Bolo raz jedno zlomené srdce

Bolo raz jedno zlomené srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508233/bmid_bolo-raz-jedno-zlomene-srdce-63f0b2bd8079c.jpg 4 42 15

Evangeline Foxová odjakživa verila v pravú lásku a šťastné konce... až kým nezistila, že sa láska jej života chystá oženiť s inou. V zúfalej nádeji, že svadbu zastaví a vylieči svoje ranené srdce, uzavrie dohodu s charizmatickým, no podlým Princom sŕdc. Ten od nej na revanš za svoju pomoc žiada tri bozky. No už po prvom bozku Evangeline pochopí, že vyjednávanie s nesmrteľnými je veľmi nebezpečná hra, a Princ sŕdc chce v skutočnosti oveľa viac, než mu sľúbila. Princ sŕdc má s Evangeline veľké plány, ktoré ju buď privedú k jej vysnívanému šťastnému koncu, alebo do záhuby.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (SK)
Originální název:

Once Upon a Broken Heart , 2021


více info...

Přidat komentář

DreamerX9
21.04.2024 2 z 5

Čteno v aj
Pozor možné spoilery

Kniha měla opět velkou reklamu a tak mi ze zvědavosti padla do rukou. Začátek velmi poutavý a rychle navazující nicméně mi nesedla hlavní postava Evangeline s tou naivitou jako kdyby byla ta prokletá celou dobu ona Jacks občas pobavil vtípky. A upíři? To mi zkazilo dojem a také jsem občas v knize ztrácela přehled o ději.
Na jedno přečtení bych řekla oddechovka co stačí

DJDunda
17.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Začiatok sa mi páčil, príbeh veľkej lásky alwbo skôr viera v lásku. Neskôr sa vyskytli zaujímavé myšlienky o tom, či subjektívny pocit lásky spôsobila len predstava o láske alebo naozaj samotná osoba, ktorá je jej objektom.
Na druhú stranu, čo sa mi nepáčilo, bolo neustále spochybňovanie existencie pravej lásky alebo jej zosmiešňovanie, akoby keď jedna pravá láska nevyjde za rohom čakala ďalšia. Pravá láska predsa nemusí vždy skončiť ,,žili sťastne až naveky,, ale neznamená to, že ňou nebola, ani že ju možno nahradiť.
Inak bol celý príbeh taký príjemne rozprávkový a teším sa na vydanie ooslednej časti, keďže ma zaujíma ako to skončí.


Betulefetule
15.02.2024 5 z 5

Tohle byla moje první kniha v angličtině, kterou jsem kdy četla, a překvapivě to pro mě nebylo zas tak těžké. Na knize se mi líbilo, že má docela originální zápletku a ,že Evangeline (a možná i čtenáři) každou chvíli mění názor na to, kdo je "ten špatnej" - je to Jacks, Marisol, nebo někdo úplně jiný? Knize dávám plný počet hvězdiček, protože ji nemám, co vytknout :)

kirstinrau
04.02.2024 4 z 5

Instagram: @kirstinrau

Toto je prvá kniha, ktorú som od autorky čítala. Kniha je písaná pútavo a musím povedať, že na mňa veľmi rozprávkovo. Nie je sa však čo čudovať lebo ten svet je naozaj ako z rozprávky. Je magický a záhadný. O svete by som sa však chcela dozvedieť o niečo viac. Hlavne, čo sa týka predstaviteľov Osudov.

Evangiline je síce dosť naivné a krehké dievča, no svojou vierou v dobro a lásku sa iné asi nedá očakávať. Napriek tomu mala svetlé chvíľky, kedy rozum zafungoval a jej začali dochádzať isté súvislosti. Musím však priznať, že niekedy som ani ja nevedela, čo si mám myslieť a zápletky naozaj prekvapili. Dúfam, že ju raz jej viera v dobro nezabije...vlastne nie. Už sa a tak skoro stalo

Jacks a teda samotný Princ sŕdc je sarkastický hajzlík, od ktorého neviete, čo čakať. Evangiline využíva na dosiahnutie svojich cieľov a ako sa dozvieme, je až príliš dôležitá. Naozaj som zvedavá, čo všetko má v pláne a ako to všetko dopadne. Zdá sa, že má aj dobrú stránku čo neraz ukázal, no ťažko povedať, či je v tom niečo viac alebo len ďalšie intrigy.

Verím, že pokračovanie bude ešte lepšie, keďže tu mi to prišlo ako rozbeh niečo omnoho väčšieho. A aj keď sa niektoré záhady vyriešili, stále sme nedostali odpovede na všetko.

Betulefetule
28.01.2024 5 z 5

Knihu jsem ještě nedočetla, a i přes to, že ji čtu v aj, tak rozumím dobře. Každopádně ji MILUJU. A nevíte někdo, jestli je k téhle sérii založená diskuze (klidně odpovězte na účet), případně jestli tu lze nějde vyhledat daná diskuze (zatím jenom projíždím seznamy, takže by mi to pomohlo) :)?

SPOILER:

Popravdě mě docela dostalo když Apollo umřel (pocity jsou čerstvé, píšu to asi půl hodinu po dočtení části), a trochu doufám, že ho někdo vzkřísí. Nejsem ani tak smutná, jako překvapená aka pořád jsem nevstřebala, co se stalo. Já si myslela, že ji bude jenom nenávidět... ale je pravda, že mi vůbec nedošlo, jak před prvním polibkem říkal : není důvod mít v pokoji víc osob, když pácháš vraždu (asi ho přesně necituji)...



Každopádně až to dočtu, tak přidám komentář o svém finálním pocitu. Jenom jsem se potřebovala rychle podělit o zážitek. :)

petra1394
23.09.2023 5 z 5

Přečteno v anglickém originále po dočtení série Caraval. #imherebecauseofJacks

E.T.007
05.08.2023 4 z 5

Začiatok ma veľmi nechytal, dokonca som uvažovala nad tým, že knihu nedočítam, no som rada, že som v čítaní pokračovala. Vykľul sa z toho totiž dosť zaujímavý fantasy príbeh, ktorý nám ponúka nový nadprirodzený svet, niečo neotrepané. A hoci dávam len štyri hviezdičky, lebo to nebolo až také strhujúce, príbeh má podľa mňa veľký potenciál a môžem ho jedine odporúčať. Už sa teším na pokračovanie a dúfam, že u nás vyjdú všetky tri časti tejto série.

mamvybornyvkus
26.07.2023 5 z 5

Ze začátku jsem z toho měla takové smíšené pocity, protože to bylo napsané trochu jinak, než jsem zvyklá. Nicméně jsem se po cca 40 stránkách začetla tak, že jsem nemohla přestat a pořád se mi stávalo, že jsem po přerušení čtení na knížku furt myslela a měla jsem šílené nutkání pokračovat ve čtení. Co se mi taky moc nestává je to, že jsem hned po přečtení hledala knihkupectví v Praze, kde by měli druhý díl, abych si ho mohla hned koupit a pokračovat v příběhu (asi si teď umíte představit jako moc trpím při čekání na poslední díl - který mám samozřejmě už předobjednaný...:)
Každopádně se mi série moc líbí, je to úplně nový svět s originálním nápadem. Je to napsané neuvěřitelně čtivě a hrozně mě baví hlavní postavy (zejména Jacks) a celkově ta dynamika mezi ním a Evangeline. Moc jim přeju happy ending, protože si ho podle mě oba zaslouží. V knížce je několik zvratů, které jsem vůbec nečekala (ZEJMÉNA KONEC DRUHÉHO DÍLU!!!!!!!) a kvůli kterým jsem se musela na chvíli zastavit a jen koukat do dáli (a u toho doslova vypadat takto :O)
Moc se těším na finále. Jsem zvědavá, co si pro nás Stephanie připravila.
Tak snad mi třetí díl nezlomí srdce!

Bryel
10.07.2023 5 z 5

"Ještě pořád mluvíš o mém zlomeném srdci nebo o svém?"
"Jsi čím dál tím nepříjemnější, Lištičko. Zlepšuješ se. Jenže srdce musí fungovat, aby se mohlo zlomit. A to moje nefunguje."

Skvělé! Skvělé! Úžasné!!
Čtivě napsaný fantasy příběh s lehce pohádkovým nádechem, kterému nechybí spousta akce, zvratů, dobré dialogy a parádní chemie hlavních postav. Evu i Jacksa jsem si moc oblíbila. Obě postavy jsou zajímavé, tajemné a rozhodně mají velký potenciál k rozvoji do dalších dílů.
Vůbec si netroufám odhadovat, co se stane dál, ale moc.. MOC se těším na pokračování :)
Myslím, že se rýsuje další moje srdcovka!

pat4157
08.07.2023 4 z 5

Byla to taková pohádka, navíc s otevřeným koncem, toho se dočkáme až ve třetím dílu. No, neurazí, nenadchne. Pořád jsem měla pocit, že tomu něco chybí.

Petra-1
28.05.2023 5 z 5

Tohle byla láska na první pohled (nádherné obálky) i čtení. Četla jsem již předešlou sérii, a když jsem zjistila, že vyšla kniha o Jacksovi,tak jsem si knihu hned musela koupit v aj. A já tuhle sérii prostě miluji!

kristy.books
26.04.2023

Priznávam, že Bolo raz jedno zlomené srdce nepatrí zrovna k žánrom, po ktorých by som siahla až tak často, ale občas si rada prečítam aj niečo mimo môj obvyklý žáner. Táto novinka pre mňa bola príjemným spestrením, dočkala som sa aj romantiky, takže i moja romantická duša si tu našla svoje. Cítila som z nej rozprávkový nádych, nechýbali tu rôzne zaujímavé bytosti, magické predmety, čary, zaklínadlá, tajomstvá záhady, ktoré dodávali celému príbehu nadprirodzenú atmosféru.

Evangeline to vo svojom živote nemala jednoduché, veľmi skoro prišla o oboch rodičov, macocha a nevlastná sestra jej neprejavovali takmer žiadnu lásku, nemala nikoho blízkeho, cítila sa osamelo, no aj napriek tomu to bol "snílek", ktorý sa snažil vo všetkom nájsť niečo pozitívne, nevzdával sa a veril na lásku na prvý pohľad. Viackrát bola postavená do situácií, kedy dokázala, že je ochotná obetovať sa pre šťastie druhých, aj na úkor samej seba.

Jacks, Princ sŕdc, bol zasa takou tajomnou postavou, u ktorej ste si nikdy nemohli byť istý, čo urobí v ďalšej sekunde a či mu môžete veriť, alebo nie. Postupne sme však mali možnosť čoraz viac nahliadnuť pod jeho chladnú masku a uvidieť aj jeho druhú stránku a ja som si ho začala pomaly obľubovať. Dúfam, že v ďalšej časti sa o ňom dozvieme ešte viac.

V príbehu sa odohralo viacero záhadných vecí a môj odhad na toho, kto v tom všetkom má prsty, sa neustále menil. Do poslednej chvíle som si tým nebola úplne istá, vďaka čomu ma táto zápletka dosť bavila. Bolo tu veľmi pekne ukázané, čo všetko je človek ochotný urobiť kvôli láske...

Musím pochváliť aj grafické spracovanie knihy, od obálky knihy po grafiku vo vnútri knihy.

Hoci sa na konci určité veci objasnili, veľa nám toho zostalo nedoriešeného, takže určite siahnem aj po pokračovaní.

evineckY
24.04.2023 4 z 5

Ze začátku knihy jsem myslela, že ji odložím, protože jsem se nemohla začíst,
ale říkala jsem si, že když se to líbí Majuš333, tak to musí být dobré :-)
A taky že jo. Tolik zvratů a tak zapletený a napínavý konec !
Určitě si počkám na pokračování :-)

V inej časti Vlčieho zámku sa pohli dvere, ktoré nik neotvoril už stáročia.
Pánty zavŕzgali. Dvere zavzdychali. A vlčia hlava vyrytá uprostred zdvihla kútiky úst a usmiala sa.

Majuš333
22.04.2023 5 z 5

'Všetky príbehy tvorí pravda aj lož. Záleží len na tom, čomu veríme.'


Ďakujem 'Matri' za tento knižný tip :)
'Bolo raz jedno zlomené srdce' je krásna a sladká rozprávka, ktorá ma dokonale očarovala :)
Teším sa na pokračovanie...


"Neviem, či dokážem vyliečiť tvoje zlomené srdce, ale môžeš si vziať moje, pretože už patrí tebe."

Matri
18.04.2023 5 z 5

SOM NADŠENÁ!!!
Od príbehu som dostala presne to, čo sľubovala anotácia. Evangeline sa ukázala ako super hlavná hrdinka a milujem Jaksa!!
"Skry tie tesáky. Ja jediný ju môžem hrýzť."

Svet je zaujímavý, nový, magický a teda príbeh dosť zapletený a veľa sme z neho ani neodplietli, takže sa naozaj teším na pokračovanie (ak sériu nepreložila celú, budem vážne moc moc nahnevaná!!!)
Autorka vytvorila skvelé postavy a zaujímavé osudy, pričom naozaj môžme ťažko usúdiť motivácie pre ich konanie.. Ako píšem zapletené habadej ale nejaké tušenia už mám ;-) Zvedavá som na odhalenie príbehu Lukostrelca a Líšky

PROSÍM SI POKRAČOVANIE!
"Verím, že je oveľa viac možností než žili šťastne, az kým nepomreli, alebo tragédia. Každý príbeh má potenciál nekonečných zakončení."

Autorovy další knížky

2017  79%Caraval
2018  85%Legenda
2023  86%Bolo raz jedno zlomené srdce
2023  95%Balada o láske až za hrob
2024  %Kliatba pravej lásky

Kniha Bolo raz jedno zlomené srdce je v

Přečtených48x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených6x
Knihotéce71x
Chystám se číst78x
Chci si koupit35x
dalších seznamech3x