petra1394 petra1394 komentáře u knih

☰ menu

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Já od knihy neměla žádná očekávání - vím, že nemá úplně extra hodnocení. A možná právě proto mě to bavilo :-D Kniha se mi líbila víc než Jeden z nás, která je hodnocena lépe.

26.12.2023 4 z 5


Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Stuart Turton

To vám byla tak zvláštní kniha! Chvíli mi to připomínalo kombinaci Agathy Christie a knihy Mág od Johna Fowlese. Je to teda hodně náročné čtení, člověk musí dávat opravdu pozor, ale stojí to za to.

08.12.2023 5 z 5


Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

(SPOILER) Samotný příběh je skvělý. Byl to úžasný nápad, navíc se odehrává na pro mě netradičním místě - v Budapešti, která je opět rozdělena na dvě části. Celkové prostředí je vystavěno skvěle, hlavně vězení mělo mrazivou atmosféru, která mě bavila. Co mě ale nebavilo byly dvě hlavní postavy - Brex a Warwick. Brex od poloviny knihy úplně hráblo a ve všech chvílích, kdy jí šlo o život, myslela akorát na Warwickova pinďoura a naopak Warwick byl absolutně nemastný, neslaný, vlastně nevím kde se vzal a co to bylo vůbec zač. Konec byl takový všelijaký, ale dál číst nebudu. Nebylo to špatné, ale to, jak tam jsou všichni nadržení, mi přišlo opravdu ujeté.

05.11.2023 3 z 5


Ukradený dědic Ukradený dědic Holly Black

Knihu jsem naštěstí přečetla v anglické originále, navíc v krásném provedení od FairyLoot. Náhodou jsem v obchodě narazila na české vydání, tak jsem si kousek přečetla a jen co jsem zjistila, že Oak je přeložený jako Doubek, tak jsem to zaklapla a snažím se to od té doby vymazat z paměti :D
Zatím je pro mě více srdcovka série Krutý princ, ale myslím, že Ukradený dědic jí šlape na paty. Těším se na pokračování :)

28.10.2023 5 z 5


Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Já jsem to nedala. Skončila jsem na 50. straně :D

24.10.2023 1 z 5


Pokojovky a jak se o ně starat Pokojovky a jak se o ně starat Aneta Vachová

Knihu jsem vyhrála přes instagram, jelikož už není k sehnání. Je to poklad :)

23.09.2023 5 z 5


Pokojovky od jara do zimy Pokojovky od jara do zimy Aneta Vachová

Velmi užitečná kniha! A ta obálka je prostě překrásná. Holky mají vkus :)

23.09.2023 5 z 5


Kaktusy a sukulenty v praxi Kaktusy a sukulenty v praxi Zia Allaway

Super kniha, koupila jsem ji ve výrazné slevě a nelituji :)

23.09.2023 5 z 5


Balada o láske až za hrob Balada o láske až za hrob Stephanie Garber

Knihu jsem přečetla v anglickém originále. Škoda, že v Česku nevyšla vůbec a na Slovensku se teprve chystá druhý díl. Já už čekám, až mi do schránky dorazí můj předobjednaný poslední třetí díl z Anglie <3

23.09.2023


Bolo raz jedno zlomené srdce Bolo raz jedno zlomené srdce Stephanie Garber

Přečteno v anglickém originále po dočtení série Caraval. #imherebecauseofJacks

23.09.2023 5 z 5


Beladona Beladona Adalyn Grace

(SPOILER) Přiznám se, že knihu jsem četla v anglickém originále ještě než vyšla v Česku a svůj vliv na můj čtecí zážitek měla i určitě složitější angličtina. Respektive v knize byla opravdu spousta výrazů, které jsem v životě neslyšela. Každopádně samotný děj mě až tolik nenadchnul, nečekala jsem, že je opravdu možné popsat erotické chvilky mezi člověkem a smrtkou :-D Celé to bylo takové zvláštní. Asi mi to úplně nesedlo.

23.09.2023 3 z 5


Jeruzalém a Tel Aviv Jeruzalém a Tel Aviv kolektiv autorů

Průvodce jsem využila na cesty po Izraeli, jelikož jsem neměla chuť si vše vypisovat z internetu. Kniha je skvělá v tom, že je v ní asi 11-12 tras, které se za den dají stihnout a každá je zaměřena na jiný aspekt Tel Avivu. Využila jsem ji i při návštěvě Jeruzaléma, byla mi velmi nápomocná.

23.09.2023 5 z 5


S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

V originále by to asi bylo lepší, překlad mi přišel takový zvláštní. Každopádně ke konci mi přišlo až zvláštní se s Tomem Feltonem loučit :) Byla to má první autobiografie, tak možná časem se poohlédnu po další.

23.09.2023 5 z 5


Nesnesitelná lehkost bytí Nesnesitelná lehkost bytí Milan Kundera

Ke knize jsem se dostala úplnou náhodou, zatím jsem neplánovala Kunderu číst a šla jsem do toho bez jakýchkoliv očekávání, netušila jsem, o čem kniha je. Což byl asi ideální stav, k mému překvapení se z toho vyklubala slušná dávka filozofie a mám nad čím ještě dlouho přemýšlet :) Asi zkusím ještě něco dalšího.

02.09.2023 4 z 5


Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Od tohoto autora jsem četla už sérii o Medvědínu a jeho styl psaní je velmi specifický. Někdy mi přijde i trochu otravný - nevím jak to úplně popsat. Napíše třeba dva dlouhé odstavce plné životního moudra a pak to celé rozseká jedinou samostatnou větou. Většinou to dodá grády, ale občas už je toho moc.

Anebo možná ne tak úplně.

(Už chápete? :-D ).

Každopádně přímo ke knize: bylo to vlastně něco úplně jiného než bych čekala, ale stejně jsem nebyla zklamaná. Typicky kniha pohladila po duši, tak jak to autor umí. Zároveň to bylo lehce napínavé, nemohla jsem přestat číst dokud jsem nevěděla, jak to dopadne. Je to příběh hlavně o vztazích, dětech, rodičích, životě. Opravdu super kniha, přečetla jsem ji za dva dny. Nic náročného, ale přesto to mělo hloubku a dojemný konec, stejně jako asi u každé autorovy knihy :-)

11.07.2023 5 z 5


Bez citu Bez citu Neal Shusterman

První díl byl určitě lepší, víc šokující, více mě pohltil, ale pokračování taky nebylo špatné. Konec byl hodně napínavý, ale nečekala jsem, že bude potřeba ještě třetí díl :-D Ten si určitě přečtu.

27.05.2023 4 z 5


Krutý princ Krutý princ Holly Black

Miluju!

13.02.2023 5 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Kniha pro mě byla hodně filozofického charakteru, kdy si člověk nemůže pomoct a zákonitě musí přemýšlet i nad vlastním životem a všemi důsledky svých rozhodnutí. Vyčítáme si jednu volbu, ale nedomýšlíme veškeré detaily jejího dopadu. Konec se mi ale moc nelíbil, byl až příliš sentimentální. Nicméně stojí to za přečtení, obzvlášť pokud máte tendence k sebemrskačství :-D

09.12.2022 4 z 5


Legenda Legenda Stephanie Garber

Druhý díl byl snad ještě lepší než ten první. Doporučuju všem i třetí, který je bohužel jen v angličtině. Zkoušela jsem psát do Egmontu, zda je v plánu třetí (a závěrečný) díl v češtině, ale dvakrát mi přišla odpověď, že jsou mimo kancelář a na třetí mail se nikdo už neobtěžoval odepsat. Každopádně nečekala bych, že v mých letech mě nakonec chytne něco takového, kniha byla napsána pro mé já tak o 10 let mladší :-D Ale představte si, že mě to zaujalo natolik, že začínám číst Onen Upon a Broken Heart a pokračovat budu druhým dílem The Ballad of Never After. Tahle série je zaměřena na Jackse, tak kdo si ho oblíbil víc než Legendu jako já a nebojíte se angličtiny, tak šup na to :-D

08.11.2022 5 z 5


Caraval Caraval Stephanie Garber

Knihu jsem přihodila asi za 29 Kč k objednávce a nic moc neočekávala. Přečteno za 3 dny a nemám slov! Okamžitě objednávám další díl :-D

01.09.2022 5 z 5