Sám mezi ženami - Kohout

Sám mezi ženami - Kohout https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474576/bmid_sam-mezi-zenami-kohout-joU-474576.png 4 45 22

Humorný pohled do života plného absurdních situací. Hlavní hrdina Alexander je učitelem na druhém stupni základní školy. Ve svém životě však zoufale postrádá dalšího muže. Ve škole jen učitelky, doma manželka, dvě dcery a jeho matka. Příběh zábavnou formou popisuje jeden rok tohoto muže středního věku, co se všemožnými způsoby, mnohdy velmi zoufalými, snaží najít jakéhokoliv chlapa, aby se přestal cítit jako KOHOUT.... celý text

Přidat komentář

ddkk
19.02.2024 2 z 5

Nalákalo mne zdejší vysoké hodnocení. Těšila jsem se na vtipnou knihu (vlastně dvě, protože jsem si důvěřivě pořídila i druhý díl), ale bohužel, moc jsem se nenasmála. Buď nemám smysl pro humor anebo ho mám jen jiný.

Škoda, protože těch knih, které jsou opravdu "veselé" (jak žádal pro svou maminku desetiletý chlapec, který vloni před vánocemi přišel s dvoustovkou do knihkupectví, kde občas brigádničím) fakt moc není.

Radimka
11.02.2024 2 z 5

Já jsem asi četla něco jinýho než všichni. Mám ráda humor, ale tohle mě přišlo tak nějak školácky laciný. Odloženo


Dela111
17.10.2023 5 z 5

Humorných knih skutečně není mnoho, a proto jsem za každou vděčná. Ty hodně povedené řadím mezi klenoty mé knihovny a tato tam patří.
Hlavní hrdina Alexandr je obklopený ženami nejen doma, ale i v práci. Coby učitel má tu smůlu, že působí na škole, kde má pouze kolegyně a tak moc by si přál kamaráda...
Alexandr je sympaťák a jeho vyprávění je plné humoru a vtipných situací. Tohle je skvělá komedie hozená na papír. Od první do poslední strany jsem se buď usmívala nebo přímo slzela smíchy. Už mám nachystané pokračování a těším se na něj :-).
S úsměvem "od ucha k uchu" vřele doporučuji.

NannyOgg24
25.07.2023 5 z 5

Perfektní pohled chlapa na ženský svět. Ať už ve škole nebo doma. Oddychové čtení, u kterého se zasmějete.

iceVS
01.07.2023 5 z 5

Ale jo... :-)
Nelze neohodnotit, když chlap pochopí, že dělat ze sebe trochu debila, je cestou k úspěchu :-)

jaroiva
18.06.2023 4 z 5

Možná o chlup víc vtípků, než mám ráda.
Musím uznat, že narozdíl od Landsmana, ke kterému by se styl dal trochu přirovnat, je těch vtipů přece jen umírněnější a stravitelnější množství, že to ještě zůstává vtipné a nedochází k tomu, aby za každou cenu byl v každé větě vtip.
Bavila jsem se, ale druhý díl už mě v dohledné době neláká. Možná taky pro mě není tak úplně zábavný humor, který řeší rozdíly mezi muži a ženami a tyto stereotypy. Asi proto, že si pak připadám jako chlap, protože na mě sedí většinou ty technicko-mužské způsoby myšlení a cítím se pak rozpolcená.
Jiné typy vtípků mě baví víc.

Gibis
18.04.2023 5 z 5

Pracuji v knihkupectví a jedno z nejčastějších přání zákazníků..."Dejte mi něco vtipného" je skoro noční můrou, protože vtipných knih je žalostně málo a pokud to ještě má být vhodné i pro muže, tak jsme většinou v koncích :) A tak stále hledám další možnosti a HURÁ! našla jsem Aleše Vogela a jeho prvotinu Sám mezi ženami a opravdu královsky jsem se bavila :) Od srdce jsem se zasmála a těším se na před nedávnem vyšlé pokračování. Doporučuji pro oddech, relax, zábavu :)

Ctenar1202
04.04.2023

(SPOILER) Aleš Vogel je českým autorem, který ve svých knihách humorným vyprávěním líčí každodenní zážitky ze svého života.

Hlavní postava je muž jménem Alexandr. Učitel na druhém stupni, který má doma manželku, dvě dcery, maminku a tchyni. Chápu, že tato kombinace je pro jednoho muže vražedná. A tak se dozvídáme o jeho životě během jednoho roku. Popisuje nám učitelský život, svůj mužský pohled na svět, dokonce i rýmičku, což je smrtelná mužská nemoc a touhy si dokázat, že je chlap, který nepatří do starého železa.

Jo, zasmála jsem se a pobavila. Je to psáno s lehkostí a vtipností. Chvílemi bych to přirovnala, což nedělám ráda, ale bohužel nemohu jinak, ke knihám Dominika Landsmana. Ten psal ke konci trochu na sílu, což u Aleše Vogela ale nebylo.

Pokud byste rádi strávili jedno odpoledne s čtivými příběhy, rozhodně tuhle knížku doporučuju.

trudoš
05.09.2022 4 z 5

(SPOILER) Aleš Vogel mi stylem humoru v mnohém připomněl Dominika Landsmana, jen s tím rozdílem, že zatímco druhý jmenovaný píše své knihy jako sérii blogových příspěvků, což zákonitě vede k opakování opakovaného, Aleš Vogel se tomuto neduhu vyhnul regulérním souvislým textem, z něhož se nakonec vyklubala taková milá útlá novelka. Jinak mají ale oba velmi podobný smysl pro nesmysl, přičemž člověka nejvíc baví to, co zůstane na čtenářově představivosti.
Zápletka je přitom civilně jednoduchá – jeden rok v životě muže ve středním věku se čtyřmi ženami na krku, spoustou kolegyň v práci a množstvím puberťáků v roli školní vyučovací náplně. Ačkoliv se může zdát, že tohle téma je vyčerpané na maximum, kniha Sám mezi ženami – Kohout dokazuje, že je stále z čeho čerpat. Obzvláště jedná-li se o zoufalé hledání mužského přátelství v době, kdy člověk pomalu ani nepozdraví cizince na ulici, aby obratem nebyl unesen a prodán do východoněmeckého bordelu, natož aby zahajoval nezávaznou konverzaci kdekoliv jinde.

Allla9
04.07.2022 5 z 5

Jestli se chcete opravdu dobře pobavit, tak neváhejte a přečtěte si tuto vtipnou knihu. Každá stránka srší humorem a pohodou. Má jednu velikou chybu - skončí, když ještě chcete číst dál.

Jaruš7
08.03.2022 5 z 5

No bezvadný.
Má to grády, vtip, šmrnc a sebeironii, vybroušený klenot humoru.
Vyloženě cítíte úzkost z masivní invaze ženské dominance. Odhodlání vymknout se jedinečnosti jsou pokusy v nichž se kazí vše.

Citace:" Termín mého kurzu přežití, který jsem dostal k Vánocům od tchýně, se blížil a já se na něj začal dokonce i těšit.
Možná i proto, že mi žena tři měsíce opakovala, že ten kurz není žádným pokusem usilovat o můj život, ale milou pozorností její matky, jak mě dostat ze stereotypního života mezi ženami, na který si neustále stěžuju.
Vidina víkendu stráveného v přírodě se samými drsnými chlapy mi přišla jako sen."

Superčtivo, těším se na další maškrtu.

andrusko1
28.12.2021 5 z 5

Již dlouho jsem se tak při čtení knihy nezasmál.Skvělá humoristická kniha o učiteli základní školy pracujícím v čistě ženském kolektivu a i v soukromém životě se pohybujícím mezi samými ženami.Mám ženy rád a vážím si jich,ale mít život jako on,asi bych se už dávno zbláznil.I když,asi s tou svou nemožností,či neschopností najít si kamaráda mužského pohlaví to asi trochu přehání.

david9422
27.12.2021 5 z 5

Skvělá útlá knížka, kterou mi nadělil Ježíšek. Nelenil jsem, protože v bedně furt to samé....Za dva nerušené večery přelouskáte a moc se pobavíte. Doporučuji 40-níkkům, co jsou obklopeni víceméně ženským pohlavím, ale dokáží si udělat srandu sami ze sebe.
Alexandr jako učitel 2. stupně ZŠ /alter ego spisovatele Aleše Vogela/ probírá všechny důležité oblasti života, ve kterých mu zoufale chybí mužský kámoš, se kterým by
mohl sdílet peripetie každodenních radostí i starostí. V ústředí samozřejmě jeho rodinné příslušnice, od manželky, tchýně po dcery či kolegyně. Povedené, jazykově vymazlené, protože si nebere servítky ani se sprostými výrazy, ale přesně na míru toho, co chce vyjádřit. Myslím, že se pobaví i ženy čtenářky
Ke konci 120 stránkového čtení to dokonce příjemně a překvapivě zdramatizuje. Super překvapení na moderní české literární scéně.

tami1
07.12.2021 4 z 5

Útlá knížečka plná vtipných historek ze života jednoho nevyrovnaného učitele na základce. Školní rok je opravdu dlouhý a pro jediného chlapa široko daleko, je babinec, který jej obklopuje v práci i doma občas dost nesnesitelný.

Bavila jsem se!

Hani77
06.12.2021 4 z 5

Začátek knihy mě nadchl, především zjištění, že všichni puberťáci jsou stejní. Dcera "hm" mě opravdu velmi bavila. Je to oddychové počteníčko, mnoho kapitol je super-ze života. Hrubky v podobě chybějících čárek ve větách mi vadily, ale hvězdičku strhávám jen za to, že některé pasáže mi přišly už trochu praštěné.

PepaS409
24.11.2021

Po dlouhé době krásná oddechovka u které se člověk zasmál.

attila1
23.11.2021 4 z 5

Tak tohle byla sranda. Ideální knížka na dovolenou.

los
21.11.2021 3 z 5

milá oddechovka těžící z tradičních stereotypů muži vs. ženy, v níž se pozná snad každý chlap; mínus za redakční zpracování (spoustu chyb - to zas Albatros nemá na korektora?) a veliké plus za obrázek na obálce (bez něj bych knížku neotevřel...)

Lacheta
08.10.2021 5 z 5

Jsem rád, že jsem po “Aristokratce” našel knihu, při které se člověk musí hlasitě smát.

AdamLekl
17.08.2021 5 z 5

Jednoduchý příběh ze života, a přesto originální. A hlavně sranda, sranda, sranda. Mé břišní svalstvo dostalo pěkně zabrat. I přesto, že se jedná o prvotinu, fakt bomba. Úplně jsem viděl film.

Štítky knihy

humor škola učitelé, učitelky pro muže

Autorovy další knížky

2021  88%Sám mezi ženami - Kohout
2023  94%Sám mezi ženami - Kohoutí zápas

Kniha Sám mezi ženami - Kohout je v

Právě čtených1x
Přečtených53x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených6x
Knihotéce47x
Chystám se číst46x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x