Heydrich - Sluha smrti

Heydrich - Sluha smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61675/bmid_heydrich-sluha-smrti-5hB-61675.jpg 4 8 2

Kniha Charlese Whitinga Heydrich – sluha smrti je netradiční sondou do života této kontroverzní postavy v dějinách Německa, ale i Československa a celé Evropy. Třebaže se nejedná o podrobné dílo, čtenář se dozvídá o závažných momentech jeho kariéry, počínaje neúspěšným působením u německého válečného námořnictva, po němž následoval dravý vzestup u Himmlerovy SS na post šéfa gestapa. Současně Whiting přináší některé zajímavé, ač méně známé detaily o soupeření a spolupráci tajných služeb za 2. světové války, a to jak v rámci Německa, tak i celé Evropy – zejména v souvislosti s britskou SIS a napojením na britskou královskou rodinu a anglo-americkou finančně politickou scénu, to vše s ohledem na poválečný vývoj nové Evropy. S tím je neodmyslitelně spjata i otázka židovská, místy až v šokující míře, a Heydrichovo působení v českých zemích s dopadem na německý válečný průmysl, ale i místní obyvatelstvo. V závěru pak kniha poněkud nezvyklým způsobem, opět v celoevropském kontextu, pojednává o atentátu na Heydricha a jeho tragických důsledcích.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Historie

Vydáno: , Jota
Originální název:

Heydrich: Henchman of Death , 1998


více info...

Přidat komentář

PepaS409
11.09.2020

Skvělá kniha. Řadu okolností jsem nevěděl. Mohu jen doporučit.

lilium
05.02.2016 5 z 5

Výborná knížka, která zcela ukojila zvědavost šestnáctileté dívky, které nestačilo vyučování dějepisu ve škole – teda alespoň co se týče Reinharda Heydricha. Kniha obsahuje několik zajímavých informací nad rámec znalostí požadovaných v rámci osnov středních škol.
Tuto knížku doporučuji všem lidem, kterým stejně jako mně nestačí základní informace o postavě tohoto nacistického vůdce.