poupatko1 poupatko1 komentáře u knih

☰ menu

Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Tato kniha se mi ze série zatím líbila nejméně, přeskočila jsem 5 kapitol a neměla jsem vůbec pocit, že by mi to při čtení nějak chybělo.

08.06.2022 3 z 5


Audrey Hepburnová Audrey Hepburnová Barry Paris

Velmi dobře napsaný životopis

14.12.2018 4 z 5


Grey Grey E. L. James (p)

Všichni tady píšou, že je to jen přepsaný první díl a akorát je z pohledu Greye. No neasik. Když je to POŠ z pohledu Greye.. Čekali jste snad nějaké jiné story nebo co? Co jiného by tam asi měla psát že jo.. Zamyslete se lidi :-)
Já jen dodám, že jsem četla prvně v angličtině a musím říct, že český překlad je tentokrát super :-) a není to takové plytké jak předtím.

11.03.2016 3 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

(SPOILER) Nádherně psaná. Miluju Válečka i Aljašku. Čekala jsem, že se něco stane s Aljaškou (předtucha po přečtení Papírových měst), ale kruci nečekala jsem, že umře! Brečela jsem jako želva..Dokonale jsem se ztotožnila s Aljaškou.. máme podobnou minulost (i když ona je fiktivní postava). Naprosto jsem se do ní vcítila.. a chápala jsem Válečka.. Láska je někdy nespravedlivá mrcha.. A taky se mi líbila ta poslední slova, která úžasným způsobem Green do knihy vmíchal, hned po přečtení jsem si hledala nějakou knihu posledních slov (a našla jsem :-) ). Hodně mě donutila přemýšlet o životě. O mém životě a o lidech kolem mě. Je prostě skvělá.

21.06.2015 5 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Zřejmě jsem od této knihy čekala víc. Viděla jsem název a jméno spisovatele, a říkám si : ,,Super, to je Green, to bude dobrý jako Hvězdy." - ale nebylo... V podstatě to bylo o ničem. Ne tak o ničem, jako o ničem, spíš to bylo prostě jen o hledání holky, kterou si kluk trošku víc zidealizoval. Co už, dočetla jsem to, ale ke konci už mě to přestávalo bavit.

05.04.2015 4 z 5


Rosemary má děťátko Rosemary má děťátko Ira Levin

Knihu jsem doslova hltala, strašně jsem byla zvědavá na konec. A hle, když k němu došlo, byla jsem nad míru překvapená, spíš udivená, to je to správné slovo. Spíš bych to nazvala pohádkou pro dospělé :-) čarodějové a dítě Satana - no paráda.

05.04.2015 4 z 5


Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Kniha se mi líbila, ale byla trochu smutná...

03.09.2014 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Příběh mě velice dojímá. Konec ve mě vyvolal úplně stejnou reakci, jako v Hazel vyvolal konec Císařského neduhu, jenž byl tak
symbolický jako cigareta Augusta. Možná se mi symbolika knihy v knize zdá, ale to je jedno. Zamilovala jsem si Hazel i Augusta.
Kniha mimo jiné ve mně vyvolala spoustu otázek.. Myslím ale, že nejsem jediná. Skvěle napsaný "Nejvtipnější smutný příběh" u kterého i když jsem plakala, jsem se smála.

23.08.2014 5 z 5


Řeč květů Řeč květů Vanessa Diffenbaugh

Absolutně mě kniha nezaujala a ani nebavila, nedočetla jsem jí, možná se na ní vrhnu někdy jindy.

20.06.2014


Božský hráč Božský hráč Christina Lauren

Sice mě trošku mrzí, že spisovatelka dokáže přijít s jinými charaktery postav a novým příběhem, ale zas to bylo, celou knihu dobrý, pak bumprásk dojemný rozchod, kvůli hovadině a nakonec jako vždy happy end :-D
Knížka se mi ale moc líbila, a četla se jedním dechem. Prostě Laurenová ví, jak psát čtivé romány. (Dokonce se mi zdála lepší než druhý díl)

20.06.2014 5 z 5


Kupec benátský Kupec benátský William Shakespeare

Je to prostě Shakespeare:)

05.06.2014 4 z 5


Milenci a herci Milenci a herci Lucinda Edmonds

Nedočetla, absolutně mě to nějak nezaujalo.

05.06.2014 3 z 5


Nespoutaná Nespoutaná Kathryn Taylor

Inu kniha velice čtivá, ale je to jako bych četla 50 odstínů. Božského bastarda, Všechna jeho přání/ touhy dohromady :D Jakože to by ani tak nevadilo, byla tak čtivá, že jsem se nemohla odtrhnout, takže krom neustálých myšlenkových proudu Grace, můžu maximálně vytknout jen to, že je splantáno několik knih dohromady, ale tak dobře, že mě to bavilo. Příjemné čtení.

22.05.2014 4 z 5


Tess z d'Urbervillů Tess z d'Urbervillů Thomas Hardy

Velmi nadčasový román, myslím, že by si jej měla přečíst každá dívka, protože i tohle se může stát v reálném životě, já vím, že ta kniha je dvě století zpátky, ale i takové případy se můžou odehrávat v dnešní době. Musela jsem se sice ze začátku do toho někdy příliš popisného děje dostávat, ale pak jsem to přečetla jedním dechem. Tessy mi bylo líto, nemohla za to , co jí osud přichystal a taky nemohla za to, že nevěděla, co může od muže, jako byl Alek očekávat.

06.04.2014 5 z 5


Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Patří mezi mé nejoblíbenější, viděla jsem nejdříve filmové zpracování, ale po přečtení jsem byla ještě více okouzlena, kouzelným světem HP a Bradavicemi. Autorka je dle mého názoru, osoba s výjimečnou fantazií.

31.03.2014 5 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Nejdříve jsem viděla film, a celá se do toho příběhu zbláznila, knihu jsem si koupila a přečetla jsem jí během chvilky. Nádherný román, s úžasně promyšlenou zápletkou a příběhem. Nádherné čtení.

31.03.2014 5 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Čtivá, ale primitivní. První díl a ostatní dva jsem sice přečetla jedním dechem, ale byla jsem celkem šokována tím, že je vůbec někdo schopen tohle veřejně publikovat, vydávat a je povoleno to prodávat. U některých hlášek typu „Protože chci všechno tvé potěšení pro sebe", apod. jsem teda umírala, nebo ty její vnitřní bohyně, téda to vám povím, že jsem ještě v životě nepřemýšlela, zda mám nějakou vnitřní bohyni, která skáče o tyč :-D No dobře, vím, že se tady hodně dám rozčiluje, když někdo knihu příliš až moc rozebírá, tak toho raději už nechám, i když je fakt, že o této knize by se dalo hodně polemizovat.
Ale musím přiznat, že jsem jí četla asi 4krát, je prostě čtivá ;)

31.03.2014 2 z 5