PepaS409 PepaS409 komentáře u knih

☰ menu

Zloba Zloba Colin Falconer (p)

Pěkné a čtivé.

18.07.2023


Zmizelí Zmizelí Colin Falconer (p)

Autor je skvělý vypravěč. Přiznám se, že mé informace, o Argentině, byly chabé. Že jsem krom Evity a Juana Peronových, skvělém fotbalu a skvělém steaku, toho moc nevěděl. Příběh hodně smutný, ale krásně poutavý, se četl sám.

18.07.2023


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Byl jsem touto knihou mile překvapený. Ještě jsem nic takového nečetl. Karin Lednická krásně a poutavě vypráví svůj příběh, se kterým se člověk sžije a dokáže se do něj přenést. Dokázal bych si ho představit ve filmovém zpracování. Moc se těším na druhou knihu.

30.01.2022


Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Asi to nejbrutálnější, co jsem od tohoto autora četl. Chápu, že někomu vadí, že Robert Hunter si svou whisky vychutnává. Já dostanu chuť si dát také. Ale zpátky ke knize. Opravdu povedená. A hodně čtivá. Cris Carter umí.

16.01.2022


Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Perfektní. Chris Carter má skvělý vypravěčský styl. Kniha byla poutavá a podle mého, neměla hluché místo.

16.01.2022


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Kniha se mi líbila. Paní Mornštajnová prostě umí.

16.01.2022


Osobní peklo Osobní peklo Jaroslav Pekárek

Teď jsem knihi dočetl. Bylo to takové kostrbaté. Ale co mi skutečně vadilo, bylo krácení příjmení a názvů míst. Neviděl jsem v tom logiku. Stačilo si je prostě vymyslet, trošku upravit. Vždyť lidská fantazie je velká.

20.12.2021


Psychiatr Psychiatr Petr Prouza

Mě se kniha líbila.

06.12.2021


Sám mezi ženami - Kohout Sám mezi ženami - Kohout Aleš Vogel

Po dlouhé době krásná oddechovka u které se člověk zasmál.

24.11.2021


Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Pěkná detektivka. Autoři mají skvělý styl psaní. Anagram na konci této knihy, je příslibem pokračování.

11.11.2021


Dívka o půlnoci Dívka o půlnoci Katarzyna Bonda

Příběh jako takový, nebyl špatný. Neseděl mi styl písma. Děj roztažený, poměrně mnoho postav.

11.11.2021


Muž noci Muž noci Petr Prouza

Připojuji se k jprst. Pasáže o snech jsem překračoval. Určité věci z minulosti také. Kniha není ani ryba, ani rak. Asi tak.

11.11.2021


Porodní sestra z Osvětimi Porodní sestra z Osvětimi Magda Knedler

Mě se kniha svým způsobem líbila. Posloupnost se zde mnohým nelíbí, ale není to vůbec na závadu. Statečnost a odvaha paní Stanislawy postavit se samotnému Mengelemu a riskovat svůj život, byla obdivuhodná.

19.01.2021


Černá neděle Černá neděle Thomas Harris

Kniha se mi líbila. Čtivá, s aktuálním tématem.

19.01.2021


Heydrich - Sluha smrti Heydrich - Sluha smrti Charles Whiting

Skvělá kniha. Řadu okolností jsem nevěděl. Mohu jen doporučit.

11.09.2020


Skleněný les Skleněný les Cynthia Swanson

Mě se kniha líbila. Taková akorát. Knihy jsou jako jídlo... Někdy dobré, že ho hltáte, no a jindy se v tom nimráte. Tohle byl prostě "dobře uvařený oběd"

03.09.2020


Divoký obchod Divoký obchod František Čech

Po pravdě označení právnický thiller byla asi trošku nadsázkou. Autor má jako právník asi své logické vývody, které se práva dotýkají. Ale co je úsměvné je popis Policie ČR. Tak předně pane Čechu. Na str.50 Vaší knihy popisujete příjezd služebního vozidla PČR na místo činu. Popisujete, že policisté přijeli v bílych košilích s krátkým rukavem a hodnostními označení strážmistra a poručíka. Pokud by jste se podíval na webových strankách MV ČR na strukturu policie ČR a stejnokroje, vzápětí by jste zjistil, že bílé košile nosí pouze příslušníci služby dopravní policie. Na místo, je obvykle vysílána hlídka místně příslušného obvodního oddělení. Ti nosí modré košile, nebo polotrika s policejními insigniemi. Dále - obvykle pří podezřelém úmrtí a nálezu zbraně bývá na místo povolán kriminalisticky technik, případně celý výjezd s vyšetřovatelem. Strážmistr je obyčejně policista-školák a neprovádí prvotní úkony na místě činu. Poručík na obvodním oddělení také nebyvá ve služebním zařazení. Pouze od nadstrážmistra po nadpraporčíka ve výkonnych funkcích, ve velitelských v hodnosti nadporučík. Tím je vedoucí oddelení a zástupce vedoucího oddělení. Funkce ředitel služebny opravdu neexistuje. Nadřazeným článkem obvodního oddělení je Územní odbor Policie ČR (dříve okresni ředitelství) Zde působí Služba kriminální policie a vyšetřování. Ta je dělena na operativu a skupinu vyšetřování. Možná jsem rýpal, ale tohle jste v knize mohl dotáhnout. Jinak odvaz hlavního hrdiny v Peroxy mne pobavil. Kniha není špatná. Na debut OK:-)

27.07.2020


Více než hra Více než hra Petr Šámal

To bylo hloupé, až to bylo trapné. Autorovi knihy se za svou upřímnost omlouvám, ale nemohu jinak.

26.03.2020


Hana Hana Alena Mornštajnová

Tato kniha je první, kterou jsem od paní Mornštajnové četl. Musím říci,mže jsem na začatku knihy nevěděl a ani nejmenším netušil, jak se bude linka děje vyvíjet. Moc krásná, ale také i smutná kniha.

22.01.2020 5 z 5


Morgenland - Za největším tajemstvím Třetí říše Morgenland - Za největším tajemstvím Třetí říše Richard Sklář

Tak tahle kniha mne moc neoslovila. Technicky vzato - jak jednonohý naporcuje zabité nepřátele a spálí je v peci na chléb? Překombinovaný děj na hranici reality a fantasy. Nicméně - jiné knihy autora mne moc bavily:-)

22.01.2020