Marco

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Patnáctiletý Marco touží jen po tom stát se dánským občanem a chodit do školy jako každý jiný. Jeho strýc Zola však vládne rodinnému klanu železnou rukou. Celá rodina Zolu uctívá jako boha a bojí se ho jako ďábla, zatímco on nutí Marca a ostatní děti žebrat a krást. Když ale Marco zjistí, že ho Zola pro vlastní prospěch hodlá zmrzačit, pokusí se o nemožné: uteče. Bohužel přitom náhodou odhalí nebezpečné rodinné tajemství a hra o život začíná. Podaří se mu využít všech svých schopností a něco dokázat? Měl by se obrátit na policii? Prozatím neví, že mu v patách není jen rodina, ale i někdo další. Když na to přijde inspektor Carl Mørck, rozhodne se záhadného mladíka, který má zjevně co říct k případu pohřešovaného vládního úředníka, zachránit. Carl s kolegy Asadem a Rose pozvolna rozplétají nitky rozsáhlé korupční aféry, která je vede ze světa bankovnictví přes ministerstvo až do hloubi afrického pralesa. Nevzalo si oddělení Q tentokrát příliš velké sousto? Milovníci díla Jussiho Adlera-Olsena se mohou těšit na posílení řad vyšetřovatelského týmu o další zajímavou postavu…...celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207124/big_carl-morck-marco-cxw-207124.jpg 4.11688
Série:

Komentáře (355)

Kniha Marco

Hkk935
22. března

Tentokrát nebyl děj až tak napínavý, chvílemi jsem se i trochu nudila, ale i tak musím uznat, že číst se to dalo. Předešlé díly byly mnohem akčnější, napínavější, zajímavější... prostě lepší. Jdu na další díl a jsem zvědavá, jestli tenhle díl byl jen tak odpočinkový.

jaroiva
11. března

Po dvou lepších dílech se série vrátila k průměru.
Dala bych možná lepší hodnocení, kdyby měla kniha tak polovinu stran. Takhle mi to připadá příliš rozvláčné na tak jednotvárný příběh. Nemohu se zbavit dojmu, že je to psané na objednávku, zadané bylo téma a předepsaný počet normostran.

Audrina
09. března

Tento díl je oproti předcházejícím trošku jiný, více se řeší zpronevěry a praní špinavých peněz než nějaký temný zločin. I přesto mě to ale moc bavilo příběh jsem si užila

Markéta.
03. března

Za mě je to velké zklamání. Do této série jsem se pustila s velkým očekáváním a bohužel každým dalším dílem slábne. Většinu času jsem se nudila a očekávala nějaký zvrat, ale děj pokračoval bez nějakého napětí.

sgjoli
26. února

Tak mám za sebou další díl s Carlem Morckem a musím teda konstatovat, že pro mne osobně to zatím byl asi nejslabší díl.
Jelikož je to součást série, nabízí se srovnání s předchozími díly. A tady mi ta zápletka proti dřívějším dílům nepřišla nijak závratná či silná. Tentokrát jsem měla pocit, že je mi ta zápletka tak nějak jedno, nedokázalo mne to do sebe pohltit a vlastně mne to nechalo dost chladnou. Steklo to po mne a nijak zvlášť to ve mně nic nezanechalo. Byť chlapec Marco, podle něhož se kniha jmenuje, si teda prožil docela peklo a to zas přiznávám, že ten asi jediný mi nebyl ukradený a já mu fandila.
Nějak mne tentokrát neoslovilo to, co se odehrávalo v zázemí oddělení Q. Pravda, postavy se ještě nějak vypořádávají s událostmi předchozího dílu. Ale i tam mi ta dějová linka přišla trochu nemastná neslaná. Zajímavý moment byl pro mne v tom, s čím se Carl potýkal ve svém milostném životě - trochu překvápko a já doufám, že to autor v dalších dílech ještě trochu rozvede.
Pardon, jestli ten můj komentář není úplně srozumitelný - snažím se nespoilerovat, ale někdy je to holt těžké chválit či popsat své výhrady, aniž byste prozradily pointy příběhu.
Tentokrát průměrné hodnocení - 3 hvězdy. Audiokniha skvěle načtená Igorem Barešem. Obsahově ale pro mne slabší. V sérii nicméně budu určitě pokračovat.

.berenika.
22. února

(+ SPOILER) Kniha o více jak 550 stranách, ale opravdu na každé straně je velmi znát kvalita autora!
Marco (jako kniha samotná) byl boží a neuvěřitelně mě zaujalo téma rodinných klanů (dětských zlodějíčků).
Všem známé trio Carl-Asad-Rose je skvělé a každým dílem se jejich spolupráce posouvá k dokonalosti. U Olsena mám ráda, že kniha jede většinou po dvou hlavních dějových linkách ️ ze začátku se snažíte pochopit propletený podvod vlivných mužů, kteří se nebojí kvůli bohatství i vraždit a zároveň se začtete do příběhu samotného Marca, který bojuje o život. Příběh Marca je šílený, žije v dánsku “načerno” bez občanství a je pod nadvládou svého strýce Zoly. Denně musí se svým rodinným klanem okrádat a žebračit na ulicích. Poté co se rozhodne utéct, dvě hlavní dějové linky se propojí a knihu už neodložíte.
Jediné co bych Olsenovi vytkla, je množství politiky v jeho knihách. Určitě bych se bez těch detailů obešla.
ALE! za mě je toto nejlepší díl série!

Kubajzz
24.12.2022

Nebylo to tak akční jako předchozí díl ale špatné to taky nebylo. Doporučuji a jdu na další díl :-)

Aliii
23.12.2022

Za mě zatím nejslabší díl série. Příběh se mi sice líbil, ale styl mi tentokrát moc nesedl - nevím, zda kvůli překladu nebo jsem si u J.Adlera-Olsena zvykla na vyšší standard. Některé scény přehnané a jen málo realistické a dialogy mi přišly takové odfláknuté, takže ta třetí hvězdička jde za hlavními hrdiny a ne za autorem ;-)

1 ...