Simy Simy komentáře u knih

☰ menu

Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

(SPOILER) Kniha opět super, jako pokračování nezklamala a to hlavní si zachovala.. vtáhnout a přečíst jedním dechem. Patřím mezi čtenáře co po třech stránkách usnou, zde problém nebyl... Uvítal byl lepší rozdělení děje a posledních 10% rozložil alespoň do 20% přišlo mi to uspěchané a v menším počtu lidi jsem čekal na závěrečný přelet nějaký dialog. Trosku zamrzel i “pomalý děj” bez významných “objevů” které navíc obstaral v podstatě jen “zvláštní stařík” jehož úlohu jsem poradně nepochopil a byt mi nevadil, přišel mi tam trošku navíc. Závěrečná scéna jakoby vypadla z prvního Matrixu, jen tady Neo nezastavoval kulky

19.11.2021 5 z 5


Temný les Temný les Liou Cch'-sin

Po skvělé jedničce ještě lepší dvojka, to se ve filmu stát nemůže :) Perfektní až mrazivé.

30.07.2020 5 z 5


Problém tří těles Problém tří těles Liou Cch'-sin

Za mě super počtení na tři dny (měřítko ukazující že jsem nic jiného nedělal). Chvilku jsem čekal kam se to rozvine, příchuť nedávné historie číny, současnosti a zajímavé počítačové hry (vzpomněl jsem si na knihu Erebos a čekal jestli se děj posune tímto směrem..). Celkově parádní čtení a otázka "snažit se, nebo nesnažit se hledat inteligentní život ve vesmíru" je ve mě hodně živá :)

26.06.2020 4 z 5


Poslední tango v Havaně Poslední tango v Havaně František Kotleta (p)

První dva díly jsem četl před pár lety a byl jsem spokojen. Tento díl mi přišel slabší. Není to ucelený "detektivní" příběh, ale několik příběhů, které spolu v podstatě nesouvisí. I tak jsem neměl problém dočíst.

12.01.2020 3 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Perfektní pokračování prvního dílu. Trošku mi nesedělo neustálé “odmlouvání bez následků” a změna přítel/nepřítel.. Bylo to sice pochopitelné, ale už mi to přišlo natahované a na hraně, bez dalšího vývoje. Ten přišel až v poslední části knihy, kdy si to hlavní hrdinové “vyříkali v podzemí”, závěr super, jen to čekání na další díl..

31.12.2019 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Přišel jsem si jak Bastian v Nekonečném příběhu, tak moc mě ta kniha přikovala a vtáhla. Neskutečný zážitek. Tolkien už bohužel nic nepřidá, ale Paní spisovatelka Stehlíková snad ano.

26.12.2019 5 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Přečteno těsně před knihou od Kinga, kterého zde dávají hodně za vzor. Musím říct že určitou podobu jsem tam viděl, kniha ale má svoji originalitu a mě se líbila. Pěkné počtení.

17.02.2019 4 z 5


Zhubni Zhubni Richard Bachman (p)

Můj první King. První třetina knihy, jak už to často bývá, měla pomalejší rozjezd a chvilku mi trvalo se pořádně začíst, druhá třetina už měla spád, třetí třetina luxusní počtení, záživné, napínavé. Samotný závěr mě trošku zklamal, přišlo mi to hodně otevřené a na to, že vše bylo vždy hodně rozpitvané do detailu, tak na konci až hodně otazníků, co se stalo s tím a co udělal tento... celkově se mi ale kniha líbila.

17.02.2019 4 z 5


Ve znamení Kon-Tiki Ve znamení Kon-Tiki Thor Heyerdahl

Přečteno v rámci čtenářské výzvy a vzhledem k tomu že jsem vodák, tak se mi to prostě muselo líbit :)

03.08.2018 4 z 5


Lady Fuckingham Lady Fuckingham Oscar Wilde

Asi to nechám bez komentáře

30.06.2018 3 z 5


Rybí krev Rybí krev Jiří Hájíček

Kniha mě naprosto dostala, téma Temelínu a všech věcí okolo je samozřejmě hlavní, ale ten "nádech" vesnického života.. práce v kravíně, hospoda, parta, dospívání...ano v této knize jsem hodně zavzpomínal na své mládí, byť jsem to měl o pár let posunuté. Četlo se to samo a bylo to luxusní.

17.06.2018 5 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Za mě kniha velice dobrá. Styl psaní, který dle komentářů nesedí všem, vychází z podstaty a tudíž jsem s tím neměl problém. Začátek dobrý, střední pasáž se trošku "Táhla", posledních 15% knihy (čtu na čtečce) byla jedna velká jízda. Stačí si představit, že jsem v pohoří sám.. po tmě.. je to prostě strašidelné samo o sobě a Tribeč tomu přidala to správné grády.

29.05.2018 5 z 5


Nesnesitelná lehkost bytí Nesnesitelná lehkost bytí Milan Kundera

Kniha a osudy jednotlivých postav? Jako celek hodnotím velice kladně a z hlediska osudu lidí si myslím, že to vystihuje dobu a celkem mě to vzalo. V první polovině knihy jsem ale stále přemýšlel, jestli "živočišné" pasáže čerpá autor z vlastní zkušenosti, nebo si je vymýšlí, přišlo mi to dost přitažené za vlasy... a právě ty vlasy mi přišli jako zbytečné science fiction v jinak velice uvěřitelném příběhu, tak si je půjdu umýt a zase příště Pane spisovateli.

17.03.2018 4 z 5


Jak vytrhnout velrybě stoličku Jak vytrhnout velrybě stoličku Marie Poledňáková

Kniha, která je stejně dobrá jako film, nebo možná herecké obsazení nemohlo být lepší. 1:1 všechny hlášky ve filmu. Je to klasika která se hezky čte a stejně tak dobře se na ní kouká.

18.02.2018 5 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Kniha dle mě cílí spíše na něžnější část populace, v porovnání s deníkem kastelána. Humor až moc přitažený za vlasy (byť vědomě a na nic si nehraje) mě do "hlasitého" smíchu nepřivedl. Kupodivu jsem se zasmál především u méně "nucených" a "reálnějších" situací a vtipů. I tak se mi ale kniha líbila, doporučuji.

08.02.2018 4 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

První polovina mi připomněla Forresta Gumpa ve Švédském podání. Druhá polovina do sebe krásně zapadla. Celkově velice příjemné čtení, které nenudí.

28.12.2017 5 z 5


Enderova hra Enderova hra Orson Scott Card

Pro mě perfektní čtení, které mě absolutně pohltilo. Film jsem neviděl, tudíž jsem nebyl ovlivněn. Kniha krásně utíkala, závěr mi přišel po prostřední části trošku uspěchaný, ale spíš mě mrzelo že "už je konec". 100/100 a pro fanoušky žánru doporučuji.

08.10.2017 5 z 5


Povětroň Povětroň Karel Čapek

Pro mě velice složité čtení. Nemohl jsem se dostat do děje a až do poslední části knihy jsem se ztrácel. Kniha Hordubal se mi zamlouvala o poznání víc.

28.09.2017 2 z 5


Hordubal Hordubal Karel Čapek

Chvilku jsem si zvykal na styl, kterým je kniha napsaná. Od poloviny se již četla příjemně. Závěr v podstatě bez překvapení a velice rychlý, takže kladně hodnotím spíš první část knihy.

26.06.2017 5 z 5


Otčina Otčina Robert Harris

První třetina ve mě hodně připomínala legendární knihu "1984" tím jak bylo vše hlidano,lidem vnucovano a vymývání mozku fungovalo (viz syn). Ve druhé je to detektivka se vším všudy a třetí část těžko popsat, ta mě naprosto dostala.
Tato kniha má proste všechno a drobné chybky ji odpustite.

28.05.2017