Nesmírný

Nesmírný https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248253/bmid_carl-morck-nesmirny-xry-248253.jpg 4 1620 331

Případy oddělení Q série

< 6. díl >

Oddělení Q znovu v pohotovosti. Šéfa oddělení Q Carla Morcka vyruší při obyvklém ranním šlofíku v práci telefon. Požádá ho o pomoc kolega z Bornholmu, ale Carl odmítne. O několik hodin později za to ponese následky a svou tvrdohlavou asistentku Rose tentokrát rozžhaví doběla. Oddělení Q se pod velkým tlakem vrací k sedmnáct let starému a mimořádnému případu dívky, která jednoho dne zmizela ze školy a později byla nalezena mrtvá vysoko ve větvích stromu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Host
Originální název:

Den Grænseløse , 2014


více info...

Markéta.
Markéta.
04.02.2024 2 z 5

Příběh se mi líbil, ale přišlo mi to jako velmi utahaná kniha. Co se týče téma akademie, tak jsem se chvílemi ztrácela a nějak mě to neuchvátilo. Co se týče postav na oddělení Q, na ty se těším s každým dalším dílem.

PPardinio
PPardinio
30.01.2024 4 z 5

Opět velice zdařilý příběh, kterému na čtivosti přidávají výborně zvolené postavy detektivů. Hlavně Carl s Asadem nemají chybu. Rád jsem si s prstem na mapě projel několikrát ostrov Bornholm a užil si zápletku sedmnáct let staré vraždy okouzlující talentované dívky. Autor zde velmi dobře propojil vyšetřování s lehce tajuplnou sektou. Krok za krokem se oddělení Q blíží šílené Pirje a Frankovi, zvanému Atu. Další zdařilá knížka od J.A.Olsena.


berila
berila
23.01.2024 3 z 5

Dočteno, sláva. Mnoho stran, chybějící napětí, dost velká nuda. Ostatním přečteným knihám série se to zdaleka nevyrovná, tři * jsou až moc. Snad budou další díly lepší.

Luigi1
Luigi1
25.12.2023 5 z 5

Tak mám zasebou další super díl

ještěrka38
ještěrka38
24.12.2023 4 z 5

Zbytečně dlouhé, ale dobré. Carl a Asad a jejich oddělení Q mě vlastně baví.

m.valova
m.valova
29.11.2023 4 z 5

Mám tuto sérii strašně moc ráda,je to sice kniha na více stran,ale to nevadí,tentokrát mi akorát úplně nesedlo téma,všeobecně sekry,kulty atd.mě nebaví.Každopádně případ byl zdárně vyřešen a my se stále blížíme do nitra našich hrdinů a já se těším na pokračování.

Kortez
Kortez
08.11.2023 4 z 5

Audiokniha. Mám rád oddělení Q a rád poslouchám jejich případy. Nejvíce mě baví dialogy mezi Carlem a Asadem. Příběh jako takový byl slabší, ale to je subjektivní pocit. Námět skvělý, pak se občas děj rozvlekl jako široká řeka a přestal mít požadovaný spád.

Jiparis
Jiparis
05.10.2023 4 z 5

Příliš mnoho stránek, děj je v první části rozvleklý, ve druhé dostává spád, ale spousta mystiky a neoddůvodněné hypnozy dělají příběh trochu neuvěřitelným.

Olava
Olava
27.09.2023 5 z 5

Po Marcovi konečně zas něco pořádného! Přečteno jedním dechem. Bylo víc Carla, víc Asada (hlavně velbloudů), napětí... Díky Jussi, za tenhle díl, byl jeden z nejlepších!

Audrina
Audrina
21.06.2023 4 z 5

Knihy od Adlera-Olsena mám ráda, musím se ale přiznat, že tenhle díl mi přišel o něco slabší. Nějak jsem se nedokázala pořádně začíst a spoustu věcí mi přišlo nelogických.
Pořád je to ale nadprůměrná detektivní série.

jejda.majda
jejda.majda
24.05.2023 5 z 5

Další skvělý Olsen za mnou. Olsenovy detektivky mě neskutečně baví. Jsou napínavé, zábavné, velmi čtivé, chytře napsané a i když má každá přes 500 stran, pokaždé ji zhltnu jak malinu.

Jsem moc moc ráda že jsem Olsena objevila v roce 2020 díky čtenářské výzvě Databázeknih.

jaroiva
jaroiva
22.04.2023 3 z 5

Zatím se mi ze série opravdu líbily 2 díly, Vzkaz v lahvi a Složka 64. Zbytek mě baví jen kvůli Asadovi, to je i případ tohoto dílu.

Hkk935
Hkk935
11.04.2023 5 z 5

J.A. Olsen to prostě umí. Skvělé téma, napínavé čtení, které se drží celou knihou, nejsou tam slepá místa. Samozřejmě i stále skvělí hrdinové, Asadovi velbloudi mě fakt baví (kam na to autor chodí... ). Rose je Rose... Carl a jeho nohy na stole ... Prostě a jednoduše doporučuji, a jdu rovnou na sedmý díl.

galinek
galinek
23.03.2023 5 z 5

Četla jsem už podruhé, moc se mi líbí styl, a ano, velbloudi, přeřeky, ...těším se na další..

sgjoli
sgjoli
26.02.2023 4 z 5

Po předchozím díle Marco, který byl za mne dost slabý, to vypadá, šel autor naštěstí zase do sebe a je to zase naše staré známe oddělení Q se vším všudy, jak ho známe a máme rádi.
Zamotaná zápletka, kde jsem sice měla určité tušení, že se nás některými věcmi autor snaží záměrně zmást a opít rohlíkem, ale stejně jsem neodhalila veškerou pravdu, takže i pro mne některé věci byly překvapením. To moc oceňuju. Styl psaní svižný, děj bez hluchých míst, s fajn hláškama, se slovníma přestřelkama mezi postavami a také Carlovy ironicko-sarkastické poznámky. Tak, jak to mám ráda. Asad zase dostal pěkně naložíno - doufám, že mu autor v příštím díle trochu uleví.
Taky si říkám, kdy se autor trochu víc rozpovídá o Asadově a Roseině životním pozadí? To jsou pořád samé náznaky a kroužení kolem horké kaše, takže čtenář si spoustu věcí může pouze domýšlet. Ale možná už by bylo na čase, aby nám o těchto dvou lidech autor prozradil něco víc. Uvidíme v dalších dílech.
Celkově nakonec 4 hvězdy. Lepší nadprůměr, ale na Vzkaz v lahvi to zatím nemá. Poslouchala jsem jako audioknihu, opět v podání Igora Bareše - už si tu sérii bez něho neumím představit. Protože je prostě skvělý.

jefff
jefff
02.01.2023 4 z 5

Napínavá kniha, od které se nešlo odtrhnout, byť příběh mě tentokrát tolik nezaujal. Ale Olsen je geniální vypravěč a jeho detektivové jsou na rozdíl od jiných opravdu sympatičtí, takže se to čte jedna radost.

DomYell
DomYell
29.12.2022 5 z 5

Jako vzdy bavilo :) Asada mi teda bylo lito, ale jeho nic jen tak nezlomi :)

Kubajzz
Kubajzz
29.12.2022 5 z 5

Tak opět přečteno jedním dechem, případy oddělení Q mě vážně chytly a konec mě překvapil. Rozhodně doporučuji a jdu na další díl :-)

karol.cadex
karol.cadex
07.12.2022 5 z 5

Brutální!
Nutně bych se potřebovala s Carlem a Asadem rozloučit v co nejkratší možné době, abych se mohla začít zabývat i jinými skandinávskými autory, ono to ale moc dobře nejde. Za prvé za tím stojí objem stran a za druhé hutnost obsahu. Takže, ač se jedná pro mě o jednu z nejlepších detektivních sérií všech dob, je třeba si ji dávkovat.
V Nesmírném bylo vše, co mám ráda. Kousek ezoteriky, na kterou se nahlíželo s mírnou skepsí, polygamie, na kterou se nahlíželo s větší skepsí, tajemno kolem Asada, rušno kolem Carla, podivní vesničané, útesy a divoká příroda, milion vedlejších postav, ve kterých se člověk snadno ztratí, všichni umřou, pokud jsou ještě živí atakdále. Haha. Všechno!
Pan Adler-Olsen je pán. Doopravdy. I když se stejně těším, až jej dočtu a budu si moci rozšiřovat obzory dál.

Pine
Pine
27.11.2022 4 z 5

Děj plynul příjemným tempem, což je při téměř 600 stranách umění. Bavily mě  kapitoly s Pirjo, i Asad se svými velbloudy a přeřeky, užívala jsem si střípků ze života našich hlavních aktérů. Nová posila - Gordon - se také slušně zapojila.
No co vám budu vykládat, hltala jsem stránky o sedmnáct let starém případu a s vrahem jsem byla vedle jako jedle.
Olsen rozhodně umí psát a osobitý smysl pro humor, nadhled a ironie jsou pro jeho knihy charakteristické.