radushe79 radushe79 komentáře u knih

☰ menu

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

O mnoho lepší než předešlá kniha.

09.11.2020 5 z 5


Heroinové deníky Heroinové deníky Nikki Sixx (p)

Ježíš to je ufňukánek. Se mnou se teda život vůbec nemazlil, možná jsem to měla ještě komplikovanější, ale nechovala jsem se jako fracek. Jasně nejsem rokenrolova hvězda....
Mám pocit, že kdyby měl Nikki Sixx vaginu, ustál by vše s větší grácií. Parádní knížka o nelásce k sobě samému.

28.10.2019 5 z 5


Vraní dívka Vraní dívka Erik Axl Sund

Nedala jsem na nízké hodnocení a to je dobře. Výborný thriller.

27.09.2019 5 z 5


Bowie: Ilustrovaný životopis Bowie: Ilustrovaný životopis Fran Ruiz

Krásná kniha, úžasné ilustrace, skvělé čtení. Jen to bylo takové krátké a stručné. Čekala jsem o neco víc historek :)

02.01.2019 5 z 5


Rozbitá Rozbitá Cathy Glass

Jsem pěstounem chlapečka se syndromem CAN. Knihu jsem musela přečíst, v rámci vzdělávání pestounu. To, že je příběh malé Jodie šílený a ztracený, o tom není pochyb. Ale z čeho jsem u knihy silela nejvíce, byl liknavy přístup úřadu, zdravotníků, policistů a všech těch ouřadů.... A jestli si myslíte, že u nás je to jinak, tak není! Někdy nevím, či zájmy úřady chrání. Je mi z te knihy na zvracení. A někdy i z postupů systému, který se týká ochrany dětí.

05.12.2018 5 z 5


Lazar Lazar Lars Kepler

Překombinované, nereálné, J. Walter je nejspíš superhrdina. Škoda. Předchozí Keplerovic thrillery mě bavily, takové oddychovky. Ale tohle byla strašná slátanina.

04.12.2018 1 z 5


Hrdý Budžes Hrdý Budžes Irena Dousková

Videla jsem divadelni zpracovani. Po letech pak cetla knihu. Oboji je bozi. Hrzanovou jsem si predstavovala i pri cteni.

15.04.2018 5 z 5


Nikdykde Nikdykde Neil Gaiman

Ke Gaimanovi musi clovek dozrat.... ve svych temer 40 letech jsem se procetla k pohadkam.... Kdyz mi bylo 12 let, cetla jsem knihy o fetacich. Ted shanim komiksy.

Nikdykde je majstrstyk. Zasnu nad Gaimanovo fantazii.

23.03.2018 5 z 5


Dítě číslo 44 Dítě číslo 44 Tom Rob Smith

Komoušská šeď... Příběh výborný, atmosféra mrazivá.

13.02.2018 5 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Uf docteno. Nerada odkladam nedocteny knizky. Tohle bylo utrpeni. Takovy naivni cteni pro hodny holky...

09.01.2018 odpad!


Stopařův průvodce Galaxií Stopařův průvodce Galaxií Douglas Adams

Dostal se mi naprosty nedostatek jasnych fakt! Genialni!

05.08.2017 5 z 5


Mráz Mráz Bernard Minier

Mno já jsem trochu v rozpacích... Takovej poprask okolo a nic moc... Prvních 200 stran bylo mučení, byla to taková nuda, že jsem text nevnímala a musela číst znova. Pak se kniha tedy rozjela, ale přišlo mi to zbytečně komplikované, překombinované a nedotažené... Chtěla jsem knihu co nejdříve dočíst, abych ji měla už z krku.

30.04.2017 2 z 5


Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

Ty jo! Bylo to temný, strašidelný, konspirativní, napínavý, dojemný a filozofický... Prolíná se tu mnoho ideologií a pohrává se s otázkou víry. Tohle byl mazec a mně se to moc líbilo. Toužím navštívit moskevské metro, prohlídnout si Kreml, knihovnu, televizní věž a Botanickou zahradu. (P.S. Mám vydání, které obsahuje mnoho gramatických chyb, což mě fakt štve...)

24.04.2017 5 z 5


Trainspotting Trainspotting Irvine Welsh

Kdysi jsem kousek Trainspottingu četla ve Skotsku.... ve "skotšině". Hele ačkoli jsem ve Skotsku nějakej čas žila a pracovala v putyce, stejně jsem tu knížku v originále nemohla přelouskat. Skotskej slang a argot prostě nedáš! :) Miluju skotskej akcent, uplně se tetelim, když slyšim mluvit Skoty. Nicméně překládat tuhle knížku asi nebyl žádnej med. V první třetině jsem měla zježený vlasy z toho divnýho slangu a argotu, kterym prostě nikdo nemluví. Pan Ondřej Formánek to přeložil, ale nééé upeeeee dobře voeeeee. Zřejmě se snažil přeložit i ten skotskej akcent, což prostě uplně nevyšlo no. Každopádně tahle knížka mě fakt bavila. Ani tolik vtipná mi nepřišla, spíš špína a hnus feťáckýho života proložená černym humorem. Welshovo styl psaní mě bavil. Za mě prostě majstrštyk!
P.S. Renton rozhodně neni sympatickej hezkej týpek, jak ho předvedl Danny Boyle, je to pěknej z..d ;)

09.03.2017 5 z 5


Skála Skála Peter May

Kamarádka mi trilogii od Petera Maye půjčila s tím, že by se mohla líbit. "Raduš tohle si přečti, to tě vezme, je to z prostředí podobný místu, kde jsi žila...." Žila jsem téměř tři roky na Shetland Islands, mám na tyto léta krásné vzpomínky. Ačkoli se kniha odehrává na ostrově Lewis, popis počasí, ostrova, oceánu, života na ostrově a jazyka, kterým ostrované mluví, sedí i na moje Shetlandy. Skála je úžasná kniha. Autor mě dokázal zaujmout nejen zápletkou, ale právě i skvělým popisem ostrova, kde je neustále rainy a windy. Kde prší horizontálně a oceán je nejkrásnější, když je rozbouřený a nebezpečný. Doporučuji všemi deseti a tleskám za tak nádherně napsanou knihu!

25.02.2017 5 z 5


Kladivo na čarodějnice Kladivo na čarodějnice Václav Kaplický

U této knihy jsem měla strašný vztek.... Příběh ze středověku, ale tak moc aktuální... Kaplický ji napsal jako protest proti lidské blbosti. Pokud čtete mezi řádky, byla to jeho revolta proti režimu, ve kterém ji psal. Nesmyslnost vraždění mocipánů na základě vylhaných skutečností. Kaplického protest proti trestu smrti Milady Horákové.

01.08.2016 5 z 5


Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Moje první kniha od Nesba... Kdykoli k někomu přijdu na návštěvu, projedu mu knihovnu. Letos mě u kamarádky zaujal Nesbo. Všichni o něm furt píší, jak je skvělý. Je to asi prkotina, ale veliké plus u mě získal za zmínění kapely Turbonegro, kterou mám fakt ráda :D Každopádně Nesbovo umění vyprávět a vtáhnout do děje je bravurní. Celou dobu jsem tomu neřádovi fandila.... Co to s tím světem je? Fandíme zloduchům a modlíme se, aby ho cajti nečapli... U mě tuhle "zvrhlost" spustil Dexter. Nicméně Lovci hlav nebyla poslední kniha od Nesba, kterou si přečtu.

01.08.2016 4 z 5


Neschopnost Neschopnost Rob Grant

Po přečtených knihách o vesmírné lodi Red Dwarf jsem se vrhla na Grantovu Neschopnost. Četla jsem ji v práci, v metru, v tramvaji... za chůze. Musela jsem vypadat jako blázen, jelikož kniha je tak vtipná, že jsem se neskrývaně chechtala, až se na mě lidé otáčeli. Měla jsem chuť vtipné pasáže předčítat všem na potkání. Ne vážně! Nic vtipnějšího jsem snad nikdy nečetla!

01.08.2016 5 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Knihu jsem přečetla během tří dnů. Nedokázala jsem se od ní odtrhnout. Skvělá detektivka, která mě učinila absolutně nespolečenským tvorem.

01.08.2016 5 z 5