PriMula PriMula komentáře u knih

☰ menu

Nenávist Nenávist Chris Carter

Tak jsem se sem nakonec opravdu pročetla. Pamatuji si, když jsem začínala číst první díl. Před nedávnem to byl poslední díle série, takže jsem jsem byla smutná, protože by mi došly Carterovky.
Zároveň jsem se ale na Nenávist těšila, protože mě Zloba, kde měl Lucien také jednu z hlavních rolí, moc bavila.
Díl to byl perfektní. Svižný, napínavý a neskutečně čtivý. Těším se na další novinku a doufám, že nebude poslední.
Tyhle knihy už jsou moje srdcovky.

31.03.2021 5 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Tak to bylo opravdu podprůměrné čtení. Vůbec nerozumím tak vysokému hodnocení, i když respektuji, že každému se líbí něco jiného.

Povídky na sebe vůbec nenavazující, nic neříkající.. 2 hvězdičky dávám kvůli docela slibnému začátku. Ten mě bavil, bohužel po něm přišla povídka na první vůbec nenavazující. Já kdybych snad svět zaklínače už nějak znala a tyto povídky si přečetla už s nějakým vztahem k příběhu, asi by to bylo jiné. Bohužel ale postavy, prostředí a vůbec všechno pro mě bylo novinkou a tak mi to prostě nic neříkalo. Zkrátka je mi nepříjemné, když jsem poprvé v nějakém novém světě, ještě se pořádně ani nerozkoukám a s další povídkou už jsem zase v nějakém trochu jiném.

Já věřím, že od třetího dílu, který už by měl být jednotný příběh, to je asi super čtení, což soudím podle neskutečného hodnocení. Ale bohužel, toto mě odradilo tak moc, že do druhého dílu (od kterého prý taky nemám čekat nic jiného než jenom další sumu povídek) s největší pravděpodobností nepůjdu.

Abych to shrnula, čekala jsem super fantasy které jsem rozhodně nedostala a Zaklínač mě hodně zklamal.

26.02.2021 2 z 5


Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Krásně čtivý příběh. Kniha je plná napětí a co je na ní nejlepší je fakt, že není prvoplánová. Děje se tam toho více najednou, takže jsem se u knihy ani jednou nenudila.
Ubírám 1 hvězdu za to, že jsou tam některé věci zkrátka až moc nepravděpodobné..
MINI SPOILER: Kdo četl, asi mu hlavou taky běhalo, jak by tohle mohlo být možné..

28.12.2020 4 z 5


Návnada Návnada Kent Messum

Od knihy jsem nečekala vůbec nic díky příšernému hodnocení, ale jelikož má jen něco málo přes 200 stránek, dala jsem ji šanci, protože jsem měla chuť na vyvraždovačku. A jsem za to nesmírně ráda. Výborná kniha. Svižná, neskutečně napínavá a styl psaní je také výborný. Autor umí nádherně pracovat s popisem nechutností a z knihy jsem měla husí kůži (a to jsem na brutálnosti zvyklá!). Žádné přehnané popisy plné krve - ne - a ačkoliv autor přesně to popisuje, popíše to tak elegantně zvráceně, že mi opravdu spadla brada.
Plus se mi líbí hlubší význam příběhu. Zkrátka jsem opravdu nečekala to, co jsem dostala. Výborné!
PS: Hunger Games v tom nevidím ani za mák - obě jsou to skvělé knihy, ale je to jako mýchat jablka a hrušky.

23.12.2020 5 z 5


Na smrt Na smrt Jozef Karika

Přesně jak napsala Rodaw - kniha mého života. Pochybuji, že ještě někdy budu číst něco tak brilantního ve všech směrech. Kniha je neskutečně dobře napsaná - není to jen příběh o holocaustu, pan autor do děje neskutečně dobře zapracoval historická fakta.
Co se týče samotného děje.. nemám slov. U knihy jsem měla možná až příliš okamžiků, kdy zkrátka přestanete číst a jen se zadíváte do zdi a přemýšlíte - možná ani nepřemýšlíte, protože nevíte, co byste si myslet měli. Tak silná kniha je.
Děkuji Panu autorovi za takový diamant. Velká pocta za shrnutí historie dané ještě k tomu do tak jedinečného příběhu.
Děkuji.

03.11.2020 5 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Až neuvěřitelně čtivá kniha s ohledem na datum vydání originálu. Moc příjemné čtení a nejspíš si knihu někdy přečtu znovu, aby mi vše zapadlo tam, kam má.

25.10.2020 4 z 5


Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Konec výborný a neotřelý. Měla jsem husí kůži. Další výborná detektivka - prostě další super Carterovka.
SPOILER:
Taky jste si zkontrolovali sociální sítě, jestli někde náhodou nemáte fotku z auta? Já teda rozhodně ano.

21.10.2020 5 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Je to čistá komerce, s holocaustem to nemá co dělat.
Hodnoťme knihu, nikoliv dobu!!
Bizár. Příšerné, laciné. Celou dobu, co jsem knihu četla, jsem se styděla za tak obrovské zveličování této doby. Žádná pokora, z koncentračních táborů autorka udělala trochu horší pionýrské tábory.
Styl psaní příšerný, dialogy katastrofální.
Nemám slov. Nedočteno. Uživatel 'Kryštofka' to shrnul bravurně.

19.07.2020 odpad!


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Tuhle knihu miluju.
Nejkrásnější kniha, co jsem kdy četla. Tohle jsem opravdu nečekala. Nečekala jsem, že mě to vezme AŽ TAK MOC. Je jedna hodina ráno, a já jdu rovnou číst třetí díl, protože najednou s takhle osamoceným srdcem bych stejně neusnula.
Zní to šíleně, ale je to taková nádhera, že mě pochopíte asi jedině tak, že si TO přečtete.
Lepší než první díl, ovšem bez něj by tak úchvatný nebyl.
Nemám slov. Čtěte.

15.04.2020 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Trhá mi to srdce, ale musím dát jen 4 hvězdy.
Překrásná kniha, hned vysvětlím.
4* dávám proto, že se do půlky zkrátka nic nedělo a já knihu málem párkrát odložila. Nevěděla jsem, že to má své OPODSTATNĚNÍ. Prosím, jestli začínáte číst, vydržte. Všechno má svůj důvod.
Jako jsem se na začátku nudila a přemýšlela, proč je tato kniha tak oblíbená, tak jsem se ke konci nemohla odtrhnout.
Po první půlce knihy by mě ani ve snu nenapadlo, že po dočtení budu tak unešená.
Krása.

03.04.2020 4 z 5


Naprosto pozoruhodná věc Naprosto pozoruhodná věc Hank Green

Naprosto pozoruhodná věc. Úplné jiný žánr než běžně čtu, ale páni.
Narovinu. Ano, byli chvíle, kdy jsem knihu už už odkládala, protože mi to prostě přišlo jako úsměvná hloupost. Jenomže kniha je tak čtivá, že nešlo jinak, než číst.
Ani nevím, co se mi líbilo nejvíc, popravdě pořád nevím, o čem jsem to vlastně četla.
Je to něco tak jiného a tak pozoruhodného, že si to zkrátka budete muset přečíst taky, aby jste si udělali vlastní názor.
5 *

24.02.2020 5 z 5


Popravčí Popravčí Chris Carter

Dvojí kříž je o chloupek lepší, to musím uznat.
Kniha výborná, svižná, bez zbytečné omáčky, ale přeci jen je hodně podobná právě předchozímu dílu. Co se týče brutálností, těch tam bylo podle mého tak stejně.
Druhá a poslední věc, co bych vytkla, je ta, že konce kapitol byly až přehnaně dramatické a také téměř totožné. Bez toho bych dala knize plných 5*

14.11.2019 4 z 5


Švábi Švábi Jo Nesbø

Dočteno jen do půlky. Bankok mi nesedl a ta politika v díle už vůbec ne. Tak jdeme na Červenku na kterou se i tak těším, protože Netopýr byl parádní.

12.08.2019 2 z 5


Vteřinu poté Vteřinu poté William R. Forstchen

Kniha tak nějak dobrá, na 3 hvězdy ještě stačí. Líbil se mi autorův naturalistický popis těch nehezkých scén.
Ale co se mi tedy vůbec nelíbilo, bylo to, jak autor všude cpal vojnu a tak z celé knihy udělal něco, co jsem tedy vůbec nečekala. Autorova očividná libost ve válce mi vůbec nesedla a chvílemi mě to nekonečné salutování a oslovování "generále" vyloženě nudilo. Námět to byl skvělý, ale ne v autorově podání. Kniha mohla mít o polovinu méně stránek a byla by svižná, akční a napínavá. Také se tam spousta věcí opakovalo a jednu informaci jsem se dozvěděla 2x, 3x. Plus dojemné scény také nejsou autorovou silnou stránkou a vše mi znělo jako hodně špatné klišé.
Samozřejmě ale velký respekt za napsání takovéto knihy, jen mně osobně tedy nesedla.
3*

12.08.2019 3 z 5


Červený vrch Červený vrch Jamie McGuire

Má první kniha o ,,Tupounech'' a páni!
Moc se mi do knihy nechtělo, zombie tématika mě sice lákala, ale očekávala jsem, že to bude nuda, nic zajímavého, ale ono to bylo přesně naopak! Kniha je to velice originální, promyšlená a autorka na mě působí velice sympaticky!
Určitě si přečtu další knihy! Doporučuji všema deseti!

12.07.2019 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Tak já nevím, kniha dobrá, ale je to vlastně takové čekání na nic. Všudypřítomná nevěra na začátku mě donula knihu na chvíli odložit a když jsem se k ní vrátila, už jsem si jednotlivé jména musela zapisovat, abych vůbec byla v obraze. Co musím uznat je čtivost, i když jsem z těch souvětí byla zpočátku nesvá. Celkově jsem z knihy zvláštním způsobem smutná, ať už ze zmiňované nevěry (v hojném počtu-tak se opravdu děje? jsem asi ještě mladá a hloupá), nebo z těch příběhů které byly smutné samy o sobě. O konci nemluvě.
Knihu bych hodnotila na slušných 3,5 *

03.07.2019 3 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Kniha zajímavá a neobvyklá. Jedna scéna mě dokázala opravdu šokovat. Občasné prosakování young adults napovrch ani nevadilo, jen mně osobně na konci neseděl určitý kousek, ale vem to čert.
Líbila se mi.
4,5 hvězd

25.06.2019 4 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Má první kniha od Nesba. Nadchla mě, je to pěkné počtení a jestli že další díly budou lepší a lepší, jak soudím podle hodnocení, bude to pro mě pecka. U díla Netopýr mi vadilo pouze to, že se do poloviny knihy nic neděje. Děj se skládá z drobných příběhů o Austrálii, ovšem je pravda, že to v druhé půlce využijete. Doporučuji.
Ale přece jen než se kniha rozjede, určité pochybnosti máte, proto 4 *.

16.06.2019 4 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Je mi naprosto jedno, co o této knize říkají ostatní. Byl to skvost a myslím, že ho hodně lidí nepochopilo.

30.07.2015 5 z 5


Pošťák vždycky zvoní dvakrát / Pojistka smrti Pošťák vždycky zvoní dvakrát / Pojistka smrti James M. Cain

Vlastně jsem hrozně ráda že jsem si takovou knihu přečetla, i když jsem prvních 20 stránek nevěřila vlastním očím. Už ani nevím proč mi styl psaní přišel zmatený, protože ke konci jsem to ani nevnímala. - Jestli jste knihu ještě nečetli, tak vám to musím vysvětlit. Je to ten nejzvláštnější styl psaní, co jsem kdy četla. A možná proto jsem si knihu tak oblíbila.

28.07.2015 5 z 5