Červený vrch

Červený vrch https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/283368/bmid_cerveny-vrh-mrg-283368.jpg 4 564 177

JAK SE ZACHOVAT, KDYŽ TEN, PRO KOHO BYSTE POLOŽILI ŽIVOT, VÁM O NĚJ ZAČNE USILOVAT? Scarlet je rozvedená, pětatřicetiletá matka dvou dcer a pracuje jako rentgenová laborantka. Je pátek odpoledne a má službu v nemocnici, dcery poslala na víkend za otcem. Na příjem přivážejí umírající, ošklivě pokousanou a vyhublou dívku, a její rentgenový snímek prozrazuje to, o čem se v lékařských kruzích s hrůzou již pár dnů hovoří. Z Evropy se šíří záhadný virus a svět je zachvácen pandemií, která postupuje neuvěřitelně rychle. Projevuje se nesnesitelnou bolestí břicha a bleskovým úbytkem váhy, a pak už je jen smrt. Mrtví však nenacházejí klid, ale mění se v šouravé zombie, a hledají, čím by ukojili svůj neutišitelný hlad. Vábí je lidské maso a lačně se na ně vrhají. Jedinou obranou živých je rychlost a zásah do mozku zombie. Scarlet se upne k tomu, aby zachránila své dcery za každou cenu. Musí je odvézt na jediné bezpečné místo k přežití, které zná. Na ranč Červený vrch. Román Červený vrch vás uchvátí od první stránky a nepustí až do omračujícího závěru. Autorka bestsellerů Jamie McGuire se zde předvedla v nezapomenutelné formě.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Sci-fi

Vydáno: ekniha , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

Red Hill , 2013


více info...

klikas
klikas
25.02.2024 4 z 5

Zombie knížek je docela málo. Tuhle já doporučuji. Na spisovatelku překvapivě dobrý. Nic ve zlým. Neznám moc žen, s tímto zaměřením na zombie. Za mne dobře pěkněěě...

Arev122
Arev122
18.02.2024 2 z 5

Tento postkatastrofický román mě nezaujal, připadalo mi to trochu nudné, roztěkané a bez napětí.


LidkaDino
LidkaDino
10.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Pěkně napínavá kniha! S postavami se moc nepřátelte, protože konce knihy se jich dožije jen pár! Pěkně popsaný postapo svět, jak to vše začalo a jak to bylo dál... Líbí se mi, že hlavní hrdinka je pracovnice nemocnice a vidí člověka od nakažení, až do zombie stavu. Doporučuji.

Johny_H.
Johny_H.
21.12.2023 5 z 5

Tři pohledy na stejný postapo svět. Moc pěkně provedené až na pár klišovitých zvratů. Jinak akce a napínavé až do konce který je pro spoustu postav hořkým vítězstvím. Každý kdo má rád zombie filmy si dost pravděpodobně užije i tuto knihu.

Sysel
Sysel
09.10.2023 4 z 5

Kniha psaná z pohledu tří hlavních postav. Linka Mirandy mě ze začátku nebavila, ale nakonec dobrý. Kniha byla čtivá, jem postrádám hlubší příběh. Neříkám, bavila jsem se, jen abych mohla dát plný počet, tak mi tam něco chybí. Ale na druhou stranu na knihu o zombi a horor se mi to opravdu líbilo.

Micho86
Micho86
29.06.2023 5 z 5

Příběh je geniálně sestavený, tedy alespoň nad očekávání, děj nepostrádá napětí - chvílemi mi připadalo, že čtu detektivku - ani jiné podstatné aspekty pro udělení tolika hvězdiček. Bylo to skvělý a kdyby se mě někdo zeptal, ráda tuto knihu doporučím, nehledě na to, kdo se ptá a co rád čte. :)

capar
capar
08.01.2023 2 z 5

Jediné, co mě drželo při životě čtení byl příběh vyprávěný více hrdiny, jinak to bylo za mě nemastné, neslané...já se vcelku nudila..druhá půlka trochu lepší, aspoň nějaké emoce a občasná sekera do hlavy "tupouna"...asi bych čekala více nápadů a akce...

Kate3003
Kate3003
24.11.2022 2 z 5

Bohužel toto nebylo tak úplně čtení pro mě. Za prvé, proto že nemám úplně ráda zombie příběhy a za druhé, proto že byl příběh vyprávěn z mnoha pohledů. Pro někoho komu tento styl vyhovuje by to mohla být dobrá kniha, protože celkový námět není špatný. Já se ale do příběhu první dvě třetiny knihy prostě nemohla začíst, pak se příběh trochu sjednotil a už to šlo lépe. Kniha se zaobírá dvěmi dějovými linkami. Jedna je ta postapokaliptická, kde se postupně díky pandemii mění lidé na zombie a druhá je vztahová, která vlastně ke konci naprosto zastiňuje tu zombie část. Ani jedna z těch linek mě osobně nijak moc nezaujala. Konec mi přišel poměrně nelogický, takže za mě slabší kniha a nebýt štafety tak po ni určitě nesáhnu.

PetraBery
PetraBery
13.11.2022 3 z 5

Kniha, kterou jsem měla dlouhou dobu v knihovně z výprodeje a půjde zase o dům dále. Jednoduchý příběh, kdy záhadný virus kosí lidstvo a my sledujeme záchranu hrstky z nich, kteří se snaží přežít nelehkou dobu na usedlosti Červených vrch.

E.T.007
E.T.007
23.10.2022 4 z 5

Príjemný zážitok. Autorka síce neprišla s ničím výnimočným, nezanechalo to vo mne wow efekt, ale bavilo ma to čítať. Malo to spád, nechýbala akcia a tá mimozombíkovská linka bola tiež fajn.

Miruneček
Miruneček
18.09.2022 4 z 5

Mě to teda potěšilo a příjemně překvapilo. Krásně popsáno jak by šlo lidem o život, začnou dělat nehezké věci.

Biba_with_Book
Biba_with_Book
02.09.2022 2 z 5

Tak tohle mi moc nesedlo. Prislo mi to napsane jako od nekoho, kdo se to teprve uci.
Kombinace postapo a vztahovych dramat, ale obe dejove linky absolutne nevyrazne, jakoby nedodelane a o nicem.

Irsaf
Irsaf
25.08.2022 4 z 5

Za mě celkem dobrý čtení…
Film by byla asi blbost, ale tady to celkem šlo…
Jsem ráda, že jsem se ke knize dostala…

Knihomolka97
Knihomolka97
30.03.2022 3 z 5

Od Jamie McGuire jsem četla Krásnou katastrofu, kterou miluju a byla jsem zvědavá na Červený vrch. Je to úplně něco jiného a můj snad první knižní horor! :D
Jsem ale poněkud rozpačitá. Příběh o nákaze, kdy se z "nakažených" lidí stávají nemrtví neboli moji oblíbení zombíci, kteří žerou a zabíjí ostatní lidi.
Bylo vyprávěno z pohledu tří postav. Scarlet, Nathan a Miranda.
Ze začátku mě vůbec nebavila linka Mirandy, nepřišla mi zajímavá, byla nudná, ale svůj význam měla, protože všechny postavy byly navzájem propojené.
S některými postavami jsem měla problém. Nedokázala jsem si je oblíbit, štvaly mě a bylo mi jedno, jestli zemřou nebo ne. Hnusný, já vím. :D
Konkrétně jedna smrt mě ale hodně rozesmutnila, protože zrovna tu postavu jsem si oblíbila moc. :(
Překvapila mě romantická linka, nečekala jsem ji, ale potěšila mě. (romantička se nezapře) Těm dvěma jsem to totiž neskutečně přála.
Těch vztahů a vztahových problémů zde ale celkové bylo víc než dost. :D
Bylo to docela napínavé, o krev a mrtvoly nebyla nouze, ale čekala jsem asi ještě trochu "víc". A samotný závěr? Já vám nevím, nezpůsobilo to na mě úplně věrohodně.
3,5⭐️/5⭐️ lepší průměr

Sarah11
Sarah11
05.03.2022 3 z 5

Kniha má jednoduchý styl psaní a krátké kapitoly, takže se čte poměrně rychle a lehce, bohužel ale nepřináší absolutně nic nového, na co už bychom v tomto žánru nenarazili. Vlastně se drží úplně klasické šablony, a tak můžeme celkem snadno předvídat, kam se celý příběh bude ubírat.
Zombíků bylo na můj vkus dost málo, hlavně pak ve druhé polovině, kde se více než samotná apokalypsa řešilo vztahové drama. Ta romantická linka mi přišla totálně zbytečná.
Nebylo to vyloženě zlé, ale kdybych si to nepřečetla, asi bych o nic zásadního nepřišla.

Prateri
Prateri
05.12.2021 4 z 5

Červený vrch za osmdesát devět korun je dobrá cena. Pak se ukáže, že je to horor o pandemii, která se zvrtne v oživlé zombie, lačnící po lidském mase. Neživé nemrtvé mátohy. Za mne je to tak na tři a půl hvězdičky.

Niu
Niu
17.11.2021 4 z 5

Taková apokalyptická zombiovska klasika :-) Měla spád, akci, že jsem někdy popadala dech, a četla jsem jen jednou před spaním a pak už jen za světla :-) Nikdy bych nečekala, jak se v reálném životě můžeme přiblížit ... Nechť si každý přebere.

NienorNíniel
NienorNíniel
12.06.2021 1 z 5

(SPOILER) Byla jsem ráda, že jsem knihu vůbec dočetla. Zombie miluju, takže mě to dost zklamalo. Bylo to víc o tom kdo po kom pokukuje než o zombie, co to s lidskou psychikou dělá a nebo jak v takovémhle světě přežít. Dlouho tam ani nikdo neumřel a já se za celou knihu vůbec nebála a ani nebyla napjatá. Konec jsem odhadla, takže i ten mě zklamal. Proč to nemohla autorka napsat alespoň uveritelneji? Malé holky bez zbraně to přežijí ale voják ne. Také mi bylo od začátku jasné, že vojak musí umřít a nebo, že nakonec tam zbyde takový počet lidí, aby všichni mohli udělat páry. Byla to víc romantarna než zombie kniha. Tohle bylo prostě jedno velké zklamání. Ani tu nebylo nic v zombie tématu nového.

medulinka
medulinka
29.04.2021 3 z 5

Kniha zakoupena v levných knihách za pár korun a musím říct, že mě to bavilo. Trochu mi to připomínalo seriál The walking dead. Kdo má rád zombie apokalypsy a postapo, tak proč ne... Pár zombie filmů jsem už viděla a toto byla první kniha s touto tematikou, kterou jsem si přečetla a bylo to takové příjemné zpestření, oddychovka. Věřím, že na toto téma byly napsány třeba lepší knihy, ale za mě to nebylo špatné.

PeM
PeM
29.12.2020

Jsou tři témata hororů, která mě dokážou odradit, páč - prostě na to nejsem - upíři, ufo a zombie, ale pořád tomu dávám (a nevím proč) nějakou šanci.... takže pro mě tato kniha určitě nebyla, nedočteno a vracím do knihovny.....