Ve třiceti (poprvé) single

Ve třiceti (poprvé) single https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372425/bmid_ve-triceti-poprve-single-MEC-372425.jpg 3 156 54

KDYŽ SE VÁM MANŽEL PŘIZNÁ, ŽE JE GAY, MUSÍTE SE VE TŘICETI ZNOVU NAUČIT RANDIT! Od chvíle, kdy Alex potkala svého nastávajícího ve školce nad modelínou, je jejich život nalinkovaný jako podle pravítka. Žijí si báječně, bydlí v nádherném domě s výhledem na zátoku a mají skvělou práci, kterou zbožňují. Má to jediný háček: Alexin manžel Michael je gay. O téhle skutečnosti se jí ale zapomněl celých třiadvacet let zmínit. Alexin dokonale naplánovaný život se náhle hroutí jako domeček z karet, biologické hodiny tikají jako časovaná jaderná bomba a Alex prahne po pohádkově krásném šéfkuchaři, který právě otevírá novou prvotřídní restauraci. Shodou okolností se bohužel jedná o jejího klienta a Alex nechce míchat práci se soukromím. Jak při hledání nové lásky proplout nástrahami moderního randění jí radí ujetá partička známých, včetně jejího homosexuálního ex-manžela, neomalené politické poradkyně, energicky masochistického jogína a osmdesátileté vyznavačky marihuany.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

Single-Minded , 2017


více info...

malýčtenář
malýčtenář
26.06.2023 3 z 5

Asi jsem v poslední době neměla šťastnou ruku na dobré knihy. I když jsem na ně četla dobré recenze. Příběh nebyl špatný, ale zdlouhavý a trvalo mi než jsem se začetla. Čekala jsem více.

ErčaV.
ErčaV.
07.09.2022 4 z 5

Příjemná oddechovka. Chvílemi jsem se i zasmála, ale některé pasáže kdyby tam nebyly, tak by se nic nestalo.


aydam
aydam
02.01.2022 1 z 5

Slaboučké, rozvleklé, spíše trapné nežli vtipné.

petra5588
petra5588
04.04.2021 4 z 5

Příjemná a vtipná oddechovka, sice s předvídatelným koncem, ale naštěstí s celkem nečekaným dějem :)

Allys
Allys
02.03.2021 2 z 5

Názov aj obálka pôsobili, že to bude zábavný romantický príbeh. Kniha bola občas vtipná, ale celé mi to prišlo veľmi ploché a povrchné. Viem, že to má byť oddychová literatúra, ale naozaj som sa musela nútiť, aby som ju dočítala. Celkovo to nebolo zlé, ale 336strán príliš jednoduchého príbehu je proste moc na udržanie pozornosti, najmä, keď sa nič prevratného nestane a všetko je predvídateľné. Zoznam rande, ktorými treba prejsť, kým žena nájde toho pravého bol vtipný, ale potom sa to zvrtlo v príliš presladenú záležitosť s pánom pravým. Hviezdičku dávam za zaujímavé povolanie hlavnej postavy, tie časti ma celkom bavili, ďalšiu za námet a za tých zopár vtipov.

evismaior
evismaior
30.01.2021 2 z 5

50% - Na tuto knížku mě navnadilo srovnání s Bridget Jones, ale přišla mi mnohem slabší a rozhodně ne jako něco, od čeho bych se nemohla smíchy odtrhnout. Ono už ta úvodní zápletka, kdy Alex po mnoha společných letech zjistí, že ji manžel podvádí s jiným, protože je gay - já nevím, kniha se těm jejím nechápavým myšlenkovým pochodům dost věnuje a vysvětluje, jak se asi stalo, že mohla být tak slepá, ale pro všechno na světe, přece jen dělala tak trochu do psychologie (byť jen toho, jak okolní prostor působí na lidi), tak mi nedává smysl, že by ji to nikdy ani nenapadlo. Pak následovala ta poněkud trapná část, kdy se snažila nahnat randící schůzky s nějakým potrhlým seznamem podivných individuí, jen aby splnila jakousi kvótu stanovenou kamarádkou s přispěním bývalého manžela, který se z objektu nenávisti podezřele rychle změnil v nejlepšího kámoše. A o slibném chlapíkovi, který se jí zázračně rychle připletl pod nohy, si pak zas neúměrně dlouho myslela, že homosexuál naopak je. Ale tu jeho restauraci na lodi bych navštívit chtěla, to zas jo :-)

Margaritta1987
Margaritta1987
30.12.2020 4 z 5

Pokud se vám líbí Bridget Jones nebo jste kdysi četli Lanczovou, tak se vám kniha bude určitě líbit

cukrovka
cukrovka
04.12.2020 3 z 5

Jednoduchá oddechovka pro nenáročné čtenáře. Neurazí, nenadchne, místy vtipná a chvílemi i trapná.

DomenicaRisa
DomenicaRisa
27.07.2020 1 z 5

Čekala jsem něco lepšího. První asi 3 stránky jsem se bavila a pak to šlo z kopce. Tvoření "zaručených seznamů" mi přišlo vhodné spíš pro puberťačky, exmanžel nějak podezřele rychle přešel do stavu "nejlepší kamarád v kalhotech". Nad dramatem, respektive pokusem o drama, jsem měla chuť výt zoufalstvím. Tohle už za mě znovu určitě ne.
Jediný kdo mě tam vyloženě neštval byl onen pohledný Kubánec Santiago, pro své taneční umění.

BarkaS
BarkaS
01.07.2020 2 z 5

Mohla to být super oddechovka, ale byl to takovej knižní Jekyll a Hyde. Možná se to ztratilo v překladu, ale (naštěstí jen) občasný výskyt slov jako osůbka, vínko a nehtíky škrabal nehty po mé duševní tabuli. Au. Hlavní hrdinku jsem musela občas až nesnášet, jaká to byla slepice blbá, jindy mě bavila. Škoda nevyužitého potenciálu některých “scén”. Závěrečné “drama“ bylo vyloženě k smíchu. Mělo to švih a potenciál, za mě ale s pachutí blbosti.

Worbitka89
Worbitka89
16.05.2020 2 z 5

Velmi oddechové čtení, u kterého je jasné, jak vše dopadne už na začátku. Pokud k tomu takto přistoupíme, nic neurazí ani nepřekvapí. S Brigdet Jones není dobré knihu srovnávat, neprošlo by to.

BlueIvy
BlueIvy
09.05.2020 1 z 5

Ech, také to bolo... slaboduché. Musela som to odložiť. A možno sa to v druhej polovici zmenilo na prudko filozofické úvahy a superakčnú dramatickú linku.. Avšak to sa ja už žiaľ, nedozviem.
Chcelo sa to stavať do polohy a lá Bridget Jones a snažilo sa to byť vtipné, ale operace se nezdařila, vážení (Alebo mám len možno divný zmysel pre humor, môže byť na tom niečo pravdy). Vážne nie... a obálka ako od TheBalm.

Delitka
Delitka
20.04.2020 5 z 5

Krásná romantická oddechovka.

JannaB
JannaB
27.03.2020 3 z 5

Klasická oddechovka. Zde se nemůže čekat nic zázračného. Po pár stránkách už víte o čem bude celá kniha a jak to celé dopadne. Tuto knihu jsem četla mezi detektivkama. Účel splnila.

LadyCotton
LadyCotton
02.03.2020 3 z 5

Jedná se o příjemné, oddechové (nenáročné) čtení na dovolenou/dlouhé zimní večery. I když je děj relativně předvídatelný, určitě se během četby nasmějete. Nicméně souhlasím s komentáři níže, že některé pasáže byly naprosto zbytečně natahované.
S Bridget Jones bych to moc nesrovnavala-Alex sice taky je magnet na trapasy, ale Jonesová je Jonesová :-)

babystar
babystar
02.12.2019 3 z 5

Při čtení této knihy jsem zjistila, že nesnáším slovo "drahoušku" a že seznamování na inzerát (moderně on-line) probíhá asi ve všech zemích stejně trapně. Pro mne zajímavé, zároveň i úděsné, bylo sledovat, jak je propracované umění manipulovat s lidmi pomocí výšky stropu, květinové výsadby, umístění obrázků, vymalování stěn, hudebního pořádku apod. A jestli se Američané jen zčásti chovají jako hrdinové knížky, tak jsou pořádní pokrytci.

Rinoa18
Rinoa18
11.11.2019 2 z 5

Vleklo se to jak stará žvýkačka, všechno zbytečně podrobně popisované, bez toho, že by to příběhu nějak významně přispělo (zřejmě na zamazání děr) a až zoufale snadno předvídatelné. Takové Bridget Jonesové to nesahalo opravdu nikam. Velice plytká oddechovka.

Hasko
Hasko
13.09.2019 3 z 5

První třetina nezáživná, pak už to mělo spád a četlo se dobře. Konec předvídatelný. Kniha by klidně mohla být poloviční- zbytečné dlouhosáhlé popisování situací nebo věcí.

mariva
mariva
10.09.2019 3 z 5

Takový průměr, hodně to připomíná Deník Bridget Jonesové, prostě humor a seznamování na americký způsob. Vadila mi ale snaha překladatelky za každou cenu se přiblížit českému čtenáři a vkládat do děje názvy českých pořadů apod. (a taky zřejmě nikdy neslyšela výraz Pakua z feng-šuej).

sabca1520
sabca1520
20.08.2019 2 z 5

Oddechovka

Štítky knihy

humor pro ženy romantika léto třicítka (věk) život bez partnera (singles) Florida gayové

Autorovy další knížky

Lisa Daily
americká
2018  69%Ve třiceti (poprvé) single
2019  72%Jak se ztrapnit (snadno a rychle)

Kniha Ve třiceti (poprvé) single je v

Právě čtených2x
Přečtených204x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených5x
Knihotéce164x
Chystám se číst147x
Chci si koupit31x
dalších seznamech2x