly), ubývá trapných a nedůležitých sexuálních scén... Jediné co stále musím vytknout je zakončení... Pořád mám pocit, že se knihy snaží na konci zbytečně natahovat a tím je překombinují a trochu degradují dojem z celé knihy - bohužel tomu tak bylo i u Písečného muže. Až tady jsem se rozhodovala, jestli dát knize 4 hvězdy místo těch 5. Každopádně konečně se těším na další díl od Keplera, což se u předchozích dílů úplně nedělo.

16.03.2019 5 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

(SPOILER) Mno tak já nevím, též z toho mám rozporuplné pocity. Jsem detektivkář, zdlouhavé vyprávění mi nevadí, ale tady to prostě v určitých chvílích nemělo s detektivkou nic moc společného. Asi nemusím mluvit o několika WTF momentech (15ti leté dítě v těžkém zdravotním stavu po pobodání zdrhne z nemocnice, zvládne u toho zabít zdravotní sestru skalpelem, zdrhne profesionálnímu poldovi a ještě zraní řidiče auta se kterým zdrhne? Ženská se pokusí o sebevraždu před hypnotyzérem a sociální pracovnicí, protože ji hypnotizér obviňuje z těžkého ublížení na zdraví dítěti a po tomhle jejím pokusu a obvinění policie neprohledá dům a nezjistí, že ta ženská v baráku ve sklepě podpálila klec s dítětem a zakopala ho na zahradě? Ne přijde se na to po 10ti letech. A dalo by se pokračovat...) Jako sorry, ale trošku úcty k čtenářům detektivek...

Kniha jsou tak trochu dvě knihy v jednom z čehož prostřední část je spíš psychologický průjem o zkomírajícím vztahu hlavní postavy s manželkou. Též by mi to nevadilo, kdyby se s tím potom nějak dál pracovalo.

Kniha začala skvěle, byla napínavá, ale pak vlastně na 1/3 knihy zmizí hlavní vrah ze scény a ke konci je během dvou stran zabit a vše je tam jen BTW (15tileté dítě, které nemá kam jít zjistilo, kde se ukrývá svěděk vraždy a zraní hlídacího policajta atd)... Na to jak jsou jinak věci popisovány stylem hlavní postava vejde do místnosti a na zdi je fotografie a na stránku knihy se popisuje kdo je na fotografii co dělá atd. tak by asi bylo fér se víc věnovat vrahovi z první třetiny knihy.

V poslední části byla snaha dohonit nudu z prostřední části knihy, ale akorát z toho bylo spoustu přehnané akce, která první části nesahala ani po kotníky. Opravdu škoda a pro mě docela zklamání. Jako celek ta kniha nějak extra nefunguje.

Prostě kniha je celkově rozsekaná a neucelená - což jsem pochopila po té, co jsem se dozvěděla, že vlastně Kepler = 2 autoři. Popravdě se mi ani do dalších dílů moc nechce, ale spostu lidí tady píše, že jiné knihy od dua Kepler jsou lepší. Nějakým způsobem mě kniha i trochu deptala. Myslím, že 3 hvězdy budou akorát nebo moc?

30.01.2019 2 z 5


Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Hmmm, co říct. Já mám z knihy rozporuplné pocity. Jako četla se dobře, nápad taky dobrý, ale nějak to nebylo ono. Kniha zválštně rozsekaná. Eriky tam bylo nějak málo a když, tak se chová jako kráva (k Petersonovi, Mosové, šéfovi, ke všem). Vlastně vůbec nevysvětleno co se stalo s Erikou a Petersonem (a to toho bylo v minulém díle spousta), přitom to byl takový chytlavý námět z předchozího dílu. Já vím, že je to detektivka, ale bylo to absolutně uťaté. Někdo tady v komentáři psal nepřesnosti (Maxova matka, atd)... Jako jo, je to pravda. 4 hvězdy dát tentokrát nemůžu. Za mě byl nejlepší díl Dívka v ledu.

23.12.2018 3 z 5


Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Hmm... Po prvním díle mě Hedvábník tak nějak zklamal. Nevadí mi, že hlavní byl v knize život Cormorana a Robin, ale celkově zápletka a vyšetřování vraždy bylo takové divné... Občas mi to přišlo, jako by autorce šlo jenom o to šokovat a být strašně brutální. Vlastně toho vyšetřování tam nakonec tolik nebylo... Sem tam jsem se přistihla, že jsem přečetla stránku a vůbec jsem nevěděla o čem. Musela jsem se v těch nudnějších pasážích dost vracet. V Harry Poterrovy to bylo super, ale do detektivky mi to úplně nesedí. Doufám, že "Ve službách zla bude zajímavější".

28.10.2018 3 z 5


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Wow, fakt milé překvapení. Jsem klasický Potterofil, ale též zbožňuju detektivky. Nečekala jsem, že to bude tak fajn čtení. Do čtení jsem se vrhla s nadšením, protože prostě detektivka od Rowlingové??!!? Sem tam mi přišlo popisování okolí a nálady místa trošku zdlouhavé. Myslím, že kombinace Strike a Robin moc fajn. Měla jsem velké podezření na vraha, což mi většinou nevychází, ale tentokrát to byl jeden z mých dvou podezřelých. Ke konci jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Hurá na další díl. (:

03.10.2018 5 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Teda musím říct, že jsem byla nadšená. Mým favoritem je Deaver, Olsen, Hayder a Larsson, takže jsem si nebyla jistá, jestli se jim ještě někdo může alespoň trochu vyrovnat. Dívka v lednu mě hodně překvapila a asi se mi líbila ze všech 4 knížek nejvíc. Dějově super, fajn popsané, ne zdlouhavé, děj odsýpal a Erika je taková zvláštně fajn arogantní. Těším se na další knihu. Skvěle se to četlo a od knihy jsem se nemohla odtrhnout. A vraha jsem teda fakt neodhadla.

22.09.2018 5 z 5


Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Tak já nevím. Ze začátku mě to vůbec nebavilo, nemohla jsem se v postavách zorientovat a nějak mi to lezlo na nervy. Pro mě i téma mimo mísu. Jak píše Januli - nějak jsem si nevytvořila vztah k postavám - tak to sedí. Po polovině se to nějak rozjelo a děj začal mít hlavu a patu. Nakonec fajn knížka, ale 100% jí fakt dát nemůžu - musela jsem se rozhodovat, jestli dát 4 nebo 3 hvězdy. Popravdě mě zajímá seriál.

18.09.2018 4 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Teda, já nejsem úplně románová, jen jsem potřebovala oddech od detektivek, ale tohle je fakt super kniha. Není to přeslazené, čtivé a opravdu je v tom víc než klasická cajdákovina. Kdybych mohla, tak dám těch hvězd 6. Ani jsem nevěděla, že je i film, neviděla jsem a pokud je to něčemu podobné, tak je mi to jedno. (:

18.09.2018 5 z 5


Ve třiceti (poprvé) single Ve třiceti (poprvé) single Lisa Daily

Tak tohle byla super kniha!!! Já teda na romány moc nejsem, ale zaujalo mě, že to přirovnávají k Bridget Jonesové. Potřebovala jsem po krvácích něco lehčího. Vybrala jsem dle popisu a přesně to jsem od této knihy dostala. Pěkně napsáno, ne moc přeslazené, čtivé a vtipné. Je to taková super kniha na dovolenou.

08.08.2018 5 z 5


Marco Marco Jussi Adler-Olsen

Když jsem začala číst, tak se o mě pokoušely mrákoty, co to bude za blbé téma. Afrika, černoši, pomoc chudým afričanům... Nakonec jsem byla mile překvapená. Kniha super, čtivá, akční. Víc než vyšetřovatelé zabíral místo Marco, ale nějak mi to nevadilo. Konec takový zvláštně rychle uťatý na to, jak je kniha jinak obsáhlá. Tomu konci něco chybí prostě. Asi odhalení podrobností podvodu atd. Přiznávám, že váhám jestli dát 4 nebo 5 hvězd. Myslím, že taky pomohlo, že jsem si dala od Olsena pár měsíců oraz, než jsem začala číst dál. Pokračuji knihou Nesmírný a už se těším.

07.02.2018 4 z 5


Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Musím říct, že Zabijáci se mi ze všech čtených dílů oddělení Q líbila asi nejvíc. Zajímavé téma, kde se z šikany na škole vyklubou brutální vrazi. Již mám za sebou 5. dílů této série. Kniha napínavá, akční, do toho bručivý Carl... Super!

07.02.2018 5 z 5